Dodaj do ulubionych

Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 t...

23.02.11, 15:26
Pani redaktor, "15 tysięcy voltów", a jeszcze lepiej "15 tysięcy woltów", ale nie "15 tysięcy volt". :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 15:48
      A o natężeniu ilu amper?
      • Gość: elektryk namator Re: Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 16:00
        1 amper
        2 ampery
        X amperów
        to samo jak z woltami
      • Gość: energia Re: Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 IP: *.plock.mm.pl 23.02.11, 16:36
        A amperów tam dostatek! Od groma, powiadam ci chłopie.
    • fumi-komi Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 t... 23.02.11, 17:03
      Bazując na tym porażającym newsie uważam, że politycy nadużywają słowa "porażający".
      ---
      parking lotnisko Rębiechowo, lek na stawy, gry przez Internet
    • Gość: Elektryk Redaktorzy-amatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 17:07
      "...zaczął demontaż przewodów w rozdzielni prądu. I nie przewidział, że są one pod wysokim napięciem."

Ech, amatorzy...
      15 kV to jest tzw. napięcie średnie, a nie WYSOKIE!
      "...prąd o napięciu 15 tys. volt"
      A od kiedy to prąd ma napięcie?
      By tak poopowiadał na egzaminie SEP-owskim...
      • Gość: prąd 15 kV IP: *.opera-mini.net 23.02.11, 17:13
        15 kV - napisz tak następnym razem, wtedy gamoń będzid miał łamigłówkę, a Ty święty spokój :)
    • Gość: prawousty nagroda darwina dla tego kolesia :) IP: 213.158.217.* 23.02.11, 20:23
      murowana
      • Gość: mo Re: nagroda darwina dla tego kolesia :) IP: *.214.c71.petrotel.pl 23.02.11, 22:11
        Kto z Was się od razu pomyślał że tekst napisała Pani redaktor Orłowska?
    • pawelek2247 Re: Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 24.02.11, 07:54
      Normalni ludzie to zrozumieją , a otępieńcy będą się czepiać W czy V.
      • Gość: bat Re: Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 IP: 151.88.22.* 24.02.11, 09:31
        pawelek2247 napisał:

> Normalni ludzie to zrozumieją , a otępieńcy będą się czepiać W czy V.

Twoim tokiem rozumując: pozbądźmy się wogóle zasad ortografii, interpunkcji, itd...
        Wtedy normalni ludzie będą rozumieli wszystko, a otępieńscy nie zrozumieją nic.

"poszłem", "weszłem", "przyniesłem", "włanczać", "proszę panią", i tak często słyszane u polityków wyrazy z -om na końcu, np.: "ona jest lojalnom osobom"

- Tobie to nie przeszkadza? Bo mi bardzo!
        • Gość: płocczanin Re: Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 IP: 46.186.26.* 24.02.11, 10:12
          Pawełkowi przeszkadza wymowa a swojej nie widzi.

Zdarzyła się ludzka tragedia. Była kradzież , oczywiście przestępstwo . Lecz zginął człowiek i nie ważne czy winien , czy nie . Jego los dobiegł końca. Z pewnością zostawił bliskich. Nie wiemy czy bieda i niedbanie o ludzi bez pracy, nie były pośrednim powodem kradzieży.

Ofiara jw stała się przecinkiem , kropka, literą a zniknął jako CZŁOWIEK.
          CYNIZM I SAMOZADOWOLENIE Z SAMYCH SIEBIE, pozbawiło dukających właśnie człowieczeństwa a nigdy nie wiadomo, co komu pisane.....
          • Gość: bat Re: Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 IP: 151.88.22.* 25.02.11, 08:23
            Nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią.
            Kradł - brał pod uwagę, że robi źle, wiedział, że wyrządza krzywdę innym.
            Ukarał się sam.

Ciekawe co byś napisał, gdyby np w wyniku jego kradzieży (jemu nic by się nie stało) zmarł ktoś z Twojej rodziny, Twoich bliskich, a jego nigdy by nie złapano i nie poniósłby kary.

Nie żałuję i nie szkoda mi ludzi, którzy wyrządzają krzywdę innym - w taki czy inny sposób.
    • katolak Re: Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 24.02.11, 18:48
      ale prądu nie wsadzą do pierdla - że własnoręcznie wymierzył sprawiedliwość...

bo mnie by wsadzili, jakbym w zeszłym roku zrobił jednej kur... kuku za kradzież

taki kraj, szkoda, że łap nie ucinają w tym katolandzie, gdzie jak ci ukradnie samochód, a masz dwa, to po chrześcijańsku powinieneś mu wystawić ten drugi z garażu...
      chciałbym, żeby było tak jak ostatnio u arabów :) -za czekoladę ucięli łapy i po sprawie - kosztów w pierdlu nie generuje, no i zagrożenia recydywą nie ma... ...no i kazdy widzi, że złodziej
    • firstkaktus Kradł złom w rozdzielni prądu, poraziło go 15 t... 24.02.11, 18:59
      Mój współspacz internacki z lat młodzieńczych miał taką dziwną przypadłość . Uwielbial mianowicie pewne azjatyckie zioło , które tak samo jak red bull , wybitnie ( choć tylko na pewien czas ) ozywiało mu umysł . Ożywiało do tego stopnia , że na okoliczność takiego właśnie jak powyżej komentowany przypadku ukuł nowe przysłowie , które przytoczę : " ...NOSIŁ WILK RAZY KILKA ... DOPÓKI MU SIE UCHO NIE URWAŁO ....."
      No cóż ! Może kara niewspółmierna do winy ale po pierwsze nieuchronna a po drugie skuteczna . Czyż właśnie nie o to chodzi w systemie penitencjarnym ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka