Dodaj do ulubionych

w rocznicę wywózki na Sybir

07.02.10, 21:20

fotoforum.gazeta.pl/72,2,875,71865690,71865690.html
Sybiracy z Płocka spotykają się z młodzieżą na Placu 13- Straconych
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.10, 21:41
      w kraju trwaja uroczystości www.youtube.com/watch?v=PomcG21aS6g
      • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 07.02.10, 21:49
        A w Płocku odwrotnie. V kolumna.
        • Gość: płocczanin [...] IP: *.plock.mm.pl 07.02.10, 22:11
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: danek W rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.10, 13:02
            tu strona Sybiraków www.sybiracy.pl/index.php
            • Gość: płocczanin Re: W rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 08.02.10, 13:26
              Dziękuję, napisałem o naszych Sybirakach wyrzuconych na Oślą Ławkę do
              Redakcji Sybiraków ale jeden z tygodników w Płocku , zainteresował się ww
              sprawą.
              • Gość: d. Re: W rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.10, 13:27
                w799.wrzuta.pl/audio/1z1qqxYQ3Py/hymn_sybirakow
              • Gość: kit kit Re: W rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 17:53
                "Zapytaj Wróżkę o pracę"...
    • Gość: Rem Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.10, 15:12
      Zwiazek Sybiraków w Płocku
      www.radar.friko.pl/Oddzialy/Plock/Oddz_Plock.htm#0
      • kwisniewski Re: w rocznicę wywózki na Sybir 08.02.10, 16:04
        a wsi Koniuchy można pisać na tym forum bez narażenia się na
        wycięcie przez opiekunów tegoż forum i kilku innych?

www.naszawitryna.pl/jedwabne_25.html

www.naszawitryna.pl/jedwabne_26.html
        www.rp.pl//artykul/167745.html
        www.promemoria.pl/arch/2004_13/golgota/golgota.html
        • Gość: Andrzej Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 17:25
          Czemu Pan obraża ludzi ze wsi Koniuchy (o ile taka istnieje), być może mieszkają
          tam ludzie bardziej wartościowi od Pana. Trzeba mieć odwagę cywilną, aby móc
          odpowiadać na wpisy, te, które nie zawierają pochlebstwa, a nie robić z siebie
          obrażalskiego i przyjmować postawę roszczeniową do wszystkich wokół siebie.
          • kwisniewski Re: w rocznicę wywózki na Sybir 08.02.10, 18:24

Rzeczywistość była inna. Partyzanci sowieccy wczesnym sobotnim
            rankiem napadli na bezbronną wieś, którą spalili mordując niewinnych
            ludzi.

29 stycznia 1944 roku zginęli:

1. Bandalewicz Stanisław ok. 45 lat
            2.Bandalewicz Józef 54 lata .
            3. Bandalewiczowa Stefania ok. 48 lat
            4. Bandalewicz Mieczysław 9 lat
            5. Bandalewicz Zygmunt 8 lat
            6. Bobin Antoni ok. 20 lat
            7.Bobinowa Wiktoria
            ok.45 lat
            8. Bobin Józef ok. 50 lat
            9. Bobin Marian 16 lat
            10.Bobinówna Jadwiga
            ok. 10 lat
            11.Bogdan Edward ok. 35 lat
            12.Jankowska Stanisława
            13.Jankowski Stanisław
            14.Łaszakiewicz Józefa
            15.Łaszakiewiczówna Genowefa
            16.Łaszakiewiczówna Janina
            17.Łaszakiewiczówna Anna
            18.Marcinkiewicz Wincenty ok. 63 lat
            19.Marcinkiewiczowa N.
            (sparaliżowana, spaliła się)
            20.Molis Stanisław ok. 30 lat
            21.Molisowa N. ok. 30 lat
            22.Molisówna N. ok. 1,5 roku
            23.Pilżys Kazimierz
            24.Pilżysowa N.
            25.Pilżysówna Gienia
            26.Pilżysówna Teresa
            27.Parwicka Urszula ok. 50 lat
            28.Parwicki Józef lat 25
            29.Rouba Michał
            30.Tubin Iwaśka (?)ok. 45 lat
            31.Tubin Jan ok. 30 lat
            32.Tubinówna Marysia
            lat około 4
            33.Wojsznis Ignacy ok. 35 lat
            34.Wojtkiewicz Zofia ok. 40 lat
            35.Woronisowa Anna 40 lat
            36.Woronis Marian 15 lat
            37.Woronisówna Walentyna 20 lat
            38. Ściepura N. - krawiec z miejscowości Mikonty.

Henoch Ziman vel Genrikas Zimanas - Przywódcy PRL odznaczyli za ten
            mord Orderem Wojennym Virtuti Militari
            wyborcza.pl/1,76842,3893354.html
            • Gość: Andrzej Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 19:03
              Tu przyznaję się szczerze, że o tym ludobójstwie nie wiedziałem, a pisałem w
              kontekście współczesnym. Zwracam honor w tym przypadku, jednak mój wpis jest
              nadal aktualny, gdyż nadal nie odpowiedział Pan na pytania postawione w innych
              wpisach.
          • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 08.02.10, 18:29
            Jakże trzeba być zdegenerowanym, żeby tak pisać w kontekście zbrodni na
            Narodzie polskim. Obrzydliwość polonofoba.
            • Gość: antropolog Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 18:44
              Zdegenerowany to jesteś ty.Spójrz w lustro.Nie bedziesz mial żadnych
              watpliwości.
            • Gość: Andrzej Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 19:07
              Mały człowieczku, odpowiem twoimi słowami, jak trzeba być zdegenerowanym, aby
              tak kłamać jak ty, w przeciwieństwie do ciebie potrafię się publicznie przyznać
              do tego, że o pewnych rzeczach, faktach nie wiem.
              • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 08.02.10, 19:57
                Przyznaj się, że mało wiesz o gen.Z.Padlewskim i że zamierzałeś opluwać
                Jego Rodzinę, która nawet nie wie, że istniejesz.
                • Gość: do andrzeja Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 20:11
                  Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> Przyznaj się, że mało wiesz o gen.Z.Padlewskim i że zamierzałeś
                  opluwać
                  > Jego Rodzinę, która nawet nie wie, że istniejesz

Uwazaj uwazaj na "plocczanina".To niezwykły człowiek.Bez pudla
                  zgaduje myśli ludzi.Twoje chyba tez zgadł.Przenikliwość niezwykłą.A
                  co do rodziny to szkoda,że przez dziesiątki lat nie upomiala sie o
                  doczesne szczątki swojego wielkiego protoplasty.
                • Gość: Andrzej Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 20:21
                  Wiem więcej o Padlewskim niż ty i to z wiarygodnych źródeł w przeciwieństwie do twoich. Z rodziną i z dokumentami, to daj sobie na spokój, bo nie masz żadnych możliwości, aby to sprawdzić i jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że robią cię "w konia". Pozostaw to zawodowym historykom i specjalistom z innych dziedzin, a uwierzę wtedy, gdy zobaczę publikację podpisaną znanym nazwiskiem. A tobie się bardzo dziwie, że robisz z siebie takiego znawcę, takiego historyka, a nie wiedziałeś przez tyle lat, gdzie jest grób i że tu, w Polsce żył jego krewny. Mówiąc krótko - wstyd. Zajmij się lepiej dokumentowaniem bieżących wydarzeń i pisz o nich w sposób jasny i przejrzysty i przestań "opluwać" ludzi, którzy mają odmienne poglądy.
                  • Gość: plocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 08.02.10, 21:18
                    Jesteś sfrustrowaną osobą i rozumiem, że nie jesteś w stanie pojąć, że
                    są Ludzie nie kalający się tym, co im zarzucasz. Masz rozumowanie sługi
                    nie Pana. Koźniewski był twoim promotorem? Niestety taki awans jest
                    bezskuteczny i postrzegasz świat jako przekręt.
                    I to przeszkadza ci w rozwoju duchowym, tak że postrzegasz Rodziny z
                    pierwszych stron Historii Polski jako oszustów. Nie martw się. wszystko
                    w swoim czasie .
                    Właśnie rodziny ziemiańskie poniosły największe straty w czasie wywózek
                    , rozstrzeliwań w czasie wojny i po wojnie.

Gdzie był Grób Generała .. nie wiemy . Dokumentacja Rutskich i inne,
                    istniała w TNP ale część z niej miał u siebie Gorący Orędownik
                    Postaci Generała. Niestety po jego śmierci , dokumenty ZAPODZIAŁY SIĘ.
                    Jak ta Kalota.....
                    Nie wstydzę się tego co opracowałem o generale .Jest to wiedza nieznana
                    Polsce. Z Rodzinami jestem zaprzyjaźniony i wymieniamy się materiałami na
                    bieżąco . Dzięki tym Rodzinom pozostał przekaz na wieki.
                    • Gość: Andrzej Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 21:35
                      Widzisz mały człowieczku, to ty jesteś sfrustrowany, a nie ja. Wolę mieć
                      rozumowanie sługi niż pana, pana od którego coraz więcej ludzi się odsuwa, który
                      kłamie, który uznaje się za katolika i jednocześnie łamie przykazania Boskie.
                      Skończ się zachwycać swoim rozwojem duchowym, bo stajesz się delikatnie mówiąc,
                      śmieszny - czy wiesz co to znaczy? Dziwnym trafem wszystko ginie - a ty jesteś
                      tym jedynym, który do wszystkiego ma dostęp. Tak, jak już powiedziałem, zostaw
                      historię dla zawodowych historyków, a sam zajmij się sprawami bieżącymi i pisz o
                      nich w sposób jasny, przejrzysty i nie "opluwaj" ludzi, którzy mają swoje zdanie.
                    • Gość: jankowski Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 21:37
                      "Gdzie był Grób Generała .. nie wiemy"!!!! ...to dziwne co pan
                      plocczaninie teraz napisal.Zawsze opisywał pan jako swoj
                      sukces,deprecjonujac przy tym badania wielu profesorów z
                      Prof.Stefanem Kieniewiczem i Kożmińskim na czele,swoje odkrycie
                      lokalizacyjne grobu.Powoływal sie pan na opowieści świadkow
                      naocznych przekazywanych jako legendę z pokolenia na pokolenie.To
                      dobrze,że chociaz teraz zweryfikował pan swoje "rewelacje"Dobrze to
                      rokuje ludziom,ktorzy chcą i wkrotce miejmy nadzieje podejma wysiłek
                      uszanowania w sposob godny tego miejsca pamieci o naszych
                      bohaterach.Może tym razem pana upór nie stanie na przeszkodzie i
                      nie zniecheci ludzi,ktorzy chcą spełnić swój patriotyczny obowiazek
                      wobec przeszlości.
                      • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 09.02.10, 09:33
                        Szanowny panie Jankowski. Widzę, że nie czytacie nawet, specjalnie
                        przygotowanych stron z moich książek, gdzie są dokumenty i opisy.
                        Są umieszczone pod linkiem

fotoforum.gazeta.pl/u/plocczanin0.html

Żeby wiedzieć, gdzie są pochowani powstańcy , została zorganizowana sesja
                        naukowa , która odbyła się 26 listopada 1997r. Nie wniosła nic nowego ,
                        ponieważ naukowcy mówili nie pod tym zapotrzebowaniem do jakiego była
                        utworzona. Jest w całości nagrana na taśmie wideo.

Wobec powyższego została zorganizowana Grupa Inicjatywna ds poszukiwań
                        szczątków. Jest to udokumentowane i widnieje na Fotoforum pod linkiem
                        jak wyżej. wobec braku rezultatów zostały wykonane badania
                        archeologiczne, które zostały dokładnie udokumentowane i utrwalone na
                        taśmie wideo.

Prawdopodobnie to z panem rozmawiałem czasem na ten Temat. Uzyskałem
                        relacje o szczątkach ludzkich znalezionych podczas wykopów pod tzw.
                        Gorący Telefon Breżniew - Honecker, którego budowa zniszczyła Groby Wojenne.
                        To również jest w Fotoforum po tym samym linkiem jw.

Żeby zwiększyć skuteczność poszukiwań, uzyskałem od ministra OBN,
                        Władysława Komorowskiego, zgodę na poszukiwanie dokumentacji w Archiwum
                        wojskowym akt niejawnych.

Patrz Fotoforum jw.
                        Ponieważ jestem zwykłym człowiekiem, Na Spotkaniu w ww Delegaturze UW,
                        31 lipca 2001r., została wyłoniona delegacja historyków zawodowych, których
                        celem były wyjazdy do Warszawy ,żeby czynić kwerendę jw. Nie
                        uczyniono tego a ja nie miałem na to żadnego wpływu.
                        14 grudnia 1998r,, na miejscu Mogiły NN powstańca postawiłem Krzyż 5
                        metrowej wysokości o czym pisze A. Przewoźnik, sekretarz ROPWiM.
                        Patrz Link podany wyżej do zobaczenia na Fotoforum Gazeta Płock.
                        Badania archeologiczne były wykonane za waszą zgodą .
                        Patrz dokumenty pod linkiem jw. W Fotoforum.
                        Co zostało znalezione mówił a Sesji naukowej w Muzeum Mazowiecki m ,
                        archeolog wykonujący badania.
                        Patrz Fotoforum Jw.

Na skutek robót wykonywanych pod potrzeby Układu Warszawskiego , dokonano
                        zniszczenia Miejsca straceń 1863r. A szczątki powstańców zostały
                        wywiezione w nieznane miejsce.
                        Następne szczątki znaleziono podczas zmiany rurociągów CO na większe
                        średnice do utworzonego PULu. Tu dokonano bardzo złej rzeczy, nie
                        powiadomiono władz i nie wstrzymano robót…..
                        Potem sprzedano to Święte miejsce cmentarza wojennego a tak go nazywali
                        nasi przodkowie…
                        patrz pod linkiem ww. Fotoforum .

Następnie Miejsce to zostało Ogrodzone , pomimo obietnic MON Mariana
                        Siwickiego …..,
                        patrz ww Fotoforum …,
                        który obiecywał w odpowiedzi na Interpelację Posła Tadeusza Ścieszko,
                        że wojsko dokona wszelkich napraw i zadba o Miejsce straceń.
                        Proponowałem wam i Miastu zamianę ziemi , .
                        Działki gdzie stoi Krzyż noszący nazwę własną BOHATERÓW POWSTANIA
                        STYCZNIOWEGO na ziemie pod sztucznym nie historycznym placykiem z
                        pomnikiem Kamieniem Padlewskiego.
                        Ale obie strony złapały się w klincz i jak czytamy
                        patrz link Fotoforu, ,
                        odmówiliście odsprzedaży działki z Krzyżem.
                        Tak więc można powiedzieć, że Generał Z. PAdlewski jest już 3 raz w
                        niewoli , ty razem u LWP.
                        Trudno zdać relacje z książek , które tylko w TYM Temacie zawierają 489
                        stron dokumentacji.
                        Pozostaje jeszcze Sumienie Polaka ale do Władz RP , poszły fałszywe
                        dokumenty z Płocka na podstawie których 6 Organów RP, wydało złe decyzje.
                        Obecnie chodzimy Tam Gdzie nic Nie ma i Modlimy się , składamy Hołd
                        Pamięci Bohaterom Polski , wyrzuconym na śmietnik. I właśnie

Na Mogiłach 1863r. spełniał posługę, ŚP ksiądz Kazimierz Jardzioch.

Co do podanych historyków .. nigdy ich nie negowałem. Oni nie zajmowali
                        się lokalizacją Mogiły gen. Z. Padlewskiego.

Ja i setki patriotów z Płocka TAK.

Ja poprzez napisanie książek i opracowań dotyczących Generała, wszedłem
                        tylko w lukę wiedzy historycznej, dzięki Rodzinie Generała i to
                        zostało docenione przez Instytucje i naukowców ..poza Płockiem.

Wykonałem prace odmienną od forumowiczów plujących a nie potrafiących
                        nic udokumentować. Zresztą taki był ich cel na tym Forum.

Więcej może pan rozeznać po zapoznaniu się z moim pracami znajdującymi
                        się w Płocku w Archiwum Państwowym , TNP, Książnicy Płockiej, BDZ.
                        To , co można jeszcze uratować dla Pamięci i przyszłych pokoleń, jest
                        nadal naszym Obowiązkiem.

A jaka jest rzeczywistość?

W Rocznice wywózek na Sybir Polaków. Zabroniono nam o tym wspominać.

Niepodległość naszej Ojczyzny jest znaczona krwią Żołnierza polskiego,
                        powstańców, Narodu.

I to jest cel mojego pisania na Forum i 30 lat pracy dla Pamięci
                        Narodowej.

• Gość: jankowski Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:08
                          No to wie pan gdzie jest ten grób czy nie wie?ostatnio Pan
                          napisal,że nie wiadomo gdzie jest.Co do historyków i naukowcow nie
                          funkcjonuja oni jak pan napisał" Nie wniosła nic nowego ,
                          > ponieważ naukowcy mówili nie pod tym zapotrzebowaniem do jakiego
                          była
                          > utworzona." Naukowcy nie głosza pogladów pod potrzeby tylko głoszą
                          prawwde obiektywna,chyba że są chochsztaplerami i konfabulantami.Z
                          tym Honeckerem to z pewnoscia mnie pan myli.Nigdy nie rozmawiałem z
                          panem na żadny temat.
                          • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 09.02.10, 13:57
                            Szanowny panie jankowski. Napracowałem się, dając panu wiedzę. Gładko pan
                            przeszedł nad moją pracą, co sugeruje osobę, co zwykle.
                            Gdyby rzeczywiście pan chciał wiedzieć, to mógłby pan sam przeczytać
                            wypowiedź wicewojewody M.Rodzenia, że celem Sesji było szukanie Mogił
                            Powstańców. Naukowcy wygłosili standardowe wykłady i są one zapisane na
                            taśmie wideo. Sesja była tylko zwłoką czasową. Temat wykładów, mógłbym za
                            chwilę pokazać na fotografii ale widzę, że to mija się z celem, bo nie
                            o to panu chodzi, żeby Coś wyjaśnić.
                            Miejsca grobów, PALCEM pokazała Opiekunka MPN, której To Miejsce wskazał
                            kowal z majątku opiekujący się Mogiłą. Tam archeolog rozpoczął
                            badania. Maszyny sowieckie przekopały te Groby. Dla potrzeb Układu
                            Warszawskiego zniszczono Groby polskich Bohaterów walczących z Moskalami.

Co to znaczy naukowa prawda obiektywna? Nie ma takiego pojęcia , jeżeli
                            chodzi o wiedzę historyczną

Możliwe, że nie rozmawialiśmy .. ale posiadam wypowiedź o znalezieniu
                            szczątków ludzkich o których pisał sekretarz ROPWiM A.Przewoźnik.

Dla Instytucji posiadających moje Zbiory, przygotowałem opracowanie a
                            Temat opinii dotyczących stanu obecnej wiedzy poszukiwaniach Mogił ,
                            Pamięci na podstawie Forum Gazety Płock.

Jest tam wypowiedź Moderatora o zerze.
                            wypowiedź kawki o moich książkach i opracowaniach.
                            Pana dwa zapytania i moje dwie odpowiedzi, jako Znaki Naszych Czasów z
                            lutego 2010r.

Jednocześnie mam świadomość, że piszę w Temacie o Sybirakach a nie
                            otworzył Pan Nowego tematu o gen. Padlewskim. byłem zobowiązany udzielić
                            odpowiedzi.

• kawka Do Andrzeja 08.02.10, 21:35
                    Znasz takie powiedzenie: Kto z kim przestaje, takim się staje? Trolla nie
                    przegadasz, za to go użyźniasz. Wygrasz tylko wtedy, jak przestaniesz reagować,
                    nie mając pożywki pożre własny ogon :-)

Najskuteczniejszą obroną przed trollowaniem jest całkowite zignorowanie
                    wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do
                    czynienia. O ile istnieje taka możliwość, administratorzy lub moderatorzy
                    powinni blokować możliwość publikowania wiadomości, które można uznać za
                    trollowanie i odpowiadania na nie. Kasowanie wiadomości już opublikowanych
                    zwykle roznieca kłótnię, gdyż dostarcza zarzutu cenzurowania wypowiedzi jako
                    dodatkowego argumentu.

Zazwyczaj konsekwentne ignorowanie trolla skutkuje jego zniechęceniem i
                    przeniesieniem się w inne miejsce lub całkowitym zaprzestaniem działalności. W
                    praktyce jednak rzadko do tego dochodzi, ponieważ na forum bardzo często znajdą
                    się jakieś osoby, które będą jednak z trollem dyskutowały i tym samym zachęcały
                    do kontynuacji działalności. Dodatkowo niektóre trolle potrafią stworzyć wokół
                    siebie krąg osób, które ich wspierają, chronią przed oponentami, podsycają
                    dyskusję z udziałem trolla etc. – na szczęście jest to zjawisko czasowe, bo
                    trolle swoim pogardliwym i nacechowanym wyższością zachowaniem w stosunku do
                    tych osób, szybko je do siebie zniechęcają.

Więcej tutaj:
                    www.chusty.info/forum/archive/index.php/t-11062.html
                    • Gość: Andrzej Re: Do Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 21:46
                      Witam. Zgadzam się z Tobą w 100%. Tylko mam taki "głupi" charakter, że nienawidzę, delikatnie mówiąc, jak ktoś wypisuje głupoty, tworzy mity i legendy wokół własnej osoby i znajduje jeszcze "adoratorów", którzy ten kit łykają. Wtedy mną rzuca. Wiele razy próbowałem dać sobie "na spocznij" z tym panem, jednak nie wytrzymywałem. Nie jestem historykiem zawodowym tylko hobbystą, jednak z racji wykonywanego zawodu, mam kontakt z ludźmi, którzy zawodowo zajmują się badaniami (zresztą sam to też robię), jak również z osobami z różnych branż, w tym z historykami. Z tego powodu jest mi ciężko przejść obok tych bredni. Pozdrawiam.
                      • Gość: konik Re: Do Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 21:53
                        To dlaczego jako hobbysta nie mozesz dogadac sie z innym
                        hobbystą,nawet oficjalnie tak nazwanym przez Sąd plocczaninem.
                        • Gość: płocczanin Re: Do Andrzeja IP: *.plock.mm.pl 08.02.10, 23:29
                          Myślenie rozwojowe A. miało przeczekacz te 309 lat. Przecież Wszystko ,
                          co było możliwe, jest w moich książkach. Ci rozwojowi hobbyści różnych
                          branż np. hotelowych, chłodniczych, handlowych,administratorzy bloku,
                          wykupywacze posesji.. patrz rozpoznanie 8... nie oczekują odpowiedzi na
                          zadawane pytania. Chodzi im wyłącznie o możliwość opluwania piszącego
                          o polskich dziejach.Ale powiem wam bracia co jest napisane w Księdze
                          Rodzaju.
                          Ukłony dla ksantypy samozwaństwa forumowego .Pozdrowienia dla szczuki.

sygnaturka .. Nakarmic kruki

Słowo do A.

w Księdze Rodzaju czytamy .cytat......Rozdział 5.

.......1 Teć są księgi rodzajów Adamowych. W dzień, którego stworzył Bóg
                          człowieka, na podobieństwo Boże uczynił go.
                          2 Mężczyznę i niewiastę stworzył je; i błogosławił im, i nazwał imię ich,
                          człowiek, w dzień, którego są stworzeni.
                          3 I żył Adam sto i trzydzieści lat, i spłodził syna na podobieństwo swoje, i na
                          wyobrażenie swoje, i nazwał imię jego Set.
                          4 I było dni Adamowych po spłodzeniu Seta osiem set lat, i spłodził syny i córki.
                          5 A tak było wszystkich dni Adamowych, których żył, dziewięć set lat i
                          trzydzieści, lat i umarł.
                          6 A Set żył sto lat i pięć lat, i spłodził Enosa. itd .....koniec cytatu.

Sympatyczny poszukiwaczu swojej Drogi. Jak widzisz.Już Bóg przewidział, że
                          Rodzina wie, kto kogo spłodzil i ma KSIĘGI.

Sami wiemy , to rzecz naturalna i potrafimy wiedzieć, że np babcia to
                          rodzina i wszystko jest jasne.

Stąd też Rody polskie z których Żywota składa się nasza Historia , nie
                          pomylą rodowodu. A więc upada kmieca dedukcja, o niewiarygodności
                          Dziejów Polski spisanej przez klasę ziemiańską a wiarygodnosci utworzonej
                          przez potomków Szeli.
                          • ortografik Re: Do Andrzeja 09.02.10, 09:19
                            > (...) Adam (...) spłodził syna na podobieństwo swoje, i na
                            > wyobrażenie swoje, i nazwał imię jego Set.
                            > (...) A Set (...) spłodził Enosa (...).

To naprawdę fascynujące, co napisałeś i intryguje od dawna zapewne nie tylko mnie. Adam spłodził Seta, Set - Enosa. Ale... z kim? Z mamą czy z którąś z sióstr? Bo innych kobiet przecież nie było. Tylko że w świetle prawa kościelnego i świeckiego to zakazane przecież, prawda? :(
                    • Gość: WRON-a Re: kawki IP: *.plock.mm.pl 09.02.10, 10:03
                      Kawka na admina lub więcej! Nawet na stolec w ratuszu! Jestem za , a nawet
                      przeciw! ;~)

-------------------
                      Trollom śmiech!
    • Gość: a. Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.10, 11:08
      Uprzejmie proszę powrócic do tematu watku.
    • Gość: gosc nieznajomy Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 12:28
      Jak swiat jest swiatem ani niemiec ani rusek nie byl dla polaka
      bratem wyjatek cesarz Otton byl i chcial zjednoczonej Europy to go
      zabili.
      • Gość: ares Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.10, 12:43
        tak wmówiono nam Polakom i ty tak powtarzasz, to nieprawda
        • Gość: a. Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.10, 13:38
          dwóch adminów i nie ma kto pilnować wielonickowca trolla który ciagle ubliża płocczaninowi i pisze nie na temat,
          • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 09.02.10, 14:01
            Doprawdy starałem się przekazać rzetelną wiedzę dla Dobra Pamięci.
            Ale tzw ONI, jej nie potrzebują , tylko pisania przeciw, plus obelgi. Na
            Fotoforum też jest licznik odwiedzin i widzę, czy otwierają , czy nie .
            Ogólnie, nie czytają.
            • Gość: abel Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.10, 16:11
              Łzy w oczach starego człowieka który przeżył Sybir wywołały wspomnienia.
              www.dobroni.pl/rekonstrukcje,plocki-apel-poleglych,2670
            • Gość: doplocczanina Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 17:50
              a skad wiesz kto czyta a kto nie?ogolnie to chyba nie za dużo ludzi
              to czyta.Masz bardzo wysublimowane zainteresowania.
              • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 09.02.10, 18:46
                Jeżeli X pyta się o coś..a na liczniku jest 36 odsłon. Ja daję odpowiedź,
                gdzie ma szukać.... i nadal jest tyle samo, to znaczy , że nie
                potrzebował informacji, tylko miał ...inne cele.

Rzeczywiście mam zainteresowanie stałe od 30 lat. Pomoc ludziom, opieka
                nad Pamięcią narodową. Zajmuje się poezją, muzyką do odsłuchu, najczęściej
                Vangelisa i indyjskie, poważna. Mam zainteresowania bioenergoterapią,
                religiami świata, fotografią , technikami wideo, opracowywaniem książek i
                folderów, co jak słusznie zauważyłeś ..jest wysublimowane... aha, jeszcze
                regeneracją starych fotografii. Np. portret gen.Z.Padlewskiego, obrabiam już
                8 lat. A zdjęcie mojej Rodziny z 1940 , obrabiam 15 lat, w miarę
                pozyskiwania nowych technik edycyjnych.

Do tej pory filmy z 147 Rocznicy P.Styczniowego i Pogrzebu Kapłana, miały
                1123 odsłon. Na YouTube , 60 mini filmów miały 5539 odsłony a 153 mini filmy
                na Google, miały 130 000 odsłon, o tematyce historycznej. W witrynie Do
                Broni, 1150 odsłon.
                • Gość: videomaniak Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:36
                  Ciekawe ile tych odsłon zrobiłeś sam sprawdzajac ile ich
                  jest.Pamietaj,że i te sie licza.
                  • plocczanin0 Re: w rocznicę wywózki na Sybir 10.02.10, 18:01
                    Sympatyczny maniaku. Tu nie chodzi o liczbę kliknięć. To nie zawody. Tu chodzi o system . Czy poruszane tematy narodowe są popierane czy ośmieszane. Pozostaje jeszcze logika. Jeżeli X mówi o działce z Krzyżem, że jest Miejska a dokument Y okazuje , że Nie , wraz podaniem numeru w księgach wieczystych, to powinno zamknąć dyskusje.

Jeżeli nadal się to ciągnie , to tylko w złych celach.
                    Podsumowując na Forum zawsze jest nagonka na Tematy narodowe.

a przecież ciągniesz Temat nie zważając , że jest to wątek Polaków wywiezionych na Syberię.

Dzisiaj jest rocznica. cytat.........

Patrz Link www.tvp.info/inf

Sama podróż w bydlęcym wagonie trwała miesiąc
                    70 lat temu Sowieci rozpoczęli deportacje

Tego dnia, 1940 r., blisko 155 tys. osób zostało wywiezionych do północnych i wschodnich rejonów Związku Radzieckiego. Spośród nich, do ojczyzny wróciło zaledwie około 8. tys. osób.
                    około 8. tys. osób.
                    ......koniec cytatu.

• Gość: ob.SER Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 18:14
                      Zgodzisz sie jednak,że na temat gehenny Polakow wiecej i bardziej
                      kompetentnie napisane jest w wielu powaznych i powszechnie
                      dostepnych opracowaniach naukowych,a dla mniej
                      wprawnych "szperaczy"historii popularno-naukowych.Mysle,że albo na
                      forum piszemy o naszych lokalnych inicjatywach albo dajemy link z
                      podaniem wlaściwych pozycji.Bicie piany przez niekompetentne choć
                      pewnie szlachetne w swoich intencjach osoby pozozstaje biciem piany
                      i lekko deprecjonuje temat zblizajac go do poziomu groteski,a juz
                      agresja pod adresem innych,sprowokowanych"spamerskimi" wpisami i
                      mieszaniem różnych innych nie zwiazanych z tematem
                      wątków,internautow to wrecz dowod braku szacunku dla tragedii
                      narodowej,ktorą z zachowaniem proporcji można porownać do Holokaustu.
                      • plocczanin0 Re: w rocznicę wywózki na Sybir 10.02.10, 18:32
                        Zgadzam się, że pisanie o x rocznicy jest Przypomnieniem takiej Rocznicy.
                        Inaczej Pamięć zniknie, co jest właśnie celem opluwaczy Polski na Forum.
                        Wiadomo, że na dany Temat istnieją źródła, książki itp ale tu nie o to
                        chodzi. Wiemy przecież, że były rzezie Polaków na Ukrainie ale jak i co
                        ? Nie dowiemy się nigdy , ponieważ zaraz wchodzi polityka i zaczyna
                        się zaciemnianie. Milczenie. wg potrzeb aktualnie rządzących.

Dlatego też, jeżeli jest Rocznica , można podać linki i jeżeli Temat
                        ma powiązania z naszym terenem , tym bardziej jest ubogacona wiedza o
                        zdarzeniach a czasem zgłaszają się osoby , które chcą opowiedzieć, co
                        pamiętają z omawianego okresu.Co wcale nie znaczy, ze mamy nie pisać o
                        wydarzeniu historycznym .My w Płocku, tez jesteśmy Polakami. Nie mozna
                        nam wyciąć i zamknąc buzie.
                    • Gość: kamyk Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 18:24

> Myślenie rozwojowe A. miało przeczekacz te 309 lat. Przecież
                      Wszystko ,
                      > co było możliwe, jest w moich książkach. Ci rozwojowi hobbyści
                      różnych
                      > branż np. hotelowych, chłodniczych, handlowych,administratorzy
                      bloku,
                      > wykupywacze posesji.. patrz rozpoznanie 8... nie oczekują
                      odpowiedzi na
                      > zadawane pytania. Chodzi im wyłącznie o możliwość opluwania
                      piszącego
                      > o polskich dziejach.Ale powiem wam bracia co jest napisane w
                      Księdze
                      > Rodzaju.
                      > Ukłony dla ksantypy samozwaństwa forumowego .Pozdrowienia dla
                      szczuki.
                      >
                      > sygnaturka .. Nakarmic kruki
                      >
                      > Słowo do A.
                      >
                      > w Księdze Rodzaju czytamy .cytat......Rozdział 5.
                      >
                      > .......1 Teć są księgi rodzajów Adamowych. W dzień, którego
                      stworzył Bóg
                      > człowieka, na podobieństwo Boże uczynił go.
                      > 2 Mężczyznę i niewiastę stworzył je; i błogosławił im, i nazwał
                      imię ich,
                      > człowiek, w dzień, którego są stworzeni.
                      > 3 I żył Adam sto i trzydzieści lat, i spłodził syna na
                      podobieństwo swoje, i na
                      > wyobrażenie swoje, i nazwał imię jego Set.
                      > 4 I było dni Adamowych po spłodzeniu Seta osiem set lat, i
                      spłodził syny i córk
                      > i.
                      > 5 A tak było wszystkich dni Adamowych, których żył, dziewięć set
                      lat i
                      > trzydzieści, lat i umarł.
                      > 6 A Set żył sto lat i pięć lat, i spłodził Enosa. itd .....koniec
                      cytatu.
                      >
                      > Sympatyczny poszukiwaczu swojej Drogi. Jak widzisz.Już Bóg
                      przewidział, ż
                      > e
                      > Rodzina wie, kto kogo spłodzil i ma KSIĘGI.
                      >
                      > Sami wiemy , to rzecz naturalna i potrafimy wiedzieć, że np babcia
                      to
                      > rodzina i wszystko jest jasne.
                      >
                      > Stąd też Rody polskie z których Żywota składa się nasza Historia ,
                      nie
                      > pomylą rodowodu. A więc upada kmieca dedukcja, o niewiarygodności
                      > Dziejów Polski spisanej przez klasę ziemiańską a wiarygodnosci
                      utworzone
                      > j
                      > przez potomków Szeli.

Drogi Panie co ma ten pana wpis wspolnego z tematem?Nie odnosi pan
                      wrażenia,że głównym celem tego wpisu jest prowokowanie wprost lub
                      posrednio obrazanych ludzi i słowotokowe popisy pseudoznawcy i
                      pseudoeurydyty i to raczej głównie przed samym sobą .Czy o to panu
                      chodzi,zeby w trosce o jakos forum ktos panu wytknął śmieszność albo
                      spamowanie co myśle w tym przypadku jest w pełni uzasadnione?Czy
                      chodzi panu aby wazny i bolesny temat dla kazdego Polaka,obojetnie
                      czy z Szelów czy z Potockich zginął w potoku pustosłowia i
                      wzajemnych obelg?Jesli tak to znakomicie pan swój cel zrealizowal.
                      • plocczanin0 Re: w rocznicę wywózki na Sybir 10.02.10, 18:57
                        Jesteś właśnie tym , który udając szanowanie naszej Historii , piszesz w
                        sposób wulgarny i jątrzysz. A do tego jeszcze znikają wpisy
                        merytorycznie poprawne.

Czy to ja kąsam osoby z Rodów polskich z pierwszych stron Historii? Nie.

A pisanie takie , czym jest ? cytat........

Bicie piany przez niekompetentne choć
                        pewnie szlachetne w swoich intencjach osoby pozozstaje biciem piany
                        i lekko deprecjonuje temat zblizajac go do poziomu groteski .......... koniec
                        cytatu.

Dla ciebie pisanie w dniu rocznicowym przez osoby kochające swoją
                        Ojczyznę .. to groteska?

A kto wydaje patenty na prawo pisania o naszej Historii?
                        A więc obserwator, kamyk ..i myk,myk.

Po pracy ich poznacie. A wiec dalej czynicie potwarze. Myślę , że w miarę
                        rozwoju , oczywiście, jeżeli będzie utrzymywana chęć poprawy... znikną
                        zajady itp.

Na razie przemyśl, co było tragedią tylu Polaków.
                        • Gość: kamyk Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 19:11
                          plocczanin0 napisał:

> Jesteś właśnie tym , który udając szanowanie naszej Historii ,
                          piszesz
                          > w
                          > sposób wulgarny i jątrzysz. A do tego jeszcze znikają wpisy
                          > merytorycznie poprawne.
                          >
                          > Czy to ja kąsam osoby z Rodów polskich z pierwszych stron
                          Historii? N
                          > ie.
                          >
                          > A pisanie takie , czym jest ? cytat........
                          >
                          > Bicie piany przez niekompetentne choć
                          > pewnie szlachetne w swoich intencjach osoby pozozstaje biciem piany
                          > i lekko deprecjonuje temat zblizajac go do poziomu
                          groteski .......... koniec
                          > cytatu.
                          >
                          > Dla ciebie pisanie w dniu rocznicowym przez osoby kochające swoją
                          > Ojczyznę .. to groteska?
                          >
                          > A kto wydaje patenty na prawo pisania o naszej Historii?
                          > A więc obserwator, kamyk ..i myk,myk.
                          >
                          > Po pracy ich poznacie. A wiec dalej czynicie potwarze. Myślę , że
                          w miar
                          > ę
                          > rozwoju , oczywiście, jeżeli będzie utrzymywana chęć poprawy...
                          znikną
                          > zajady itp.
                          >
                          > Na razie przemyśl, co było tragedią tylu Polaków

Moich bliskich tez.Czy i pana?A groteskowy nie jest TEMAT
                          ,TYLKO TO CO PAN WYPISUJE.Dlatego wkleilem pana kolejny wpis
                          bedący tego dowodem.Bez względu co pan teraz napisze pod moim
                          adresem z pewnoscia nie odpowiem.
                        • Gość: stragan Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.225.c74.petrotel.pl 10.02.10, 19:30
                          plocczanin0 napisał:

> Czy to ja kąsam

kąsać to ty sobie możesz... swoją kiełbasę
                          • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 10.02.10, 19:33
                            I tak kolejny raz a 4 rok, ludzie inne nacji szargają polskie Rocznice
                            narodowe.
    • Gość: asd Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.10, 17:29
      Dziś,w rocznicę Sybirakom, płockim Sybirakom Szęść Boże
      w rocznicę tragiczne dane
      www.lwow.com.pl/naszdziennik/deportacje.html
      • Gość: a. Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.10, 18:18
        Poczatek gehenny Polaków na Wschodzie i nie tylko był taki
        www.kki.pl/piojar/polemiki/rubiez/depoloniz/depoloniz.html
        • Gość: kmieć Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 18:32
          Plocczanin napisal :

Stąd też Rody polskie z których Żywota składa się nasza Historia ,
          nie
          pomylą rodowodu. A więc upada kmieca dedukcja, o niewiarygodności
          Dziejów Polski spisanej przez klasę ziemiańską

Zenek prosze zbastuj z tym ziemianstwem bo mam juz zajady.Jesli
          uwazasz,że posiadacz dwoch doniczek z ziemia w ktorych nieudolnie
          hodował dwie usychajace paprotki na parapecie slumsików na
          Padlewskiego to juz klasa ziemianska to naprawde jestes w błędzie. Z
          pewnoscia tobie blizej[także z pochodzenia] do kmiecia i potomka
          Szeli niż tym ktorych chcesz obrazić.Nie wiedziec czemu wlaśnie....
          • kwisniewski Re: w rocznicę wywózki na Sybir 10.02.10, 23:39

Dzisiaj o godz. 12.00 na Cmentarzu Zabytkowym przy al. Kobylińskiego
            przy pomniku upamiętniającym Polaków zesłanych na Syberię zebrali
            się przedstawiciele Związku Sybiraków w Płocku. Okazją do spotkania
            była siedemdziesiąta rocznica pierwszej wywózki Polaków na Syberię.
            Biorący udział w uroczystości odśpiewali Hymn Sybiraków, zapalili
            znicze i modlili się za wszystkich Polaków, którzy nie wrócili do
            ojczyzny. Kwiaty złożyli Tomasz Korga, Przewodniczący Rady Miasta
            Płocka, przedstawiciele Urzędu Miasta Płocka oraz Mieczysław Sikora,
            Prezes Związku Sybiraków oraz inni członkowie Związku

źródło Urząd Miasta Plocka

GW Płock milczy na ten temat - Jak Pani znalazła się w Płocku
            pytałem płocczanki nie z wlasnego wyboru - Początki to upodlenie
            Mimo 60 lat mieszkania w Plocku nie czuję się płocczanką. Wróciłabym
            do swoich stron rodzinnych ale ja tam już nie mam nikogo.
            • Gość: as Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 20:08
              do kompletu
              www.tvp.pl/historia/filmy-historyczne/general-polskich-nadziei-wladyslaw-anders
              www.tvp.pl/historia/cykle-dokumentalne/notacje-historyczne/wideo/czeslaw-steiner-na-zeslaniu
            • Gość: stary Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 23:08
              Dziwi mnie to,ze tym razem kronikarz najnowszej historii Płocka pan
              plocczanin byl tam nieobecny.Zabraknie zdjęć i filmów.Nie interesuje
              to pana?Szacunek dla P.Tomasza Korgi ktory w odróżnieniu od
              p.milewskiego znalazł czas by byc z tymi,którzy chcieli oddac nasz
              szacunek dla najwiekszej tragedii Narodu Polskiego i Ofiar
              sowieckiego okrucieństwa.Jest zawsze z nami przy okazji rocznic
              drogich sercom wszystkich Polakow.
              • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 12.02.10, 09:11
                Sympatyczny forumowiczu.
                Powiem tak;
                nie istnieje system Pamięci, skutecznie rozwalony w skali Państwa.

Kombatanci nie powiedzieli, nie wiedziałem. I nigdy nie współpracowali.

Jest kamerzysta miejski a czy widziałeś ze 30 sekund filmu, jaki
                zrobił na 147 Rocznicy Powstania styczniowego?

Myślę , że byłeś ty, skoro piszesz, Zrobiłeś zdjęcia , puszczałeś całą noc
                do YouTube i zobaczymy...

Jednego to można nawet zaorać...
                • Gość: yankiel Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 10:07
                  Widac i kombatanci nie maja najlepszego zdania o twojej "aktywności"
                  skoro nie chcą współpracować i nie zapraszają i sami też na twoje
                  uroczystości nie przychodzą.Coś w tym musi byc.Powinienes wyciagnąć
                  z tego wnioski,bo nie powiesz chyba o kombatantach,ze są spod gory
                  piasku i naplywowi a Ojczyznę maja za nic.Nie są tez chyba
                  komunistami i wrogami Koscioła,a współpracowac nie chcą.
                  • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 12.02.10, 10:11
                    tak , poznali się na mnie jako doświadczeni, walczący o Polskę. Jestem
                    Zerem.
                    • Gość: yankiel Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 10:22
                      TROCHĘ chyba przesadziłeś.Jeśli działań kogoś się nie
                      akceptuje i się go po prostu pomija to nie oznacza od razu,że ten
                      ktoś jest zerem.Może to dlatego,że też ich nie zapraszałeś na swoje
                      uroczystości?
                      • Gość: płocczanin Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.plock.mm.pl 12.02.10, 11:06
                        Powiem ci całkiem poważnie. Jestem chorym człowiekiem ale to się zdarza.
                        Jestem osoba prywatną. Nie należę do żadnej organizacji.
                        Dla Dobra powszechnego skrzyknęliśmy się w PRO a jest to struktura za
                        mała do rejestracji urzędowej i wypełniamy lukę działań samorządów w
                        temacie Pamięci narodowej tam, gdzie są przemilczenia itp.

W skali Państwa, pomimo działającej Ustawy o Radzie Pamięci, którą
                        prowadzi Andrzej Przewoźnik, zostały zlikwidowane wszystkie struktury
                        będące odpowiednikami ROPWiM a wcześniej działających w Samorządach.
                        Nieznane Siły kreują nie Historię Polaków we własnym kraju, lecz
                        historię lodów zamieszkujących nasze terytorium. Starają się stworzyć
                        mutanta nie znającego swojej narodowości i Ojczyzny.

Zastąpiono ww działalność K.Pamięci, strukturami Wydziałów Obywatelskich
                        poszczególnych szczebli.
                        w Płocku kadencja NKOPWiM, wygasła w roku 2002.

Działalnością tak rozumianej Pamięci, zajmuje się w Płocku WK.UM.

To on organizuje rocznice i komunikuje się z organizacjami społecznymi.

Nasza struktura PRO , pomaga przypominając, szukając osób popierających ,
                        wydaje Plakaty, foldery , archiwizacje itp , na koszt własny.
                        W zależności od rozszerzenia wiedzy o o rocznicach a sam wiesz, że na
                        Forum to tępią, staramy się iść razem i Pamiętać.
    • Gość: red. Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.10, 12:00
      przyczyny prawica.net/node/20383
    • Gość: aes Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 18:44
      gdyby zginął..........
      dobroni.pl/rekonstrukcje,szymbark-gryf-pomorski-1942-zamach-na-hitlera,3339
      • kwisniewski Re: w rocznicę wywózki na Sybir 13.03.10, 20:05

przededniu obchodów 67 rocznicy likwidacji krakowskiego getta na
        pomniku upamiętniającym ofiary w krakowskim obozie Płaszów
        wymalowano antysemickie hasła i swastyki. Czerwoną farbą wymalowano
        cały pomnik, pisząc "Jude raus", "Hitler good", czy rysując gwiazdę
        Dawida na szubienicy. Jutro przed pomnikiem ma przejść Marsz
        Pamięci.
        ------

Takie są oto efekty dzisiejszej edukacji od przedszkola po maturę -
        burty na stadionach, niszczenie historycznej pamięci - wekend a więc
        czas BIESIAD przy piwie w pabach, wrzaski na ulicacach i gość który
        wymachuje siekierą w ręce na ulicy Tumskiej z groźbami karalnymi na
        ustach.

Życie kulturalne w Płocku trwać będzie do niedzielnego popołudnia
        • Gość: alez Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 21:11
          masz problem ze nie napisali po polsku: zydzi wynocha ?
    • Gość: o Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 21:19
      groups.google.com/group/pl.regionalne.warszawa/msg/bac65c76f3bb518
    • Gość: x Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 15:01
      taki tam film
      www.youtube.com/watch?v=WoYMow_bIeM&feature=related
      • Gość: au Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 22:31
        dobrze ze Polacy pamiętaja
    • Gość: ooo Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 18:38
      “Podczas rewolucji komunistycznej, wielu Żydów sprzedało swą duszę diabłu i po
      wieczność mają krew na swych rękach.” – stwierdza żydowski publicysta Sever
      Plocker w portalu Ynet.com, należącym do największego izraelskiego koncernu
      medialnego Yedioth Group. Przypominając nadchodzącą w tym roku 90. rocznicę
      Rewolucji Październikowej i czerwonego terroru czekistów, Plocker trzeźwo
      ostrzega, że “nie możemy zapomnieć o niektórych największych mordercach
      dzisiejszych czasów, tych którzy byli Żydami”. Ubolewając nad brakiem
      rozliczenia z komunistyczną przeszłością, autor wskazuje na braki w edukacji
      młodzieży. Plocker pisze: “Izraelscy uczniowe kończą szkoły średnie nawet nie
      słysząc o takich nazwiskach jak Gienrich Jagoda, największym żydowskim
      mordercy XX wieku, założycielu i szefie NKWD. Jagoda [prawdziwe nazwisko
      Herszel Jehuda - przypisek BIBUŁA] starannie wypełniał wszystkie stalinowskie
      rozkazy kolektywizacji i odpowiedzialny jest za śmierć co najmniej 10 milionów
      ludzi. Jego żydowscy podwładni utworzyli i kierowali systemem obozów –
      Gułagiem. Po tym jak stracił zaufanie u Stalina, został stracony i zastąpiony
      w 1936 roku przez Jeżowa. [...] Jeżow co prawda nie był Żydem, ale był
      “chroniony” przez swoją żydowską żonę.”

Autor zadziwiająco szczerze przytacza znane skądinąd statystyki pisząc, że: “W
      1934 roku 38.5 procent sprawujących najwyższe pozycje w sowieckim aparacie
      bezpieczeństwa, mieli pochodzenie żydowskie. Ale i oni byli sukcesywnie
      eliminowani podczas kolejnych czystek. [...] Okazuje się, że i Żydzi byli
      zauroczeni mesjanistyczą ideologią i stawali się wielkimi mordercami, jednymi
      z największych znanych współczesnej historii.” Autor wskazuje jednak na fakt
      krycia pochodzenia: “Żydzi aktywni w komunistycznym aparacie terroru, czy to w
      Związku Sowieckim czy na świecie, nie czynili tego oczywiście jako “Żydzi”,
      lecz jako staliniści, komuniści, czy też “sowieccy ludzie”. Z tego też powodu
      łatwiej jest nam zignorować ten fakt, albo po prostu “udawać głupiego” i nic
      nie dostrzegać. Co bowiem mamy z nimi wspólnego?” – pyta się żydowskich
      czytelników Plocker. Ale od razu ostrzega odpowiadając: “Nie zapomnijmy jednak
      o nich. Moja opinia jest bowiem odmienna: Uważam, że nie do zaakceptowania
      jest uznawanie za członka społeczności żydowskiej kogoś kto czyni coś
      wielkiego, dobrego, a nie uznawanie ludzi, którzy czynią rzeczy podłe. Nawet
      jeśli jednak zaprzeczymy temu, to nie możemy uniknąć żydowskości jakiegoś
      “naszego kata”, tego który przez dekady służył Czerwonemu Terrorowi. A jeśli
      zaprzeczymy, to i tak inni przypomną nam o jego pochodzeniu. Może wymienię
      jeszcze jednego: Leonida Reichmana, szefa specjalnej komórki śledczej NKWD,
      który był szczególnie okrutnym sadystą.”
    • Gość: ira Re: w rocznicę wywózki na Sybir IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 11:35
      niedziela, 13 grudnia 2009
      Zbrodnia stanu wojennego
      Do generała
      Za słowa kłamstwem splugawione
      Za mundur bratnią krwią splamiony
      Za ręce siłą rozłączone
      Za naród głodem umęczony
      Za oczy dziecka przerażone
      Obróć swój tryumf w partyjnej chwale
      Naród dziękuje Ci, generale
      Za pogrom braci bez litości
      Za mundur wojska zbezczeszczony
      Za mękę strasznej bezsilności
      Za ból rozłąki z mężem żony
      Za łzy i rozpacz samotności
      Ciesz się, żeś działał tak wspaniale
      Naród dziękuję Ci, generale
      Za połamane pałką kości
      Za koszmar walki brata z bratem
      Za nienawiści siew i złości
      Za to, że żołnierz stał się katem
      Za znów zdławiony świt wolności
      Pomnik swych zasług wzniosłeś trwale
      Za nałożone znów kajdany
      Za zbrodnie łagrów w polskiej ziemi
      Za fałsz przemówień wyświechtany
      Za podłość zdrajców między nami
      Za język prawdy zakazany
      Wypnij na Kremlu pierś po medale
      Naród śle swe podziękowania
      Żeby Ci legły jak kamienie
      Przypnij je śpiesznie bez wzdragania
      Może obudzą Twe sumienie
      Bo generale nie znasz godziny
      Gdy przed Największym Dowódcą świata
      Złożysz ostatni raport za swe czyny
      Z piętnem Kaina, krwią swego brata
      (wiersz anonimowego Autora, powstał na początku 1982.)
      Wiersz nieznanego autora pt. „Do generała”, dedykowany oczywiście
      gen. Wojciechowi Jaruzelskiemu, stanowi bardzo dobrą ilustrację dla
      mrocznej nocy stanu wojennego w Polsce. Wprowadzając przed 28 laty
      stan wojenny gen. Jaruzelski wydał wojnę własnemu narodowi, by
      zabezpieczyć wpływy, profity i władzę komunistom, wypełniając przy
      tym solennie zalecenia swoich mocodawców z Kremla. A wszystko po to,
      aby stłumić polskie dążenie do wolności. Stan wojenny spowodował –
      bezpośrednio lub pośrednio – około 100ofiar śmiertelnych. Zbrodnia ta
      wciąż czeka na rozliczenie, chociażby w aspekcie moralnym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka