Dodaj do ulubionych

Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugiego dna

11.09.11, 17:57
Po prostu żal serce ściska. Pani Mikulska zrobiła tyle dla płockiej kultury. Chociażby wystawy i promocje książek, podczas których często sala na I piętrze trzeszczała w szwach. Wcześniej Mariusz Wojtalewicz. Trudno mu zarzucić brak współpracy z miastami partnerskimi i złą pracę. Władze się zmieniały, ale zawsze te nowe dostrzegały kompetencje i pracowitość tych szefów i innych, już nieobecnych. Ci ludzie pracowali dla miasta, dla płocczan. Właśnie - pracowali. Teraz to czas przeszły, przez nowe władze dokonany
Obserwuj wątek
    • Gość: ubawiony Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.232.c71.petrotel.pl 11.09.11, 18:29
      Ludzie narzekacie, a przecież jest to najlepsza władza jaka mogła się przytrafić temu miastu i kraju. Dbają przecież o ludzi, by żyło się lepiej! I do tego obiecują, że zrobią więcej, stanowisk!!!

"Jest dobrze, a będzie dobrzej".
      • Gość: wirszokleta Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.214.c66.petrotel.pl 11.09.11, 20:52
        Nie wiem czy ktoś wogóle poda teraz Łabarzewskiemu rękę.
    • marekjank Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugiego dna 11.09.11, 18:46
      Strasznie to wszystko brzydko wyglada i brzydko pachnie !
      Jak można zwolnić człowieka który przez 11 lat rozsławial swoją pracą zasciankowy Płock wsród zagranicznych gości, był bezpartyjny i merytoryczny a zatrudnić radnego partii z której ramienia rządzi się miastem !!! Sprawy z Książnicą ąz szkoda komentować, okaze się pewnie podobnie.
      Co zaś się tyczy komentarzy Pani redaktor co do poprzednich szefów MZD,KM i dużo lepszych kwalifikacji obecnych to jak to się mówi "pożyjemy zobaczymy" i "nie chwalmy dnia przed zachodem słońca".Jak można być pewnym lepszych kwalifikacji osób które dopiero zaczęły prace? Tylko dlatego że się je zna, czy że się coś dobrego o nich słyszało? Trzeba dać im popracować i dopiero za kilka lat wypada ich ocenić na tle poprzedników.
      • Gość: rydz Re:Kolejne zmiany kadrowe.A ja nie głosuje na PO IP: *.pl 11.09.11, 19:03
        ten typek od dawna dopychał sie do jakiegoś koryta
        czemu on głupie miny robi ?
    • Gość: nikt ważny Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.class99.petrotel.pl 11.09.11, 19:29
      Oj naiwniacy. A Wy mysleliście, że po co tak wszyscy pchają się do żłoba? Po to, żeby się nachapać. Gdyby wybory mogły cos zmienić byłyby zakazane ! Te wszystkie partyjki to taki współczesny ZBOWiD czyli związek bojowników o wygody i dochody. Niestety drugiego marszałka Piłsudskiego mieć nie będziemy, który by to całe towarzystwo wsadził do Berezy Karuskiej na reedukację. Pozostaje tylko patrzeć jak tzw "politycy" z nas się śmieją. Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze - mówi Wam to coś ?
      • Gość: Płocczanin Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.085.c81.petrotel.pl 11.09.11, 19:54
        Pani Mikulska nic nie powie, bo sama powiedziała, że chciałaby jeszcze popracować. Szkoda, że nie miała tyle odwagi by powiedzieć że została poproszona o przejście na emeryturę. W Ratuszu już wszyscy wcześniej wiedzieli o tym, że panowie prezydenci (Siemiątkowski i Nowakowski) już kilka dni przed zdecydowali, że pani Mikulska musi zwolnić stanowisko. A ledwo zorientowany czytelnik chyba widzi, że PO Łabarzewski jest tylko marionetka, który kompletnie o niczym sam nie decyduje. Za wszystkim stoi p. Siemiątkowski - jak sam o nim powiedział p. Nowakowski - PIERWSZY!
        I to nie koniec. Za chwilę poleci kolejny szef ratuszowego wydziału - Darku trzymaj się i pamiętaj, ze kompletnie nie ma to nic wspólnego z merytorycznymi uwagami - jak w przypadku p. Mikulskiej, Wojtalewicza, Kusego i wielu innych dyrektorów ratusza. To budowanie swoich wpływów i poparcia podczas kolejnych wyborów.
        • Gość: Olaaaa Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.005.c86.petrotel.pl 11.09.11, 19:58
          No ja jeszcze dodam,że koleżanka p. Łabarzewskiego jest siostrą viceprezydenta :-)
          • Gość: Gość Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 21:02
            Nie znoszę widoku okularników
          • Gość: pokisowiec Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.class147.petrotel.pl 12.09.11, 08:44
            No nareszcie!!! Brawo pani Aleksandro, bo już martwiłem się, że jesteście "ich". Proszę bardziej zainteresować się obecnym Pokisem i zatrudnionymi siostrzenicami na stanowiska od "nicnierobienia". Łabarzewski zniszczy Pokis szybciej niż nam się wydaje. Bramscy zostali przez niego zmuszeni do odejścia, teraz podkopuje Wisłę, a na placu boju zostaną instruktorzy-lenie. No a radny Kras to oddzielny temat na szczegółowe śledztwo. Do tego dodać mścicielkę Jaszczak czyli kolejną przyjaciółkę Łabarzewskiego i wszystko jasne.
          • Gość: pokisowiec Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.class147.petrotel.pl 12.09.11, 09:33
            Koleżanka Markiewicz ma plecy ale brak wykształcenia. Jak się okazuje w nowym pokisie nie ma to żadnego znaczenia. Można być kierownikiem i zarządzać ludźmi z wykształceniem wyższym i studiami podyplomowymi. A gdzie przepisy, kwalifikacje i zarządzenia Ministerstwa Kultury?
        • Gość: Zdzisia Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.plock.mm.pl 11.09.11, 22:18
          Broń Boże nie ujmując nic Pani Dyr. Mikulskiej z tego co robiła, a robiła świetną robotę dla kultury w Płocku, to niestety moim zdaniem nie nadaję się na dyrektora tej instytucji. Jako osoba współpracująca z Książnicą, obserwuję ją od co najmniej kilkunastu lat; jako pracownik KP sprawdzała się doskonale natomiast jako dyr nie mogę tego powiedzieć. Współpracowałam także z poprzedniczką. Książnica powinna mieć dyrektora menadżera oraz osobę na stanowisku wice dyrektora od spraw bibliotekarskich (merytorycznych). Jednak 100% szacunek dla tego co p. Mikulska zrobiła dla kultury w Płocku. Pozdrawiam
          • Gość: współpracująca Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.plock.mm.pl 18.09.11, 08:00
            Zmiany w KP powinny być głębsze i powinny dotyczyć też wicedyrekcji. Niekompetencja, brak decyzyjności. POZDRAWIAM
    • historykplocki Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugiego dna 11.09.11, 20:10
      Nieważne co zrobili: pani Mikulska i pan Wojtalewicz dla instytucji w których pracowali ( również dla miasta) ważne, że nie są z układu towarzysko - politycznego PO.
      Przyznaję - ja też się dałem nabrać i głosowałem na Nowakowskiego bo naiwnie sądziłem w to, że zbuduje z dala od polityki nie tylko Orliki. Ale dalej buduje podobnie jak M. Milewski pajęczynę i w każdy jej węzełek wciska swoich ludzi. Bardzo się zawiodłem na panu prezydencie ale trudno. Jeśli chodzi o p.o. dyrektora POKiS-u to szkoda słów - mierny, bierny ale wierny. A pan Kras powinien mieć trochę więcej przyzwoitości ale może takie czasy nadeszły że nie opłaci się być już przyzwoitym.
      Mam tylko prośbę do pani A. Dybiec (skądinąd przemiłej osoby) i jej kolegów oraz koleżanek - zatrudnijcie korektora ponieważ język który używacie jest po prostu straszny - mnóstwo kolokwializmów i języka ulicy. Jak na ogólnopolską gazetę oczekuję wyższych standardów.
      Pozdrawiam wszystkich naiwnych
    • Gość: nie z PiS Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 20:12
      Proszę sprawdzić, czy Pan Marcin Uchwał nie został po cichu Sekretarzem Miasta Płocka, ponieważ nie spełniał wymogów formalnych aby pełnić tą funkcję. W związku z tym, Prezydent Nowakowski znalazł wyjście, i zrobił Uchwała Pełniącym Obowiązki (P/O) Sekretarza Miasta Płocka. M. Uchwał powinien więc być tytułowany p/o a nie sekretarzem, chyba,ze czegoś nie ujawniono nam Płocczanom.
      Jeśli zaś M. Uchwał nadal jest p/o Sekretarza Miasta Płocka, to dowiedzcie się od Prezydenta Płocka, jak długo tym p/o Uchwał będzie, zwłaszcza, że miasto powinno mieć Sekretarza a nie kogoś pełniącego jego obowiązki ,a i wymogi prawne obligują do tego.
      • Gość: animal Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 20:50
        Szanowny Sekretarz Pelobetes fuscus nie jest wart żeby wogóle o nim pisać .Pewien gość bardzo zaprzyjażniony z nim nie zostawił na nim suchej nitki.To przykre ,że czlowiek o takim podłym stosunku do ludzi może pełnić taką funkcje spoleczną w naszym miescie Jest takie stare powiedzenie- dłużej klasztora jak przeora.
        • Gość: zwolniona Re: Pytanie do autora artykułu IP: 80.48.4.* 11.09.11, 21:25
          Zostałam zwolniona z pracy w wyniku czystek prowadzonych przez Nowakowskiego. Obiecywał, że czystek robić nie będzie i wbrew temu tylko jednego dnia zwolnił kilkanaście osób. Nie liczył się w ogóle z tym, że większość z tych osób to naprawdę dobrzy fachowcy z wieloletnim doświadczeniem. Po prostu byliśmy niedobrzy, bo pracowaliśmy za Milewskiego. Czy to jest dobry powód? Zwolnienie tylu osób kosztowało miasto kilkaset tysięcy złotych a nasi następcy nie są w niczym lepsi. Często pozbawieni są kwalifikacji. Np. Rolanda zastąpił jakiś matoł, którego atutem było to, że lubi maratony.
          Nowakowski jednak nie zdawał sobie sprawy co robi sobie. Cały Płock widzi, że nie dotrzymuje obietnic. Czystki robił i robi. Rzesza zwolnionych osób wraz z ich rodzinami i znajomymi będzie wiedziała co robić podczas wyborów, do których już nie tak daleko (Łysemu zostało już tylko 3 lata) Po tym okresie Nowakowski trafi na trawę razem ze swoimi lizusami i już nikt nie uwierzy w te jego fałszywe uśmieszki.
          • Gość: Lila Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.076.c89.petrotel.pl 11.09.11, 22:00
            "Ale za nic w świecie nie zrozumiem mało trafionej obsady ważnych foteli dyrektorskich niektórych ratuszowych wydziałów czy jednostek. I tylko przez grzeczność nie wymienię nazwisk osób, o które mi chodzi, a większość doskonale wie."
            Pani Aleksandro, czy ma pani na myśli swoją koleżankę w reklamy?
            • Gość: czytelniczka Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 22:11
              ja np mam na myśli Monikę Maron-Koziczyńską
              nie wiem czy to koleżanka AD, ale wiem że to szczyt braku kawlifikacji i niekompetencji na powierzonym jej stanowisku i odcinku

• Gość: Gość Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 06:29
              matoły nie znają kompletnie biegle zadnego języka .Przyjemnie było posłuchać Rolanda jak świetnie mówił po angielsku podczas jednego z interview z Deep Purple.
              • Gość: do gościuwki Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.063.c64.petrotel.pl 12.09.11, 22:19
                droga poetko znów ten Roland.Tęsknisz?.Nie ma do czego tęsknić.Widać znajomość tematu.Widać kto tęskni.
                • hrabiapotocki Re: Pytanie do autora artykułu 13.09.11, 12:02
                  Po raz kolejny "GW" zrobiła z igieł widły.
                  Primo:
                  Dom Darmstadt nie jest już samodzielną jednostką, tylko został przejęty przez POKiS. Stąd nie ma już w nim KIEROWNIKA/DYREKTORA.
                  Secundo:
                  Artur Kras oprócz zakładu fotograficznego (w którym już nie pracuje, bo jako radny nie może prowadzić działalności na majatku gminy, a budynek KrasFoto jest budynkiem miasta) od ponad dziesięciu lat jest pracownikiem POKiS-u (wystarczyło "zaciągnąć języka" w POKiS-ie, ale tego dziennikarze "GW" nie raczyli zrobić. To kolejna wtopa, podobna do tej HW z Julią Piterą, która według redaktora Woźniaka jest szefem CBA).
                  Tertio:
                  Ja również jestem zdania, że liczba zwolnień w ratuszu oraz jednostkach zależnych jest porażająco mała. Cały czas dziwię się, za jakie to zasługi nadal w MZGM-TBS rządzi "duet egzotyczny" Kania - Zgorzelska.
                  • Gość: płocczanin 0 Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.dynamic.mm.pl 13.09.11, 12:26
                    Płock od stuleci jest miastem i z pewnością każde pokolenie miało x kłopoty, jak my teraz.
                    Ale rozważny; ludzie żyją i pracują nie tylko po to, że zostali zatrudnieni. Każda praca może być negatywna i pozytywna. Jak to w życiu bywa.

Zawsze była wymiana pracowników jeżeli x firma długo istnieje. Jest to normalne , jeżeli nie ma, jak obecnie wyścigu szczurów, jak to nazywają....

Jeżeli ktoś pracował długo i dobrze, to nie ma powodów traktowania go , jako zbędnego. Zrobił swoje i następny, równie może być biegły i gorliwy w pracy.

Firma zyskuje znaczenie a pracownicy mogą mieć poczucie spełnienia z pracy.

Jeszcze zostało parę osób zaledwie, ludzi dawnego pokroju, które mają OSOBOWOŚĆ.

Zatrudniający płaci a więc dobra praca jest powinnością, która ww wykonują starannie, nie bacząc na siebie.

Jednak na Forum widzimy jatki, gdzie każdy dostaje kopa. Jest to pochodna Neoczasów.

Cywilizacja upada i widzimy również upadek kultury. Wszak jest Średnia wartością danego społeczeństwa.

Z jednej strony 30 tysięcy na Książnicę , z drugiej 4 słonie z terenem, pawilonem i jedzeniem. Nie wracamy do Natury, jak chciał Jan Jakub Rousseau. Nie ten klimat.
                    A przecież pokolenia będą żyły nadal i co zostanie po nas, będzie ich złym lub dobrym Dziedzictwem.
            • Gość: czytelnik forum Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 08:39
              A zobaczcie co się dzieje w Św. Trójcy !!!!!!!!!!!!!! Ludzie boją się przychodzić do pracy, bo pani prezes już pokazała jakim jest fachowcem. Godzinami trzeba czekać na audiencje, z pierdół robi się wielkie problemy wagi państwowej a poważne sprawy są zamiatane pod dywan. Gratulacje p. prezydencie
          • Gość: do zwolnionej Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 22:04
            Gość portalu: zwolniona napisał(a):

> Zostałam zwolniona z pracy w wyniku czystek prowadzonych przez Nowakowskiego

na swoje zwolnienie ciężko i długo pracowałaś

> Np. Rolanda zastąpił jakiś matoł, którego atutem .....

a jakie kwalifikacje i atuty do tej roboty miał Roland - chyba tylko ten, że doskonale wpisywał się w wizję nie mniejszego niz sam matoła

> Rzesza zwolnionych osób wraz z ich rodzinami i znajomymi będzie wiedziała co robić podczas wyborów

znam kilka zwolnionych z UMP osób i wiem jak dostały tę pracę - wiem też doskonale jak głosowaćz: skreślać PiSuary
          • Gość: do zwolnionej Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.143.c95.petrotel.pl 11.09.11, 22:14
            nic nie może wiecznie trwać droga poetko apologetko.Poprzednia ekipa też zwalniała i też dała się we znaki nie tyko pracownikom ratuszowym.Co zaś do fachowości to rozrywka nas jako mieszkańców sporo kosztowała droga poetesso prasowesso.Oj dużo wywalono ci kaski na zabawy i propagandę.Nieżle się tańczyło ale się skończyło.Pamiętaj nic nie może wiecznie trwać.
          • Gość: jeszcze raz Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.143.c95.petrotel.pl 11.09.11, 22:16
            do zwolnionej.Skąd to mi jest znany ten styl.Skąd ta zażyłość z panem R.Czyżby to pani .....
        • Gość: Cyd Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 09:54
          Vasa inania plurimum sonant
          Mam nadzieję, że to tylko chwilowa pomroczność jasna naszego prezydenta
          W sumie jakoś musiał rozpocząć pracę w urzędzie i wycofa się z tej ślepej uliczki
        • Gość: Cor Re: Pytanie do autora artykułu IP: *.class98.petrotel.pl 13.09.11, 18:07
          Jak to nie pisać o tak wielkiej osobie jak Marcin U.?
          To chyba żart, przecież to podpora urzędu i jego dobry duch
          Człowiek elokwentny, doświadczony manager, zapewne poliglota i dusza towarzystwa.
          A, jeszcze magister elegancji i savoir-vivre
          Skończcie to szkalowanie tak szlachetnej osoby Panie i Panowie
          Nieładnie
    • biust75d A czy myślący człowiek mógł się łudzić, że 11.09.11, 23:11
      nie będzie czystki jak nastanie Nowaczenko? Chyba tylko pensjonariusz psychiatryka mógł w to wierzyć. Przecież "super wykształcona i zdolna" ekipa PO aż przebierała nóżkami, aby dorwać się do koryta. Wystarczyło popatrzeć, co w skali kraju robi Tusk i co si stało w Orlenie. Dyrektorem odpowiedzialnym za detal w Orlenie jest zięć Drzewieckiego - tego z afery hazardowej. Oto jakie trzeba mieć "kwalifikacje", aby dostać stołek za rządów PO. Długo można wymieniać "kwalifikacje" desantu warszawskiego w Orlenie - to samo Nowaczenko robi w Ratuszu.
      • Gość: karol Re: A czy myślący człowiek mógł się łudzić, że IP: 212.160.172.* 12.09.11, 07:54
        ludzie, skrzyknijmy się wreszcie i wyrzućmy polityków z miasta. Naprawdą Was na to nie stać ?
        • Gość: pare pytań Re: A czy myślący człowiek mógł się łudzić, że IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 08:34
          a dokąd ich wrzucić po wyrzuceniu z miasta?
          a co lub kogo i skad na zwolnione przez ich miejsca?
          Mnie stać na wiele, mogę wejsc w kazdy DOBRY PROJEKT, ale przedtem muszę widzieć jakiś przemyślany plan i znać przewidywane skutki jego wprowadzenia!!!!
    • Gość: jan Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: 194.181.237.* 12.09.11, 09:05
      A gdzie jest RomanJ? Wstyd Ci. Gdzie Twoje komentarze?
      • Gość: kadrowa Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.09.11, 09:35
        jesli chodzi o zmiany kadrowe to jest rzecza jasna ze wywoluja emocje . ja mam za zle nowakowskiemu ze te zmiany nie byly dostatecznie konsekwentne a w niektorych przypadkach byly pomylką . pora pojsc dalej i naprawic pomylki .

obsada zuok to chyba trafiona decyzja bez tej zmiany pewnie nie dowiedzielibysmy sie nigdy o tym co teraz bada prokuratura, obsada ars natomiast to porażka . nie widze tez np. nowej jakosci w zarzadzaniu straza miejska .

co do ekipy mm&co w szerokim pojeciu zmiany byly konieczne . to juz nie byl w zasadzie urząd ale coś na kształt dworu ludwika XIV toutes proportions gardees , koterie , towarzystwa wzajemnej adoracji , zausznicy , intrygi , kopanie dołków . to trzeba bylo wylać wiaderkiem .

odcinanie ryja od koryta boli . i powinno boleć !
        • Gość: i co dalej? Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 10:17
          Twój ogólny komentarz ograniczył się tylko do dwóch przykładowych przypadków dotyczących spółek miejskich - jestem przekonany, że znajdzie się więcej przypadów pozytwnych, chociaż zdarzą się też negatywne albo.
          Bardzo łatwo wskazać korzystne zamiany kadrowe w UMP np:cały pion Rzowoju i Inwestycji, szczególnie Wydz. Architektury i Urbanistyki, Pełnomocnik ds Inwestycji Strategicznych.
          Korzystne było pogonienie: Sekretarza UMP, Szefa "Promocji" , szefa "Kultury i Rozrywki", rzeczniki - ale nie zauważyłem żeby ich następcy byli dużo lepsi.
          A juz nominalna rzecznik to wręcz TRAGICZNA POMYŁKA .
          • Gość: socjotechnik z KK Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 11:02
            temat ciekawy, z potencjałem, rozwojowy - ma nawet szanse na PRZYKRYCIE sprawy odejścia biskupa z podkulonym ogonem
          • Gość: co dalej Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.09.11, 11:04
            leszek narkowicz jako architekt to duzy plus wobec dwojga poprzedników, dziwia nie tylko niektore obsady ale rowniez niektore nazwiska w radach nadzorczych ( np w Centrum edukacji ),
            odnosze wrazenie ze AN nie wie kogo ma albo nie wie co to sa za ludzie .

obecna "rzecznik" - no comment , to jest dramat bo od tej osoby zależy m.in. realizacja polityki informacyjnej bez której k a ż d a ekipa jest dead , nie wiem zreszta czy taka polityka istnieje i czy ekipa obecna uważa że powinna istnieć. Tymczasem zarówno treść jak i sposób komunikowania się władzy ze społeczeństwem to rzecz niesłychanie istotna.

Brakuje komunikatu najważniejszego ; oto mianowicie społeczeństwo chciałoby wiedzieć czy dokonując wyboru wybrało dobrze czy nie . Nie trzeba chyba tłumaczyć jak odpowiedz na to pytanie jest ważna dla urzędującej ekipy .
            Nalężało zatem pokazać jasno od czego się startuje a potem pokazać nową jakość.
            Tymczasem ludzie nie wiedzą w jakim stanie nowy gospodarz zastał swój folwark stąd niektórzy mają słuszne prawo domniemywać iż był to stan doskonały pod każdym względem .

Ponieważ zostali przyzwyczajeni do pewnych form i tresci oczekuja dzisiaj tego samego ; fajerwerków , pomysłów z sufitu i jasełek . A tu - cisza !
            Brak komunikatu też jest jakimś komunikatem niestety . Ja doskonale rozumiem ze ambitny prezydent nie chce jechac na krytyce poprzedników nikt jednak nie karze mu na tym poprzestawac . Wiele osób wie ze zastał sajgon straszliwy wrecz jednak nie jest to wiedza powszechna .

NIe posiadając zreszta polityki informacyjnej można zarządzać miastem wzorowo wręcz ale byc uważanym za nieudacznika lub dać się zniszczyć czarnemu pr- owi opozycji .

Zbliża się koniec roku i to moze będzie pewna okazją do podsumowań , moze pojawi sie jakis szczatkowy raport otwarcia - bez tego ani rusz .
    • yxyx Re: Taaaaaaa 12.09.11, 11:11
      ktoś tych kretynów wybrał, sami się nie wybrali co nie???
      • Gość: babcia Hela Re: wyjasnienie IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.09.11, 12:05
        jedynie prezydent i radni pochodza z wyboru
        reszta jest z nadania , radnych pomińmy litościwie.
        tak więc urząd i jego obsada są oparte na decyzjach prezydenta i jego najbliższych współpracowników których zreszta sobie sam dobrał .

uważam że wyborcy postąpili słusznie to po pierwsze .po drugie poniewaz postapili slusznie to wybrany ma obowiązek ich utwierdzac w przekonaniu o slusznosci tego wyboru , ba powinien nawet utwierdzac w przekonaniu ze dokonali zlego wyboru tych ktorzy na niego nie glosowali .

inaczej sprzeniewierza sie swemu mandatowi , tak czy inaczej wychodzi ze raport otwarcia jest konieczny .

mam tez nadzieje ze sprawa zuok to dopiero poczatek badania innych wiekopomnych dokonań
        • Gość: Kot Re: wyjasnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 12:17
          Wszystko jest lepsze od pomysłu z tramwajem
          Oby tylko ktoś kompetentny ogarnął sam urząd bo bez tego ani rusz i zobaczymy
          Trzeba dać czas nowym na pokazanie swoich możliwości .... i potem ewentualnie krytykować
        • Gość: 1234 Re: wyjasnienie IP: *.070.c66.petrotel.pl 12.09.11, 12:29
          A mnie najbardziej wkurza to , ze niektórzy ( w tym autorka tekstu) uzywają argumentu że "poprzednia ekipa tez to robiła".
          Przeciez miało byc inaczej , przecież przez takie myslenie i argumentowanie po kolejnych wyborach znów usłyszymy to samo , znów wymiana i znów "bo tamci też tak robili".
          Kurna kiedy to sie wreszcie skończy, kiedy "na tronie" usiądzie ktos bez powiązan politycznych, bez "zauszników" i kolegów którym trzeba podziękować.
          To po pierwsze . Po drugie , zabrakło mi w tym tekscie pytania pani jego autorki do prezydenta ( pisownia z małej litery celowa w związku z coraz mniejszym do niego szacunkiem) o stan zatrudnienia w UM , konkretnie liczbami , ilu wymieniono , o ilu zwiększono zatrudnienie , warto by sie zapytać , byłoby widac wówczas jak jest realizowane hasło wyborcze Peło " tanie państwo - mniej urzędników".
          Ale cus się mnie wydaje ze ekipa AN już zrozumiała , ze nie ma szans na reelekcję i zaczęła działać wg zasady , " nachapać sie póki sie da" jeszcze trzy lata nasze .
          Zresztą ja juz zrozumiałem swój błąd i go nie powtórze , mam tez nadzieje że podobnie myśli jeszcze więcej wyborców.
        • yxyx Re: Taaaaaaaa 13.09.11, 12:27
          pierwsi w tym łańcuszku "szczęścia" jakby nie patrzeć są wyborcy, reszta to naturalna konskekwencja ich wyboru, więc przestańcie pieprzyć kolego jak potłuczony, że tak powiem.
      • Gość: wyborca Re: jak nazwać tych co nie weszli do rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 12:42
        yxyx napisał:

> ktoś tych kretynów wybrał, sami się nie wybrali co nie???

Ja znam kretynów większych niż ci co zostali wybrani, bo jak można nazwać kogoś kto chciał żeby jego wybrali i mocno w to wierzyl a nie został wybrany bo nawet znajomi w komplecie na nich nie oddali glosu. Megakretyni czy jeszcze mocniej?
        • Gość: Cor Re: jak nazwać tych co nie weszli do rady IP: *.149.c73.petrotel.pl 12.09.11, 13:11
          Urząd mocno kuleje pod butem obecnego sekretarza, ale to nie znaczy, że cała administracja obecnego prezydenta jest do niczego, spokojnie
          Błędy popełniamy wszyscy ale sztuką jest się do nich przyznać i wyciągnąć wnioski, mam nadzieję, że sztuką nieobcą obecnemu włodarzowi miasta
          Ciekawa była wcześniejsza uwaga dotycząca porównania stanu zatrudnienia ekipy MM i AN
      • Gość: babcia Hela Re: wyjasnienie IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.09.11, 13:18
        jedynie prezydent i radni pochodza z wyboru
        reszta jest z nadania , radnych pomińmy litościwie.
        tak więc urząd i jego obsada są oparte na decyzjach prezydenta i jego najbliższych współpracowników których zreszta sobie sam dobrał .

uważam że wyborcy postąpili słusznie to po pierwsze .po drugie poniewaz postapili slusznie to wybrany ma obowiązek ich utwierdzac w przekonaniu o slusznosci tego wyboru , ba powinien nawet utwierdzac w przekonaniu ze dokonali zlego wyboru tych ktorzy na niego nie glosowali .

inaczej sprzeniewierza sie swemu mandatowi , tak czy inaczej wychodzi ze raport otwarcia jest konieczny .

mam tez nadzieje ze sprawa zuok to dopiero poczatek badania innych wiekopomnych dokonań
        • Gość: ars niektórzy znowu sie pomylili,całe życie to pomyłka IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 14:06
          wielka duma Płocka www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1088367
          • Gość: 1234 podsumowanie - fakty IP: *.070.c66.petrotel.pl 12.09.11, 14:28
            Korzystając z ogólnodostepnego BiP-u pokusiłem sie na krótkie podsumowanie "polityki kadrowej" AN & company

Dokonano 41 zmian kadrowych z czego wymieniono na "specjalistów- fachowców":

- 9 Dyrektorów biur , wydziałów
            - 8 kierowników oddziałów
            - 4 pelnomocników
            - 4 dyrektorów ( w tym komendanta SM) m. jedn.org. UM
            czyli w sumie wymieniono 25 osób na kierowniczych stanowiskach , nie liczac szefów miejskich spółek.

Powiem szczerze że liczba ta poraża , poraża tym bardziej w konteście zapowiedzi i "braku czystek" wypowiadanych , głoszonych w czasie i po kampanii .
            • Gość: do 1234 Re: podsumowanie - fakty IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 15:08
              Gość portalu: 1234 napisał(a):

> czyli w sumie wymieniono 25 osób na kierowniczych stanowiskach , nie liczac sze
              > fów miejskich spółek.
              > Powiem szczerze że liczba ta poraża

Mnie też poraża ta liczba - że jest tak NISKA.
              Biorąc pod uwagę liość osób funkcyjnych w UMP, tj osób którzym podlegają inni pracownicy oraz obserwując komptencję (raczej jej brak) i słabe wyniki pracy tych osób fukcyjnych to liczba uwolnionych od obowiązków przekraczjącyh ich możliwosci powinna być znacznie większa.
              Dotyczy to w równej mierze nowozatrudnionych jak i przejętych z dobrodziejstwem inwentarza.
              O czym to świadczy?
              - o słabej znajomości UMP i słabym nim zarządzaniu urzędem
              - o niewystarczającyh kwalifikacjach do zarządzania, w tym do zarządzania kadrami
              - kunktatorstwie politycznym i chęci przypodobania się wszystkim - wszystkim się nie da
              - o miękkim sercu i zapominaniu, że w takim przypadku trzeba mieć twardy tyłek, bo za wszytko sie płaci
              W stajni Augiasza solidne sprzątanie jest niezbedne - czystki w UMP były nieuniknione, NAIWNOŚCIĄ i NAIWNOŚCIĄ jest wymawianie, że przecież czystek miało nie byc.
              A co niby miało być - moze pogłaskanie po główce i błogosłąwieństwo: róbcie tak dalej ????
              • Gość: płocczanin 0 Re: podsumowanie - fakty IP: *.dynamic.mm.pl 12.09.11, 15:46
                Cały temat ośmieszany jest przez 2 osoby. jedna miała wyrok za fałszerstwo, inna nie dostała się do tronu. Poza tym nie sprawdził się obmawiający jako administrator 1 domu a radzi co trzeba robić z Rządzeniem Miasta.
                Idą jak czołgi , sami siebie kreując na fachowców i sędziów nie swojego.

Jak w Mistrzu i Małgorzacie, nastał diabeł ale nikt tego nie widzi, bo większość decydentów i urzędników są tacy sami. Opluwacze traktują ludzi na forum z buta. Jednego na prawo drugiego na lewo a zasłużonych , obśmiać, opluć i zamienić na inny model , mebel. Zużyli się jak psy u gospodarza. A przecież cały czas piszemy tu i czytamy o Ludziach, nie narzędziach biologicznych.
                Jakby tu w Płocku nie było w ogóle ludzi., tylko jakaś hodowla w stylu Orwella.

Kogo by tu jeszcze opluć. Natomiast ww milczą. kiedy trzeba pisać o swoich np z ZOO. Tu jest ok i solidarność nacyjna.

W TV pokazano taka sytuacje;

Zamknięto Przychodnię dla niedowidzących. Powód Brak pediatry. Ale nie ma tam dzieci do leczenia .............

To Państwo Wodzone przez Ludzi , których Ludzie męczą, po prostu nie chce wydawać kasy na starych, nieużytków.

W skali Państwa , ludzie, to Tłum bez pożytku. Dlatego nie łożą Na Tłum.

Zapomnieli , że ten Tłum , JEST NARODEM , SUWERENEM POLSKI.

Inaczej , po co takie państwo ma istnieć.

Dla kilkuset Właściwych i dla Ziomków Bankowców?
                W Płocku nigdy na nic nie dadzą. Kasa dla Operatora , zagranicę. Tu jest tylko dojarnia.
                • Gość: do plocczanina0 Re: podsumowanie - fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 15:53
                  Nie martw się. Może jak będzie nowy dyrektor to zrobi ci porządną wystawę twoich dzieł, a może to co ma na prawach rękopisu wyda w jakimś na oślej skorze , czyli na pergaminie wolumenie kolekcjonerskim nawet. Teraz istniało podejrzenie, że EPILOG 98 i kilka innych dzieł spłonęły na inauguracje sezonu grzewczego w kominku nacyjnego pracownika ZOO.
                  Głowa i pyta do góry. Nie martw się.
                  • Gość: o sądzeniu Re: podsumowanie - fakty IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 16:41
                    Gość portalu: plocczanin0 napisał(a):

> Idą jak czołgi , sami siebie kreując na fachowców i sędziów nie swojego.

sam na kreujesz na sędziów cudzego i zgodnie z tym my nie osądzamy swojego - więc o co pretensje? - tylko ty uważasz, że można i należy byc sędzią w swojej sprawie, my nie.
                    A ze idzie nam dobrze - wg ciebie jak czołgiem - dowodzi dokonania właściwej obsady sędziowskiej
    • Gość: opinia Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 14:21
      Przeciez to nie nowosc.Zawsze nowe miotly wymiataly zastane ,,dobro,, aby zrobic miejsce na przyszle ,,luksusy,,
      Pan Kras to akurat solidna firma.Nie jakis cwaniak jak wielu innych radnych.A Pani Mikulska przeciez nie musi sie obrazac ,ze przyszedl czas emerytury.Kiedys tak bylo,ze tgeoretycznie sie odchodzilo na emeryture a , faktycznie pracowalo sie na 99,9 etatu.

Koniec sciemy .Albo ,albo.,,solidarnosc,,solidaernosc,,
      • Gość: ad Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 14:25
        jak przejrzy na oczy będzie już za późno
        • Gość: o co chodzi? Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.234.c73.petrotel.pl 12.09.11, 16:15
          o co tym razem chodzi GW? Jakieś niesnaski nagle z Ratuszem? Jak dziennikarza Z wyborczej prezydent zrobił szefem MZOS, jak dziewczę z działu marketingu wyborczej poszło prosto po studiach na SZEFOWĄ marketingu do RATUSZA TO BYŁO oK? Jak współwłasciciel plocka zostałe szefem Komunikacji Miejskiej to miodzio? NASI są ok, a Kras ble?

• Gość: fosad do plocczani Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 16:41
            plocczanin0 napisał:

>Kogo by tu jeszcze opluć. Natomiast ww milczą. kiedy trzeba pisać o swoich np z ZOO. Tu j>est ok i solidarność nacyjna

Znakiem tego niezrównany nasz specjalista od określania rasy forumowiczów oraz pracowników różnych obszarów musiał przeprowadzić wnikliwą wiwisekcje personelu zoologu.
            Rozumiem, że schowany w kiblu męskim i damskim podgladał jak panowie i panie siusiają. Wszystkich panów bez skórki na siusiaku otaksował jako mniejszości. Wiekszy problem miał z paniami bo teoria że panie mniejszości maja siusiarke w poprzek okazało sie tylko legendą. Czym sie kierował może nam opowie. W kazdym bądź razie to swinia i zbok żeby podgladać ludzi w tak intymnych sytuacjach i podpadający pod prawo osobnik z pogranicza mobingu na tle etnicznym.
        • Gość: 5678 Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 16:37
          Szukanie drugiego dna w przypadku pani Mikulskiej jest bez sensu. Jest w wieku emerytalnym? Jest. Odchodzi bez dyskusji. A przy okazji należy poszukać, kto razem z nią, bo młodzi po studiach bezrobotni czekają. A pracujący emeryt to powinien być wysokiej klasy specjalista, którego trudno zastąpić. I dlatego zatrudnianie pani Mikulskiej-emerytki na pół etatu.... Nawet nie powinna o tym mówić do Gazety. Gdyby autorka tekstu nie podniecała się szukaniem drugiego dna, to powinna zauważyć oczywistą oczywistość. Czekam jak niedługo Gazeta będzie biadolić, że młodzi nie mają pracy. Bo tym problemem w Płocku właśnie powinna się zająć, a nie atakowaniem ratusza, bo ktoś osiągnął wiek emerytalny.
          • Gość: namieścimówią Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 17:38
            na mieście mówią że szefową Książnicy ma być Joanna Banasiak z kuratorium. Pożyjemy, zobaczymy
            • Gość: gosc Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.136.c86.petrotel.pl 12.09.11, 18:09
              o tak p.Joanna upycha swoich gdzie sie da. takie zmiany to nie tylko w Płocku ale w pobliskich gminach tez prosze tylko popatrzec jak sie rezygnuje z bobrych dyrektorów a zastepuje znajomymi i jak tu isc na wybory NIGDY

• Gość: lilka Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 19:00
                Znam p.Mikulską jako dobrą i rzetelną kierowniczkę działu - na co zwracał uwagę ktoś przede mną.Co do dyrektorowania nie mnie to osądzać.Pani redaktor ma jednak wątpliwości,czy odejście na emeryturę szefowej Książnicy nie jest szykaną i jak pisze, widzi w tej sprawie drugie dno.Niepotrzebnie.Pora abyśmy wszyscy zrozumieli,że korzystanie z emerytury jest rzeczą normalną i w warunkach obecnych wręcz niezbędną.Tysiące młodych,wykształconych ludzi czeka na pracę.Kiedyś trzeba ustąpić,zwolnić miejsce.Rzecz zwyczajna wszędzie tylko nie u nas.Jednocześnie gra się głośne larum o bezrobociu,śmieciowych umowach,straconym pokoleniu itp.
                Pani redaktor też pewnie przyszła na miejsce zwolnione przez kogoś w redakcji kto być może odszedł na emeryturę.O ile pamiętam skład personalny GnM zmienił się całkowicie.Ważne,że nikt tego procesu nie powinien nazywać czystką.To słowo ma zupełnie inne znaczenie i p.Agnieszka powinna o tym wiedzieć.Odejście na emeryturę to nie czystka.
                Podzielam całkowicie poglądy p.Krasa jeżeli chodzi o współpracę z miastami partnerskimi.Wymiany delegacji składających się z radnych to trochę za mało.Zatem w czym problem?.

PS.Prywatnie może mieć p.red.swoje zdanie.Kiedy jednak pisze,że z pewnymi decyzjami się nie zgadza to nie powinna uciekać w stronę prywatności i grzeczności.Niedopowiedzenia pachną insynuacjami.A tego powinniśmy unikać.Zawsze.
                • Gość: radny marzą się żulowi zwiedzanie świata za nasze ? IP: *.pl 12.09.11, 19:19
                  nisko upadł syn porządnej rodziny
              • Gość: Kaowiec Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.class144.petrotel.pl 12.09.11, 21:51
                O tak, ta to dopiero włazidupna i celebrytka, nigdy jej w urzędzie Delegatury Kuratorium nie ma, ciągle w delegacji u prezydenta lub ościennych wójtów. AN już dawno jej obiecał Książnicę, musiała tylko mężusia usadzić na dyrektorskim stołku w SP22. Ani się obejrzycie i już będzie dyrektorem Kisążnicy.
            • Gość: Pola Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 19:24
              jeżeli Prezydent zwalnia ludzi by jak poprzednicy współpracować ze swoimi, to przynajmniej niech nie wyrzuca ich na bruk, bo w Płocku jest bardzo wysokie bezrobocie i ludzie przed emeryturą a nawet już po czterdziestce nie mają szans na znalezienie pracy, wybory się zbliżają i takie posunięcie może zaszkodzić PO, jestem za zdecydowanym zwolnieniem ludzi którzy osiągnęli wiek emerytalny i mają zapewnione środki do życia by zwolnili miejsce dla młodych, by umożliwili w trudnych czasach wypracowanie emerytury innym, a na kierownicze stanowiska powinno się przeprowadzać profesjonalne a nie "polityczne" konkursy
              • Gość: hę? Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 21:30
                prezydent oczywiscie byle wlazidupcowi swojego poprzednika powinien zapewnic najpierw sowita odprawe , urlop a po wczasach zatrudnienie .
                moim zdaniem nie musi stosowac wyzszych standardow niz jego poprzednik w odniesieniu do jego "dworu" bo ci ludzie profitowali z wazeliniarstwa , trzymania paluszka oraz kablowania
                • yxyx Re: Rezimeeee 13.09.11, 12:36
                  No to czego nie poprawiliście wyborem nowych na stołki to s.... a że nic nie naprawiliście no to wszystko s.... co by tu jeszcze s..... panowie...?
          • Gość: Gość Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 14:01
            Jakich studiach ,płockich uczelniach ,śmiechu warte
            • Gość: 1234 do "do 1234" IP: *.140.c65.petrotel.pl 13.09.11, 14:46
              Tak szanowny kolego , mnie to poraża.
              Bo : albo w UM pracowało tyli "nieudaczników" co szczególnie poraża, że przez tyle lat za ważne sprawy dla mieszkańców odpowiadali ludzie nieodpowiedni , albo tez wymiana tak dużej liczby kadry kierowniczej wynika z "czystki" pełowskiej , co tez poraża i świadczy bardzo źle o tej partii , że nepotyzm przeważył nad zdrowym rozsądkiem i interesem społecznym. To właśnie mnie poraża.
              • Gość: do 1234 Re: do "do 1234" IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 15:40
                Gość portalu: 1234 napisał(a):

> Bo : albo w UM pracowało tyli "nieudaczników" co szczególnie poraża, że przez t
                > yle lat za ważne sprawy dla mieszkańców odpowiadali ludzie nieodpowiedni

Nie wiedziałeś o tym, że pracowało tylu niedudaczników ? - a jak mialo być skoro na czele stał wyjątkowy nieudacznik i otaczał się schlebijącymi mu jeszcze większymi nieudacznikami.
                O tym że to nieudacznik przyznają nawet ludzie z jego ekipy przez niego zatrudniani. Przyznają to niezależnie od tego czy jeszcze pracują w UMP czy już nie - znam wiele osób z jednej jak i z drugiej grupy.
                Poraża, że nie wiedziałeś, czy że tak było przez tyle lat, czy że na taką skalę ?

• Gość: Wasilewski MM przez lata ustabilizował kadrę na poziomie IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 17:05
                  a nowaczenko to wszystko niszczy, Urząd splajtuje
                  • Gość: manolo Re: MM przez lata ustabilizował kadrę na poziomie IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 19:31
                    taaaaa - "kadra na poziomie" dokładnie odpowiadajacym ustabilizowanemu poziomowi kosmo-mega-gwiazd premiera division światowej ligi nieubogaconych wiedzą ewanglicznie ubogich w dowolne kwalifiakcje fachowe tumanów i chachmentów bazarowych: mileszczak, syfmiarka, grubas, zawias, handzlik & consortes,
                    • Gość: 4 Re: MM przez lata ustabilizował kadrę na poziomie IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 20:01
                      porządny fachowiec to ty
                      od wyborów
                      • Gość: manolo Re: MM przez lata ustabilizował kadrę na poziomie IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 20:20
                        na wyborach też się doskonale znam - wiem na kogo nie głosować i jak sprawić aby inni też to wiedzieli
                  • Gość: dla adsl.inetia.pl Re: MM przez lata ustabilizował kadrę na poziomie IP: *.106.c66.petrotel.pl 15.09.11, 15:52
                    A adsl.inetia.pl nadal pisze fałszywki z cudzym nazwiskiem, nie masz dla siebie nicka?
    • Gość: czeladnik Re: Kolejne zmiany kadrowe. A ja poszukam drugieg IP: *.class99.petrotel.pl 13.09.11, 20:14
      hrabiapotocki napisał:
      > Dom Darmstadt nie jest już samodzielną jednostką, tylko został przejęty przez POKiS. Stąd nie ma już w
      > nim KIEROWNIKA/DYREKTORA.
      > Secundo:
      > Artur Kras oprócz zakładu fotograficznego (w którym już nie pracuje, bo jako radny nie
      > może prowadzić działalności na majatku gminy, a budynek KrasFoto jest budynkiem miasta) od ponad
      > dziesięciu lat jest pracownikiem POKiS-u (wystarczyło "zaciągnąć języka" w
      > POKiS-ie, ale tego dziennikarze "GW" nie raczyli zrobić.

Jaśnie Wielmożny Panie Hrabio,
      jest Pan dowodem na to, że polska arystokracja zawsze miała ambicję uchodzić za dobrze poinformowaną, ale problem polega na tym, że nigdy tych informacji nie próbowała zweryfikować.
      Dom Darmstadt nigdy nie był samodzielną jednostką. Najpierw podlegał ratuszowemu wydziałowi promocji, a potem znalazł się w strukturach POKiS. Mniej więcej jest w nich tak długo, jak długo kierownikiem był p. Wojtalewicz. A zatem stanowisko kierownika istniało tam mimo „przejęcia” przez POKiS.
      Pan Artur Kras nigdy wcześniej nie był pracownikiem POKiS, a jedynie instruktorem godzinowym, zatrudnionym na umowę o dzieło. Pokisowski Dom Darmstadt udzielił swojego adresu i lokalu pod siedzibę Płockiego Towarzystwa Fotograficznego, którego prezesem jest pan radny. Pan Kras nie jest jednak zwykłym radnym spędzającym czas na sprawdzaniu, czy dieta już wpłynęła na jego konto. Oprócz tego jest jeszcze przewodniczącym komisji rewizyjnej, która ma nadzorować działalność miejskich podmiotów. Czyli również POKiS. Z tego wynika, że pan radny jest sędzią we własnej sprawie. I przede wszystkim to właśnie wywołuje niesmak. Ale czy w dzisiejszych czasach można oczekiwać etyki od polityków, jeśli jest ona czymś równie nierealnym jak duchy i krasnoludki?
      • Gość: historyk Do czeladnika IP: *.134.c94.petrotel.pl 13.09.11, 22:06
        Trochę się mylisz drogi czeladniku.
        Płockie Towarzystwo Fotograficzne otrzymało zaproszenie do Domu Darmstadt w 1998 r od Pani Ewy Jankowskiej, a Prezydent Krajowski-Kukiel zaproszenie potwierdził i przyznał Towarzystwu prawo do używania tego adresu. Prezesem był wtedy Zbyszek Kryda. Nie było jeszcze POKIS-u.
        Tyle w temacie PTF.
        • Gość: mieszczanin Re: Do czeladnika IP: *.class147.petrotel.pl 14.09.11, 09:09
          Dobrze prawisz czeladniku. Etyka i jeszcze raz etyka. Albo się chce być radnym i szefem komisji rewizyjnej albo pracować w instytucji podległej urzędowi. Niestety władza, kasa...
          • Gość: bezstronny Kolejne zmiany kadrowe .... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.11, 00:01
            Zadziwia mnie to wszystko co się dzieje, bo zapominamy czemu ma służyć administracja. Winna służyć Prezydentowi w wypełnianiu jego misji na rzecz społeczeństwa i aby miasto było przyjazne swoim mieszkańcom oraz mogło realizować sprawnie zadania wynikające z ustaw na rzecz społeczności lokalnej. Może to dalekie uogólnianie, ale wydaje mi się, że oddaje sens działań Urzędu Miasta z jego całą machiną biurokratyczną. Dzisiaj działania Prezydenta sprowadzają się do zmian urzędniczych, ale wydaje się, że może poza nielicznymi wyjątkami, są one realizacją tzw. długów wyborczych i w większości partyjnego obsadzania stanowisk. Smutne to, bo w zasadzie niczym się nie różni od ekipy poprzedniej. A miało być inaczej a wyszło jak zawsze. Prezydent Nowakowski sprawuje funkcję już rok. W tym czasie nic się w mieście nie dzieje.Zupełny bezruch i cisza. Nic w sprawie układu komunikacyjnego i udrożnienia miasta, cisza w sprawie obwodnic Płocka, zupełnie nic w sprawie PPP-T a bezrobocie rośnie. Cisza w sprawie odpadów komunalnych poza ogólnikami i wnioskiem do prokuratury, a jakże to podobne do polityki Prezydenta Milewskiego a śmieci wywozimy już poza Kobierniki i płacimy za to coraz więcej, a ZUOK deficytowa coraz bardziej spółka, cisza w sprawie nowych rozwiązań dotyczących zbiórki odpadów komunalnych, które staną się własnością miasta od nowego roku, co z logistyką i kto będzie odpady w imieniu miasta zbierał. Może przy okazji zmiany w zagospodarowywaniu odpadów komunalnych należałoby wdrożyć i zacząć promować wśród płocczan także z zachętami finansowymi, selektywną zbiórkę odpadów w gospodarstwach domowych, ale aby to miało sens, trzeba byłoby skończyć z ładowaniem posegregowanych odpadów do jednego samochodu. W tym też cisza. Nic się nie dzieje w sprawie polityki mieszkaniowej, cisza zupełna, dalej prawie 2000 płockich rodzin pozbawionych jest mieszkań. MZGM nic nie robi w sprawie zadłużenia, które rośnie cisza z sprawie pozyskiwania mieszkań socjalnych. Brakuje przedszkoli, a jedno w planie nie rozwiązuje problemu w mieście. Cisza w sprawie oczyszczalni w Maszewie, i rozwiązaniu problemu gospodarki wodno - ściekowej, aby rozdzielić całościowo w Płocku deszczówkę od kanalizacji. Jest jeszcze sporo do rozwiązania problemów w Płocku.
            Panie Prezydencie Nowakowski, weź się Pan do roboty, bo samo bycie Prezydentem, to mało a zmiany kadrowe, to zbyt niewiele jak na kredyt zaufania jaki Pan dostał. Niech dotrze do Pana Prezydenta, ze pozostało już tylko trzy lata do wyborów samorządowcy a to minie szybko.
            • Gość: też bezstronnie Re: Kolejne zmiany kadrowe .... IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 16:37
              Gość portalu: bezstronny napisał(a):

> Zupełny bezruch i cisza. Nic w sprawie układu komunikacyjnego i udrożnienia miasta, cisza > w sprawie obwodnic Płocka, zupełnie nic w sprawie PPP-T a bezrobocie rośnie. Cisza w ...

Chociaz nie jest dokładnie tak, jak piszesz, ale tak to postrzegasz i masz absolutne prawo tak właśnie pisać.
              Coś sie jednak robi, coś się jednak dzieje. Ale kiepska polityka kadrowa, dośc często nietrafione wybory kadrowe i będąca ich wynikiem TAFTALNA POLITYKA INFORMACYJNA - a właściwie jej BRAK - powoduje, że jest ZUPEŁNA CISZA o tym co robi UMP, co się w mieście dzieje, zmienia lub co, jak i kiedy ma się zmienić.
              Masz rację, czas leci szybko, obraz i opinia utrwala się i bardzo ciężko - o ile to w ogóle mozliwe - będzie je zmienic na korzyśc .
              • Gość: płocczanin 0 Re: Kolejne zmiany kadrowe .... IP: *.dynamic.mm.pl 15.09.11, 17:06
                Mieli Gazetę a teraz święty spokój.
                • Gość: ap opluwało sie MM a gdzie te sukcesy w Parku Technol IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 18:39
                  żenada, bez honoru
              • Gość: całkiem bezstronni Re: Kolejne zmiany kadrowe .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 01:21
                Na dobrą sprawę - obserwując działania nowego zarządu miasta można dojść do wniosku iż większość energii i czasu zajmowało mu dotąd ogarnięcie i oszacowanie tego co zarząd poprzedni pozostawił jako niedorobione, zapuszczone, albo będące na granicy działań na szkodę miasta.
                A to słychać o niedorobionym molo, a to o jakichś Kobiernikach, a to o przegranym procesie z Polimexem o drogi dojazdowe (no właśnie - a co z dotacją unijną, którą Płock miał otrzymać, a która z powodu opóźnień odbioru tegoż odcinka ponoć przeszła nam przed nosem? Udało się ją odzyskać, czy nie? Dlaczego tak cicho o tym?).
                Sytuacja kilku płockich spółek miejskich tez wygląda ponoć mało różowo, mówiąc delikatnie.

Ale kilka miesięcy to dość czasu, aby nawet przy takim "spadku" zacząć działania własne.
                Nie ma co oczekiwać rozwiązania wszystkich problemów, ale plan ich rozwiązywania, nawet z perspektywą wieloletnią - raczej powinien być już podany do wiadomości publicznej.

Mało tego: wśród zagadnień do podjęcia są trudniejsze i łatwiejsze.
                Do tych pierwszych z całą pewnością należy stymulacja rynku pracy (w czasie spowolnienia gospodarczego szczególnie trudna) i np. polityka społeczna (cudów nie ma - mieszkań komunalnych nagle nie przybędzie jeśli budżet miasta nagle nie wzrośnie, a na to liczyć nie ma co).
                Ale są też zagadnienia wbrew pozorom łatwiejsze do rozwiązania: do tych należy np. udrożnienie miasta i naprawa wewnętrznego układu komunikacyjnego.
                Wyznaczenie priorytetów w postaci ograniczonych kosztowo, ale w pełni funkcjonalnych inwestycji, będących realnymi finansowo w skali budżetu miasta na 2-3 lata ( program udrożnienia centrum miasta, program uzdrowienia komunikacji miejskiej i odnowy taboru, na koniec obwodnica północno-zachodnia w standardzie jednojezdniowym) nie powinno przekraczać możliwości intelektualnych tej ekipy, jeśli tylko znajdzie się osoba rozumiejąca całość zagadnienia i interakcje między składowymi działaniami.
                Rozwiązanie tego problemu nie przekracza też możliwości finansowych miasta, tym bardziej że w pewnym stopniu może być wspomagane środkami z programów UE.
                Jeśli jeszcze w porę pomyśli się koniecznej integracji działań - za dwa-trzy lata Płock przynajmniej ten problem może mieć w dużej mierze z głowy.
                • Gość: full obiektywnie Re: Kolejne zmiany kadrowe .... IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.11, 09:27
                  Padło tu kilka głosów rozsądnych - szkoda że takie głosy słabo przebijają się w pracach RADY MIASTA, na komisjach tematycznych i sesjach RM, że te sprawy NIE SĄ NAGŁAŚNIANE, nie są podsuwane lokalnym mediom i nie są przez nie podejmowane.
                  Ale jak mają trafiać do mediów, skoro w ratuszu nie wyzanczono komptentnej osoby do kontaktów z mediami. W zgodnej opini przedstwicieli mediów próba uzyskania informacji z komórki informacyjnej UMP to strata czasu i narażanie się na sluchanie żenujących wynurzeń tłumoka.
                  • Gość: do manolo Re: Kolejne zmiany kadrowe .... IP: *.018.c88.petrotel.pl 16.09.11, 12:55
                    brak publicznej dyskusji na ważne dla miasta tematy jest skutkiem nieistnienia polityki informacyjnej ratusza . władza nie przekazuje żadnego komunikatu więc zarówno media jak i mieszkańcy siłą rzeczy jadą na jałowym biegu , widać to po doborze tematów w gazecie codziennej , mało ważne , przyczynkarskie i byle jak napisane .

władza nie poinformowała nas czy to co zastała to był dramat czy też może szczyt profesjonalizmu , nie poinformowała jakie będą priorytety , główne kierunki polityki etc.
                    jest cisza i niestety to tez jest jakis komunikat .
                    zyjemy w czasach tzw. kryzysu , przypomina mi sie słynna wypowiedz G. Agnelli : "kryzys jest zawsze trzeba po prostu szybko reagowac "

polecam do przemyslenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka