Dodaj do ulubionych

Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja N...

13.12.12, 21:11
Należy sobie jasno powiedzieć, że prezydenci miast nie są od dawania/tworzenia miejsc pracy!!! Tak samo rządy! Mogą jedynie ułatwiać przez odpowiednie kroki prawne czy też ustawy. No chyba że ktoś ma na myśli zatrudnianie nowej armii urzędników, ale jak wiadomo urzędnicy nie wypracowują własnych pieniędzy tylko pasożytują na zdrowej tkance narodu czyli sektorze prywatnym.

Co do Pana Nowakowskiego to jest on całkiem przyzwoitym prezydentem, który w przeciwieństwie do np. p. Milewskiego nie realizuje idiotycznych pomysłów na zasadzie "zastaw się a postaw się" typu nikomu niepotrzebny tramwaj. A że nie spełnił chyba żadnej z obietnic wyborczych to inna sprawa - polityk dotrzymujący obietnic to zjawisko równie rzadkie jak niepijący ksiądz.
Obserwuj wątek
    • ziomal1981 Chapeau bas Panie Prezydencie. 13.12.12, 21:29
      Jeżeli nikt z bliskiego grona nie będzie mu szkodził (trochę się to teraz uspokoiło) to Płock czekają zmiany idące w bardzo dobrym kierunku (oby jak najdłużej). Facet jest pracowity i potrafi słuchać, a przede wszystkim szybko się uczy i czuje nie tylko inwestycje. Zaraz chorzy z zawiści i zakompleksieni ludzie będą tu pluć jadem, ale to nic :) "Psy szczekają, karawana jedzie dalej"
      • Gość: al pacino Re: Chapeau bas Panie Prezydencie. IP: *.centertel.pl 13.12.12, 21:37
        tylko referendum może uwolnić nas od tego nieudacznika
    • Gość: stąd Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 21:39
      Dwa mijające lata to dla mnie rozczarowanie nową władzą. Czystki w ratuszu, większe zatrudnienie znajomych i przyjaciół królika, sztuczne tworzenie niepotrzebnych etatów (choćby dla jeszcze niedawnego dziennikarza GW), beznadziejny PR, kształtowanie wewnętrznej wrażliwości - cytując samego prezydenta - przez grę w piłkę nożną (po humaniście można się było spodziewać nacisku na kulturę niszową, nie tylko na chór i imprezy masowe oraz jasełkowe spędy). Sport jest bardzo ważny, ale oczy mamy nie tylko po to, by śledzić lot piłki. Warto czasem poczytać książkę, iść do teatru czy galerii sztuki. Oczywiście na plus drogi i "czasoumilacze" na skrzyżowaniach. Ale to mało, mało....
    • Gość: ona Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: 95.178.3.* 13.12.12, 21:45
      "Rewolucja drogowa" hahahahahahaha ..... hahahahahahahah..... hahehehaaahhhaa.... yhhhh

To najlepsze podsumowanie:
      Wioletta Kulpa, klub radnych PiS: Rządom prezydenta wystawiłabym ocenę mierną. Owszem, są kontynuowane z powodzeniem rozpoczęte jeszcze w poprzedniej kadencji inwestycje, jak np. przebudowa Otolińskiej z Targową, ale poza tym panuje stagnacja, nawet chodników przy Otolińskiej nie możemy się doczekać i mieszkańcy muszą chodzić albo po błocie, albo po jezdni. Większych inwestycji nie widać, bo przecież nie będziemy w nie wliczać sekundników czy nawrotek. Wielkim minusem są podwyżki opłat za wodę, za śmieci, za bilety, nawet cenę biletów do zoo zdążono podnieść! Inne decyzje też oceniam negatywnie, np. nieuzasadnioną likwidację przychodni na Reja i zmuszenie starszych mieszkańców do przeniesienia się do mniejszej, prywatnej przychodni, zwiększenie liczby uczniów w oddziałach szkolnych i dopiero po fakcie powołanie Okrągłego Stołu Edukacyjnego, by stworzyć pozory konsultacji. Pijar zresztą to podstawa tych rządów - całe miasto mamy oklejone bilbordami dotyczącymi Budżetu Obywatelskiego, który zacznie się dopiero w przyszłym roku, a zero konsultacji w sprawie tzw. podatku śmieciowego, o którym trzeba zdecydować do końca grudnia. Do tego brak współpracy z PKN Orlen, z rządem, zastopowanie inwestycji Miodowa Jar i skazanie mieszkańców na dalsze mieszkanie z azbestem itd. Jedynym sukcesem prezydenta Nowakowskiego są orliki i place zabaw.
      • Gość: maro Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.centertel.pl 13.12.12, 22:01
        Oprócz kilku malkontentów na tym forum, którzy są wiecznie niezadowoleni, a często i stronniczy (PiS), to należy uczciwie stwierdzić, że w Płocku (średnio zaangażowanym politycznie) osobom Nowakowski albo kojarzy się pozytywnie, albo obojętnie (co uważam za plus). Raczej nie wywołuje negatywnych skojarzeń. To co napisał kolega - Nowakowski się dość szybko uczy i wyciąga wnioski ze złych rzeczy. Dlatego uważam, że drugie 2 lata będzie o niebo lepsze co najprawdopodobniej zapewni mu zwycięstwo nawetw I turze. (chyba, że wydarzy się coś nieprzewidywalnego)

Poza tym pani Kulpa nie będzie w stanie mieć większego elektoratu niż M.M. Jej duży populizm i słaba pamieć (poprzednia władza...) sa w stanie jej dać 25-30% sekciarskiego elektoratu. Jeżeli wystartowałby M.M. z Płoczanami to te głosy się jeszcze rozmydlą. (podejrzewam, że M.M. będzie chciał w ten sposób utrzeć nosa PiSowi za to jak go potraktowali)

Generalnie uważam Nowakowskiego za niezłego prezydenta z potencjałem. Utwierdzam się w tym przekonaniu jak często czytam populistyczne, głupie, stronnicze wpisy przeciwników z prawej strony...

spokojnego wieczoru ;-)
        marek
        • Gość: CzarnyKot Dobry czy Zły ? IP: *.c155.petrotel.pl 13.12.12, 22:18
          Oświata idzie na dno, co za czas niedługi przyniesie efekty. Klasy przeludnione, zajęć dodatkowych coraz mniej, szkoły stoją puste ewentualnie w zamian na zajęcia wchodzi wszędzie prywatny interes. Budynki państwowe budowane i utrzymywane z naszych pieniędzy a korzystać z nich będą najbogatsi, Ci, których stać będzie na opłacenie zajęć pozalekcyjnych, prowadzonych przez prywatne firmy a nie nauczycieli ze szkół. Itp, itd ....
          • Gość: APOLITYCZNY Re: Dobry czy Zły ? IP: *.dynamic.mm.pl 13.12.12, 22:25
            A ja myślę, że raczej jest gorzej. Dlaczego? Bo nie mogę znależć choć jednej rzeczy za którą prezydenta mógłbym pochwalić.
          • Gość: belfer Re: Dobry czy Zły ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.12, 10:38
            Oświata była już bliska dna. Najdobitniej, chociaż nie tylko, świadczą o tym wyniki egzaminów zewnętrznych i plaga korepetycji. Po zmianach wprowadzonych przez AN będzie chociaż szansa na przewietrzenie szkół z ludzi, którzy dostali się tam przypadkiem albo są od lat przez zasiedzenie. Dawno temu trzeba było równać do najlepszych, bo najsłabsi byli eliminowani. W ostatnim dziesięcioleciu zaczęły liczyć się bardziej odpowiednie powiązania niż solidna praca. Nagrody i dodatek motywacyjny przyznawany był nie za pracę, ale równo, ze wskazaniem miernot z nadania ratuszowego. Mnie też ręce opadły. Jeśli AN będzie konsekwentny w swoich reformach, to może może znowu będzie mi się chciało. Życzę żeby mu się udało, chociaż wątpię czy słupki popularności nie okażą się ważniejsze.
      • Gość: bohdan Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.031.c93.petrotel.pl 14.12.12, 12:44
        Wielkim "sukcesem" Nowakowskiego było m.in to, ze zdecydował o zapłaceniu końcowych 5 mln za hale generalnemu wykonawcy a nie podwykonawcom. Skutkowało to koniecznością wytoczenia przez podwykonawców spraw sadowych, które ostatecznie wygrali i koniecznością zapłacenia przez ratusz w/w środków po raz drugi. Obecnie ABW prowadzi stosowne dochodzenie w tej sprawie. Miejmy zatem nadzieje, ze Nowakowski poniesie konsekwencje swej błędnej, niegospodarnej decyzji i trafi gdzie jego miejsce a Płock uwalniając się od nieudacznika otrzyma lepsza władzę.
        • obeznany44 Re: Nie ma czego podsumowywać ! 14.12.12, 19:52
          kilku przydoopasów wypowiedziało się na początku wątku dla zamglenia atmosfery choć każdy, powtarzam każdy (bez względu na upodobania i światopoglądy) kto ma choć pół szarej koórki mózgowej doskonale wie że "prezydent' Nowakowski absolutnie nic nie ma do zaoferowania miastu i jest najwięszą pomyłką w historii tysiącletniego grodu !
          • Gość: marzenka Re: Nie ma czego podsumowywać ! IP: *.plock.mm.pl 14.12.12, 20:31
            Nowakowski jedzie na tym co rozkręcił Milewski. Sam niczego wielkiego nie dokonał. Trudno wyświetlaczyki, graffiti na skrzyżowaniu i plastikowe rondo nazwać sukcesem. Z porażek można wymienić m.in: nie dotrzymanie obietnicy dot. czystek, zatrudnienie w miejsce kierunkowo wykształconych fachowców - dyletantów głównie po historii i obróbce skrawaniem, wydanie kilku milionów na odszkodowania, odprawy i zwolnienie z konieczności świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia wszystkich zwalnianych pracowników, nie załatwienie dolnego źródła ogrzewania obiektów PTW, odebranie wadliwego molo a później kompromitujące zawiadamianie prokuratury, zapłacenie 5 mln złotych za halę Vectrze a nie podwykonawcom, ciągnącą się w nieskończoność budowę Granicznej i Otolińskiej, nadal walące się skarpy na drodze dojazdowej, zatrudnianie przez protekcję w trybie sfingowanych naborów swoich ludzi, powołanie na stanowisko sekretarza kreatury, której intelekt porównywalny jest jedynie z jej wyglądem, powołanie na swych zastępców krętaczy i ubeków wyrzucanych uprzednio z płockich uczelni, zatrudnianie bez żadnych naborów asystentów każdego z wyżej wymienionych, nie wybudowanie obiecanej obwodnicy, wpuszczenie miasta w koszty jakie będzie musiało ponosić na utrzymanie bożnicy i dworca, ustawiczne podnoszenie opłat ponoszonych przez płocczan, zwolnienie wielu nauczycieli, klapa wielu imprez kulturalnych, brak jakichkolwiek ambitnych imprez na Starym Rynku, w hali i amfiteatrze, ograniczenie ilości inwestycji drogowych na osiedlach... niewiele jest ponad to do napisania bo ten nierób nic więcej nie robił.
      • Gość: and Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.class103.petrotel.pl 14.12.12, 20:15
        na chodniki przy Otolińskiej zabrakło pieniędzy w tym roku - to oficjalne stanowisko UM
    • wizjertele Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja N... 13.12.12, 22:33
      Dla mnie wybór, którego dokonałem 2 lata temu był słuszny i na pewno go powtórzę!
      AN jest kompetentnym i inteligentnym człowiekiem, który potrafi z każdym pogadać i każdego wysłuchać. Nie myli się ten kto nic nie robi a wiele decyzji jest trudnych i niezbyt wygodnych, ale tak to jest w polityce. Pamiętam czasy za poprzedników jak trzeba było czekać miesiącami, żeby umówić się na wizytę do prezydentów, którą i tak odwoływano. Teraz jest polityka otwartości!!!
      Nigdy nie będzie idealnie bo jeszcze się taki nie narodził co wszystkim dogodził. Trzymam kciuki Andrzej!
      • Gość: mietek pierwszy "normalny" gospodarz w tym mieście IP: *.dynamic.mm.pl 13.12.12, 22:51
        facet rok sprzątał po milewskim, a w drugim zrobił więcej pożytecznego niż poprzednik w 8 lat, na szczęście dużo ludzi bardzo pozytywnie ocenia jego pracę. ma mój głos. oby żadził tak długo jak prezydent w gliwicach.
    • patryk.156 a ja mysle ze tak nijakiego Prezydenta 13.12.12, 22:41
      a ja mysle ze tak nijakiego Prezydenta i tak nijakich wizeprezydentów to miasto jeszcze nie miało i mam nadzieję juz miec nie będzie.
      Naprawde nie oczekiwałem zbyt duzo po poloniscie i zastepcach humanistach, ale liczyłem ze cos ze swych przedwyborczych haseł będą konsekwentnie realizowac a jest stagnacja i brak pomysłów na rozwój miasta.
      Za poprzedniego prezydenta tez nie było idealnie, miał kilka nietrafionych pomysłów, których konsekwencje ponosi do dzis (brak reelekcji) a my bedziemy ponosic jeszcze długo (molo), ale przynajmnie wiedzial co chce w tym miescie zrobic i do tego dazył.
      Gdyby media mu pomagały jak obecnemu, to rzadziłby tym miastem jeszcze 20 lat,
      a obecny prezydent uczyłby nadal w szkole zamiast udawac ze profesjonalnie rzadzi miastem.
      A tak jest jak jest, czyli zmienił stryjek siekierke na kijek.
      Ale juz słychac na miescie wspominanie przez mieszkancow poprzedniego prezydenta, i to raczej z sentymentem.

ps.wreszcie jakis normalny, dobry i nie tendencyjny artykuł gw.
    • marektucholski Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja N... 13.12.12, 22:42
      Oceniam prezydenturę pana Nowakowskiego jako czas stracony dla miasta.
      I nie jest jedynym, którego należy tak ocenić. Żaden dotychczasowy prezydent nie miał całościowej wizji rozwoju miasta. Tego właśnie brakuje. To są tylko poprawiacze, którzy na domiar złego nie za bardzo się znają na tym za co się zabierają. Z jednej strony chcą wprowadzić do Płocka trochę zieleni i elementów rekreacji, z drugiej chcieliby, aby rozwijał się przemysł. Chwieją się od ściany do ściany bez planu, celu, wizji dla miasta.
      Szkoda też, że gazeta za minus poczytuje prezydentowi stosunkowo małe przewinienia a nie chce dostrzec większych. Jak na przykład zadłużanie miasta za co wszyscy dużo zapłacimy. Ale cóż, swój swojego wspiera.
    • Gość: Czytelnik Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 23:14
      Ten artykuł to żart - list pochwalny. Widać, że zatrudnienie głównego redaktora GW w ratuszu dało odpowiedni skutek. Trututu niech nam żyje prez......
      Dajcie spokój Gazeta już tak się zeszmaciła, że faktycznie czas ją zamknąć.

Do osób oceniających: Proszę Was nie ośmieszajcie się i nie piszcie głupot.
      Pan Prezydent bladego ale to absolutnie bladego pojęcia nie ma o zarządzaniu miastem.

Dlaczego aby być lekarzem trzeba zrobić uprawnienia, aby kierować budową też, prawnikiem również itd a prezydentem miasta o budżecie rocznym ok 700mln zł może być facet od literatury polskiej - demokratyczna ironia! Efekty powinni ocenić specjaliści, którzy znają się na efektywności zarządzania.
    • Gość: roman69 Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.058.c75.petrotel.pl 13.12.12, 23:17
      dobre
      a jakie to ma dokonania an oprócz orlików i kilku placów zabaw
      i oczywiście znajomych z po na stołkach prezesów i dyrektorów
      • Gość: wyborca Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.centertel.pl 14.12.12, 00:29
        Głosowałem na Nowakowskiego ponieważ podobały mi się jego interpelacje i poglądy w czasie gdy był radnym. Niestety bardzo mnie rozczarował w roli prezydenta , zmienił poglądy,
        zaczęła mu podobać się nieuczciwość i cwaniactwo. Nie mam pretensji o wywalenie z Urzędu ludzi Milewskiego , bo w większości była to zgraja bez kwalifikacji. Szkoda , że pozwolił odejść z MZD dyrektorowi Gryszpanowiczowi, bo te dobre pomysły na drogi i sekundniki są z pewnośią jego pomysłem, a te zasługi przypisujecie in plus Nowakowskiemu. Na pewno nie zagłosuję na niego ponownie. Oczywiście , że jest lepszym prezydentem niż Milewski, ale niestety nie ma do tej funkcji kwalifikacji . Widzę, że posłowanie miało na p. Nowakowskiego zły wpływ. Wielkie przekręty , które tam ogląda się powodują , że miejscowe na skalę powiatowego miasta zaczynają się podobać. To brak kręgosłupa moralnego. Dlatego nie zagłosuję ponownie.
        • Gość: zzj Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 08:13
          Ja też głosowałem na an w drugiej turze i nie powtórzę swojego wyboru. Będę stawiał na fachowców a nie pseudo z nadania partyjnego. Cóż mimo iż stawiam an wyżej niż milewskiego to jednak zdecydowanie brak kręgosłupa moralnego decyduje. Mam do tego sądu prawo i tyle.
        • Gość: UMP Watch Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.30.52.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 08:25
          W pełni podzielam opinie wyrażone przez interanutów Czytelnik oraz Wyborca.
          Artykuł wyraźnie obliczony jako inwestycja dziennikarek na nadchodzące trudne - wykazały się sprwanościa w lukrowaniu, aż mdłości dostałem ilości miodu jaki wylały na uszy Nowakowskiego. Chociaz mógłbym szczegółowo podważyć wiele zawartych w nim stwierdzeń i ocen, to ograniczę się do kilku drobnych uwag:
          - obietnice wyborcze nie są do spełniania - one służą do wygrywania wyborów (de Gaulle)
          i większość z nich lepiej żeby nie została spełniona, bo są tak kretyńskie: platforma widowkowa w Ciechomicach, stok narciarski w Ciechomiach, budowa portu lotniczego w Płocku, ładowanie pięniedzy w sukcesy zawodowej druzyny piłki nożnej, itd,.
          - kontynuacja największych głupot i numerów poprzednika: topienie pieniedzy w Wiśle (piłka nozna i molo oraz dryf), balowanie nad Wisłą (dyskoteki na plazy), pusczanie piniedzy z dymem w swiat na durną "promocję ogólnośiwatową"
          - słaba komunikacja społeczna i debilny PR robiony przez ignorantów i idiotów
          - fatalna polityka kadrowa i nepotyzm na dużą skalę, pozwalanie na i tolerowanie skandali, brak rzetelnej oceny pracy ludzi - co tam tyle czasu wyprwiał Buczkowski, co tam jescze robia Uchwał, Lakomski, Maron-Koziczyńska żeby ograniczyc się tylko do kilku przykładow, chociaż pod ręka mam znacznie więcej jeśli chodzi o UMP jaki i spółki i jednostki podległe prezydentowi.
          Miało byc krótko, więc będzie: prezydent lepszy od poprzedniegio ale jednak NIEPRZYGOTOWANY DO TEJ ROLI, słabe zarządzanie, fatalny dobór ludzi, dziecinada, słabość charakteru i niekonsekwencja,
          • Gość: Maciej Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.003.c71.petrotel.pl 14.12.12, 08:48
            Ale czego się spodziewać od człowieka, który totalnie nie spodziewał się, że wygra wybory i zostanie prezydentem - oczywiście nieprzygotowania.

Ja tam polityczny nie jestem, polityka mnie ogólnie nudzi od paru ładnych lat. Delikatnie się jej od czasu do czasu przyglądam, bo w końcu wypada wiedzieć, jaki podatek od jutra będę musiał płacić, jednak więcej po tym prezydencie się nie spodziewałem. Myślę sobie także, że może i bardzo dobrze, że on nic wielkiego nie robi, bo ja tam ogólnie nie mam ochoty uczyć kogoś jak być prezydentem za moje podatki. Za niecałe dwa lata, a może nawet i nie cały rok coś się w mieście ruszy i wtedy dopiero się zacznie :P
        • Gość: Jarek Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.play-internet.pl 14.12.12, 19:02
          Szkoda,że pozbywa się fachowców a trzyma miernoty typu Uchwał.
    • surowyprofesor Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja N... 14.12.12, 10:01
      Już o tym pisałem, więc tylko przypomnę, że:
      Jego wyborczym hasłem było: „Zbudujmy obwodnice. Z dala od polityki.”
      Mówił też pięknie m.in. o tym, że:
      „Lata nadchodzącej prezydentury to czas na rozwój, czas na dobre zmiany, które zagwarantują mieszkańcom Płocka lepsze życie.”
      oraz:
      „Nowakowski wśród nierozwiązanych dotychczas problemów Płocka wymienił m.in. brak bezkolizyjnych skrzyżowań i obwodnic, brak mieszkań socjalnych i komunalnych oraz rosnące zadłużenie miasta.”
      Płocczanie udzielili mu swojego poparcia wybierając na urząd prezydenta. Wierzyli, że może rzeczywiście przyszedł „czas na dobre zmiany.” Wybory dawno minęły, rządzący, ich klakierzy, kolesie, różni spadochroniarze urządzili się w ratuszu, spółkach, itp. biorąc za to sowitą kasę.
      Nadszedł czas na podsumowanie tej dwuletniej kadencji.
      Jaka jest obecna sytuacja Płocka i jego mieszkańców?
      Czy obietnice wyborcze zostały spełnione?
      Czy jesteśmy zadowoleni z rządów „pierwszego polonisty” i jego ludzi?
      Odpowiedź jest tylko jedna - porażka, rozczarowanie, totalna klapa!
      Obietnice zostały na papierze, do tego dochodzi: brak pracy, brak perspektyw, marazm, kolesiostwo, wycieczki, nepotyzm, nepotyzm, nepotyzm...
      Przypomnę płocczanom i wyborcom, że na początku swych rządów „pierwszy polonista” w ratuszu zadbał przede wszystkim o... siebie - nowe mebelki do gabinetu i wynagrodzenie na maksa, tj. ponad 12.000 zł miesięcznie! Brawo!
      Natomiast problemy mieszkańców związane np. z bezrobociem rozwiązuje „wywiadem bełkotem”- porównując nas do problemów Hiszpanów.
      Przecież oni (hiszpanie) mają jeszcze gorzej! Ale co tam nasze problemy! Ważne, że PLATFORMA MA PRACĘ: „ON” ma pracę, jego dwór, klakierzy, kolesie, różni spadochroniarze, itp. Prawdziwie oddany sprawie i miastu gospodarz Płocka! Od razu zrobiło się wszystkim lepiej! Żałosne...
      Takie jest podsumowanie rządów „pierwszego polonisty” w Płocku.
      A w Polsce...
      „Teraz K… My a la PO to 200 mln zł, które przez niecałe pięć lat od objęcia władzy, trafiło z państwowej kasy do prywatnych kieszeni działaczy PO, ich znajomych i rodzin...”

Platforma Obywatelska – by żyło się lepiej, SWOIM!

ps. Do redaktorek z Wyborczej. Czy to był artykuł sponsorowany? Ile kosztował? Czy też liczycie na etaty w ratuszu?
      • Gość: De Gaulle Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.31.236.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 10:19
        surowyprofesor napisał(a):

>>>Czy obietnice wyborcze zostały spełnione?

"obietnic wyborczych nie składa się po to aby je spełniac, ale po to aby z ich pomocą wygrywać wybory"
        Charlles de Gaulle

> ps. Do redaktorek z Wyborczej. Czy to był artykuł sponsorowany? Ile kosztował?
        > Czy też liczycie na etaty w ratuszu?

poniekąd sam sobie profesorze odpowiedziałes.
        ten tekst to wykazanie się umiejetnościami z zakresu komunikacji społecznej i PR, co jak wiadomo juz od dawana w UMP zupełnie nie funkcjonuje. Ale jak ma funkcjonowac, skoro zajmują się tym wyjątkowo ciemni ignoranci, tłumoki oraz zwykli idioci w rodzaju ropucha, żabci, jej dryrktora , itp.
        to była inwestycja pań redaktorek na nadchodzące szybkimi krokami cięzkie czasy dla dziennikarzy GW w Plocku .

• Gość: Kokosz Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 10:08
      Mam nieodparte wrażenie, że to najgorszy prezydent w historii Płocka. Już nawet czerwoni sobie lepiej radzili. Mam nadzieję, że pan Milewski będzie ponownie kandydował za 2 lata. To jedyna szansa dla naszego miasta na poprawę sytuacji.
      • Gość: tubylec Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.135.c70.petrotel.pl 14.12.12, 10:32
        ani 1, ani 2
      • Gość: menel Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.31.236.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 10:54
        Gość portalu: Kokosz napisał(a):

> Mam nadzieję, że pan Milewski będzie ponownie kandydował za 2 lata.
        >To jedyna szansa dla naszego miasta na poprawę sytuacji.

ja też wyczekuję z niecierliowością tego jak kania dżdżu, wprost przebieram nogami w oczekiwaniu na tę poprawę sytuacji naszego miasta a wtedy: nowe molo, port jachtowy z kapitanatem, komisariat Królewskiej Kanadyjskiej Policji Konnnej (ang. Royal Canadian Mounted Police), stok narciarski na płaskim, elektrownia węglowa 2 x 800 MW w Radziwiu, tramwaj, metro, międzynardowy port lotniczy, kosmodrom, sześciopasmowe obwodnice przez 3 nowe mosty drogowe i kolejowe.
        • ogrodnik1234 Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja 14.12.12, 11:38
          mam nadzieję, ze ani Milewski, ani Nowakowski nie będą mieli szans na reelekcję, ci z wymienionych moze również na reerekcję czego wynikiem jest brak organów odpowiednich za produjcję plemników. Liczę że za dwa lata będą zmiany i do tego czasu wykrystalizuje się osoba godna zajmować najwazniejsze stanowisko w naszym mieście
    • niziolek0 Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja N... 14.12.12, 11:53
      Głosowałem na pana Nowakowskieogo i jestem rozczarowany?...... mało powiedziane. Wstydzę się dzisiaj mojego wyboru. Przyjrzyjcie się polityce kadrowej w UMP i podległym jednostkom. Mamy samych fachowców; Pan Czwartek nie poradził sobie z dwoma dziedzinami - sportem i turystyką i zabrali biedaczkowi turystykę. Utworzyli nowy Wydział Turystyki i czegoś tam, na którego czele stanął następny fachowiec pani Białecka. Nastepny to fachowiec od promocji w naszym mieście - gbur Łakomski, który wozi tyłek z kolesiami za nasze pieniądze do Chin, na jakieś dryfy i BÓG wie gdzie jeszcze. A miasto pozostaje nadal nieoznakowane pod względem turystycznym. A kultura i poziom imprez w naszym mieście pozostawia wiele do życzenia. Zlikwidowali Dom Darmstadt gdzie odbywało się wiele recitali, spotkań z ciekawymi ludźmi i pokazów. Zlikwidowali dobrze działającą informację turystyczną, gdzie zaglądałem od czasu do czasu żeby kupić jakąś pamiątkę z Płocka, bądź zasięgnąć języka. Bardzo mile wspominam osoby które tam pracowały. A ORLEN-ARENA - sportowo martwa, poza kilkoma meczami z udziałem naszych piłkarzy ręcznych nic się nie dzieje. Lecą same kabarety no i ostatnio nasza prestiżowa impreza - wybory Miss Polski. I tak można wyliczać dokonania naszego Prezydenta i jego wesołej i beztroskiej ekipy. A nasza Gazeta i jej redaktorzy zeszli na psy. ZROBIŁA SIĘ MAŁO OBIEKTYWNA I WAZELINIARSKA.
      • Gość: workhero Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.12, 13:34
        Największym nieszczęściem dla obecnie panującego było zatrudnienie lenia i absolwenta płockiego Cambridge na stanowisku dyrektora MUP-u, co jeszcze bardziej pogorszyło sytuację na płockim rynku pracy.
        • Gość: maciek Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.centertel.pl 14.12.12, 14:06
          Na plus - inwestycje drogowe, orliki, przedszkola, place zabaw. Otwartość na ludzi, zaangażowanie. Jako plus stawiam (pomimo krzyku wielu osób) reformę edukacji, idzie niż i trzeba odwagi, aby zwiększyć liczbę uczniów w klasach itd. Do

Na minus - Pijar i brak kompetencji niektórych urzędników, wpadki jak np. przy jarmarku tumskim
          Nie poradzenie sobie ze sprawą mola, jeszcze trochę czasu minie i ludzie zapomną, że za to odpowiada M.M. i przylepi się do AN.

NEUTRALNE - uważam, że prezydent nie odpowiada za brak pracy w regionie. Natomiast może podejmować próby sciągnięcia inwestorów oraz stworzenie warunków przyjaznych do inwestowania. Tutaj nie było za dużo ruchu...chyba

Generalnie jak w kilku kwestiach się podciągnie to pewnie zagłosuję na niego
          • Gość: obserwator Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 14:16
            czyli jesteś jedenym z niewielu, którego rozumu nic nie jest w stanie nauczyć
            • Gość: pół Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 14:39
              podsumowany jest półmetek to teraz pora żeby podsumować :
              półgłówek, półgębek oraz półswiatek a także półwyrób i półwariat
              na podsumowanie półdupka, półgęska, póługoru oraz półżartu przyjdzie czas
              na razie czas na półuśmiech i półukłon.

półświadomym mozna wskazać iż półgłówek - wiadomo kto , półgęsek ( jego sympatia ?), półwyrób np osłona molo, póługór -pppt etc etc
            • Gość: slawek Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.centertel.pl 14.12.12, 17:35
              genialny z Ciebie obserwator...
    • Gość: ja Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 17:02
      To czemu kolesiom dają prace??
      • Gość: gość Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.12, 17:16
        forum.gazeta.pl/forum/w,536,137256229,137256229,sami_swoi_czyli_AN_company.html
        • kazio13-net zmarnowane dwa lata 14.12.12, 18:15
          Przywołany niejako do tablicy przez poprzednika wyrażę swoja opinię o tych dwóch latach.
          Otóż ( aby było jasne) też należę do grupy osób , która dala się zwieść obiecankom wyborczym typu " „Zbudujmy obwodnice. Z dala od polityki.” , i zagłosowałem na an ( pisownia celowa) i niestety do tej pory jak o tym pomyślę to mam torsje , jestem zły sam na siebie.
          te dwa lata oceniam bardzo źle , jako dwa zmarnowane lata , zmarnowane na "zachcianki władzy" ( wyjazdy , mebelki itp.) i grę pod publikę ( piaskownice , boiska itp.) . Nic , dosłownie NIC z tego co proponował nam wyborcom do dnia dzisiejszego nie zrobił. I nie ma znaczenia dla mnie co tam gadał de Gaulle bo wybory samorządowe traktuje jako wybór gospodarza a nie polityka. Nie będę sie tu rozpisywał co do przykładów , które powodują taka moją ocenę , pisałem juz tu o tym wielokrotnie.
          zwrócę uwagę jedynie na te "obwodnice" . Przypomnę , że to hasło stawiane było w formie zawoalowanego zarzutu poprzednikowi , ze nic w tej sprawie nie zrobił. Tłumaczenie więc dziś , że nie mogłem bo "nie dali kasy" jest w związku z tym śmieszne , bo to tak jak by tamtemu (MM) dali , a on nie zrobił, nie zrobił bo też nie dali.

I na koniec , ta cala wyliczanka gw tych sukcesów kojarzy mi sie z sytuacja , w której do lekarza przychodzi chory na raka , a ten mu ordynuje tabletki od bólu głowy , która zresztą tez go boli.

Pani "dziennikarko" , powiem szczerze ze w pani "gniocie" zabrało mi jedynie na koniec kultowych słów " to ja jarząbek , trener ..." .
          • kazio13-net Re: zmarnowane dwa lata 14.12.12, 18:29
            w uzupełnieniu , tylko jeden przykład z dnia dzisiejszego , na to o czym pisał jeden z internautów czyli szalonej rozbudowy armii urzędników w ratuszu , których ilu jest nikt nie wie i nikt nie wie o ile wzrosło zatrudnienie w ciągu tych dwóch lat :
            ( za zarządzeniem an)
            Zwiększam limit zatrudnienia w Zarządzie Jednostek Oświatowych w Płocku o 1 etat w
            ramach umowy o pracę.
            § 2
            Limit zatrudnienia w Zarządzie Jednostek Oświatowych w Płocku po dokonanym
            zwiększeniu wyniesie 51,50 etatu.

czyli w komórce , ktora "nadzoruje jednostki oświatowe , w szkołach , w których zwalnia się nauczycieli pracuje juz ponad 50 urzędników i jeszcze przyjmuje sie kolejnego .

tak rządzi dobry gospodarz i to w czasie kryzysu?
          • Gość: hugo chaves Re: zmarnowane dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 18:35
            wozniak już się załapał w ratuszu a reszta "zespołu " kombinuje jak łysy koń pod górę jakie by tu jeszcze pochlebstwa władzy uczynić coby własną d..e przed zakusami czerskiej ratować ale czasy ciężkie i juz samymi pochlebstwami się tematu nie opędzi , trzeba twardszych działań a nasza dziennikarka wcale nie przoduje w wyszkoleniu politycznym i bojowym toteż miota się biedactwo jak nie przymierzając góral po pustym sklepie . ostatnio wysłuchała wynurzeń kierownika budowy z f-my szuwarek o dziedziczeniu cech przez potomstwo od rodziców . niby mogła wiedzieć że skoro dziecko zostało zmajstrowane po pijaku w rowie przydrożnym to dobrze nie będzie ale jednak wysłuchała i w tytule swego "artykułu " wyraziła nadzieję że rzeczony bękart wypięknieje co jakby z punktu widzenia "matki chrzestnej " jest zrozumiałe ale z punktu widzenia profesjonalizmu ( uwaga trudne słowo !) dziennikarskiego nie za bardzo . trudno się więc dziwić że "podsumowując" dwa lata swojego potencjalnego pracodawcy zachowuje rewolucyjna czujność oraz że tak powiem "ostrożnośc procesową" wszelkie niedociągnięcia kładąc na karb błędów i wypaczeń . tak więc kontynuując wielką tradycję "socjalizm tak - wypaczenia nie " pani "redaktor" głosi - "Nowakowski tak - wypaczenia nie !"
            Zgodzilibyśmy sie z tym o ile wypaczenia zostałyby uznane za równoznaczne z ropuchem ale to chyba przekracza możliwości .
            • Gość: odmienny ogląd Re: zmarnowane dwa lata IP: *.31.252.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 19:09

wizjertele napisał(a):

>>AN jest kompetentnym i inteligentnym człowiekiem, który potrafi z każdym pogadać i każdego wysłuchać.

1. to nieprawda
              2. on się wręcz panicznie boi i unika jak diabeł świeconej wody rozmów z mądrejszymi od niego, zwłaszcza z taki co odmniennie niż on postrzegają otaczającą rzeczywistośc
              3. takie kwalifikacje są dobre i wystarczjące dla spowiednika, ale nie dla zarządzającego

BWT: masz mniej więcej takie same pojęcie o zarządzaniu miastem i wyobrażenie o potrzebnych na tym stanowisku kwalifikacjach, jak Nowakowski o wymaganiach w stosunku do kandydata na prezesa zarzadu Spólki Zawodowej Piłki Nożnej Wisła Płock SA: "kochać klub i mieć pasję pt piłka"
    • obeznany44 Re: Obiektywna ocena prezydentury Nowakowskiego 14.12.12, 19:43
      DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO DNO
      • Gość: hahaha Re: Podejrzane wpisy we wątku IP: *.c155.petrotel.pl 14.12.12, 19:57
        można przeczytać z kilkanaście wpisów z nieznanymi nickami albo anonimowych, odrealnionych od tego co zazwyczaj można było przeczytać o "fachowości" nowakowskiego, to może oznaczać tylko jedno.....

nowakowski odejdź wstydu oszczędź !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ob Re: Podejrzane wpisy we wątku IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.12, 20:24
          kłamią ?
        • Gość: ag64 Re: Podejrzane wpisy we wątku IP: *.class103.petrotel.pl 14.12.12, 20:39
          Jeżeli AN zacznie budowę obwodnicy od ronda dzwon przez rondo przy Budmacie do ul .Długiej , to zpewni sobie reelekcję na drugą kadencję w pierwszej rundzie wyborów za dwa lata. Dodam że nie jestem zwolennikiem AN ani tego od tramwajów (motorniczego), ale brakuje takiego uczciwego jak Drętkiewicz, jeżeli jeszcze ktoś pamięta. Chciałbym żeby ktoś porównał ile było wtedy zatrudnionych w UM a ile jest dzisiaj.
          • Gość: kierowca brawo za udrożnienie płocka IP: *.dynamic.mm.pl 14.12.12, 20:53
            j.w.
            • obeznany44 Re: brawo za udrożnienie płocka 14.12.12, 22:11
              Jeżeli AN zacznie budowę obwodnicy od ronda dzwon przez rondo przy Budmacie do ul .Długiej , to zpewni sobie reelekcję

nie rób sobie jaj i nie strasz ludzi
              • Gość: UMP Watch Re: brawo za udrożnienie płocka IP: *.146.223.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 22:26
                obeznany44 napisał:

> nie rób sobie jaj i nie strasz ludzi

1. czy budowa drogi od ronda WP przez nondo przy Budmacie i dalej do Bielskiej i Długiej to rzeczywiście byłaby taka straszna rzecz, której należy się bać?????
                2. to nie są jaja, ta budowa jest ostro przygotowywana i ma szanse ruszyc najpóźniej w 2014 roku.
                3. jak to łatwo chlapnąc cos bez sensu
                • obeznany44 Re: brawo za udrożnienie płocka 15.12.12, 12:26
                  2. to nie są jaja, ta budowa jest ostro przygotowywana i ma szanse ruszyc najpó
                  > źniej w 2014 roku

zaraz zleję się z wrażenia, ale nie z "osiągnięć" an tylko jego PR, jeszcze nic nie zrobił a już są peany

to jego porzedników trzeba by beatyfikować albo kanonizować na drugi most i drogi do niego

• Gość: abc Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.c155.petrotel.pl 15.12.12, 00:39
      nauczyciel, który niszczy płockie szkolnictwo, tyle mogę o nim powiedzieć
      • Gość: umobserwer do UMP Wacht IP: *.plock.mm.pl 15.12.12, 13:25
        albo kolega nie zrozumiał , albo jaja sobie robi, nie chodziło , ze poprzednik straszy budową ronda ale tym , ze może nijaki an zagrać ta budowa w kampanii i wygrać , stąd ten strach , u mnie też
        • Gość: do umobserwera Re: do UMP Wacht IP: *.204.7.197.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.12.12, 13:56
          Gość portalu: umobserwer napisał(a):

> albo kolega nie zrozumiał , albo jaja sobie robi,

1. kolega wszystko verstein, verstein - proszę go nie obrażać sugerując tępotę
          2. tak, jaja sobie robi równo ze wszystkiego i każdego, zwłaszcza z tych co nie potrafią powiedzieć/zapisać z sensem prostej rzeczy
          3. że budowa drogi (jakie rondo?) ruszy to jest pewne jak 2 x 2
          4. że gdy ta budowa już ruszy, to będzie nią grał w kampanii, to jeszcze pewniejsze
          5. strach to pomyśleć, że budowa jednej drogi, co prawda bardzo potrzebnej drogi, może przesłonić inne głupoty i cala mizerię rządów i wskutek tego zapewnić wygraną i reelekcję na kolejna kadecję - tak, tego trzeba się bać najbardziej, bać się głupoty ludzkiej i niezdolności do zobaczenia w pełnym wymiarze słabości rządzącego i wydania adekwatnej do tego oceny całosci poczynań pretendenta.
          • Gość: Paweł Stefański Re: do UMP Wacht IP: *.147.49.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.12.12, 16:48
            ten link wklejam a 'propos obietnic wyborczych oraz tak awansem odnosnie programu na druga połowkę kadencji a także przyszłej kampanii wyborczej

wyborcza.biz/biznes/1,100896,13055682,Kazdy_chce_lotnisko__Wystarczy_pasazerow_.html#BoxBizTxt#BoxBizTxt
          • Gość: umobserwer Re: do UMP Wacht IP: *.plock.mm.pl 15.12.12, 19:11
            Z taka ocena sytuacji zgadzam się ( choc ze strasznym smutkiem) w calości - niestety
    • Gość: płocczanin dużo chwalenia mało własnych pomysłów IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.12, 22:37
      wiele rzeczy zrobiło się z rozpędu po poprzedniku, sporo dzięki pieniądzom marszałka Struzika. Sukcesów spektakularnych własnych raczej brak. Poczekajmy jeszcze do końca kadencji - może się jeszcze coś pozytywnego wydarzy żebym zmienił zdanie
      • Gość: jeden Re: dużo chwalenia mało własnych pomysłów IP: *.class97.petrotel.pl 16.12.12, 10:18
        jedyna pozytywna rzecz która może się wydarzyć to... koniec kadencji bez reelekcji
        • Gość: umobserwer Re: dużo chwalenia mało własnych pomysłów IP: *.dynamic.mm.pl 16.12.12, 19:58
          Jak czytam taki oto tekst :"drogowcy inaczej wykonali tam oznakowanie poziome ulicy" , który wymieniany jest jako osiągnięcie , to nie wiem czy smiać sie czy płakać,
          czy pomalowanie paru linii na jezdni to sukces? jeśli tak to niedługo będzie tez sukcesem np. wymiana przepalonej żarówki , w którejś latarni .

Widać więc , że nie ma się czym "poważnym" pochwalić tego gościa i pani "dziennikarka" w swoim dazeniu do ratusza sięga juz po takie argumenty , aby bylo ich duzo , ciężar ich znaczenia nie ma
    • Gość: sypio Re: Podsumowaliśmy półmetek prezydentury Andrzeja IP: *.plock.mm.pl 16.12.12, 20:25
      Każdy z prezydentów zaapisał się już złotymi zgłoskami w historii Płocka. I choć doceniam i podziwiam działania Nowakowskiego na tak małym budżecie to jak narazie nie dorasta do pięt dokonanom Milewskiemu. Zaznaczam, że nie jestem z żadnej partii obydwóch prezydentów. Nie należę do żadnej partii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka