pchlica22 08.07.11, 16:46 co sądzicie o liceum w Profesorze. jaki jest poziom. Czy na 3, lub 4 trzeba coś umieć. Czy zgodnie z opinią o szkołach prywatnych płacę i wymagam to mam ? Jakie wyniki matur mają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZJadowity Re: liceum Profesor IP: *.146.c86.petrotel.pl 08.07.11, 20:40 Jeden z ich absolwentów w wyrazie "przód" zrobił 3 błędy ortograficzne, więc jest nieżle... Odpowiedz Link Zgłoś
pchlica22 Re: liceum Profesor 09.07.11, 09:15 Wiem, że tacy też kończą ten ogółniak (choć nie tylko ten tacy kończą), ale mnie interesuje czy jeżeli ktoś będzie się uczył czy wymagania stawiane pozwalają na przyzwoite zdanie matury i indeks państwowych uczelni. Pytam bo bardzo kiepsko zdałam egzamin (uczennicą byłam więcej niż średną). Miałam za mało punktów żeby dostać się tam gdzie chciałam. Teraz zastanawiam się czy lepiej barć co jest byle szkoła państwowa czy Profesor gdzie rozszerzone są przedmiote maturalne obowiazkowe a dodatkowe wybiera się w trzeciej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisja rekrutacji Re: liceum Profesor IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.11, 09:37 najlepiej wrócić do gimnazjum na lekcje poświęcone budowie zdania, składni, interpunkcji, gramtyce - zalecam dużo wyparcowań, rozprawek, dyktand. zapomnij o studiach - nie kawlifikujesz się tam, co trafnie potwierdza wynik uzyskany na egzamnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk ada Re: liceum Profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 10:19 Pisanie nie jest też twoją mocną stroną jak widać z powyższego tekstu. Wygląda, że kwity ukończenia szkół zwyczajnie kupiłeś. Nawet nie zadałeś sobie trudu chodzenia do Profesora Odpowiedz Link Zgłoś
pchlica22 Re: liceum Profesor 09.07.11, 10:58 Wpis na forum to nie rozprawka, ani wypracowanie. Za skróty myślowe przepraszam, bo widać że dla tych słabiutko wykształconych to forma nie treśc jest tu najwazniejsza. Bardzo proszę o wpisy osoby, które potrafią czytać ze zrozumieniem i posiadają informację o które prosiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Płock biznesmen Patrowicz kupuje Ruch i GKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 18:51 liceum o bezpretensjonalnej nazwie Profesor az czeka na kompatybilne firmy .proponuje prywatna szkola podstawowa " Docent " przedszkole " Doktor habilitowany " szkoła zawodowa " Pułk. dr.inż." oraz : żłobek dla dzieci elyty " Prof. dr. hab. cich. z fają." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: liceum Profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 23:07 Szkoła niczym gestapo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: liceum Profesor IP: *.class145.petrotel.pl 14.05.14, 16:40 Ogólniak kończyłem w drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych. Oprócz matury musiałem zdać egzaminy na studia (a są to lata, kiedy uczelnie oblegał wyż demograficzny). Dostałem się na za pierwszym razem. Koledzy dostawali się bez problemu na politechnikę, psychologię, weterynarię,biologię. Oczywiście byli też tacy, którzy nie poszli na studia albo startowali na nie po dwa, trzy razy. Pamiętam wysoki poziom informatyki- zajęcia mieliśmy na politechnice oraz rozszerzony angielski ( 6 godzin tygodniowo). Dzięki temu na lektoracie na studiach (byłem przydzielony do grupy zaawansowanej) praktycznie nie musiałem się uczyć, a poziom był naprawdę wysoki. Nie wiem czy uczy jeszcze w "Profesorze" p. Gągała, ale wiem od tych, którzy musieli zdawać biologię, że świetnie przygotowywała do egzaminów i matury. Oczywiście do szkoły byli też delegowane dzieciaki leniwe czy mniej zdolne, ale jeśli ktoś chciał skorzystać, to naprawdę w dość przyjaznej atmosferze mógł się czegoś nauczyć. Za moich czasów część nauczycieli stanowili ci uczący w Jadze, np. Klicki, Siekierska, Gągała oraz na politechnice płockiej: Wiśniewski, Zakrzewski, Grudzińska. Odpowiedz Link Zgłoś