Dodaj do ulubionych

Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referendum?

• Gość: iwona85 Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 20:20
      panie Bogusławie
      do pana zadzwonię o interwencję
      • Gość: Osiecki Bogusław Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 00:13
        do "iwony85"

Nie po nocy i tylko w sprawach, w których mogę pomóc.

PS. Nie mam żadnej władzy.
        • Gość: Icek z Kazimierza Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: 31.61.51.* 18.01.12, 07:23
          rozwiązać motłoch a pieniądze na policję
          • Gość: 1234 do : taki tam IP: *.108.c85.petrotel.pl 18.01.12, 10:46
            Otóż szanowny kolego ja też uważam , ze ilość mandatów nigdy nie powinna byc czynnikiem ocennym , nie o to mi chodziło , niestety ta ilośc mandatów jest informacja , "efektem ubocznym" świadczącym o zaangażowaniu słuzb do nakładania ich uprawnionych, bo gdyby przyjąc tówj tok myslenia to w rubryce dochody powinno być wpisane 0 (zero) , a jeżeli juz stosuje sie taka praktykę , że zakłada sie taki dochód to jego wysokość , planowana wysokośc może być róznie odczytywana. Poza tym , z tego co wiem to w roku ubiegłym stan etatowy sm wzrósł więc logicznym jest aby wzrósł "dochód z mandatów" - jeżeli przyjmujemy takie "planowanie" .

No ale przechodząc do sedna sprawy. Tu na formu trwa dyskusja , większośc głosów jest za rozwiązaniem ( według pana HW "odwołaniem" :) ) a dzisiaj czytam "pomysł" radnego , niejakiego Falkiewicza aby na Radziwiu stworzyć posterunek tej własnie straży , nie wiem czy ten gościu wie co się w mieście dzieje ? czy też pokazuje to jednoznacznie jaka jest "polityka" plany - rady , jej radnych co do funkcjonowania tej formacji, Jeżeli tak myślą wszyscy to tak jak mówiłem wcześniej , referendum się nie odbedzie , rada temat oleje, ludzie pomarudza i siema , adijos - my swoja policje mieć musimy - kto nam bedzie miejsc parkingowych pilnował jak przyjadziem na sesyję .
            Panie Flakiewicz , powiedz pan szczerze czy jeszcze zyjesz pan w tym mieście czy już waaaadza do łba uderzyła ?
            • Gość: Osiecki Bogusław Re: do : taki tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 14:10
              do "1234" i nie tylko

Mało, pan Marcin Flakiewicz, nasz radny, wypowiadając się w sprawie posterunku policji lub straży miejskiej w Radziwiu, użył ciekawego sformułowania:

... że zwiększy to poczucie bezpieczeństwa mieszkających tam ludzi. Szczególnie w kontekście nowego budynku socjalnego, który ma powstać w Radziwiu za kilka miesięcy, a którego przyszli lokatorzy budzą powszechne lęki.
              plock.gazeta.pl/plock/1,35710,10983834,Pomysl_radnego__Posterunek_policji_lub_strazy_miejskiej.html
              Potwierdza w ten sposób obawy mieszkańców Radziwia co do przyszłych stosunków z mieszkańcami bloku socjalnego.
              Rozumiem to w ten sposób. Nie chcecie budynku socjalnego ale my i tak go wybudujemy. Dołożymy posterunek stróżów prawa i będzie spokój.
              Dziękujemy.

Radziwie, jak stwiedza Policja, jest najspokojniejszą dzielnicą w Płocku. Póki co.
              • Gość: nb już jest "porozumienie " ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 13:54
                ucichło
                • Gość: straszakman Re: SM do likwidacji, a chłopaki..... IP: *.opera-mini.net 19.01.12, 14:04
                  ... w buraki
                  • Gość: 1234 Re: SM do likwidacji, a chłopaki..... IP: *.039.c95.petrotel.pl 19.01.12, 15:20
                    Bo u nas tak własnie zawsze jest , najpierw duzo krzyku , kilka chwil i potem siema , temat umiera, i dzieki temu tak funkcjonuje wiele urzędasó, w tym ten kolo co na fotelu prezia siedzi. na zasadzie , przeczekac , nie wychylac sie , psy szczekaja a karawana itd.
    • Gość: stachu Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 20:58
      czy straż jest potrzebna odpowiedź się nasuwa sama
      oto przykład na co są nasze pieniądze przeznaczone w budżecie
      Zakup czterech psów do pełnienia służby patrolowej 84 000 zł
      czy rzeczywiście jest to niezbędne dla straży

• Gość: masa Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.plock.mm.pl 21.01.12, 20:35

Stasiek kupiłeś sobie psy za ich pieniądze?
      • ogrodnik1234 Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen 22.01.12, 22:31
        psy są potrzebne strażnikom w następującym celu:
        a) żeby mogli z powrotem trafić do swojej siedziby,
        b) żeby można było łatwiej z nimi (psami) się dogadać,
        c) żeby poprawić wizerunek straży (psy ładnie merdają ogonami),
        innych zasanych wniosków po co są te psy nie widzę
        chyba że ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe pomysły
        • Gość: janusz Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.plock.mm.pl 30.01.12, 18:11
          ale pan panie ogrodniku jest dowcipny elokwencja , inteligencja godna podziwu pan wie kim pan jest może podpisać się prawdziwym imieniem i nazwiskiem warto z tym błyskiem inteligencji może jakąś karierę pan zrobi
    • Gość: kf Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 14:01
      kto mi wytłumaczy sens zakupu 4 psów dla straży miejskiej
      czyżby ukochana służba nie ma większych potrzeb
      • Gość: menel Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 14:33
        POŻYTEK z posiadania przez służby porządkowe PSÓW przeszkolonych do ścigania i powalania na ziemię wszelkiej hołoty stadionowej i innej objawiającej się w Płocku np podczas dyskotek plażowych stanie się OCZYWISTY I ZROZUMIAŁY już po pierwszym ich użyciu i opisaniu tego przez gazety lub pokazaniu w TV.
        Ponadto codzienny patrol z psem -jeszcze lepiej zwykły patrol pieszy - pozwala zrzucić zbędne kilogramy i obrze na linię - polecam to szczegolnie Dżoli oraz kilkunastu zapasionym strażnikom SM.
        • Gość: geo czemu sąd, SM jest zbędna i droga w utrzymaniu IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.12, 07:48
          w każdym mieście
    • Gość: Marcel Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 18:28
      Zgadzam sie ,bo ani straznikow miejskich ani policjantow -,,na pieszo,, w miescie NIE MA.
      Po co nam takie niewidzialne sluzby.Po co nam straz miejska stacjonujaca w okolicach Ratusza, a policja w samochodach.
      • Gość: dż Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 16:14
        zróbmy tak niech najpierw dżola ma wypad na pysk a potem zobaczymy jaki jest efekt !
    • Gość: maciek Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.244.c90.petrotel.pl 30.01.12, 22:38
      widać że urzędasy się dwoją i troją aby oczernić pana Rafała
      i tak wam nic nie pomoże
      • Gość: zosia Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.plock.mm.pl 31.01.12, 10:35
        myślę że dobrze że ktoś opisał o co chodzi temu panu proszę pamiętać że ostateczną decyzję podejmie rada miasta a nie rada osiedla Góry , straż miejska jest potrzebna , chcemy bezpieczeństwa w mieści płacimy podatki , które są prawidłowo wykorzystywane przez miasto, wiadomo łobuzy , pijaki , ludzie którzy nagminnie łamią prawo będą chcieli likwidacji sm, wiedzą że policji nie zlikwidują bo i o to by wnioskowali. A czy porządny obywatel chce likwidacji sm otóż nie bo po co?
      • Gość: gość Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.plock.mm.pl 31.01.12, 10:41

sprawy prywatne dobrze by było żeby nie miały wpływu na zwalnianie ludzi , bo jest to nie logiczne usunąć trzeba tego pana , który podpisuje się różnymi nazwami na tym portalu a tak reasumując małe zainteresowanie jest tym forum
        Ja wczoraj zapłaciłem wysoki mandat u drogówki wkurzyli mnie jak nie wiem co chociaż sam jestem sobie winien a nie oni ale może drogóweczkę rozwiązać ha ha ha
        Panie ''Maćku'' rozwiązać tą drogówkę da radę?
        • Gość: rada Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.135.c89.petrotel.pl 31.01.12, 12:37
          najpierw dżolę zwolnić !
          • Gość: wyborcy To nie sąd.SM jest zbędna a bardzo drogo kosztuje IP: *.208.113.125.reverse.crucialx.net 08.02.12, 16:55
            gdyby prezydent AN rozwiązał SM to drugą kadencje ma pewną, bo jak na razie nie widzę najmniejszych szans na II kadencje, ale oszczędność tak dużej kasy przeważy
            • Gość: fso 1500 Re: To nie sąd.SM jest zbędna a bardzo drogo kosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 17:03
              dżola wypad !
            • Gość: BOGDAN Re: To nie sąd.SM jest zbędna a bardzo drogo kosz IP: *.plock.mm.pl 11.02.12, 22:25
              ALE BZDURA CHWYTASZ SIĘ PAN CZEGO SIĘ DA A CÓŻ TO BY BYŁ ZA PREZYDENT KTÓRY BY DAŁ SIĘ MANEWROWAĆ JAKIMŚ PULPCIOM
    • Gość: v Re: Sąd nad strażnikami miejskimi. Będzie referen IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.12, 21:39
      motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news/straznicy-miejscy-podejrzani-w-sledztwie-ws-fotoradarow,1758285
      • Gość: Osiecki Bogusław Policja Municypialna zamiast Straży Miejskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 20:44
        Szykują się zmiany ustawowe co do roli i miejsca Straży Miejskiej.
        trescharchi.salon24.pl/422222,koniec-strazy-miejskiej
        • Gość: SM Watch Re: Policja Municypialna zamiast Straży Miejskiej IP: *.30.122.249.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.06.12, 10:18
          w Płocku jest dostępna wcale nie gorsza kolekcja na ten sam temat - jest około 1000 fotek z Płocka - sporo zdjęc prezentuje samchody policjantów a także pojazdy SM w roli głownej.
          A SM zachciewa się" armat" a tymczasem pilnie SM potrzebuje nagonienia do roboty, chodzenia pieszo i szlifowania krawężników.
          Od czasu od czasu, na początek dość często, przydałoby kopanko po genitaliach przynajmniej dwóch panów odpowiedzialnych za działania SM, jeśli to nie pomoże to powinno się to zakończyć kopniakami w zadek i wykopaniem na out.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka