asia19813 24.10.07, 15:58 Czym myć buzie 3miesięcznego dziecka? Do tej pory myłam tylko woda, ale uważam że to zamało. Zuzia ma kilka zaskórników, czasem pojawi sie jakas krosteczka. karmię piersią, więc to winna moich hormonów. Czy przemywac buzię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mon.ro Re: Mycie buzi? 25.10.07, 15:52 Gorąco polecam Płyn oczyszczający do twarzy i pośladków dla noworodków, niemowląt i dzieci PhysiObebe firmy Mustela. Można go kupić w aptece, cena ok 32zł. Sprawdzony, po prostu rewelacja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoaha Re: Mycie buzi? 29.10.07, 09:54 Znalazłam taki płyn dla dzieci ale dla dzieci powyzej roku, czy to ten sam, czy dla mniejszych dzieci też jest? Odpowiedz Link Zgłoś
yoaha Re: Mycie buzi? 29.10.07, 09:54 www.mamadama.pl/plyn-oczyszczajacy-twarzy-posladkow-dzie-p-108.html Odpowiedz Link Zgłoś
mon.ro Re: Mycie buzi? 29.10.07, 11:45 Zdjęcie jest niewyraźne, ale ten płyn o którym pisałam to tak wygląda jak na tym zdjęciu. Aczkolwiek jestem zdziwiona,że opisują go, że jest przeznaczony dla dzieci powyżej 1 r.ż. Na moim jest napisane, że można go używać bez ograniczeń wiekowych. Zresztą miałam go poleconego od mam które stosowały go u swoich pociech właściwie od pierwszych dni życia. Moja bratowa używała go u wcześniaka bo był problem ze skórką na buźce i świetnie się sprawdził. Może rzeczywiście są dwa rodzaje tego płynu. Ja mówiłam w aptece, że chcę ten kosmetyk dla noworodka a opis na butelce potwierdził to (zawsze czytam wszelkie ulotki i instrukcje i jak tylko mi coś nie pasuje, to nie używam) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mala-gorzatka Re: Mycie buzi? 29.10.07, 13:16 ktoz to wprowadza takie ograniczenia wiekowe ???? Chyba tamtejsza aptekarka. Powiem ci szczerze ze na orginalnym opakowaniu (nawet na stronie internetowej musteli) nie ma czegos takiego jak "powyzej 1 roku zycia" . Mustela nie ma rozgraniczenia wiekowego w tym plynie do mycia do twarzy. Ja mam 2 miesieczne dziecko i tez przemywam mojej malej buzke tym plynem ale korzystam tez z mleczka do mycia twarzy musteli. Oba sa rewelacyjne !!! Odpowiedz Link Zgłoś