Dodaj do ulubionych

Becikowe .....

13.11.05, 13:19
prawie rok temu toczyła sie dyskusja na temat becikowego teraz wraca jak zły
duch . Co gorsza że ten duch ma poparcie PiS'u ,LPR'u i Samoobrony. Widać
chłopaki naprawdę chcą wdrożyć ten plan (dla przypomnienia :
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=19277289&a=19277289) .

Ale ciekaw jestem Waszych opinii czy becikowe w Siedlcach wpłynie w jakiś
sposób na nasze miasto , czy może inne formy pomocy mogą spełnic te zadanie,
macie jakies pomysły, sugestie , uwagi?
Obserwuj wątek
    • mama_pysiaczkow Re: Becikowe ..... 13.11.05, 13:36
      becikowe nie wpłynie wogóle na przyrost naturalny - no moze w grupach spełecznych w których nie powinien on występować- ale widać to jest ten elektorat który głosuje na tego typu pomysły.
      • Gość: ju Re: Becikowe ..... IP: 80.51.51.* 13.11.05, 14:47
        po takiej opinii w przypadku urodzenia dziecka "mama pysiaczkow" (jakby była
        konsekwentna) powinna becikowe przekazac na Dom Dziecka.
        • Gość: hohoho Re: Becikowe ..... IP: 80.50.250.* 13.11.05, 15:05
          Becikowe...hmm..to populistyczna jednorazowa proteza..Ale tak naprawde niczego
          nie rozwiazuje, nic długofalowo nie ułatwia.Ale chyba bajki,że wzrośnie liczba
          dzieci w rodzinach patologicznych,najbiednieszych itd to też bajka o żelaznym wilku.
          Powinni przyswoić sobie znaczenie słów POLITYKA DŁUGOFALOWA PRORODZINNA!
        • mama_pysiaczkow Re: Becikowe ..... 13.11.05, 17:21
          Gość portalu: ju napisał(a):

> po takiej opinii w przypadku urodzenia dziecka "mama pysiaczkow" (jakby była
          > konsekwentna) powinna becikowe przekazac na Dom Dziecka.

mam dzieci swiadomie i na pomoc finansową kogokolwiek nie licze w ich wychowywaniu. mało tego - denerwują mnie ci co nakazują mi utrzymywac dzieci innych obciązając mnie olbrzymimi podatkami, zusami, itp. składkami
          szkoda, ze co poniektórzy mają tak bardzo rozwiniętą postawę roszczeniową wobec innych a nie wobec siebie samych.
        • jacek_urodzony_w_siedlcach Re: Becikowe ..... 13.11.05, 21:48
          ooooo taaaak !!! a jakbyś Ty był(a) konsekwentny(a) to sprzedał(a)byś komp. przy którym siedzisz pisząc te bzdury - pieniądze rozdając biednym. ale coś mi mówi, że tak chętnie to bawisz się jedynie cudzymi pieniędzmi (nawiasem mówiąc, zupełnie jak ci hipokryci z SO i PiSu).
      • neutron6 Re: Becikowe ..... 13.11.05, 16:53
        popieram mamę od pysiaczków . To normalne, że będzie miało wpływ na to, że
        niektórzy "tatusie i mamusie" będą mieli z czego opijać narodziny dziecka,
        które po pewnym czasie stanie się dla nich przeszkodą(tfu,tfu - oby nie)w
        prowadzeniu "beztroskiego" życia. Ani becikowe ani wydłużanie urlopów
        macierzyńskich nie spowoduje u rozsądnie myślących rodziców, że postanowią z
        tego powodu mieć zamiast jedno np dwoje czy wiecej dzieci. To tylko tak myśli
        Giertych i jemu pdobni. Normalnie myslący rodzice najpierw się zastanowią, czy
        będą mieli za co swoje dzieci wychować, wykształcic itd. Dokąd młodzi rodzice
        nie będą mieli zapewnionej pracy i odpowiednich zarobków to nic ich nie zmusi
        do posiadania większej liczby dzieci. Becikowe może tylko spowdować, że
        zwiekszy się liczba dzieci z tzw. trudnym dzieciństwem i wychowywanych w
        rodzinach patologicznych.
        A muszę wam powiedzieć, że miałem okazję rozmawiać na ten temat w grupie ludzi
        starszych (tzw "moherówek"), im się ten pomysł bardzo spodobał. Szkoda, że nie
        mogą rodzić - ciekawe co by wtedy mówili?
        • n_l Re: Becikowe ..... 13.11.05, 23:36
          > Szkoda, że nie mogą rodzić
          jestem odmiennego zdania
        • bambii Re: Becikowe ..... 14.11.05, 11:17
          Co do wydluzonych urlopow to juz nie jestem tak jednoznaczny jak w przypadku
          becikowego. Tutaj moim zdaniem osobie pracujacej przydalaby sie taka pomoc w
          postaci wydluzenia urlopu macierzynskiego - nie pracujacym takie wydluzenie nic
          nie da ale matce pracujacej jak najbardziej.
    • Gość: Ekolog Re: Becikowe ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:19
      Zaczeło się ręczne sterowanie. Czekamy na pierwsze kartki.
    • oxylog Re: Becikowe ..... 13.11.05, 20:13
      Oczywiście, że becikowe wpłynie na nasze miasto. Powiedzmy, że na dziecko
      otrzyma się 1000zł, ile za to mozna kupić jaboli i piwa, czyli "pępkowe" mają
      zapewnione, a resztą kosztów wychowania dziecka zajmie sę miasto z naszych
      podatków. Znam wiele przypadków, że wielodzietne rodziny utzrymują się tylko z
      pomocy socjalnej, a żyje im sie całkiem nieźle. Tak więc bezrobocie wzrośnie do
      50% a reszta "głupków" co będzie pracować oddając 90% wytworzonych dóbr na
      darmozjadów. Idąc dalej, za chwilę zabraknie mieszkań socjalnych i kolejnym
      krokiem będzie dokwaterowywanie do prywatnych domów i większych mieszkań, czyli
      zagadka 3 milionów nowych mieszkań rozwiązana, i to bez żadnych kosztów, np z
      mojego domu wyjdą jakieś 4 miezkania Ale czy nie przerabialiśmy już tego ?
      Ja dziękuję, pakuję się i wyjeżdżam do jakiegoś "liberalnego kraju".
      • Gość: ziarnkokau RADOŚĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 23:17
        gorillamask.net/notyourbaby.shtml
        • Gość: yess Re: RADOŚĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 23:22
          Chyba nie zrozumiałem dowcipu... tego filmu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka