Dodaj do ulubionych

Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka

03.04.11, 10:14
Stowarzyszenie "Starówka Płocka" zwraca się z prośbą o nieorganizowanie pikiety w poniedziałek w Warszawie. Dziękujemy za solidarność i życzliwe poparcie dla znakomitego fachowca jakim jest Pani Konserwator Ewa Jaszczak. To co ją spotkało budzi gniew. Informujemy, że na naszą prośbę przyjeżdza specjalnie do Płocka w tej sprawie Pan Wojewoda Jack Kozłowski. Spotykamy się z nim i innymi organizacjami pozarządowymi, które pragną wyrazić swoje oburzenie, w poniedziałek o 14.00 w Delegaturze UW.
Z powazaniem Zarząd Stowarzyszenia "Starówka Płocka"
Obserwuj wątek
    • stowarzyszenie_starowka_plocka Informacja o spotkaniu z Panem Wojewodą 04.04.11, 22:31
      W dniu dzisiejszym o godz.14.15, w Delegaturze Urzedu Wojewódzkiego w Płocku, odbyło się spotkanie przedstawicieli siedmiu płockich organizacji pozarządowych z Panem Wojewodą Jackiem Kozłowskim , w obecności Senatora RP Eryka Smulewicza, przedstawiciela Kurii Diecezjalnej Płockiej oraz kilku księży proboszczów. Na spotkaniu wręczono Panu Wojewodzie podpisane przez wszystkich uczestników spotkania pismo protestacyjne w sprawie oburzającego zwolnienia Pani Ewy Jaszczak przez Barbarę Jezierską, pismo Kurii Diecezjalnej oraz pismo dyrektora Instytutu Budownictwa Politechniki Warszawskiej w Płocku. Poruszono sprawy licznych zachowań mobbingowych skierowanych pod adresem Pani Jaszczak i innych pracowników Delegatury Płockiej, jakich w obecnosci licznych świadków dopusciła się Barbara Jezierska. Pan Wojewoda poinformował o interwencji Biskupa Płocka Piotra Libery i Prezydenta Miasta w sprawie Ewy Jaszczak. Z zadowoleniem przyjęliśmy i podzielamy stanowisko Pana Wojewody odnośnie złej organizacji Urzędu kierowanego przez Panią Jezierską. Zebrani wysłuchali wyjaśnień Pana Wojewody dotyczących mozliwości jego oddziaływań na podległego mu pracownika - Panią Jezierską. Niestety, większość z nas nie mogła kompletnie zrozumieć, że przedstawiciel polskiego rządu, jakim jest Wojewoda, nie ma żadnego wływu na karygodne zachowania podległego mu pracownika (!!). Z uwagi na fakt, że nasze oceny odnośnie postępku Pani Jezierskiej były całkowicie zgodne z oceną Pana Wojewody, dalsze spotkania planujemy z Ministrem Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Generalnym Konserwatorem Zabytków.

Krzysztof Kamiński
      Stowarzyszenie "Starówka Płocka"
      • Gość: love me Re: Informacja o spotkaniu z Panem Wojewodą IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 22:52
        dzieki, z parlamentarzystów bronił pani Ewy tylko senator Szmulewicz, zapamietamy przy urnach wyborczych prawda ?
      • Gość: Wikary Re: Informacja o spotkaniu z Panem Wojewodą IP: 04.04.11, 23:05
        Mogłeś Kaziu krótko napisać, że dziś w Delegaturze odbyło się spotkanie członków i sympatyków Platformy Obywatelskiej, na którym planowano zaszczucie i dalsze sposoby prześladowania pani Barbary Jezierskiej. A że biskup bierze udział w takich haniebnych gierkach o stołki w stolicy, to aż wstyd. Proboszczów było tylko kilku, ponieważ większość księży proboszczów w Płocku to uczciwi Polacy i katolicy, a nie "księża patrioci" z Platformy. Ja się pytam dlaczego wszystkie te osoby nie umówiły się na spotkanie z panią Jezierską? Przecież tylko ona jest władna zmienić tę decyzję i to by była najprostsza droga, i powinna być pierwszą, naturalną reakcją "oburzonych". Ale odpowiedź jest prosta. Tu chodzi zwyczajnie o wykorzystanie osoby pani Jaszczak do uwalenia pani Jezierskiej. Dlatego koordynację akcji przejęła od razu osoba, która jej nienawidzi od dawna, czyli wojewoda Kozłowski.

Senator Smulewicz to niech lepiej wyjaśni sprawę przekrętu w PERNIE i trzyma z dala od pani Ewy Jaszczak, bo jak się gó... przyczepi do ubrania to nawet od świętego cuchnie.
        • Gość: Dylan Odpowiedz dla tchórza wicary IP: *.120.c86.petrotel.pl 04.04.11, 23:18
          Masz odwagę podpisać się nazwiskiem to się podpisz. Wyjasniam ci wicary, liczba osób na spotkaniu z Panem Wojewodą była uzgodniona wczesniej. Miało być nie wiecej niz 12 przedstawicieli orgazacji pozarządowych i parafii wspólpracujących z Pania Ewą. I tylu było. W Panią Jezieską nie mozna się było umówić bo po pierwsze nie ma po co, a po drugie spiep...yła przed nami na "konferencję" do Krakowa aż do czwartku. Ale jesli do piatku nie wyjasni się sprawa to ją odwiedzimy na Nowym Świecie. Tfoja pisowska przewrotność jest niebywała (poza pisem) - powiem to powoli żebyś ogarnął wicary-kazio: to Pani Ewa została haniebnie zwolniona przez B. Jezierska. I nie czekamy na zmienę decyzji przez Jezierską - czekamy na zmianę Jezierskiej
          Z trollowym pozdrawieniem
        • Gość: mieszkaniec Re: Informacja o spotkaniu z Panem Wojewodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 08:14
          Opis trochę przejaskrawiony, ale zgadzam się z sednem tego co napisałeś Wikary. O trafności Twojego opisu świadczy też fakt milczenia tu forumowych burków, żeby nie podbijać opisu rzeczywistych intryg związanych z tą sprawy.
        • Gość: do wikarego Re: Informacja o spotkaniu z Panem Wojewodą IP: *.plock.mm.pl 06.04.11, 15:45
          Może wyjaśnisz ten przekret w PERN-ie? Może powiesz cos bliższego? No, chyba, że czekasz na odwidziny panów z ul. Słowackiego, ktorzy sa bardzo ciekawi tego o czym mówisz.
        • Gość: albercik Re: Informacja o spotkaniu z Panem Wojewodą IP: *.188.c65.petrotel.pl 08.04.11, 06:43
          ja również zachęcam , aby P. Senator S. wypowiedział się na temat faktur za naprawy pojazdów w PERN - może jeszcze coś pamięta z tamtych lat........liczy się prawda i tylko prawda Panie Senatorze RP.
          a prop..czy ta sprawa trafiła do prokuratury ?? czyżby znowu pod dywan??
    • stowarzyszenie_starowka_plocka Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 04.04.11, 23:21
      Dla nie umiejących czytać ze zrozumieniem jeszcze raz informuję że dzisiejsze spotkanie w Płocku odbyło się z inicjatywy płockich organizacji pozarządowych.
      • Gość: mewa celne stwierdzenie IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 09:27
        forumowe burki zamilkły jak na rozkaz, ciekawe to i duzo mówi
        • Gość: menel Re: celne stwierdzenie IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 10:13
          obecność na spotkaniu przedstawieciela kurii diecezjalnej, kilku proboszczów, protest biskupa, współpraca proboszczów z Ewą Jaszczak tak dobra, że decyzje wydaje się od ręki jeszcze tego samego dnia - coś mi tu brzydko pachnie oraz zastanawia czyje intersy zostały zagrożone.
          • Gość: antymenel Re: celne stwierdzenie IP: *.120.c86.petrotel.pl 05.04.11, 15:09
            Ciekawi mnie jaka jest według ciebie norma załatwienia sprawy która jest nie podejrzana, ale nie tak długa jak Pani Siemienik tj 60+ dni ze klient czuje sie zasmaczony
            • Gość: menel Re: celne stwierdzenie IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 16:22
              Sprawy powinny być załatwiane:
              1. w kolejności w jakiej wpływają
              2. w czasie pozwalającym na konieczne i rzetelne zapoznanie się ze sprawą, w tym również z wizją w terenie o ile zachodzi taka potrzeba
              3. bez zbędnej zwłoki
              4. natychmiast i od ręki ma działać Pogotowie Ratunkowe, Ratownictwo medyczne i techniczne, Straż Pożarna, Policja, Wojsko na rozkaz a także sprawna i dobrze opłacana slużba domowa.
              5. natomiast funkcjonariusze organów administracji państwowej nie powinni zachowywać się jak usłużne sługasy wobec wszechwładnej mafii.
              • Gość: antymenel Re: celne stwierdzenie IP: *.031.c89.petrotel.pl 05.04.11, 22:57
                Cos wydaje się że masz menel jakis kompleks "wszechwładnej mafii"
                Mówisz menel a nie znasz się. W 41 spraw skontrolowanych w delegaturze jedna sprawa wg kontrolujacych została załatwiona " za szybko". Wg twojego mniemania to znaczy usłużność, a według projektantantów wspólpracujących z biurem kierowanym Przez Pania Ewę to oznacza profesjonalne przygotowanie pracowników którzy potrafią podjąć konstruktuwna duskusję z projektantem, jasno określić warunki graniczne i wymagania. Znaja "swoje" obiekty na wylot. DLa nas to jest świetnie zorganizowana i wzorowa firma. I przyznaję że nie wiedziałem o tym dopóki Sasin z jezierską nie odebrali siłą Płocka Pani Jaszczak. To co dzieje się tzw. komórce Miejskiego Konserwatora Zabytków to w mordę wiedzą ci co tam coś probowali załatwić. Zadnej rozmowy metrytorycznej, a jak się nawet ich zmusi to prezentuja poziom marnego technikum. Uff szkoda gadać
          • Gość: julek do menela IP: *.072.c77.petrotel.pl 05.04.11, 23:05

"coś mi tu brzydko pachnie oraz zastanawia czyje intersy zostały zagrożone"

może idź do dentysty - jeżeli ktoś mówi do siebie i mu brzydko pachnie, to może być ZGORZEL.
            I co to są "intersy"? I kto im grozi? Albom nadużył ja, albo menel

• stowarzyszenie_starowka_plocka Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 05.04.11, 22:42
      Dziękuje jeszcze raz tym którzy protestują przeciwko haniebnemu potraktowaniu Pani Ewy Jaszczak. Informuję że dniu dzisiejszym zbieralismy podpisy wsród samorządowców powiatu sochaczewskiego. Uzuskalismy pełne poparcie 6 wójtów i burmistrzów, starosty i uało nam się dotrzeć do jednej parafii. Wszedzie spotykało nas pełne poparcie dla Pani Ewy Jaszczak , życzliwość i dobre słowo. Wszystkim którzy złozyli dziś podpis pod petycją składamy serdeczne podziękowania. Dziś około 12.00 otrzymalismy telefon z Ministerstwa Kultury. Pan Minister Zuchowski zaprosił nas na spotkanie na jutro. Akcję zbierania podpisów wstrzymujemy w dniu jutrzejszym. Posłuchamy argumentów Pana Generalnego Konserwatora.
      Z poważaniem
      Krzysztof Kamiński
      Stowarzyszenie Starówka Płocka
      reprezentująca w sprawie inne organizacje pozarządowe
      • Gość: lol Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 08:56
        Ogromne poparcie, 1 parafia na cały powiat, widać że gdzie nie sięgają macki biskupa liberała to i kler bardziej świadomy intryg popychlów Platformy.
    • Gość: Mirek Dahemski Niszczenia Jezierskiej ciąg dalszy. IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 06.04.11, 11:14
      Do zabawy włączyli się kościółkowi - jak widać Jezierska nie zgodziła się na jakąś dziką przebudowę kościelną na którą nie chciała się zgodzić Jaszczak? Bo wcześniej to hulaj dusza - przykładem zniszczona XV-wieczna dzwonnica w Przasnyszu obudowana byle czym przy uśmiechu pani Jaszczak. I się nawet Libera, co pogonił powielgusowych pedziów z seminarium, w akcję bronienia 'uciemiężonej owieczki' przez 'potwornicę z Warszawy' się włączył razem z armią proboszczów?
      Dla organizacji, które rzeczywiście chronią zabytki, a nie byznesmenów z tzw. "Starówki Płockiej" jest jasne, że te 'problemy z mobbingiem' pani Jaszczak nieprzypadkowo pojawiły się jak Kozłowski próbował Jezierską odwołać. Jezierska wbrew interesikom pana wojewody broniła przed developerem XIX-wiecznej parowozowni w Warszawie.
      Jak pani Jaszczak ma problemy w pracy, to od tego jest PIP i sąd pracy, a nie biskupi i stowarzyszenia niszczycieli historii.
      • miles7 Do antyklerykała warszawskiego dehemskiego 06.04.11, 16:15
        Uprzejmie prosimy o opuszcenie Forum płockiego. Nie mam pojęcie o czym mówsz. Przasnysz nie podlega pod płocką delegaturę ignorancie. Sprawa nie dotyczy żadnego kościółka. Mówisz a nie znasz się głombie.
        • Gość: Mirek Dahemski Re: Do antyklerykała warszawskiego dehemskiego IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 06.04.11, 16:32
          > Przasnysz nie podlega pod płocką delegaturę ignorancie

Pod pana Liberę jaknajbardziej.
          • miles7 Do antyklerykała warszawskiego dehemskiego 06.04.11, 16:45
            O znowu troll-dyhemski sie zagniedzil, Trolu pisze to powoli zebys ogarnal: przasnysz nalezy pod Ciechanów tam jest inna delegatura c i e c h a n o w s k a i pani Jaszczak nie wydaje decyzji w tych sprawach. papa puszczaj nowe bąki w warszawie
            • Gość: Mirek Dahemski Masz fixację warszawską? IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 06.04.11, 16:47
              Współczuję.
              • miles7 Re: Masz fixację warszawską? 06.04.11, 16:50
                A moze trolu-dyhemski do rzeczy: o Przesnyszu i o tym jak nie nawidzisz koscioła co dałeś wielotrolnie do rozuzumienia na w-wskim forum
                • miles7 Re: Masz fixację warszawską? 06.04.11, 16:58
                  Dac ci trochę czasu? wszedłeś na google zeby sprawdzic gdzie lezy Przasnysz?
                  No dobra dam ci troche wolnego bo trole-dichamskie wolno kumają
                • Gość: Mirek Dahemski Re: Masz fixację warszawską? IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 06.04.11, 16:59
                  > o tym jak nie nawidzisz koscioła co dałeś wielotrolnie do rozuzumienia na w-wskim forum

Którym warszawskim forum? Wskaż chociaż JEDEN post :)
            • Gość: julek Re: Do antyklerykała warszawskiego dehemskiego IP: *.class97.petrotel.pl 06.04.11, 22:07
              tak naprawdę to Przasnysz "podlega" pod konserwatora w Ostrołęce, ale to drobiazg. Moim zdaniem Panią Ewę Jaszczak, jak chce się jej ublizyć, można wyciągnąć każdą armatę - np. dlaczego nie oskarżyć ją o "szramę na twarzy Paryża" - piramidę przed Luwrem?!!!
          • Gość: julek do mirka jakiegośtam IP: *.class97.petrotel.pl 06.04.11, 22:10
            ty, o co ci chodzi?
            leki ci się skończyły?
            a może zmień lekarza?
            • Gość: Mirek Dahemski Zmień dealera. IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 07.04.11, 10:44
              Wtedy się w główce rozjaśni i zrozumiesz cośniecoś.
      • Gość: Yeti Mamy warszawskiego trola tfu smierdzi IP: *.class101.petrotel.pl 06.04.11, 16:21
        Uwaga oto filozjofia trola duhemskiego, Wg twojej opinii wszystkim cierpieniom Jezierskiej winna jest Ewa Jaszczak, bo tym że została zwolniona w piątek przez jezierską przyprawiła te ostatnią o strasznie cierpienia. Trol warszawski z bazaru rozyckiego odkrył filofię Kalego!!!!
        • Gość: Mirek Dahemski Denerwujemy się, bo ktoś prawdę napisał, nie?:) IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 06.04.11, 16:34
          Niezmiernie mnie to cieszy. Ale nie sprowadzisz mnie do swojego poziomu.
    • Gość: otco Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 12:45
      typowa wypowiedź debila
      • miles7 Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 06.04.11, 16:52
        Jak masz na mysli trola-doohemskiego to zgadzam się
      • Gość: Mirek Dahemski Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 06.04.11, 17:04
        > typowa wypowiedź debila

Zaraz tu ciebie wyzwą, bo nie jesteś 'z nimi'. Nieważne są zarzuty do pani Jaszczak i bałagan jaki zrobiła w podległym jej urzędzie, ważne, że popiera wnioski inwestorów o różne podejrzane przebudowy. Szkoda, że ci drący się o panią Jaszczak nie doczytali, że nikt jej nie zwolnił, tylko cofnięto jej pełnomocnictwa - pani Jaszczak nadal pracuje w delegaturze MWKZ.
        • miles7 Trolu czy ogarniasz gdzie lezy Przasnysz? 06.04.11, 17:14
          Już wygooglałes?
          • Gość: Mirek Dahemski Fixację na Przasnysz też masz? IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 06.04.11, 17:34
            • Gość: julek do mirka jakiegośtam IP: *.class97.petrotel.pl 06.04.11, 22:17
              wysyłasz puste koperty? tak kochasz?
        • Gość: julek do mirka jakiegośtam IP: *.class97.petrotel.pl 06.04.11, 22:13
          "ważne, że popiera wnioski inwestorów o różne podejrzane przebudowy"

za gołosłowne oskarżenia można wylądować w sądzie. Nie wiem jak w Warszawie, ale uważaj gostek, bo my w Płocku na forum mamy w tej kwestii interesujące doświadczenia
          • Gość: Mirek Dahemski Re: do mirka jakiegośtam IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 07.04.11, 10:42
            > Nie wiem jak w Warszawie

Co żeście się dzieci tak Warszawy uczepili? Nie byłem tam z pół roku, a tu Warszawa i Warszawa.
    • Gość: hihi chłopaki! IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 13:39
      weźcie jakie ostrze i się pochlastajcie a potem wrzućcie na youtuba. ok. popatrzymy
      • Gość: kaziulek Re: chłopaki! IP: *.plock.mm.pl 06.04.11, 17:16
        Nie znam ani jednej , ani drugiej kobiety.
        Ale jak czytam i słucham tych komentarzy , apeli , protestów itd. to cos mi podpowiada , że przede wszystkim nie chodzi tu o obronę zwolnionej ale wykorzystanie tego ( może i niesłusznego) zwolnienia do jakiś celów politycznych ( zwolnienie drugiej).
        Za taka opcją przemawia choćby cytat z jednego z b.aktywnych "obrońców" :
        (cyt.) "I nie czekamy na zmianę decyzji przez Jezierską - czekamy na zmianę Jezierskiej"
        Czyli nie chodzi już tu o to aby obronić i przywrócić do pracy tą zwolniona ale żeby koniecznie "udupić" tą zwalniającą.
        Dodam , że nie jestem zwolennikiem ani jednej ( PO) jak i drugiej strony tego konfliktu ( PiS ?) i staram się być tu obiektywny. Ale tak mi właśnie wychodzi , dziwi mnie tez taka zaciekłość w tej "Obronie" co tez przemawia za tym że tu jest "drugie dno".
        • miles7 Re: chłopaki! 06.04.11, 17:24
          Kaziulek mordo ty moja niez nam ciebie ale pewnie w twoim wpisie jest jakich ukryty interes.
          Gdyby nawet przywrocili Panie Ewe na stanowisko to jezieerska obrzydziła by jej zycie dziesiec razy bardziej niz do tej pory. Łapiesz?
          • szklem Wykształcenie jezierskiej 06.04.11, 17:27
            Czy wiesz że jezierska ma zaledwie wieczorowe studia podyplomowe w zakresie ochrony zabytków. Pani Ewa Jaszczak jest doświadczonym konserwatorem od ponad 30 lat.
            • Gość: hi Re: Wykształcenie jezierskiej IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.11, 13:20
              i dużo dało się załatwić, a teraz przyjdzie kto inny i nie wiadomo!
              Miliony były wyrzucane z pracy, często za sprawą obecnych obrońców uciśnionej. Nikt ich nie bronił tylko wyśmiewał. Coś mi tu brzydko pachnie ta obrona!
        • Gość: Mirek Dahemski Re: chłopaki! IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 06.04.11, 17:47
          Wreszcie rozsądny głos.

> Dodam , że nie jestem zwolennikiem ani jednej ( PO) jak i drugiej strony tego konfliktu
          > ( PiS ?). Ale tak mi właśnie wychodzi , dziwi mnie tez taka zaciekłość w tej "Obronie" co
          > tez przemawia za tym że tu jest "drugie dno".

Drugie dno wygląda tak: inwestorzy, którym zawadzają zabytki (Jaszczak) i obrona zabytków przed burzeniem i niszczeniem (Jezierska).
          A pan wojewoda przy okazji chce upiec swoją pieczeń, bo ma z Jezierską na pieńku.
          • Gość: kaziulek do miles7 Re: chłopaki! IP: *.plock.mm.pl 06.04.11, 19:04
            Szanowny kolego , dlaczego od razu podejrzewasz o jakiś "interes" ukryty zresztą, naprawdę jestem osobą całkowicie spoza tej całej awantury, nie musisz mi wierzyć , ale tak jest. Poza tym nawet za bardzo nie "kumam" o co w tym wszystkim chodzi. ja oceniałem tylko fakty które pojawiły się na forum, fakty w postaci komentarzy opinii itd.
            Tak więc wydaje mi sie , że moja ocena była naprawdę bardziej obiektywna niż te wypowiadane przez przedstawicieli którejś ze stron. Tak chyba myślą też i inni "nie zaangażowani" tak w tą sprawę jak na przykład ty . Wasze opinie jako osób opowiadających sie po jednej ze stron będą na pewno nie pozbawione "emocji" , tak to jest, i ja to rozumiem.
            A na koniec , tak po koleżeńsku , radzę nie schodzić z pewnego poziomu dyskusji , nawet ze swoim najbardziej zaciekłym wrogiem , bo wtedy dyskusja traci merytoryczny sens a przeradza się w zwykłą pyskówkę. A z twoich wpisów widzę że należysz do ludzi inteligentnych i te "epitety" nie będa ci przysparzać "aplauzu".

• Gość: julek do mirka jakiegośtam IP: *.class97.petrotel.pl 06.04.11, 22:20
            Drugie dno wygląda tak: inwestorzy, którym zawadzają zabytki (Jaszczak) i obron
            > a zabytków przed burzeniem i niszczeniem (Jezierska).

ja cie tylko grzecznie informuję - sprawdź co z takimi jak ty robi się w Płocku - sugeruję wątek o prezesie Kłobukowskim pomawianym na forum o sprawy, których pragnie każdy mężczyzna
            • Gość: Mirek Dahemski Re: do mirka jakiegośtam IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 07.04.11, 10:41
              Nie strasz, nie strasz bo się zesr...
      • Gość: hi Re: chłopaki! IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 06:36
        jestem za, a może już pochlastali się przychlasty, tylko nie dali na Youtuba
        • Gość: do hihihihihihihi Re: chłopaki! IP: *.053.c86.petrotel.pl 11.04.11, 19:10
          poetki fhfhffjfjj.Błagam nie nadużywaj.Taka kultura a takie słownictwo.
    • Gość: Rychu Ciekawa sytuacja... IP: *.spray.net.pl 07.04.11, 00:08
      Po kontroli cofane są pełnomocnictwa jakiegoś pracownika. I podnosi się ryk ludzi niezwiązanych z tematem, środowiskiem, nie próbujących nawet sprawdzić jakie były wyniki omawianej kontroli. Zapewne chodzi o coś więcej - zostały pewnie zagrożone czyjeś interesy :)
      • Gość: do Rycha Re: Ciekawa sytuacja... IP: *.053.c86.petrotel.pl 07.04.11, 00:18
        ryk powiadasz.Ryczą zwierzaki i rysie.
        • kwisniewski W obronie Ewy Jaszczak 07.04.11, 16:21
          Organizacje pozarządowe i politycy stanęli murem po stronie odwołanej szefowej płockiej delegatury urzędu konserwatorskiego – Ewy Jaszczak. Jest szansa na zmianę tej zaskakującej decyzji.
          W piątek mazowiecki konserwator zabytków Barbara Jezierska odwołała Ewę Jaszczak z zajmowanego stanowiska. Urzędem w Płocku kieruje teraz Andrzej Tucholski.

Organizowane są spotkania w obronie Ewy Jaszczak. Wczoraj doszło do spotkania wiceministra kultury, generalnego konserwatora zabytków Piotra Żuchowskiego z senatorem Erykiem Smulewiczem.

Podczas spotkania przedstawiono ministrowi szereg głosów sprzeciwiających się tej decyzji m.in. list od samorządowców z gmin Mazowsza Północnego, przypomniano o wspaniałej organizacji przez Ewę Jaszczak, obchodów Roku Chopinowskiego w Sochaczewie oraz inne inicjatywy w pozostałych częściach naszego regionu.

Poruszono również kwestię bardzo sprawnego działania w zakresie formalnym i zwrócono uwagę, że Ewa Jaszczak pomimo bardzo małych środków i niewielkiego zasobu ludzkiego osiągała dobre wyniki w pracy. Zdaniem senatora Eryka Smulewicza są duże szanse na zmianę tej zaskakującej decyzji.

Pod pismem do ministra kultury Bogdana Zdrojewskiego w obronie Ewy Jaszczak i z wnioskiem o odwołanie Barbary Jezierskiej zaczęli podpisywać się także wójtowie i proboszczowie z którymi konserwator zabytków współpracowała. Swoje poparcie zadeklarowali prezydent Płocka Andrzej Nowakowski i wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski.

Tekst ze strony Gostynin24.pl
          • Gość: 1234 Re: W obronie Ewy Jaszczak IP: *.014.c67.petrotel.pl 07.04.11, 16:33
            To , że "stanęli murem" to chwała im za to.
            Pytanie jednak brzmi : Czy też "stanęli by murem" gdyby zwlaniany pracownik byłby np. z opcji SLD czy PiS ?
            To mnie niepokoi , bo jak widze niektóre wpisy to mysle , ze faktycznie jest tu "drugie dno".
          • Gość: Rychu Niech mi ktoś to wyjaśni.... IP: *.spray.net.pl 07.04.11, 22:25
            > Organizacje pozarządowe i politycy stanęli murem po stronie odwołanej szefowej
            > płockiej delegatury urzędu konserwatorskiego – Ewy Jaszczak

O co kaman? Bo nie widzę żadnego odwołania, tylko cofnięte pełnomocnictwa. Babka daje pracuje i ma się dobrze - ba może się oficjalnie opierpapier w pracy.
            • Gość: do Rycha Re: Niech mi ktoś to wyjaśni.... IP: *.053.c86.petrotel.pl 07.04.11, 22:28
              każdy sądzi po sobie Rysiaczku.Też opierpapier się w pracuni?O co kaman?.
              • Gość: Rychu Re: Niech mi ktoś to wyjaśni.... IP: *.spray.net.pl 09.04.11, 14:14
                Czyli nic merytorycznego nie umiesz napisać? Z taką obroną możecie sobie naskoczyć...
      • miles7 Rychu to do ciebie 08.04.11, 15:09
        Zostały zagrożone interesy masz rację- interesy Jezierskiej. Robiła co mogła żeby blokowac odnawianie obiektów chopinowskich, a potem wystawiała piers do medali. I cholera nie dali jej tylko wychwalali Pania Ewe Jaszczak za wspaniała heroiczną pracę. W rozumieniu jezierskiej zo to że wychwalili P.Jaszczak już śmierdzi trupem. Nakazała za olbrzymie pieniądze zewnętzrnej firmie prawniczej znalezienie kija i oczywiscie się znalazł.
        • Gość: Rychu Re: Rychu to do ciebie IP: *.spray.net.pl 09.04.11, 14:13
          > Nakazała za olbrzymie pieniądze zewnętzrnej firmie prawniczej znalezienie kija i oczywiscie
          > się znalazł.

Czyli jednak coś jest na rzeczy z tym zawieszeniem. Gdyby było cacy to wagon prawników by nic nie zwęszył.

• stowarzyszenie_starowka_plocka Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 08.04.11, 16:59
      Szanowni Panstwo
      dziękujemy za liczne dowody paparcia dla znakomitego fachowca i wspaniałego cżłowieka jakim jest Pani Ewa Jaszczak. Cieszy nas tak ogromna i nie spotykana do tej pory integracja społeczna w obronie godności Pani Ewy i naprawienia rażącej niesprawiedliwości jaka ją spotkała. Otrzymalismy od Państwa m.in. informację o nieprawidłowościach, jakie miały miejsce w trakcie kontroli Miejskiego Konserwatora Zabytków Luizy Siemienik w 2008 roku. W dniu dzisiejszym wystąpilismy oficjalnie do Pana Prezydenta Nowakowskiego o udostępnienie protokołu z kontroli prowadzonej przez komisję powołaną przez Panią Jezierską. Pan Prezydent wyraził zgodę. Potwiedziły się informacje że dwie z pieciu osób w komisji złożyły wotum separatum do tresci protokołu kontroli. Potwierdziło się również że znaczna cześć decyzji została podpisana przez osobę nieuprawnioną (złamanie zapisów umowy zawartej z wojewodą) tj. Mirosławem Milewskim, co jest rażącym naruszeniem prawa. Jakie skutki prawne może zrodzić ten fakt nie trudno sobie wyobrazić.
      Cytuje zapis z protokołu:
      "W analizie18 postępowań administracyjnych (...) wykazano, że decyzje i postanowienia obarczone są w znacznej cześci błędami formalno-prawnymi. Niektóre wady wydanych orzeczeń mogą byc przyczyna ich niewaznosci z mocy prawa."Trudno sobie wyobrazic zarzuty cieższego kalibru. Czy Pani Jezierska która zlecała kontrolę zerwałą umowe i skierowała sprawę do prokuratora. Nie!!!!
      Czy teraz nasze oburzenie w sprawie hańbiącego odwołania Pani Jaszczak jest bardziej zrozumiałe?
      Wówczas na rażące naruszenie prawa przymknęła oczy, teraz nie dała nawet mozliwości złożenia wyjaśnień do protokołu kontroli i odwołała znieniawidzonego kierownika Delegatury Panią Jaszczak. Oburzajacą hipokryzja jest stwierdzenie że odebrała uprawnienia Pani Jaszczak żeby naprawić "błedne" decyzje. Minął tydzień i żadne działania "naprawcze decyzji" nie zostały nawet rozpoczęte.
      Udostępnione dzis oficjalnie przez Urząd Miasta Płocka dokumenty przekazaliśmy kancelarii adwokackiej w celu ew. przygotowania pozwu.
      Informujemy Panstwa że nie mozemy przyjmować od Państwa darowizn na fundusz obrony Pani Ewy Jaszczak, choć bardzo dziękujemy wszystkim osobom które deklarowały wpłaty na ten cel pieniędzy.

Zarząd Stowarzyszenia
      Starówka Płocka
      • krystiano75 Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 08.04.11, 17:57
        O w mordę!! Zatkało mnie.
      • dlugopisem1 Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 08.04.11, 18:31
        Uff! Sprawa odwołania Pani Jaszczak pokazuje swoje drugie dno. Trzeba jeszcze wyczycić wartwę mułu.
      • Gość: wiedzący Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: 08.04.11, 18:50
        "Niektóre wady wydanych orzeczeń mogą byc przyczyna ich niewaznosci z mocy prawa." To samo zdanie odnajdujemy w protokole dotyczącym nieprawidłowości u pani Ewy Jaszczak. Czyli co teraz? Siemienik i Jaszczak siebie warte? Czy protokół w sprawie Siemienik to czysta prawda, a w sprawie Jaszczak, to prowokacja wrogich sił z PiS-u?
        • Gość: ilicz Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.081.c75.petrotel.pl 08.04.11, 20:45
          O poetka znowu się ujawiła. Masz wątpliwości to idz do urzędu napisz wniosek i dostaniesz do przeczytania. I nie mów proszę że Siemienik i Pani Ewa są siebie warte bo to jak śzarganie świętości.
          • Gość: wiedzący Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: 08.04.11, 21:20
            Kim jest poetka? Czy to jakaś wasza lokalna muza? Pytam, bo ciągle o niej wspominacie. Co do meritum, to masz problem z czytaniem ze zrozumieniem i nie odróżniasz zdania pytającego od oznajmującego.
      • Gość: Rychu Czyli coś jest na rzeczy... IP: *.spray.net.pl 09.04.11, 14:19
        Więc kontrola nieprawidłowości wykazała.
        • kancer102 Re: Czyli coś jest na rzeczy... 09.04.11, 15:19
          Czkawki dostałes rychu. Sam ze soba rozmawiasz. Oczywiscie z mniemaniu jezierskiej kontrola wykazała nieprawidłowość: za szybko załatwiano ineresantów w stosunku do standardów warszawskich i miejskiego koserwatora w Płocku -pupilki jezierskiej
          • Gość: Rychu Re: Czyli coś jest na rzeczy... IP: *.spray.net.pl 09.04.11, 22:58
            > Oczywiscie z mniemaniu jezierskiej kontrola wykazała nieprawidłowość: za szybko
            > załatwiano ineresantów w stosunku do standardów warszawskich

Zapomniałeś dodać, że jeszcze błędy formalno-prawne w wydawanych decyzjach - poza tym - decyzja w 1-2 dni ewidentnie rodzi podejrzenia, że nikt na miejsce nie pojechał, nie sprawdził na co wydaje decyzję, tylko decyzję wydał. Po to w KPA jest 30 dni, żeby właściwe urzędy miały czas na sprawdzenie sprawy. Składałem kilka wniosków o wpisy w MWKZ i zawsze przed decyzją była kontrola miejsca którego wniosek dotyczył, a odpowiedź max po 14 dniach.

> miejskiego koserwatora w Płocku -pupilki jezierskiej

Jakoś prezydent Płocka nie ma do jej pracy zastrzeżeń - a przecież jemu ona podlega.
      • Gość: rety!!! Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.play-internet.pl 11.04.11, 21:05

Po pierwsze - Pani Ewa jest Urzędnikiem, kierownikiem Delegatury Urzędu Konserwatorskiego. Urzędnikiem którego zwyczajowo nazywa się Konserwatorem. Dobrze jeżeli w.w urzędnik ma kierunkowe wykształcenie a podobno skończyła chemię na PW w Płocku - dyplom podobno był związany z wykorzystaniem odpadów bitumicznych do celów zabezpieczenia skarp ??? Tak ćwierkają dobrze poinformowane wróbelki.
        Po drugie. Interesującym, nagłaśnianym mocno faktem jest że pracuje jako Konserwator już 35 lat. 2011-35= 1976 czyli zaraz po obronie- skończeniu PW. Jeżeli 30 lat to jakim cudem komuna ją zatrudniła, nieprawdopodobny mieli bałagan zatrudnili oddanego Solidarności człowieka.
        To tylko takie dwie przypadkowe nieścisłości które publikujecie dla podgrzania atmosfery i podkreślenia krzywdy. Wnika z nich że Doświadczonym Konserwatorem jest takim jak ja jestem świętym tureckim a dalej że Stowarzyszenie Starówka Płocka dobrze służy miastu.
        • szklem Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 11.04.11, 23:42
          Rzeczywiscie dobrze jak urzędnik ma kierunkowe wykształcenie i Panie Ewa je posiada. Naucz się poetko czytać ze zrozumiem. Napisałam że Pani Ewa ma ponad 30 lat doswiadczenia, nie 35. I wszyscy którzy mają ogólne ale dobre wykształcenie wiedzą że Solidarność powstała w 1980 roku, nie 1976. Pani Ewa od początku swojej kariery zawodowej tuż po studiach pracowała "przy zabytkach". Piewszą pracę podjęłą w Biurze Dokumentacji Zabytków. Starówka Płocka nie dobrze, ale wzorowo służy miastu. Jestem dumna że mamy tak wspaniałych ludzi w mieście, oddanych miastu i obronie godności Pani Ewy, ktora całym swoim życiem zasłużyła pochawały i medale, a nie na zawiść i mobbing.
          • Gość: do szkła Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.053.c86.petrotel.pl 12.04.11, 00:49
            poetka gfdgfhfhghgjh ma ostatnio bardzo dużo wolnego czasu stąd te niemądre i zawistne wpisy.Zazdrości Pani Ewie Jaszczak licznych przyjaciół,którzy bronią Ją przed niesprawiedliwością.Zazdrości,że nie Jej bronią przyjaciele,których pewnie nie ma/?/.Droga RETY na przyjaciół trzeba sobie zapracować całym życiem. Czy Ty zapracowałaś by mieć przyjaciół?.Zrób rachunek sumienia.Dobry ku temu czas.Wielkanoc blisko.
          • Gość: rety!!! Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 00:52
            Druga wersja doświadczenia zawodowego jest jeszcze bardziej interesująca. No cóż wykształcenie wyższe ma i temu nie zaprzeczam
            • Gość: Kater Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.030.c64.petrotel.pl 12.04.11, 00:55
              Niestety ty poetko masz wykształcone... gardło.
    • Gość: hihi na ucho do członków stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.146.142.188.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.04.11, 21:57
      a ch... mnie obchodzą wasze sprawy, wasze podchody, wasze interesy i ludzie
      • Gość: do hihi Re: na ucho do członków stowarzyszenia Starówka P IP: *.053.c86.petrotel.pl 08.04.11, 22:01
        wróciłaś poetko "hiba".Polonista i takie słownictwo.Nieładnie.Więcej kultury ,którą tak lubisz.
    • kancer102 Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 08.04.11, 22:15
      Nie znam tego stoważyszenia ale uważam ze robią dobra robotę.
      • Gość: hihi Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.146.204.144.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.04.11, 22:22
        to towarzystwo, czy jak wolisz toważystwo, robi sobie dobrze naszym kosztem i nic więcej
        • Gość: do hiihihihihih Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.053.c86.petrotel.pl 08.04.11, 22:32
          nie nadużywaj więcej poetko.
        • Gość: fgfgfggfgf Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.226.c83.petrotel.pl 08.04.11, 22:53
          A wy to i twój brzuch?
          • szklem Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 09.04.11, 21:13
            No szykuje się gruba sprawa w związku postępowaniem pokontrolnym Miejskiego Konsrewtora w Płocku Siemienik
            • Gość: protokół Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.startvps.com 09.04.11, 21:50
              Co może być grubszego od skandalicznych uchybień, które wykazała kontrola u pani Jaszczak?
              • krystiano75 Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 09.04.11, 23:15
                Mówisz na nie wiesz ćfoku. Jest coś znacznie gorszego protokól z kontroli pupilki Jezierskiej w Płocku nijakiej Siemienik. Protokół wykazuję razące naruszenie prawa we wszystkicj 18 konstrolowanych sprawach w tym podpisywanie decyzji konserwatorskiech przez osobę nieuprawnioną i nie mającą żadnego przgotowania merytorycznego Mirosława Milewskiego. Kilkadyiesit deczyji jest niewaznych mocy prawa. Ogarniasz skutki. jezierska w tej sprawie nic nie zrobiła poza schowaniem głęboko protokołu.
                • Gość: protokół Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.startvps.com 09.04.11, 23:44
                  Eee, to pikuś przy tym co nawywijali u Jaszczak, kto wie czy nawet prokurator się tym nie zajmie.
                  • Gość: do" protokuła" Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.053.c86.petrotel.pl 10.04.11, 00:37
                    wars i sawa?
                  • Gość: KhowHow Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.030.c64.petrotel.pl 10.04.11, 18:35
                    My wiemy co "nawywijali" wydawali więcej decyzji niz cała delegatura warszawska i 10 razy sprawniej niż w Warszawie, mając kilkakrotnie więcej pracowników. Ale czarę goryczy przelały pochwały wyrażone Panie Ewie Jaszczak na uroczystościach chopinowskich
                    • Gość: khow how obciach Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.11, 19:28
                      jak koń pod górę kombinujesz z tym how how w kolejnym wpisie - jeśli nie wiesz jak napisać kura, pisz kokoszka and if you do not KNOW HOW to write >WIEDZIEĆ JAK< better do not be a full doing yourself OBCIACH
                      • szklem Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 10.04.11, 20:00
                        rzeczywiście że jestes OBciach jak się sam zazwałes. Ja ci doloże drugi nich Obciach-Bełkot
                        • Gość: Tadeusz Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.146.c92.petrotel.pl 13.04.11, 21:09
                          Zaczynam się denerwować. Czy decyzja w sprawie Dyzmy -Jezierskiej została podjęta.
                          • Gość: Telewidz Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.146.c92.petrotel.pl 15.04.11, 16:34
                            Wczoraj podobno w informacjach tvp podano wiadomość o odwołaniu Jezierskiej.
    • Gość: Mirek Dahemski Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.146.c92.petrotel.pl 16.04.11, 23:22
      Dajcie już spokoj płockie sługusy jaszczakowej. I tak nic nie wskóracie
      • Gość: do Mirusia Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka IP: *.222.c69.petrotel.pl 19.04.11, 22:25
        a czyim Ty jesteś sługusem?.Obyś się nie omylił sługusie.Każdy sądzi po sobie.To taka przypadłość lokaja.
    • krystiano75 Re: Apel Stowarzyszenia Starówka Płocka 19.04.11, 09:35
      sprawa chyba zmierza w dobra stronę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka