jbasko 31.03.06, 12:15 no właśnie, mam sudocrem, ale on wysusza, jak dotąd nie pomógł, inne maści tez wysuszają, a ona ma dupkę czerwoną i skóra jej się łuszczy, jak jej pomóc, ma 3 miesiace. doradzcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igulinda Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 12:16 u mnie jak zawsze pomada kapiel w krochmalu ostatnio miala straszne odparzenia, pomogla gencjana plus aphtin no i oczywiscie krochmal Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 12:34 Krochmal i maśc bepathen. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
mammunia Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 13:09 Witam. Rewelacyjna na odparzona pupke jest masc 'z przepisu', robiona w aptece. Wydaje mi sie, ze jest dostepna tylko na recepte. Kosztuje 5 PLN. Zawiera lanoline i kilka innych skladnikow, ma apteczny zapach i dziala natychmiast.I co wazne - naprawde nie wysusza skory. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
nokola Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 13:26 u nas nie pomógł ani sudokrem ( choć na początku był rewelacyjny ),ani maść triderm i inne cuda.W końcu starsza oani magister w aptece doradziła mi nasz stary wyprubowany Tormentiol (nie wiem czy dobrze piszę)Byłam sceptycznie nastawiona bo tu na forum jest on bardzo źle opisywany ale iwierz że zdziałał cuda.Pupcia jest bez jakichkolwiek odparzeń.Smaruję naprzemiennie przy każdorazowej zmianie pieluszki z maścią pośladkową "Ziajka" firmy ziaja.polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 15:26 Tormentiol był już wielokrotnie opisywany nie tylko na tym forum, jako środek, którego nie wolno stosować u dzieci poniżej 3 roku życia. Nikt nigdy nie twierdził, że lek NIE JEST skuteczny, a jedynie że nie jest przeznaczony dla małych dzieci. Sama wielokrotnie prosiłam, by NIE POLECAĆ Tormentiolu innym mamom. Nokola, jak sama napisała, ma świadomość stosowania u swojego dziecko niedozwolonych substancji i czyni to właśną odpowiedzialność. Ale powinna polecać swoich metod innym mamom. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 13:30 Bepanthen. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara79 Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 14:02 tormentiol - gdy jest bardzo źle, a jeśli lekko odparzona to bepanten Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 15:00 Tylko Linomag! krochmal wysusza, a Apthin i Tormentiol zawieraja kwas borowy. tyle razy juz o tym bylo... jesli jest podejrzenie nadkazenia grzybkami to trzeba zastosowac Nystatyne. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: co na odparzoną i suchą pupkę? 31.03.06, 15:27 naturella napisała: > Apthin i Tormentiol zawieraja kwas borowy tyle razy juz o tym bylo... Jak widać do niektórych nigdy nie trafi. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Aphtin i Tormentiol 31.03.06, 15:30 Podaję link do dyskusji, która już się na tym forum toczyła i ponawiam prośbę, by NIE POLECAĆ stosowania środków niedozwolonych dla małych dzieci forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=37443032&a=37443032 Odpowiedz Link Zgłoś
barbara79 Re: Aphtin i Tormentiol 31.03.06, 16:26 nie wiedziałam o tormentiolu takich rzeczy, więc odwołuje co napisałam, szkoda ze nie wiedziałam o tym wcześniej gdy mój maluch był noworodkiem i miał pupę smarowaną tormentiolem w centrum zdrowia dziecka, i czerwonym linomagiem też. I to z polecenia lekarzy. Boże..., na szczęście nic mu nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
agaiares Balneum baby krem-rewelacja! 01.04.06, 08:46 mojej pięciodniowej córci popękał naskórek i zacząl się łuszczyć na cipce nózkach w okolicy pachwinek i na brzuszku, byłam już przeonana że to się zaczyna pieluszkowe zapalenie i że to są odparzenia, ale położna środowiskowa powiedziała że to z powodu zbyt suchej skóry i że to nie ranki. poleciła krem Balneum i płyn do kąpieli tej samej firmy. nie kąpałam małej w płynie jeszcze ale krem po 4 użyciach już uczynił prawdziwe cuda. polecam z czystym sercem , bo naprawdę doskonale nawilża i łagodzi wszelkie podrażnienia, nawet miejscowo goi przbarwienia i potóweczki Odpowiedz Link Zgłoś