speni 07.10.06, 14:13 co Pani na to , czy nie powinnam przejsc na sztuczne mleko ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.m.kaminska Re: karmie i biore Metocard 07.10.06, 18:43 Niestety, powinna Pani to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: karmie i biore Metocard 08.10.06, 19:27 No własnie niestety. Baaardzo bym chciała karmić Misię przez 6 miesięcy pierwszą córkę karmiłam 8 miesięcy potem sama sie odstawiła, ale leków żadnych nie brałam. Proszę napisać czy naprawdę mogę tym zrobić jej więcej krzywdy niż dac korzyści ? Leku nie wolno mi odstawić ani zamienic na inny biorę 2x 25mg, wiem że w ulotce jest napisane, że nie zaleca się karmić piersią przy jednoczesnym przyjmowaniu leku, ale może potrzebuję jakichś konkretów, co może się stać, poprostu bardzo mi zależy na karmieniu ale jak ktoś mnie "postraszy" to przestanę robić problem ze sztucznego karmienia. Myślę że mój problem jest bardziej psychiczny. Prosze o pare słów. Odpowiedz Link Zgłoś
myszboz Re: karmie i biore Metocard 31.10.06, 22:18 Wiem, że nie jest Ci łatwo. Sama przeszłam ten problem, tyle, ze ja mogłam zrezygnować z leków nasercowych na czas karmienia. Pamiętaj, ze karmiąc i jednocześnie przyjmując metocard, wcale nie dajesz dziecku tego co najlepsze(a tego własnie byś chciała, prawda?), tak jak ten lek działa na Ciebie, taki ma również wpływ na maluszka. A po co mu obniżenie RR i spadek częstotliwości rytmu serca????? Po co mu blokada receptorów w serduszku. Poczytaj sobie ulotkę i samo to Cie przerazi. Tobie pomaga, ale maluszek ma serduszko zdrowe.I nie zastanawiaj się zbyt długo. Pomyśl o NIM. Powodzenia Bozena Odpowiedz Link Zgłoś