aksum78 07.02.12, 20:46 super. szkoda, ze takich ludzi nie bylo 15 lat temu. ale widze, ze cos zaczyna sie w miescie dziac. popieram i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: do aksumka Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.c154.petrotel.pl 07.02.12, 22:18 czy będzie to kontynuacja kultury w stylu MMa i jego specjalistów od kultury?.Pytam tak dla ciekawości a nie dla czepiania się.Swoją drogą to w poprzednich latach nic się nie działo Panie Aksum?.Działo się i to dużo.Działo się tak ,że całe miasto słyszało.Czy teraz też tak będzie się działo.Niemniej życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 23:38 Pora wziąć wieczorną dawkę leków, bijdziada. Jedną zieloną, dwie niebieskie i rano będzie już lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do... Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.c154.petrotel.pl 08.02.12, 00:49 pora przestać pic....kwaśne mleko poeto.Dostaniesz rozstroju i wtedy będzie bida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowe zalecenie;) Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.12, 15:16 Na twoje zaparcia Lactollosum zalecam, musisz uważać, żeby hemoroidy ci na wierzch nie wyszly biedaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani dr Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.12, 15:11 Żal mi że bierzesz leki, ale jeśli trzeba- napewno wyjdziesz z tego. Trzymam kciuki;) Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: P_R_O_T_E_S_T 13.02.12, 12:27 PRZYŁĄCZ SIĘ DO WSPÓLNEGO PROTESTU 18 LUTEGO 2012 (SOBOTA) OKOLICE ORLEN ARENY ZACZYNAMY O GODZ. 13.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do aksuma IP: *.204.115.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.12, 06:16 Było tak 15 lat temu, jest tak i dzisiaj. Dla miasta nie robi się w zasadzie nic. Kolejna inicjatywa, która bardziej chce wypromować swoich członków i tego co robią, niż pokazać miasto innym. Płock zawsze był bogatym miastem i dawał kasę na chore pomysły. Takie stowarzyszenie ma szansę podłączyć się pod kroplóweczkę finansową miasta i nic poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pretekst Re: bijdziadowi chodzi nie o kasę bo to tylko pretekst IP: *.opera-mini.net 08.02.12, 11:24 misiu chociaż raz odważ się że nie o kasę ci się rozchodzi tylko o umc umc umc umc które ci rzekomo doniczki z okien zrzuca, może to jednak nie umc umc umc umc nie daje ci spać lecz twoje grzechy na starość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pretekstki Re: bijdziadowi chodzi nie o kasę bo to tylko pre IP: *.c154.petrotel.pl 08.02.12, 22:30 jest szansa by i tobie donniczki z okienka pospadały.Właśnie POKIS kupił przenośną scenę.Będzie ją można montować w różnych miejscach Płocka.Proponuję kilka takich miejsc.1 ulica Morelowa,2 słodkie ulice/z wiadomego powodu internauto/3.Podolszyce południe.4.Podolszyce północ.5.ulica Na skarpie.6.wielka płyta/pod oknem niektórych radnych/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróżka- czarodzejk Re: bijdziadowi chodzi nie o kasę bo to tylko pre IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.12, 23:31 Na ulicy to chyba ty się wychowałeś- więc radzę pilnuj dobrze swoich doniczek- ale ty ich nie masz..............wróżka czy co:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do poety Re: do aksuma IP: *.c154.petrotel.pl 12.02.12, 00:01 drogi poeto trafiłeś w dziesiątkę.Mało jest stowarzyszeń co to nie doją miasta.Masz rację,że Płock to bardzo bogate miasto.To dobra krowa do dojenia.Dojących dużo.Szczególnie dobrymi dojarkami są hałaśniki.Czym głośniej grają tym lepiej doją.Niech pokażą co potrafią gdy ich odłączą od kroplówki z kasą.Zgadzam się też z tym,że niech pokażą miasto bez promowania swoich członków.Do dzieła więc drodzy.Do dzieła po odłączeniu od kroplówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: do aksuma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 10:27 do "do poety" i nie tylko Pozwolę sobie podać przykład stowarzyszenia, które "doi" trochę z budżetu miasta, ale nie dla siebie. Tam każdy potrzebujący dostanie kromkę chleba. I nie chwalą się tym! Pani Anna Kozera to taka płocka Matka Teresa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: do aksuma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 10:29 Przepraszam, nie dodałem linka. do "do poety" i nie tylko Pozwolę sobie podać przykład stowarzyszenia, które "doi" trochę z budżetu miasta, ale nie dla siebie. Tam każdy potrzebujący dostanie kromkę chleba. I nie chwalą się tym! Pani Anna Kozera to taka płocka Matka Teresa. bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=3508 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: O całej Polsce tak się mówi IP: *.opera-mini.net 08.02.12, 11:16 że to kraj emerytów i rencistów a z polandii wszyscy wieją na wyspy albo do reichu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.238.c78.petrotel.pl 08.02.12, 12:01 Koncert Marleyki Charytatywnie 25 lutego w Płockim Ośrodku Kultury i Sztuki odbędzie się koncert charytatywny na rzecz Krzyśka Michalskiego! Krzysztof Michalski: dziennikarz radiowy związany w swej pracy z Kutnem, Łodzią czy Płockiem, działacz społeczny, przed 89’ aktywny w m.in. Federacji Młodzieży Walczącej, Stowarzyszeniu Młodzieży Antykomunistycznej SMAK, czy Niezależnym Zrzeszeniu Studentów w Toruniu potrzebuje Waszej pomocy! 45-letni Krzysztof Michalski walczy z nowotworem mózgu. Szansą dla niego jest kosztowne leczenie. Co trzy tygodnie musi otrzymywać leki, na które go nie stać. Co trzy tygodnie musi otrzymać nierefundowany lek za 8 tys. zł Prezydent Kutna udostępnił konto swojej Społecznej Fundacji Miasta Kutna, dzięki temu samorząd sprawuje kontrolę nad wpłaconymi nad ten numer pieniędzmi. Liczy się każda złotówka… Oto numer konta PKO BP I/O Kutno: 31 1020 3440 0000 7802 0063 0939 (z dopiskiem "Krzysztof Michalski”) Link do koncertu w Kutnie, 2 Luty (najbliższy piątek) - www.facebook.com/events/251824511554822/ Link do wydarzenia - www.facebook.com/events/245232858878521/ Wstęp w postaci cegiełki na rzecz Krzyśka Michalskiego– 10 złoty! Czas rozpoczęcia 18:00 Do – 22:00… Zagrają: Klub Zdesperowanych Romantyków (alternative/rock/folk/acoustic) Klub Zdesperowanych Romantyków (KZR) to grupa rockowa z Płocka. Muzykę zespołu można określić jako "alternatywny" lub "akustyczny", mocno melodyjny rock. Mimo kompozycji opartych na brzmieniu gitary akustycznej, która narzuca czasem skojarzenia z melancholią i powyciąganymi swetrami, specjalnością zespołu są wysokoenergetyczne występy na żywo. Autorzy epki „Kilka słów o prawdzie i trwaniu…” (www.facebook.com/pages/Klub-Zdesperowanych-Romantyków/115465595170844?sk=app_2405167945) Gęba - wokal, gitara; Kazik – gitara; Szpila – bas; Kosa – perkusja; Piasek - instrumenty perkusyjne Krzesimir And Friends Krzesimir to płocko-toruński dubmaster, producent, selector i realizator. Tworząc przede wszystkim duby przybierające formę liveactów, skupia się wokół klasyków sceny dubowej i jej współczesnych emanacji, jednak nie stroni przy tym od „czystego” reggae, magicznego rootsu, czy energicznych rytmów dancehallu… Założyciel netlabel Ministry of Dub – niezależnej platformy, zrzeszającej muzyków oscylujących wokół reggae, dubu, dancehallu (www.facebook.com/ministryofdub) Współorganizator URL11, współzałożyciel Stowarzyszenia Inicjatyw Twórczych „Uhuru Culture” (www.facebook.com/UhuruCulture), współtowarzysz Karetki Sound System (www.facebook.com/karetkasoundsystem). CiaraJah CiaraJah nawijacz zakorzeniony w reggae, ragga i dancehallu, muzyką zajmuje sie od 2008 roku, a koncertowanie rozpoczął w 2010 roku. Jak twierdzi jest wychowany na Reggaelandzie. Występował na płockich eventach takich jak Underground Reggaeland 2011, Hip-Hop/Reggae Night Sesion w Pub Rock69, czy Babilon Ragga Night w Pub Grota. CiaraJah jest nie tylko nawijaczem, ale udziela się wraz ze swoim bratem i managerem Jakubem Nosarzewskim przy organizowaniu imprez. Aktualnie trwają wysiłki zmierzające do zarejestrowania debiutanckiej epki CiaryJah. Współorganizator URL11, współzałożyciel Stowarzyszenia Inicjatyw Twórczych „Uhuru Culture” (www.facebook.com/UhuruCulture) Spółka51 Płocki zespół jazzowy, grający w składzie: Ola Kelm – wokal; Miłosz Gołębiewski – perkusja; Filip Buchaj Dzierżawski - gitara basowa; Sebastian Dorajczyk - gitara elektryczna; Szymon Klekowicki - instrumenty klawiszowe; Tomasz Gorczyca – saksofon; Maciej Gorczyca – trąbka. Odpowiedz Link Zgłoś
historykplocki Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w ryt... 08.02.12, 15:04 Nie zapominajmy o modlitwie za za zdrowie niektórych naszych rodaków. O rozum bowiem - jak głosi stare porzekadło - jest już zdecydowanie za późno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.12, 15:20 Niektórzy siedzący na stolkach to rozumu nie mają- biedakom wypalił się dawno temu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 szczekacze IP: *.bb.sky.com 08.02.12, 15:46 No i odezwali sie flustracji zwlaszcza jeden: do aksumka. nie chce podac nicka tchorz jeden. dobrze ze mlodzi sie organizuja. a ze sie wypromuja? bardzo dobrze. lepiej miec pozniej takich ludzi na "stolkach" w kulturze czy nawet w administracji, niz kolejne pociotki, krewnych i znajomych krolika. a tak flustraci wylewaja swoje zale i tyle. p.s. nie pamietam aby 15 lat temu cos dzialo sie w naszym miescie, poza wiankami, meczami kopanej,dwukrotnej szopce Radia RMF, koncertami rockowymi w Jagiellonce. A demencji jeszcze nie mam, klamczuszki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re:do szczekacza IP: *.204.87.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.12, 19:45 W Płocku nigdy nic nie było i nie będzie, chyba że odejdą urzędowi historycy, społecznicy i inni ujadacze i szczekacze, którzy wymyślają coraz bardziej chore pomysły. Im tylko w głowie pomniki, wystawki dla swoich, konkursy, akademie rodem z PRLu, kreowanie skompromitowanych pijaczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Jakiej kultury nam brakuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 20:18 do "poety" i nie tylko Jest taki podział, na kulturę wysoką i powszechną (popkulturę). To nie jest podział na lepszą i gorszą. Kultura wysoka to: pomniki (pamięć o Wielkich poprzednikach), wystawy (malarskie, rzeźbiarskie, sztuki ludowej), konkursy (np. literackie), akademie rocznicowe (pamięć historyczna), poezja, muzyka poważna... Młodzi ludzie z "Uhuru Culture", w osobie pana Krzysztofa Blinkiewicza, proponują: konferencję o prawach człowieka, kulturze czy wolności w internecie, sadzenie drzew i krzewów w Płocku w miejscach, w których wyraźnie brakuje zieleni, działania przy tegorocznym Reggaelandzie, działania z pożytkiem dla naszego miasta. Co ty "poeto" proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.204.123.254.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 06:29 Przede wszystkim należy rozmawiać, a nie chować głowę w piasek w sytuacjach kłopotliwych, jak robi to pan, kiedy brakuje panu koncepcji do odpowiedzi. Przypominam panu forum o Broniewskim i gimnazjaliście. Nadal czekam na sonet Broniewskiego od pana i się chyba nie doczekam Poza tym, żeby zacząć coś robić należy wykosić (dosłownie ) płockich celebrytów. Oni nic nie robią, a cały czas chcą być na świeczniku. Inna sprawa pomysły na promowanie miasta nie powinny być oderwane od rzeczywistości, a tak zazwyczaj się zdarza. O moich propozycjach można poczytać na poprzednich forach, nie będę się powtarzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do historyka IP: *.204.87.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.12, 19:35 Przyjdzie taki czas, że odmówimy kadisz i za historyka, wtedy to miasto odżyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 dlatego IP: *.bb.sky.com 08.02.12, 20:21 takich mlodych z zapalem trzeba wspierac, ze im sie chce. ze nie chca uciec z Plocka tylko tu na miejscu cos kreowac. no, ale lepiej wirtualnie poszczekac, niz samemu w realu cos zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aksuma Re: dlatego IP: *.c154.petrotel.pl 12.02.12, 00:06 oczywiście Ty aksumie coś robisz.Tak myślę.Pamiętaj też o kulturalny aksumie,że szczekają psy.A w realu robisz? Czy wirtualnie robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
historykplocki Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w ryt... 08.02.12, 20:32 o widzę że poeta się odezwał do mnie. nie zawiodłem się przynajmniej. skąd ja wiedziałem, że obsikasz kolejny pomysł nic w zamian nie proponując - poza swoją jałową pisaniną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do historyka IP: *.204.125.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 06:21 Jak zwykle historyk wyciąga jedyną broń jaką dysponuje, czyli obrażanie innych. Zwróć uwagę, że to nie komuna i , że wolno każdemu mieć odmienne zdanie. Jakbyś wogóle czytał forum, a nie tylko pałał nienawiścią, to zauważyłbyś, że nie raz chwaliłem dobre pomysły, a w ostatnim czasie również wysunąłem kilka swoich. Ale w rozmowie trzeba być facetem z jajami a nie babą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Wzorzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 07:05 No właśnie! Trzeba być takim jak "poeta": - nie obrażać innych - pozwalać innym mieć odmienne zdanie - nie pałać nienawiścią - mieć wyłącznie dobre pomysły - prawdziwym facetem. Jak zbliżyć się do tego wzorca? Trzeba przejrzeć wszystkie wpisy "poety". Paniom, nie radzę. Nigdy nie osiągną wzorca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Wzorzec Wzorzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 09:04 Dodam jeszcze, że oprócz zachowań ważne są dokonania. Może nawet ważniejsze. Chcesz, choć trochę dorównać "poecie", prześledź jego dzieła, zrób choć część tego co jest w jego dorobku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Do Osieckiego IP: *.204.62.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 19:57 Wzruszył mnie pan. Cieszę się, że przełamał się pan i przeczytał wiersze zamieszczane przeze mnie na poprzednich forach i , że aż tak pana poruszyły. Jednak trzeba było czasu, by przekonać się , że można o miłości mówić pięknie, a nie wulgarnie, jak Broniewski. Uskrzydla mnie pan, chyba napiszę o tym wiersz Odpowiedz Link Zgłoś
historykplocki Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w ryt... 09.02.12, 09:05 dziękuję panie Bogusławie - nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Odezwijcie się, macie okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 11:33 do "Uhuru Culture" Z pewnością zaglądacie tu na forum. Ja bym to robił na Waszym miejscu. Jaki jest cel konferencji o prawach człowieka? Jakie tematy przewidujecie przy dyskusjach o kulturze czy wolności w internecie? Macie już wstępnie znalezione miejsca na sadzenie drzew i krzewów w Płocku? Jakie inne, wstępnie, planujecie działania z pożytkiem dla naszego miasta? Odezwijcie się. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Odezwijcie się, macie okazję IP: *.088.c71.petrotel.pl 09.02.12, 12:10 a moze towarzycho które ma tyle pozytywnej energii zanim zacznie sadzic drzewka sprobuje zapobiec rabunkowej gospodarce drewnem i wycinaniem zdrowych drzew w Płocku . jest taka firemka na zoldzie ratusza ktora drzewa zamienia w słupy telegraficzne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Ciekaweeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 19:19 Cisza, już zaczynem podejrzewać jakąś "podpuchę" dziennikarza. Zrobiłem coś, co każdy może zrobić - wklepałem do Gooogla słowo "uhuru". Dałem sobie spokój po kilku minutach. Co wygrzebałem: Coś więcej o naszym Uhuru Culture pl-pl.facebook.com/UhuruCulture Definicje z jakiegoś forum: > ~gosc # 2010-11-27 Uhuru to połączenie wolności i niepodległości. Dla czarnoskórych mieszkańców Afryki słowo to oznacza to wolność od białego człowieka lub innego narodu/plemienia rasy czarnej. Black Uhuru Night - to, wg miejskiej legendy, noc zagłady dla białych mieszkańców Afryki i ostateczne wyzwolenie. (Nikt tylko nie wie kiedy ma nastąpić) Wątek anarchistyczny diyanarchocrustpunx.blogspot.com/2011/04/uhuru.html Wątek antyfaszystowski xzofiax.wrzuta.pl/audio/aa2G33dYjH2/simbola_antifaszista_-_uhuru z takim tekstem wytańcz swoją złość uderzając prosto w nienawistny świat niezgodę wylej na bruk kolorową szarfą opleć szarość mas na ulice wyjdź w rytm melodii wspólnej odpowiedzialności na ulice wyjdź i krzycz w imię wolności nie bedzie równowagi póki nie powiesz stop niesprawiedliwości nie będzie spokoju póki nie powiesz stop dyskryminacjom nie będzie bezpieczeństwa póki nie powiesz stop presji i przemocy bo każdy antyfaszysta i każda antyfaszystka ma swoją demonstrację codziennie czujesz strach? to dobrze popatrz mi w oczy strach to coś co nas wszystkich łączy czujesz ból od uderzenia pałki? poza tym że jeszcze żyjesz to nic nie znaczy czujesz rezygnację? czujesz ten zapał? co mimo to wciaż płonie nad żolądkiem jak napalm on też cos znaczy wiesz? ze mamy rację ej czujesz gaz w płucach? to oddychaj zlap mnie za rekę i mocno trzymaj ten tłum to wypadkowa życia to suma wszystkich spadających gwiazd wszystkich krzyków na językach wszystkich pytań na które wciąż brak odpowiedzi to każda z wątpliwości ktora tak głęboko siedzi że nie sposób jej wydobyć na codzień to karnawał złości i wku...enia co? nie trafiliśmy w mode? przecież i tak spalimy wszystkie sklepy to my bez żadnej perspektywy zmiany rzeczy bez teorii bez praktyki ciągi cyfr zapełniajacych tylko statystyki ale ja to cały tłum a ten tłum to ja to to to grigoropoulos przemyk i oscar grant itoya giuliani wszyscy inni przez milicję zamordowani przez ten zamaskowany organizm przekornie obrońca prawa nazywany przez państwowy karabin wciśnięty w usta twoim bliskim tylko po to żeby zabić zobaczysz nas w telewizji przeczytasz w gazetach kryminalizacja praktyk usubkulturowienie działaczek i działaczy wycięcie kontekstu i spłycenie przekazu do zera oto anarchizm w mediach antyfaszyzm idealny dla krytyków łatwy do strawienia przez populistycznych demagogów ślepych wojowników autonomia dla poddanych to trafiony grunt dla politycznych inwestycji to ruch idealny do rozbicia poprzez prowokacje państwa i policji to my psujący blask politycznie poprawnych neoliberałów to my na scenie w kłębach dymu przy akompaniamecie wystrzałów to my nieodpowiedzialna młodzież bezrefleksyjni apolityczni zadymiarze albo wręcz przeciwnie polityczni kamikadze to my jedyni którzy mieli odwagę a ty? co słyszałas? co m Trochę muzyki www.wrzuta.pl/tag/Black www.wrzuta.pl/tag/abortion i radio ttp://uhurunews.com/radio/?tzoffminutes=-60 Oj będzie się działo, będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 do Pana Boguslawa IP: *.bb.sky.com 09.02.12, 19:34 Panie Boguslawie, szuka Pan dziury w calym. Dajmy im szanse, a nie od razu z kopa na poczatek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: do Pana Boguslawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 20:39 do "aksum78" i nie tylko Nie przesadzajmy. Sięgnięcie po informację to coś złego? Ja nie osądzam. Jeszcze nic nie zrobili. Zadałem kilka pytań wcześniej. Nikt nie odpowiedział. Gooogle trochę mi wyjaśniły ale ze swoją opinią nie występuję. Kiedyś krótko byłem przewodniczacym Rady Mieszkańców. Odwołano mnie. Wytknąłem następcy brak kompetencji. Usłyszałem - poczekajmy, niech się nauczy. Odpowiedziałem - do nauki to jest szkoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re:do Osieckiego IP: *.204.62.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 20:47 I ja poguglowałem i znalazłem przypadkowo coś z Płocka www.megatotal.pl/app.php/project/player#url=/project/search:song=my-jestesmy-tacy-sami W archiwum onetu ta piosenka ma tytuł Małachowianka 1992 i jest opis jej powstania. Tekst chyba bardziej poetycki niż te zacytowane klimaty i jakoś bardziej uspokaja... Z tego co wyczytałem zespół jest z Płocka, postaram się znaleźć inne o bardziej czytelnych tekstach niż te Uhru.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.204.62.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 20:03 "Cierpliwość jest cnotą" Teraz jest 20 stopni mrozu niech pan nie sadzi broń Boże drzew o tej porze roku. Poza tym bez emocji, nie raz pan się przekonał, że nie wszystko złoto co się świeci. Chociażby fakt , że chciał pan od łajdaków wyzywać tych co zacytowali wiersz Broniewskiego o kutasie, a później ze wzruszeniem mówił pan, że odkrywa pan nowe oblicze poety. Człowiek nie chorągiewka, powinien zmierzać tylko w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pana Re: Odezwijcie się, macie okazję IP: *.c154.petrotel.pl 12.02.12, 00:14 Bogusława.Świetnie to Pan ujął.Co zaś do zaglądania na forum to pewne jak w banku,że zaglądają.Podrzucam temat o prawach człowieka.Gdzie kończą się wasze prawa podczas tworzenia "ewentów" kulturalnych,które to "ewenty" są nieakceptowane przez innych mieszkańców Płocka.Powiem po prostu.Gdzie wasza tolerancja na gusta innych.Do dzieła więc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do historyka IP: *.204.62.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 20:08 Widzę, że na forum szukasz chętnych do swojej kapeli, napisz na czym będziesz grał, a ja chętnie podsunę ci jakiś tekścik Jeżeli i ty jak pan Osiecki wzruszyłeś się wierszami zamieszczonymi przeze mnie na poprzednim forum to brakuje mi słów uznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 czytajcie IP: *.bb.sky.com 09.02.12, 23:58 Panie Boguslawie. Stowarzyszenie juz dziala. Organizuje koncert charytatywny. Ktos juz podal ta informacje na forum. Wiec zaczynaja dzialac. Badzmy dobrej mysli. Niekiedy nasze negatywne doswiadczenia nie zawsze sa dobrym przewodnikiem:) A mlodym trzeba pomagac i wspierac, a nie siac zniechecenie i podejrzliwosc. Tym bardziej, ze chca wrocic do Plocka, a nie dac noge np. do Warszawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: czytajcie IP: *.204.113.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.12, 06:35 Ci młodzi to nie przypadkiem tacy synowie marnotrawni Płocka? Uciekli z wiochy do miasta by tam robić karierę, ale miasto przegoniło ich spowrotem na wieś...Przykre Lokalny folklor jest na tyle otwarty i nieprzewidywalny, że znajdzie się dla nich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: czytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 07:07 do "aksum78" i nie tylko A mnie kto obroni? Nie krytykuję, nie chwalę jak coś jest na etapie deklaracji. Liczą się cele, środki jakimi są osiągane i skutki. Zaintrygowała mnie nazwa. Od dawna interesują mnie nazwy firm, produktów. Od zawsze martwi mnie jak płocczanie, Polacy sięgają po nazwy z księżyca, byle nie polskie. Choćby nazwy firm. Stąd pochodzą, tu działają, dla lokalnych klientów a nazwa jest rodem z Ameryki. To są jakieś kompleksy lub ...? Piękna nazwa LOT, fabryka Bizon, Jutrzenka, Zgoda, najlepszy (według niektórych) pistolet na świecie Vis, motocykl junak... Można. Niemcy, Szwajcarzy, Włosi sięgają do swoich języków, do swojej historii. Przecież my też historię, kulturę mamy przebogatą. Uhuru? To tak przy okazji. Wolno mi. Oni też o wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: czytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 08:47 ktos napisal "dajmy im szanse " ale na co wlasciwie? czy ktos wie co oni zamierzaja i potrafia zrobic ? - na razie widze ze dzieciaki maja ochote zrobic koncercik tu i koncercik tam . na razie cel charytatywny ( pozwolenie na zbiorke jest !?) za chwile wyciagna łapkę do ratusza po kaskę i tak w kółko . bida , brak pomysłow , sztampa , zero oryginalności , chrzan . jak ktos tak startuje i takie ma pomysły na poczatek to strach pomyslec jak skonczy .po prostu kolejne uga buga i tyle. widac ze nawet w mlodych ludziach udało sie zabić jakąkolwiek oryginalność i świeżość myślenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd. Re: czytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 08:51 to takie sierotki po branzy festiwalowej , pokrecily sie przy scenie popatrzyły , zachwyciły i tez się chcą zabawić, normalne u dzieciaków- jak zobaczą w tivi western to pozniej bawia sie w kowboja na podworku . gazeta widzi w tym szanse na przełom , co za nędza - widać mizeria w gw jest wieksza niz sie wydaje skoro juz takich tematów sie chwytają i usiłują je sprzedać bez jakiejkolwiek refelksji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: czytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 09:59 Właśnie w Rzeczpospolitej z 9.02.12 pan Jan Szomburg, prezes Instytutu Badań nad Gospodarką Rynkową, w artykule pt. "Wielkie przewartościowanie" pisze min.: Narody konkurują przede wszystkim swą kulturą. To w tej sferze roztrzyga się rozwój społeczno-gospodarczy, międzynarodowa konkurencyjność, postęp cywilizacyjny. To kompetencje kulturowo-mentalne przesądzają o tym, które narody wygrywają a które przegrywają.(...) (...) W tym nowym modelu rozwoju nie chodzi o całkowitą zmianę naszych zasobów kulturowo-mentalnych - bo to niemożliwe. Chodzi o "uszlachetnienie naszych kodów kulturowych w kierunku bardziej dojrzałej podmiotowości osobowej i zbiorowej. Aktywne podejście do kwestii rozwoju kulturowego Polaków jest warunkiem koniecznym zmiany sposobu konkurowania i rozwoju Polski. Tylko na tej drodze możemy stać się w przyszłości liderami, kreatorami i integratorami idei, produktów i usług.(...) Przed 1939 roku, po 126 latach rozbiorów, potrafiliśmy doprowadzić kolej do Płocka, wybudować most drogowo-kolejowy w Płocku w niecałe dwa lata. Potrafiliśmy produkować samoloty dwusilnikowe jako jeden z sześciu krajów na świecie. Potrafiliśmy wykształcić w ciagu dwudziestu lat znakomitą kadrę inżynierską, projektować i wytwarzać najnowocześniejsze produkty. Potrafiliśmy rozszyfrować Enigmę. Potrafiliśmy stworzyć od podstaw sprawną administrację państwową. Do dziś funkcjonują pojęcia "przedwojenny inżynier", "przedwojenny urzędnik", "przedwojenny nauczyciel", itd. Jakie to kody kulturowe wówczas przyczyniły się do tych sukcesów? Niektórzy twierdzą, że to: Polska, patriotyzm, Bóg i zasady. Czasami skracają do Bóg, Honor, Ojczyzna. A jak to jest u sąsiadów Niemców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazyfikacja Re: czytajcie IP: *.238.c85.petrotel.pl 10.02.12, 13:42 u naszych sąsiadów niemców jest oczywisćie inaczej , jest po europejsku i ze wszech miar nowoczesnie . niemcy obecnie są najbardziej miłującym pokój narodem na swiecie i robia co moga aby ten pokój umacniac . Herr Gott , Heimat i różne takie Blut und Boden zostały zda się bezpowrotnie współczesnej kulturze niemieckiej amputowane pod grozba ekskomuniki pokolenia 68 które obecnie umacnia pokój nie tylko w niemczech ale nawet na calym swiecie . a wiedza co robia bo przeciez sami niedawno podkladali bomby by nie powiedziec co robili ich dziadkowie . z tego wlasnie powodu niemcy nie odwoluja sie do "przedwojennego dziadka " co najwyzej do dziadka z RAF . zostal im co prawda jeszcze drang nach osten oczywiscie nie po to aby cos tam zajmowac ale zyby umacniac pokój i cywilizować . niedawno forpoczty zachodniej milujacej pokój cywilizacji przyjechaly nawet do naszego kraju aby oczyscic go z elementów faszystowskich 11 listopada zeszlego roku .jak widac zatem niemcy stali sie swiatową awangardą w walce z faszyzmem , nie mozemy wykluczyc ze powstanie nowa oś walki z faszyzmem berlin- tokio -rzym a moze nawet jeszcze waszyngton - moskwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 no szczekanie IP: *.bb.sky.com 10.02.12, 13:54 no i mamy mlodzi plocczanie wsparcie od starszych. nazwa niepolska, obca to zle. chcecie organizowac koncerty, chocby charytatywne, tez zle. w podtekscie chcecie wyrobic sobie znajomosci dojscia, a potem rzucic sie na kase. no i zapomnaielm, nie jestescie oryginalni.ogolnie jakby nie spojrzec pozytywne wsparcie. glownie od tych co duzo zrobili w Plocku. a na pewno duzo zrobili na forum. jak mowia angole speak is cheap. z mojej strony trzymajcie sie. psy szczekaja a karawana idzie dalej.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpzp Re: no szczekanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 14:57 raczej karawana szczeka a psy idą dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sx-100 Re: no szczekanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 17:20 "Pomysł na stowarzyszenie zrodził się dosłownie chwilę po zakończeniu ubiegłorocznego Underground Reggaeland." Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35710,11105421,Nowa_inicjatywa_mlodych_plocczan__Pomysly_w_rytmie.html#ixzz1lzpLitpi skoro zaledwie chwilę po zakończeniu to sprawa jest jasna - na ciężkim kacu ! " Niewyspani usiedliśmy"- podnieslismy sie z gleby mocno wczorajsi "Do dziś pamiętam, jak z duszą na ramieniu szliśmy do ratusza z pomysłem na tę imprezę." ale weszło jak w masło ! Nie ? stąd chęć powtórzenia tego numeru . na kacu nie na kacu ake jednak sformalizowały dzieciaki stowarzyszenie była "papierkowa robota" a przecież aby coś zrobić podobno wystarczą dobre chęci nie potrzeba prezesa sekretarza i skarbnika - skarbnik to chyba do liczeni kasy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwinto Re: no szczekanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 17:50 no ale trudno sie dziwic bo po politologii ( politowania godnej ) i stosunkach na UMK trudno dostac prace wiec trzeba sobie jakos radzic jak powiedzial pewien gazda zawiazujac sobie buta dżdżownicą, a jak sie taki młody zapatrzy na haju na festiwalowego menago jak lewą ręką nie wysiadając z samochodu ssie kase od miasta na byle gó... to nic dziwnego że sam kombinuje jak sie tu podłączyć. na początek biznes charytatywny - to niezła branża , wielu się na działalności charytatywnej obłowiło lepiej niz paru innych na zwykłym złodziejstwie . takie czasy niestety , trzeba kombinować bo ze zwykłego złodziejstwa sie juz nie wyzyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: no szczekanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 20:15 do "aksum78" Doprawdy, czy ktoś tu poważniej potraktował czlonków stowarzyszenia niż ja? Proszę o przykład a nie bajdurzyć. Póki co jest konkretna nazwa i deklaracje. Zadałem pytania. Czyżbyśmy mieli doczynienia z młodymi ludźmi nie korzystającymi z internetu? Ostatecznie nie muszą. Właśnie jako starszy, staram się ich wesprzeć sugerując niefortunną nazwę (według mnie). Dobrze im życzę ale życzę też nam mieszkańcom działań korzystnych dla naszej wspólnoty w sprawach zasadniczych. Ponieważ dialogu tu nie ma, mimo prób, więc nic więcej nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aksuma Re: no szczekanie IP: *.c154.petrotel.pl 12.02.12, 00:30 taty.Co się chłopie tato uhurka uczepiłeś tych psów i karawany.Też się tato trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.204.46.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.12, 18:06 Zawsze można wyprowadzić się do Niemiec i zmienić obywatelstwo, a nie tylko zachwycać się nimi na okrągło czy usprawiedliwiać zbrodnie wojenne. Na pana wyjeździe Płock niewątpliwie zyska. Polska nie potrzebuje takich patriotów, którzy co rusz zachwycają się sąsiadami zza Odry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 dobre IP: *.bb.sky.com 10.02.12, 18:26 no i jestescie zlodziejami, chociaz jeszcze nic nie zrobiliscie. typowe "po plockiemu". ponarzekac, oczernic. najlepiej na forum, bo to nic nie kosztuje. napinacze. mlodzi nie dajcie sie:) p.s. napinaczom nadejscie rychlego wiosny zycze. bo widac ze potrzebuja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uha Re: dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 09:59 pomysły w rytmie cza- cza na wybudowanie sracza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 Re: dobre IP: *.bb.sky.com 11.02.12, 10:19 no to sie popisales... oby wiecej takich bratkow:) nie mart sie Doda do Plocka zawita:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 10:20 do "uha" i nie tylko Widać, że jak na forum pojawiają się poeci, to wszyscy zaczynają tworzyć rymy. Uhuru to muzyka Uhuru to polityka Też się rymuje. Zobaczymy w co wejdą. Na wszelki wypadek maszt do flagi narodowej przed domem zrobię wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 11:26 pomysły uhuru na obszczanie muru ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do taty uhuru Re: dobre IP: *.c154.petrotel.pl 12.02.12, 12:30 podrzucam jeszcze jeden temat na konferencję dla stowarzyszenia.Proszę im podpowiedzieć.Oto ten temat "Piramida potrzeb społeczeństwa w dobie kryzysu moralno ekonomicznego na przykładzie Płocka".Dodaję dodatkowo temat następny.Oto on "Świadomość radnych miasta Płocka od 2002 roku do dnia dzisiejszego o tym jakie potrzeby są najbardziej ważne dla normalnego funkcjonowania miasta Płocka i jego mieszkańców". Jeśli potrzebujecie tato uhuru dalszych tematów jestem sługą uniżonym.Podrzucę dla dobra miasta i stowarzyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.182.212.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.12, 19:13 Do flagi narodowej, czyli, jakiej, bo miał pan do ukochanych Niemiec wyemigrować... A wierszyk całkiem sobie ...I z Pana Osieckiego Można zrobić Broniewskiego... Obaj panowie Myślą tylko o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Wiersz dla poety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 19:52 do "poety" Pewien poeta wierszokleta nie lubił Broniewskiego narwany wielce wysunął kolce także na Osieckiego ścigał ich obu dawał im bobu grając rolę śledczego jeden nie żyje drugi zajęty nie odpisują do niego Poeto płocki nie graj w te klocki dla mola zrób coś dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 stowarzyszenie IP: *.bb.sky.com 11.02.12, 21:05 nic tylko zalozyc Stowarzyeszenie Forumowych Poetow. Panie Boguslawie do dziela:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: stowarzyszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 21:22 do "aksum78" i nie tylko Mnie wystarczy póki co Towarzystwo Miłośnikow Radziwia. Im więcej stowarzyszeń normalnych, bez wyciągania kasy od społeczeństwa dla siebie, tym lepiej. A jak "poeta" koniecznie chciał się zapisać to ja bym szybciutko musiał się wypisać. Proszę zbierać te wierszyki z nickami, datami i wątkami oraz same linki, to nie zaszkodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.146.76.111.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.12, 22:34 Interesuje mnie kultura europejska, nie azjatycka, dlatego na próżno mnie pan agituje. Wolę cywilizację postępu, a nie jakąś stagnację stepową. No chyba, że pan faktycznie wyjedzie do Niemiec, to wtedy się zastanowię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to je dobre Re: stowarzyszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 21:23 po politologii i z charytatywnego wyskrobji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.146.76.111.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.12, 22:29 Warsztatowo podobne do Broniewskiego czyli dno. Podreperuje pan warsztat to z chęcią włączę się do biesiady poetyckiej. Narazie moje wiersze w porównaniu z pana kibolskimi rymowankami to jakby Bacelonę porównac do jakiejś drużyny okręgowej z polskiej ligi. Szkoda czasu na wpisywanie wiersza, bo poważnej poezji pan nie zrozumie przynajmniej na tym etapie. Czasami działanie wolno panu wychodzi, cały czas czekam na sonecik Broniewskiego. Jak nie może pan go znaleźć to może pan stworzy? Poważne pytania też pan pomija, najwyraźniej brak argumentów, albo obawa przed kolejną kompromitacją. Ogranicza się pan do obrażania każdego kto nie przytakuje panu, nie wazelinuje. Jest pan w tym wszystkim żałosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Nocny gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 09:25 Przyszedł w nocy Gość dał niektórym w kość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re:Do Osieckiego IP: *.147.72.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.12, 09:42 Znowu KS Radziwiak dostał w kość i trzeba było wypić wino Renata za 3,5 i pośpiewać piosneczkę kibolską Takim tekstem nie sprowokuje mnie pan do napisania wiersza. Jaki jest mój poziom wrażliwości poetyckiej miał pan przykład na poprzednich forach, ale trzeba lat by tak pisać i trzeba skończyć z tanim winem i chodzeniem na mecze Radziwiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re:Do Osieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 10:26 dla uczczenia jaha po trzy i pół macha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihaaa Re:Do Osieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 10:29 rastafarianie po szklanie leją po ścianie a jak spalą trawki przez nogawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Do Poezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 10:38 Już nie wiem czy to "poeta" ma taki wpływ na forumowiczów czy też ja dałem dobry przykład? Nie ważne. Ważne, że jesteśmy narodem poetów. Coś jednak nas łączy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Do Osieckiego IP: *.180.207.19.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.12, 13:15 Słyszę w tej wypowiedzi złość, że ktoś może mieć to czego pan nigdy nie będzie miał, czyli talentu. Pańską rolą na tym forum jest wyłącznie gnojenie tych, którzy mogą cokolwiek zrobić dla miasta i kultury. Czyli jest pan pseudospołecznikiem, który nie widzi niczego poza czubkiem własnego nosa. Pana kibolskie rymowanki nigdy nie będą poezją, ich zadaniem jest wyłącznie ośmieszanie potencjalnego rywala. A próby obrażania, wyśmiewania, wyszydzania kogoś tylko dlatego, że robi coś lepiej od pana jest żałosne. Dostał pan kilka wierszy w poprzednich forach poetów, którzy nie zabiegają o splendor, ale dla pana są złe, bo nie pisane przez pana, bo o zgrozo ci poeci mogą wejść na listę płockich celebrytów, a to przecież pana nieskrywane marzenie Zbliża się dzień św. Walentego. Chce się pan zmierzyć, proszę bardzo. Ja wyślę walentynkę napisaną przez siebie. Kierując się zasadą zdrowej rywalizacji proszę ją zamieścić na forum, jak ja zamieszczam moją Tumskie tet a te Bo kochać Ciebie To błądzić co noc w ogrodzie nieba Bo kochać Ciebie To chodzić z Tobą w sennych marzeniach Lecz nic to... Bo kochać Ciebie To przecież także łez oczy pełne I kochać Ciebie To tak naprawdę żyć mi się nie chce Bo kochać Ciebie.... Bo kochać Ciebie... To być na Ziemi Będąc już w Niebie... Możemy żąglować wierszami nie słowami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Walentynkowy prezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 14:26 do "poety" Jeszcze nic od nikogo nie otrzymałem na Walentynki a tu taki wiersz. I.. wiesz, aż nie wiem co napisać. Ty się chyba we mnie zakochałe(a)ś! Zastanawiałem się dlaczego mnie tak śledzisz na forum, każdy mój wpis analizujesz w każdym detalu. Czytasz między wierszami. Ba, nawet widzisz w moich tekstach to czego nie napisałem. Analizujesz to, masz pretensje, że nie odpisuję, tęsknisz. Ty się we chyba mnie zakochałe(a)ś! Tylko jest problem. Nie wiesz jak wyglądam. Jest jeszcze większy problem. Jak wiesz jestem konserwatywny, patriotycznie nastawiony i nie uznaję Walentynek. Gorzej, jestem przeciwko parom jednopłciowym. Zmartwię cię teraz. Jeśli jesteś chłopem TO NIC Z TEGO NIE BĘDZIE! A jeśli jesteś kobietą to kto wie? Łączy nas poezja, możemy razem tworzyć. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.180.44.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.12, 16:14 Jednak trafiłem! Złość, złość i jeszcze raz złość, że ktoś jest zdolniejszy i mądrzejszy od pana . Nie podjął pan rękawicy w związku z czym nie jest pan facetem z jajami tylko babą w spodniach. Chora ambitna głowo, trochę lodu na głowę, może pomoże, a jak nie to Gostynin niedaleko, tam leczą takie schorzenia. Poza tym widzę trochę zakłamania w tych nerwowych wypowiedziach. Jeszcze niedawno propagował pan by Broniewski był patronem zakochanych w Płocku. Podniecał się pan cytując wiersz swojego guru o bawieniu się kutasem i wspominaniu dup z przeszłości. Proszę sobie przypomnieć swoje słowa zachwytu na temat tego zboczonego wiersza. Czyli najwyraźniej jest pan jakimś parafilikiem seksualnym , a nie konserwatystą. I nie łączy nas poezja, bo pan nic w życiu nie napisał i nie napisze, bo Bozia talentu nie dała. Nie tędy droga na salony panie Osiecki Jak mówił Jerzy Waldorff: "Frak leży dopiero dobrze w czwartym pokoleniu", a panu słoma z butów wyłazi. Panu przypadła dożywotnia rola lokaja lub pucybuta. Swoimi prostackimi słowami nie jest pan w stanie nikogo obrazić, a jedynie zabawić jak błazen Moją walentynkę napisałem mojej muzie. Ona również woli moje wiersze od zboczonych tekstów powielanych przez pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihaa Re: Walentynkowy prezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 16:14 w rytmie ska w krzakach s.a! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do wielonikowca Osieckiego IP: *.180.44.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.12, 16:28 O Osiecki gada ze sobą , zmienił się w ihaa Czy osioł przypadkiem nie wydaje takiego odgłosu "ihaa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do wielonikowca Osieckiego IP: *.180.44.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.12, 16:30 i te wszystkie kibolskie przyśpiewki sam wrzucał na neta pod obcymi nickami i się później nimi zachwycał! Ot! Chora głowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: do wielonikowca Osieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 17:41 pomysły dzieciaka na walenie ptaka ( w rtmie reggae) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 Re: do wielonikowca Osieckiego IP: *.bb.sky.com 12.02.12, 18:01 nie czujesz, ze rymujesz. to rozmowa to juz groteska. zalamka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do wielonikowca Osieckiego IP: *.180.44.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.12, 19:48 I Osiecki, chora głowa Głowę nagle w piasek schował Bo w aferze z nickami Honor społecznika splamił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhuruhu Re: do wielonikowca Osieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 21:22 od rytmu uhura mięknie rura ! łodiridi dla młodziezy w skierniewicach dwie kotłownie ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do wielonikowca Osieckiego IP: *.147.82.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.12, 21:28 Teraz panie Osiecki Uhururu, już nie ośle beczenie? Widzę, że zaczął pan wstydzić się swojego nazwiska i na tym forum i na innych. Nie dziwię się, totalna kompromitacja i to osoby, która występować chciała jako mecenas kultury w mieście Tak się sponiewierać tylko dlatego, że nie ma się talentu. Zawsze można rowy kopać, to też pożyteczna praca. Bo na salony zapraszać pana to obciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do poety Re: do wielonikowca Osieckiego IP: *.c154.petrotel.pl 12.02.12, 23:44 masz salon poetycki oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do gościa IP: *.146.40.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.02.12, 06:35 Nie mam salonu poetyckiego, ale nie opuśćił mnie jeszcze zdrowy rozsądek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups! Re: do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.12, 08:28 raz sie zjarał pewien rasta i leżał na ziemi teraz marzy jak powtórzyć ten wyczyn na plaży z naszej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ars zgadza sie to lipa, kosztowna IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 11:18 zaczekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: dowielonikowca Osieckiego IP: *.180.61.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.02.12, 18:39 To już chyba z 10 pana nick, którym próbuje mnie pan obrazić. Nie liczy się honor, skoro go się nie ma. A wszystko z zazdrości, że ktoś w życiu napisał wiersz? I tym kimś nie był pan? 2 tygodnie zajęło panu pierwsze w życiu przeczytanie wierszy Broniewskiego. Mój sukces, że zmotywowałem pana do lektury. Gdyby to zrobił pan przed wymądrzaniem się na temat Broniewskiego, nie zakładałby się pan że Broniewski napisał sonet. Mądry społecznik po szkodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do poety Re: do gościa IP: *.c154.petrotel.pl 13.02.12, 12:20 jak na poetę to wiadomość znakomita. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: P_R_O_T_E_S_T 13.02.12, 12:26 PRZYŁĄCZ SIĘ DO WSPÓLNEGO PROTESTU 18 LUTEGO 2012 (SOBOTA) OKOLICE ORLEN ARENY GODZ 13.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhu Re: P_R_O_T_E_S_T IP: *.238.c85.petrotel.pl 13.02.12, 12:45 umarł kredyt, umarł ji lezy na desce kieby mu zagrali podskocyłby jesce ( w rytmie reggae ma sie rozumieć ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowy Re: P_R_O_T_E_S_T IP: *.opera-mini.net 13.02.12, 18:50 umiera cała polandia wraz ze swoim rosnącym zaje...stym długiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 12:22 każdy nowy pomysł wart jest rozważenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zza rzeki Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 19:14 mam kupę smieci na podwórku czy uhuru mogłoby mi pomóc je gdzies wypieprzyć ? w podzięce stawiam tequilę i trochę trawki , mogę puścić parę kawałków marley'a . liczę na otwartość i innowacyjność ma się rozumieć w rytmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do wielonickowca Osieckiego IP: *.181.29.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.12, 21:55 Że ma pan śmietnik na podwórzu mnie nie dziwi. Martwi mnie natomiast to wysypisko w pańskiej głowie Widzę, że chce pan dorównać Broniewskiemu nie w pisaniu wierszy a w spożyciu wódy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.181.29.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.12, 19:17 rozważenia - zgoda wprowadzania w życie - niekoniecznie. irytuje to, że najpierw uruchamia się pomysł, później poddaje pod dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.bb.sky.com 16.02.12, 07:57 mam nadzieje, ze mlodzi z stowarzyszenia nie czytaja forum, a robia swoje. tyle slow otuchy, w postaci chamstwa i darmowej zawisci. dostali od plocczan za darmo.powodzenia im zycze, mimo to. p.s czy forumowicz rymujacy, to jakies dziecko bij dziada? maniera podobna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grupa uchu.u! Re: Nowa inicjatywa młodych płocczan. Pomysły w r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 08:41 te smieci to mnie zwialo po festiwalu , miasto odmowilo posprzatania powołując sie na koniecznosc ładowania kasy w "molo" to pomyślałem że znajdę jeleni ( wolontariuszy ) coby ten syf zabrali - bedzie gorzała, co do zjarania i muza . Czy im potrzeba czegos wiecej do szczescia ? Chyba nie .Ważne żeby się działo , pozytywnie i do przodu .Ogólnoswiatowa promocja płocka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 promocja IP: *.bb.sky.com 16.02.12, 11:03 styl Twojej wypowiedzi jest promocja miasta jak sie zowie. buractwo pelna para..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spychalski Re: promoncja IP: *.238.c85.petrotel.pl 16.02.12, 12:08 młody miał pomysła lecz mu fajka skisła nie znalazł poparcia w narodzie ślina mu cieknie po brodzie i łazi i narzeka bez sensu jakiegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 .... IP: *.bb.sky.com 16.02.12, 19:51 daj spokoj facet. meczace to juz jest. idz wytrzezwiej...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: do UHRU Osieckiego IP: *.181.84.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.02.12, 21:27 Poziom poniżej patologii drogi panie. Tak się stoczyć. Aj,aj, aj! Śmieci są pana bo na Radziwiu dzięki panu od wielu lat nie było żadnej imprezy! Poetą pan również nie będzie , bo nie ta głowa. Chyba, że drugim Broniewskim w spożyciu trunków wyskokowych. Nie wierzę, że tak zachowywać się można bez dopalacza. Pan pozwoli poważnym forumowiczom wymienić poglądy i doświadczenia, zamiast bawić się w wielonickowca, pisać obciachowe teksty, często nieprzyzwoite... Działalność społeczną zamienia pan na demoralizowanie społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: do UHRU Osieckiego IP: *.238.c85.petrotel.pl 17.02.12, 14:38 młody z gilem miał pomysły znad wisły ale mu zamarzł ten gil i wygląda jak szczyl czyli naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Ej chłopaki no co jest???? :)) 20.02.12, 13:32 dajecie się jeździć przez paru dziadków ze złym humorem od przerostu prostaty????? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Ej chłopaki no co jest???? :)) IP: *.012.c74.petrotel.pl 20.02.12, 17:27 a gdzie ta mapa z protestem bo chyba ją wycieli ? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Uhuru Culture i wszyscy ludzie kochający Płock 20.02.12, 17:33 Zorganizujmy wspólnie protest pokojowy na rzecz rozwoju Płocka! kontakt listowny do mnie e-mail.com: citymen@gazeta.pl tu jest mapa Plan protestu a tu nasze postulaty Mapa postulowanych dróg dla Płocka Odpowiedz Link Zgłoś