Dodaj do ulubionych

karmie i biore Metocard

07.10.06, 14:13
co Pani na to , czy nie powinnam przejsc na sztuczne mleko ?
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: karmie i biore Metocard 07.10.06, 18:43
      Niestety, powinna Pani to zrobić.
    • speni Re: karmie i biore Metocard 08.10.06, 19:27
      No własnie niestety. Baaardzo bym chciała karmić Misię przez 6 miesięcy
      pierwszą córkę karmiłam 8 miesięcy potem sama sie odstawiła, ale leków żadnych
      nie brałam. Proszę napisać czy naprawdę mogę tym zrobić jej więcej krzywdy niż
      dac korzyści ? Leku nie wolno mi odstawić ani zamienic na inny biorę 2x 25mg,
      wiem że w ulotce jest napisane, że nie zaleca się karmić piersią przy
      jednoczesnym przyjmowaniu leku, ale może potrzebuję jakichś konkretów, co może
      się stać, poprostu bardzo mi zależy na karmieniu ale jak ktoś mnie "postraszy"
      to przestanę robić problem ze sztucznego karmienia. Myślę że mój problem jest
      bardziej psychiczny. Prosze o pare słów.
      • myszboz Re: karmie i biore Metocard 31.10.06, 22:18
        Wiem, że nie jest Ci łatwo. Sama przeszłam ten problem, tyle, ze ja mogłam
        zrezygnować z leków nasercowych na czas karmienia. Pamiętaj, ze karmiąc i
        jednocześnie przyjmując metocard, wcale nie dajesz dziecku tego co najlepsze(a
        tego własnie byś chciała, prawda?), tak jak ten lek działa na Ciebie, taki ma
        również wpływ na maluszka. A po co mu obniżenie RR i spadek częstotliwości
        rytmu serca????? Po co mu blokada receptorów w serduszku. Poczytaj sobie ulotkę
        i samo to Cie przerazi. Tobie pomaga, ale maluszek ma serduszko zdrowe.I nie
        zastanawiaj się zbyt długo. Pomyśl o NIM.
        Powodzenia
        Bozena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka