pytia_plocka 27.01.10, 20:42 problem jest w tym że jest to pomysł PO, więc matoły z PiS nie mogą przełknąć go, i pieprzą temat jak zwykle wszystko w mieście do końca kadencji nieudaczników 272 dni 2 godziny 17 minut 21 sekund Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek20000 W Płocku nie chcą orlika 27.01.10, 20:46 Ale za to tramwajem pojedziemy pod wiaduktem nad Wisłę a tam kolejką linową na molo a potem tylko rzut beretem do Grabówki, gdzie już czeka na nas wspaniały stok narciarski...Odejdż MM - wstydu oszczędż !!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 20:54 Ciekawe dlaczego Pan redaktor nie napisze, że w Płocku powstało conajmniej 15 nowych boisk zdecydowanie lepszej klasy niż orliki. Boiska np, przy Jagiellonce, III L.O. G2, G4, G5, SP 3, 6, 11, 17, 18, 20. Miasto przy ich budowie korzystało z dofinansowania ministerstwa. Pan poseł nie ma się czego chwycić to wymyśla bzdury a wystarczyłoby żeby poszedł do swojej byłej szkoły i dobrze się przyjrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 21:09 KŁAMSTWO!!! Jest w Płocku jede orlik - w Górach. Napisz redaktorzyno, że wybudował go starosta płocki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: W Płocku nie chcą orlika IP: 94.75.121.* 27.01.10, 22:30 nawierzchnia na boisku w 3 LO to porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: W Płocku nie chcą orlika 28.01.10, 12:53 Gość portalu: kret napisał(a): > Ciekawe dlaczego Pan redaktor nie napisze, że w Płocku powstało > conajmniej 15 nowych boisk zdecydowanie lepszej klasy niż orliki. > Boiska np, przy Jagiellonce, III L.O. G2, G4, G5, SP 3, 6, 11, 17, > 18, 20. Zatrudniono przy nich trenerów? Wybudowano szatnie? Boiska i opieka są dostępne od rana do wieczora dla wszystkich zainteresowanych (nie tylko uczniów tych szkół)? Jeśli tak, to masz rację, że są to lepsze obiekty niż orliki. Jeśli zaś nie, to uprawiasz propagandę, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j W Płocku nie chcą orlika 27.01.10, 21:11 "Odwróć tabelę i Płock na czele" chciałoby się skandować. Ta "orlikowa" bida z nędzą to efekt synergii: wcześniejszej rozrzutności pana Milewskiego i wynikającej z niej kiepskiej sytuacji płockiego budżetu oraz uczulenia płockiego Ratusza na cudze, nawet bardzo dobre pomysły, a szczególnie na pomysły kojarzone z PO. Ciśnie się na usta pytanie: jak długo jeszcze płocka młodzież nie będzie miała do dyspozycji porządnych obiektów sportowych tylko dlatego, że władze miasta mają uczulenie na rządzącą krajem Platformę Obywatelską? Co dziwne, ten sam pan Milewski, który właśnie zrobił kolejny "prezent" płockiej młodzieży sam nie tak dawno, bo na jesieni, lansował się po płockich szkołach średnich. Szukał tam najwyraźniej elektoratu. Ciekawe, jak długo będzie się cieszył poparciem tych młodych ludzi, przed którym stroszył swój pawi ogon (w tym jest rzeczywiście dobry) biorąc pod uwagę to, jak bardzo dba o ich potrzeby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 22:01 Bo w tym chorym kraju lepiej wydawać ogromne srodki na profilaktykę niż stwarzać możliwości dzieciom i młodzieży która ma pasję i chce coś ciekawego robić! Po co stadiony kiedy młodzież może " odurzyć" się i też jest klawo. Rodzice którzy chcą aby dzieci miały zajecia po lekcjach rozwijające ich pasję, muszą płacić i to nie mało , nie kazdego na to stać! Podole - kulturalna pustynia. Młodzi jak chcą rozwijać jakiekolwiek zainteresowania muszą jechać do centrum. Na miejscu w zasadzie nic nie ma. Jest piwnica plastyczna i zdaje się, ze to wszystko! Boisko też jest a jakze, swego czasu postawino tam żubry to dopiero była dla dzieciaków frajda! Wstyd, wstyd, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: W Płocku nie chcą orlika 27.01.10, 22:07 Na Podolu Pustynia kulturalna? niech zainicjują jakiś projekt radni osiedlowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.centertel.pl 27.01.10, 22:15 nie kiwną palcem, czekają na rozkaz MM, wszak to jemu jedzą z ręki i mają koryto, bo jak się miłościwy pan zdenerwuje to nie będą mieli żryć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.215.c94.petrotel.pl 27.01.10, 22:33 nie czepiajcie się naszego ukochanego gospodarza.Jakie on ma dobre chęci/ponoć nimi piekło wybrukowane-ach ten bruk/.A na tandetną rozrywkę to kasa jest drogi panie MM.A na byle jaki projekt pod nazwą Festiwalowy Płock to kasa jest.Na zapewnienie młodzieży dobrych warunków do uprawiania sportu to kasy nie ma.Nasi radni bezradni tańczą pod dyktando dyrygentki w rytm nadwiślanych tamtamów.Ot cały nasz Płock z kiepskimi wizjonerami a właściwie z gospodarzami bez jakichkolwiek wizji.Ruszajcie do ataku na myślących inaczej drodzy klakierzy.No do dzieła nieudaczniki.Wykrzykujcie te swoje wyświechtane slogany o złej opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kwiśniewskiego Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.215.c94.petrotel.pl 27.01.10, 22:47 proponuję część atrakcyjnych imprezek przenieść z centrum na Podolszyce.Wtedy nie będziecie mieli pustyni kulturalnej.Jeden sezon i drogi gospodarz wyjedzie na taczkach jak Jagna w Chłopach. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: W Płocku nie chcą orlika 28.01.10, 12:43 kwisniewski napisał: > Na Podolu Pustynia kulturalna? niech zainicjują jakiś projekt > radni osiedlowi. A jest tam w ogóle Rada Osiedlowa, czy z inicjatywy radnego Korgi została wyrżnięta, jak większość RO, przy okazji ostatnich wyborów do tychże rad? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `telimena Re: W Płocku nie chcą orlika IP: 80.48.4.* 28.01.10, 19:17 Popieram tą wypowiedź dot.RMO . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `grodzianin Re: W Płocku na Podolu .. IP: 80.48.4.* 28.01.10, 19:06 ale kto ma zainicjować radni osiedlowi których nie wybrano bo była za mała frekwencja wyborcza. Na podolu jest teren przeznaczony pod takowy obiekt przy górce saneczkowej od wielu lat są boiska (podlegające pod UM) typowe do tych z lat 60-70 jak w LZSie. Zaniedbane tylko młodzież troche jeszcze o nie dba aby mieć gdzie piłkę pokopać bo nawet nie ma żadnego Klubu, Domu Kultury na takim dużym osiedlu. Przydałby by się taki ORLIK ale UM to nie obchodzi niech młodzież stoi pod klatkami lub na ławkach piwo pije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: W Płocku nie chcą orlika IP: 194.177.100.* 28.01.10, 07:59 roman_j napisał: > "Odwróć tabelę i Płock na czele" chciałoby się skandować. . . . A Ty znowu na "NIE"... - będę Cię obserwował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bata Re: W Płocku nie chcą orlika IP: 91.212.223.* 28.01.10, 08:28 ot i inżynier obserwator.A raporty z tej obserwacji gdzie idą. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: W Płocku nie chcą orlika 28.01.10, 12:45 Obserwuj sobie do woli. A jeszcze lepiej bądź na "tak". Mój rzekomy głos na "nie", i Twój głos na "tak" i będzie równowaga. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 23:27 orliki niech powstaja na pustych terenach a nie przy szkolach nie oszukujmy sie dla szkol potrzebna jest jeszcze bieznia jesli chodzi o szkole np na piaska obok szkoly jest jeszcze jeden pusty plaac tam moze powstac orlik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coper Re: W Płocku nie chcą orlika IP: 80.48.4.* 28.01.10, 00:05 "Władze miasta z niezrozumiałych przyczyn rezygnują z zewnętrznych środków, które są możliwe do pozyskania z Ministerstwa Sportu i Urzędu Marszałkowskiego. I to w sytuacji, gdy radni zarezerwowali pieniądze na ten cel w budżecie! W zamian znów usłyszymy obietnice - dodał Andrzej Nowakowski" Jakie pieniądze zarezerwowali w budżecie radni na Orlika przy Piaska? Coś się panu pomyliło. To pokazuje poziom na jakim Nowakowski działa. Nie wie do końca, ale piłuje pysk. W budżecie zarezerwowano jedynie 30 tysięcy, które zgodnie z zapisem mają posłużyć na opracowanie projektów. Najpierw się upewnij a później opowiadaj bzdury tylko po to by dokopać przeciwnikowi politycznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do coper Re: W Płocku nie chcą orlika IP: 91.212.223.* 28.01.10, 06:18 ot kultura.Pysk powiadasz.Kto ma drogi panie pysk.W pysk to można co najwyżej......A te 30000 złotych to na co wystarczy.Tylko tyle zarezerwowano w budżecie na opracowanie projektów.Na balangi i łomoty zarezerwowano dużo więcej.Takie są priorytety naszych władz i radnych.A może jest inaczej niż piszesz.No to jak to jest.A może wydział od sportu powie jak jest z tymi priorytetami w dziedzinie kultury i w sporcie.Co jest ważniejsze.Tężyzna fizyczna czy podrygiwanie w rytm łomotów niszczących słuch i wpływających na psychikę człowieka.Wyrażnie widać co preferyją decydenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "do coper" Re: W Płocku nie chcą orlika IP: 213.76.179.* 28.01.10, 09:04 Tak napisał coper. 30000 na dokumentację zarezerwowano, bo widocznie tyle jest w umowie. Obecnie trwa projektowanie tego Orlika więc na pewno tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Propagandowe badziewie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 09:09 W Płocku nie jest potrzebne to propagandowe badziewie PO, które się już rozpadło w zastraszającym tempie w wielu gminach. Urząd Miasta buduje i modernizuje już od wielu lat boiska przyszkolne, które mają dużo wyższy standard niż to badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Propagandowe badziewie PO 28.01.10, 12:49 Gość portalu: hmm napisał(a): > W Płocku nie jest potrzebne to propagandowe badziewie PO, które > się już rozpadło w zastraszającym tempie w wielu gminach. 1. Poproszę o konkretne przykłady. 2. Jeśli coś się rzeczywiście rozpadło, to pretensje należy mieć wyłącznie do wykonawców i zleceniodawców (czyli gmin), a nie do tych, którzy wyłożyli pieniądze na dofinansowania. Tyle to potrafi zrozumieć średnio rozgarnięty maturzysta. No ale może to za wysoki poziom komplikacji dla zwolenników PiS... ;-)) > Urząd Miasta buduje i modernizuje już od wielu lat boiska > przyszkolne, które mają dużo wyższy standard niż to badziewie. Są na tych boiskach szatnie? Są zatrudnieni trenerzy zajmujący się tylko animowaniem działalności na tych boiskach? Podaj przykłady. I napisz jeszcze, co z modernizacją stadionów na Radziwiu i w Borowiczkach. Szumnie to zapowiadał nasz drogi pan Milewski i... guzik z tego zrealizowano. Ale rentę propagandową za te pomysły Ratusz zainkasował. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Propagandowe badziewie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 13:12 1. Praktycznie każdy orlik wybudowany w gminach powiatu płockiego. Pojedź i obejrzyj. 2. Widać, że nie jesteś nawet średnio rozgarnięty skoro nie wiesz, że gmina i wykonawca są ograniczeni bardzo szczegółowymi warunkami dofinansowania na orlika w ramach którego muszą się poruszać, a wiadomo, że z g...a bicza nie ukręci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weah Re: Propagandowe badziewie PO IP: 91.212.223.* 28.01.10, 16:30 prosze Cie, grales kiedys w pilke?? wiesz jaka jest roznica miedzy gra na tartanie a na sztucznej nawierzchni jaka jest na orlikach?? wystarczy pojechac i zagrac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Propagandowe badziewie PO 29.01.10, 08:34 Gość portalu: hmm napisał(a): > 1. Praktycznie każdy orlik wybudowany w gminach powiatu płockiego. Znowu ogólnikowa odpowiedź. Konkretnie proszę (które gminy) wraz ze wskazaniem, co zostało uszkodzone. > Pojedź i obejrzyj. Może pojadę, ale najpierw poczekam, aż prasa napisze coś o tych sypiących się boiskach, bo jakoś prasie bardziej wierzę niż anonimowym forumowiczom, którzy ograniczają się do ogólników. > 2. Widać, że nie jesteś nawet średnio rozgarnięty skoro nie wiesz, > że gmina i wykonawca są ograniczeni bardzo szczegółowymi warunkami > dofinansowania na orlika w ramach którego muszą się poruszać, a > wiadomo, że z g...a bicza nie ukręci Widać, że nie jesteś rozgarnięty bardziej niż ja, bo gdyby powyższe było powodem rzekomo kiepskiej jakości wykonania boisk, to każdy orlik musiałby się już posypać i zrobiłaby się z tego afera na skalę kraju. A o tym jakoś nie słychać. Zatem najwyraźniej próbujesz naginać fakty do rzeczywistości. Z mizernym skutkiem. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Propagandowe badziewie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 08:56 Wybacza, ale doceniam w miarę twoją inteligencję (chociaż uważam, że wykorzystujesz ją często w nieuczciwy i przewrotny sposób, bez jakiegokolwiek obiektywizmu) i nie będę podawał Ci wszystkiego na talerzu. W których gminach są orliki łatwo możesz znaleźć w internecie skoro już wiesz, że chodzi o gminy powiatu płockiego. Ja byłem i oglądałem, gdy analizowałem ten temat, więc ty też możesz ruszyć swoją szanowną panią, a nie czekać na gotowca. Każdy orlik wybudowany stricte z założeniami finansowymi programu się sypie bądź jest niedorobiony. A wiesz dlaczego? Bo na wybudowanie dobrego jakościowo orlika potrzeba co najmniej 1,5 mln, a ministerstwo buduje je teoretycznie za niecały 1 mln. Dlatego też problem sypania się orlików dotyczy przede wszystkim gmin, które nie mają kasy na dokładanie prawie mln do orlika ze swojego budżetu, żeby był porządny. Wiele pisano o tym w skali kraju, nawet z powiatu płockiego jeden przypadek był głośny. Poszukaj, wystarczy internet i google. I nie ograniczaj się do artykułów wyborczej, bo tu niewiele znajdziesz prawdy o dokonaniach tego rządu. Od naginania faktów do rzeczywistości to akurat na tym forum jesteś ty, co ogólnie wiadomo każdemu, i nie zamierzam cię tej roli pozbawiać :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Propagandowe badziewie PO 29.01.10, 17:48 Gość portalu: hmm napisał(a): > Wybacza, ale doceniam w miarę twoją inteligencję (chociaż uważam, > że wykorzystujesz ją często w nieuczciwy i przewrotny sposób, bez > jakiegokolwiek obiektywizmu) Nikt nie jest obiektywny, a na pewno takim nie jesteś Ty. Nie rób mi więc tego typu zarzutów, bo jest to czystej wody hipokryzja. > i nie będę podawał Ci wszystkiego na talerzu. W których gminach są > orliki łatwo możesz znaleźć w internecie skoro już wiesz, że > chodzi o gminy powiatu płockiego. Nie interesuje mnie, w których gminach są orliki, ale w których gminach są kiepskiej jakości i ile takich orlików jest na całą ich liczbę. Skoro nie chcesz mi o tym napisać, to możliwości są dwie. Blagowałeś lub nie zależy Ci na tym, żeby kogokolwiek przekonać do swoich racji. Niezależnie od tego, który przypadek zachodzi, dalsza dyskusja nie będzie już miała sensu, ale będę ją z Tobą prowadził, dopóki będzie mi to sprawiało przyjemność. :-)) > Ja byłem i oglądałem, gdy analizowałem ten temat, więc ty też > możesz ruszyć swoją szanowną panią, a nie czekać na gotowca. I na cóż te Twoje analizy, skoro nie raczysz podzielić się wynikami publicznie? Pisząc w stylu "a ja coś wiem, ale nie powiem" nie zyskujesz na wiarygodności. Wręcz przeciwnie. :-)) > Każdy orlik wybudowany stricte z założeniami finansowymi programu > się sypie bądź jest niedorobiony. Czyli albo wszystkie się sypią albo można wybudować orlika nie trzymając się kurczowo założeń finansowych, co jest konkluzją optymistyczną. Który wariant zachodzi? :-)) > A wiesz dlaczego? Bo na wybudowanie dobrego jakościowo orlika > potrzeba co najmniej 1,5 mln, a ministerstwo buduje je > teoretycznie za niecały 1 mln. Dlatego też problem sypania się > orlików dotyczy przede wszystkim gmin, które nie mają kasy na > dokładanie prawie mln do orlika ze swojego budżetu, żeby > był porządny. Jeśli gmin nie stać na wybudowanie porządnego, jak twierdzisz orlika, to wypada zapytać, co za gospodarze rządzą tymi gminami, że budują te boiska niskiej jakości??? To jest marnotrawstwo, za które wójtowie tych gmin powinni beknąć. Przecież udział w programie nie jest obowiązkowy, prawda? > Wiele pisano o tym w skali kraju, nawet z powiatu płockiego jeden > przypadek był głośny. Poszukaj, wystarczy internet i google. Podaj linki. I nie wykręcaj się moją inteligencją i Googlem. Napisz też, jak wygląda liczbowo ten problem w skali kraju. To pozwoli ocenić, czy jest to problem rzeczywisty, czy wydumany na przykład na łamach "Naszego Dziennika" w ramach działań propagandowych mających czytelnikom obrzydzić PO i obecny rząd. :-)) > I nie ograniczaj się do artykułów wyborczej, bo tu niewiele > znajdziesz prawdy o dokonaniach tego rządu. Nie chodzi przecież o działania rządu, ale konkretnych wójtów konkretnych gmin, którym sypią się wykonane przez nich inwestycje. :-)) > Od naginania faktów do rzeczywistości to akurat na tym forum > jesteś ty, co ogólnie wiadomo każdemu, i nie zamierzam cię tej > roli pozbawiać :-)) Nigdy tej roli nie pełniłem, więc nie pozbawiasz mnie jej, a ja ze swej strony konkurencji Ci robić nie zamierzam. Zresztą nawet gdybym chciał ją robić, to nie dorównałbym Ci w mistrzostwie, więc nie warto. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Propagandowe badziewie PO IP: 80.48.4.* 30.01.10, 01:21 > Nikt nie jest obiektywny Ja przynajmniej się staram, Ty w ogóle. > Nie interesuje mnie, w których gminach są orliki Skoro Cię nie interesuje, to w czym problem? To tym bardziej nie będę Cię raczył szczegółami, bo po co mam Ci zawracać głowę czymś, co Cię nie interesuje? > I na cóż te Twoje analizy, skoro nie raczysz podzielić się wynikami publicznie? Ależ one są znane publicznie, ale skoro Ty nie czytasz nic poza wyborczą... > Jeśli gmin nie stać na wybudowanie porządnego, jak twierdzisz orlika, to wypada zapytać, co za gospodarze rządzą tymi gminami, że budują te boiska niskiej jakości??? Bo to są układy pslowsko-pełowskie i po prostu trzeba robić statystykę orlikom, żeby rząd miał jakieś lipne dane do propagandy > To jest marnotrawstwo, za które wójtowie tych gmin powinni beknąć. I tu się z Tobą całkowicie zgodzę :-)) > czy wydumany na przykład na łamach "Naszego Dziennika" A czemu nie na łamach wyborczej? W tym momencie zdyskredytowałeś swoje pozorne starania bycia obiektywnym komentatorem i każdy to widzi... służysz bezkrytycznie michnikowszczyźnie i tyle > Nie chodzi przecież o działania rządu Przed chwilą powoływałeś się na Nasz Dziennik i obecny rząd, więc się zdecyduj o co w końcu chodzi, bo widzę, że już tak się zakręciłeś w swoim przeinaczaniu faktów, że nie pamiętasz, co twierdzisz zdanie wcześniej. > Nigdy tej roli nie pełniłem Zdanie większości forumowiczów jest inne, co można przeczytać w wielu wątkach na tym forum :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Jeszcze jedno... 28.01.10, 12:51 Gość portalu: hmm napisał(a): > Urząd Miasta buduje i modernizuje już od wielu lat boiska > przyszkolne, które mają dużo wyższy standard niż to badziewie. Niektórych nie modernizuje i nawet bez tego zamyka na kłódkę, żeby nie można z nich było korzystać. Tak jest m.in. na boisku Zespołu Szkół przy Chopina. To jest dokładnie odmienna filozofia od tej, która towarzyszy orlikom. Tamte są otwarte i dostępne całym dniem. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `rety Re: oczywiście boiska dostępne do wieczora ... IP: 80.48.4.* 28.01.10, 19:11 a nie boiska przyszkolne, ale typowe osiedlowe gdzie dzieciaki i młodziez mogą w godzinach popołudniowych pograć w piłkę tenisa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: oczywiście boiska dostępne do wieczora ... 30.01.10, 10:40 Gość portalu: `rety napisał(a): > a nie boiska przyszkolne, ale typowe osiedlowe gdzie dzieciaki i > młodziez mogą w godzinach popołudniowych pograć w piłkę tenisa > itp. A ile jest takich boisk, które nie są afiliowane przy szkołach? Jakiej są jakości jeśli chodzi o nawierzchnię i zaplecze? I dlaczego miasto nie chce, żeby powstało ich więcej, choćby w ramach programy budowy orlików? Odpowiedz Link Zgłoś
fifrak85 Re: W Płocku nie chcą orlika 28.01.10, 10:04 takich groszy z ministerstwa brać nie będziemy. Lepiej wydawać pieniądze na opracowania i badania jakiś dziwacznych wymysłów prezydenta. Wole coś co bardziej namacalnego od pomysłów i obietnic. Chociaż mam dziwne przeczucie że Vectra byłaby wykonawcą tej inwestycji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paniska Re: W Płocku nie chcą orlika IP: 91.212.223.* 28.01.10, 10:08 w tym naszym ratuszu.Oj paniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slama Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 10:17 A może nich ratusz zleci za kolejne pół banki jakiejś agencji Pijarowskiej przeprowadzenie badania czy mieszkańcy chcą Orlików? Agencja przyda sie jak nic w kolejnej elekcji Naszego Gospodarza.Kto tę ksywę zupełnie nieadekwatną mu przybił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: W Płocku nie chcą orlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 12:25 Do ministerialnych pieniędzy na orlika też trzeba dołożyć z miejskiej kasy. Lepiej wyłożyć więcej na coś porządnego od razu niż mniej, ale potem co chwila wykładać na remonty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `genio Re: W Płocku niech bydą osoby odpowiedzialne.... IP: 80.48.4.* 28.01.10, 19:13 chyba ktoś jest odpowiedzialny za dopilnowanie i odbiór budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-maciej20 W Płocku nie chcą orlika 28.01.10, 19:34 Co do tej "drażliwej" kwestii nt. Orlików, to chciałbym wiedzieć, jaka jest przynależność osiedla Góry. Czy należy ono do Płocka czy już raczej jest to "osada" w powiecie ziemskim? Może ten cały Zespół Szkół Rolniczych wcale nie jest płocką placówką oświatową? Chyba podlega nie pod panią Ewę Adasiewicz, a pod Wydział Edukacji Starostwa Powiatowego i jego/jej szefa/szefowej. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: W Płocku nie chcą orlika 29.01.10, 17:54 W zasadzie wszystko można znaleźć w Sieci, ale napiszę: - Góry są osiedlem należącym do Płocka, - ZSR nie podlega pod miasto, ale pod powiat płocki ziemski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień. na kij nam ten orlik ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 20:46 tak się tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do przechodnia Re: na kij nam ten orlik ? IP: *.133.c80.petrotel.pl 03.02.10, 22:27 to się pytaj.Odpowiedzi i tak nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś