anulkas86 07.10.06, 12:55 Mój 5 miesięczny synk ma bardzo suchąskórę na nóżkach. Smaruje kremami, oliwkami ale nic nie pomaga. Skórę na pozostałych częściach ciała ma "normalną". Co robić żeby troszkę nawilżyć te nóżki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kpor Re: Bardzo suche nóżki 08.10.06, 15:31 Proponuję zacząć od zwykłej wazeliny białej i smarować nawet 5 razy dziennie. Jeżeli to nie pomoże to jest maść Diprobase bez recepty dostępna w aptece która bardzo dobrze nawilża. Odpowiedz Link Zgłoś
mata_haari Re: Bardzo suche nóżki 09.10.06, 00:13 Możesz też spróbować mleczka Exomega firmy A-Derma. U nas sprawdza się doskonale, ale cena do niskich niestety nie należy. Z tym, że jest baaaardzo wydajne i łatwo się rozprowadza,co jest istotne przy aplikowaniu na większe partie ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
rufus2004 Re: Bardzo suche nóżki 09.10.06, 22:14 ja mam podobny problem.Macius ma 4 miesiące i strasznie sucha skórę na nóżkach i rączkach. Proponują mi wszyscy smarować go płynna parafiną.Zaczynamy od jutra, mam nadzieje że to pomoże bo juz naprawdę nie wiem czego spróbowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Bardzo suche nóżki 09.10.06, 18:52 Moim zdaniem powinna Pani natłuszczać nóżki dziecka kilka razy dziennie np. kremem NANOBASE, który zawiera substancje nawilżające i natłuszczające. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś