Dodaj do ulubionych

Pieluchy-pyt.do eksperta!

09.11.05, 08:31
Moj Kubus(7m-cy)ma uczulenie na pieluchy Pampers.Wlasciwie od urodzenia
uzywamy Huggies-ow.Od jakiegos czasu maly ma pelno krzysztalkow
przezroczystych pod pielucha,sa dosc twarde i wydaje mi sie,ze jak dokladnie
nie oczyszcze mu pupy to mu przeszkadzaja.CZy te krysztalki to powinien byc
jakis niepokojacy objaw??Gdy probowalismy pampersy zakladac krysztalkow nie
bylo,ale od razu pojawiala sie wysypka,wiec odstawilismy je.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • malgorzata.jazdzyk Re: Pieluchy-pyt.do eksperta! 09.11.05, 15:54
      Nie spotkałam się z podobnym problemem więc trudno mi powiedzieć czy może tak
      być. Myślę, że pytanie to powinna Pani zadać producentowi pieluch. Pozdrawiam.
      • driadea Re: Pieluchy-pyt.do eksperta! 09.11.05, 21:29
        Kryształki to nic innego jak żel, jaki tworzy się wewnątrz piely po absorbcji
        przez nią cieczy. Nie powinno się to wydostać na zewnąytrz, jesli jednak się
        wydostało, są dwie możliwosci - albo trafiłaś na felerne opakowanie
        (incydentalnie trafiają się niedorobione sztuki, sama kiedyś na takie trafiłam -
        cała paczka pieluch niesklejonych z jednej strony, katasfrofa) albo pieluszki
        już są za male i pękają. Spróbuj kupić większy rozmiar. Możesz też używać
        innych pieluch, wybór jest ogromny!
    • isabelle30 Re: Pieluchy-pyt.do eksperta! 10.11.05, 09:09
      te krysztalki to wlasnie zel absorbujacy, jedyne pieluchy ktore nimi sypia to
      wlasnie huggiesy. jezeli pampersy nie sluza to mozesz wyprobowac pieluszki Dada
      Comfort z biedronki. jakosc maja taka jak pampersy, sa wiele tansze, moze
      uczulac nie beda. sa przewiewne, nie maja ceraty, szerokie rzepy, juz dawno
      przestalam przeplacac za firme i przeszlam wlasnie na nie. polecam. acha i sa
      waskie w kroku dzieki czemu nie przeszkadzaja dziecku ktore juz lazi lub pelza,
      tak jak belle happy, ktore sa bardzo grube i szerokie, dzieki czemu doskonale na
      noc.
    • finezze Re: Pieluchy-pyt.do eksperta! 16.11.05, 14:15
      Dokladnie to wlasnie ten zel wiec nic sie nie przejmuj i zmien pieluchy. Wg
      mnie huggisy sa do bani. Ostatnio wyprobowalam dada z biedronki - rewelacja!
      oraz pieluchy z Rossmanna Baby Diapers premium (w bordowo-rozowym opakowaniu) -
      rowniez rewelacja.
    • moniqep Re: Pieluchy-pyt.do eksperta! 22.11.05, 09:32
      Moze sie zdziwisz ale wlasnie kupilam pieluszki Tesco w fioletowym opakowaniu.Sa
      bardzo ladne wzorowane na Huugisach.Sama w to nie moglam uwierzyc ale chlonnosc
      maja o stokroc lepsza od Huggisow.Sprawdzilam juz kilka typow pieluszek i zawsze
      uwazalam ,ze Pampersy sa najbardziej chlonne (uczulenie je wyklucza)Huggisy
      przez jakis czas tez wydawaly mi sie fajne bo maja z tylu sciagacz.Ale nam tez
      ciagle te krysztalki przeszkadzaly i pupa byla mokra.Pieluszki
      Tesco(fioletowe)sa ladne,miekkie i naprawde chlonne.(i tansze!)
      Ps.szkoda ,ze wczesniej ich nie odkrylam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka