Dodaj do ulubionych

WPL 85NX - srebrny opel

30.06.10, 15:18
Chłopczyku w tym samochodzie, jak chcesz się zabić to kup sobie gruby sznurek,
znajdź porządną gałąź i się powieś. Oszczędzisz innych użytkowników dróg.

Taki wniosek nasunął mi się po obejrzeniu wyczynów tego "kierowcy" w
poniedziałek na drodze Dobrzyków-Gąbin około 18.30.
Obserwuj wątek
    • Gość: Popieram Nagłaśniajmy chamstwo na drogach IP: 91.212.223.* 30.06.10, 15:25
      Poprzedni wpis podsunął mi pomysł - nagłaśniajmy w internecie wzorem
      monalisaturbo chamskie/głupie/nieodpowiedzialne/groźne zachowania na
      płockich drogach. Wpisujmy w internecie markę/nr rej./miejsce/datę i
      krótki opis "wyczynu". Ja niemalże codziennie coś takiego obserwuję.
      • Gość: obywatel Re: Nagłaśniajmy chamstwo na drogach IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 16:20
        A jeszcze lepiej od razu z kopią do KM Policji - ja tak robię od lat
        i skutkuje. Ostani raz byłem w takiej sprawie na Policji nie dlaej
        jak w ten poniedziałek. Czasem tylko musze stawić się w sądzie w
        charakterze świadka, gdy idą z zaparte, ale zdarza się to niezbyt
        często i nie przeszkadza mi.
        Ja skupiam się na wykroczeniach, na chamstwo nie znam paragrafu.
        Zauważyłem, że na "obsługiwanym" przeze mnie terenie sytuacja
        wyraźnie się poprawiła, ale nadal jest co robić.
        • Gość:   Re: Nagłaśniajmy chamstwo na drogach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 17:25
          aleś popuścił wodze fantazji :)
          • Gość: marek Re: Nagłaśniajmy chamstwo na drogach IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 17:52
            popuścił ? hehe
          • Gość: obywatel Re: Nagłaśniajmy chamstwo na drogach IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 18:29
            Gość portalu: napisał(a):

> aleś popuścił wodze fantazji :)

masz wątpliwości - to zapytaj w Wydz. Ruchu KM Policji w Płocku -
            mam podać adres, nr telefonu?
            • Gość: maluch do obywatela IP: *.plock.mm.pl 01.07.10, 08:51
              Uwaga! ORMO czuwa!
              Teraz i ciebie dopadną.
              • Gość: obywatel Re: do obywatela IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.10, 09:04
                no i dobrze, nie może być równych i równiejszych
                • Gość: Popieram Re: do obywatela IP: 91.212.223.* 01.07.10, 09:31
                  Jak się to komuś nie podoba to nie musi wpisywać lub czytać. Ja
                  jestem "za" i chętnie nagłośnię przykłady lokalnego chamstwa za
                  kierownicą. Tym bardziej że często dotyczy to ludzi pod krawatem w
                  drogich limuzynach, np. wyrzucających na skrzyżowaniu niedopałka
                  przez okno. Może odrobina wstydu, moża mała refleksja.
                  • Gość: bija Re: do obywatela IP: *.plock.mm.pl 01.07.10, 09:50
                    Pomysł, akcja dobra i zasadna. Może w ten sposób uda się chociaż w minimalny
                    sposób zwalczyć idiotyczne, chamskie zachowania co niektórych pseudokierowców.
                    Istnieje jednak obawa, że znajdą się i tacy, którzy mając złość do sąsiada lub
                    kolegi w pracy - osmarują go na forum a człowiek będzie Bogu ducha winien.
                    Nie popadajmy więc ze skrajności w skrajność. I bierzmy pełną odpowiedzialność
                    za to co i na kogo napiszemy.
                    • Gość: Popieram Re: do obywatela IP: 91.212.223.* 01.07.10, 10:01
                      Każdy kto poczuje się oczerniony może oczywiście skierować sprawę do
                      prokuratury. Ale jeśli tam przegra ... wstyd na maksa.
        • Gość: pogromca_obywateli [...] IP: 151.88.22.* 02.07.10, 08:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: wujek dobra rada Re: Nagłaśniajmy chamstwo na drogach IP: 204.124.181.* 02.07.10, 10:41
            W CNH płacą za siedzenie w internecie w godzinach pracy?
            Lepiej weź się za montaż koła w kombajnie i módl się, żebym nie napisał małego
            mail-donosiku.
            • Gość: zen Re: Nagłaśniajmy chamstwo na drogach IP: *.181.163.212.static.crowley.pl 02.07.10, 11:27
              a ty kolego straszysz, czy rzeczywiście kapuś i donosiciel jesteś?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka