henrykkreuz 21.03.13, 11:27 www.sfora.pl/Polacy-rzucili-sie-na-szmateksy-Boom-na-rzeczy-z-drugiej-reki-a53756/6#comments Powstanie z kolan Polaków - 23 marzec 2013! www.nowyekran.pl/category/9,polityka www.rzeczpospolita.com/stanpdf/Przyczynek.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mor Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.13, 11:40 Polacy nie są kolanach lecz na kanapach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 11:57 Na kolanach to byli jak za psie pieniadze dorabiali np Austriaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 12:14 Aha, to ty masz na myśli polskich bogaczy siedzących na niemieckich kanapach z wystawki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 12:25 Nie, tych co zamiast walczyć o Wolną Polske arbajtowali a po zwycięstwie wrócili do Polski, a teraz palą głupa, że nie take Polske walczyli np na mexico platz i w jego okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 12:43 a czemu ty wypowiadasz się za mor Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Nie o takie Polskie... 21.03.13, 12:57 a to ciekawe bo sam przodownik tzw transformacji (o rewolucji nie piszę przez zwykły szacunek do wszelkich rewolucji i rewolucjonistów a także uniknięcie groteskowości) mówił cytat oryginalny: nie o takie Polskie walczyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Nie o takie Polskie... 21.03.13, 13:00 Nie o takie jednak walczył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Dzięki Bogu są jeszcze tacy ludzie. IP: *.205.70.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 16:40 Panie Henryku, niech Pan nie zwraca uwagi na tego czy innego idiotę, tylko robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: Dzięki Bogu są jeszcze tacy ludzie. IP: *.class96.petrotel.pl 21.03.13, 16:57 Panie Heniu ja podejrzewam, że większość Pana nie rozumie co pan pisze bo rozumek krótki Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Z duszą Polaków od dawna dzieje się źle 24.03.13, 11:19 Mieszkając w Wiedniu nie sposób było nie wiedzieć co to Mexico Platz i okolice, jadąc nad Dunaj w sobotę, niedzielę przejeżdżało się obok. Byłem tam kilka razy zobaczyć jak to wygląda, spotkałem płocczan wielkich biznesmenów, handlujących przemyconymi papierosami, kryształami, nawet jedzeniem w tym konserwami z gulaszem angielskim (lata osiemdziesiąte), ale do rzeczy. Byłem wtedy jeszcze przystojny i młody, pojechałem na Mexico zobaczyć jak to wygląda, a wyglądało jak handel na ulicy za okupacji. Zobaczyłem dwie ładne dziewczyny które usiłowały sprzedać jakieś marne badziewie i zrobiło mi się ich szkoda więc zapytałem ile za to wszystko co mają chcą szylingów. Powiedziały że 1000 może 1200, więc ja im powiedziałem że kupię od nich to wszystko ale pod warunkiem, że pozostały im czas (parę godzin) poświęcą na poznanie Wiednia, a ja mogę być ich przewodnikiem. Zgodziły się, więc zapłaciłem za ten "towar" i idąc z nimi do mojego samochodu po drodze wrzuciłem ten już mój "towar" do śmietnika, a one .... rzuciły się do tego śmietnika i zaczęły "to" wyciągać że szkoda itp, więc ja zostawiłem je i już nie chciałem pokazywać im Wiednia. Było to bardzo przykre doświadczenie, rozczarowanie mentalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Z duszą Polaków od dawna dzieje się źle IP: *.105.c90.petrotel.pl 25.03.13, 18:03 Ja w latach 70-tych tez bywałem na Mexico Platz i tez widziałem polską smietankę: lekarzy,prawnikow, sedziów, znanych aktorów handlujacych kryształami i papierosami Mallboro. Szkoda było mi tych ludzi Spali w F-126p Skodach Ładach, Polonezach Swoje potrzeby zalatwiali w krzakach. Gotowali na kuchenkach gazowych zupy z proszku. Austriacy patrzyli na to z politowaniem nie raz przynieśli im cos do jedzenia Ludzie Ci wracali do kraju i opowiadali znajomym jak to oni zwiedzali Wiedeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baracuda Re: Z duszą Polaków od dawna dzieje się źle IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.13, 11:25 to widze po komentarzu waszeci - no prosze jaki wyrywny i wspomagajacy rodak z syndromem pomocowym - brawo dla tamtych pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Z duszą Polaków od dawna dzieje się źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 20:04 a za co? Za przedsiębiorczość w śmietniku? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Rewolucja po polsku 21.03.13, 13:06 Walczyli my jak lwy... aż do rana czyli..... rewolucja po polsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karalak Re: Rewolucja po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 13:50 Ty city masz jakieś problemy psychiczne. Nie może wszystkiego w jednym poście tylko zawsze w trzech. Rekord Guinessa chcesz ustanowić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: Rewolucja po polsku IP: *.class96.petrotel.pl 21.03.13, 14:20 Czy Polacy to naród czy plemię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydyemu Re: Rewolucja po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 14:26 A ty osobiście jak to odczuwasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieś Re: do głuptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 17:49 ja w odróżnieniu od charyzmatycznego citymena nie mam żadnego szacunku ani dla rewolucji ani rewolucjonistów ponieważ rewolucjoniści to pscychopaci , kanalie, złodzieje, zwyrodnialcy i mordercy . Wszyscy co do jednego i bez żadnych wyjątków. kim natomiast jest człowiek który takich szanuje pozostawiam państwa własnej ocenie . Odpowiedz Link Zgłoś
lista_wojownkow Re: do głuptaka 21.03.13, 20:33 > ja w odróżnieniu od charyzmatycznego citymena nie mam żadnego szacunku ani dla > rewolucji ani rewolucjonistów ponieważ rewolucjoniści to pscychopaci , kanalie, > złodzieje, zwyrodnialcy i mordercy . Wszyscy co do jednego i bez żadnych wyj > ątków. kim natomiast jest człowiek który takich szanuje pozostawiam państwa wła > snej ocenie . jedni szanują bohaterów drudzy kolaborantów, każdemu wg charyzmy i uczciwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiśniewski Re: ten zezik ach ten zezik ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 22:24 sylwuś ! spadaj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waderski Re: ten zezik ach ten zezik ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 08:12 Lider PŁOCKICH WOJOWNIKÓW tapety.joe.pl/tapeta/filmy/star-wars/lord-vader-z-rekami-na-pasie.jpg Prawda, że charyzmatyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: drugi gadżet neoplusa 23.03.13, 10:58 neoplus pozazdrościł gadżetów i obok gruszki do... ma już drugi :] nowy gadżet neoplusa Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: do głuptaka neoplusa 23.03.13, 11:10 ty w ooróżnieniu do innych nie masz nawet szacunku do samego siebie, liczysz jedynie na bierność i płynięcie z prądem wraz ze ściekami... natomiast twoja skrajnie redukcjonistyczna percepcja rzeczywistości w której każdy rewolucjonista to morderca a zapewne wg twojego miemania każdy głupi, bierny ale wierny to święty lub conajmniej błogosławiony o ile ze względów oczywistych nie nadaje się do jakiejkolwiek refleksji czy dyskusji o tyle do analizy specjalistów już jak najbardziej zwycięstwem rewolucyjnych zmian jest już właśnie sam fakt że takie coś jak ty może bezkarnie bełkotać sobie mojąc prawo do własnego zdania w przeciwieństwie do przedrewolucyjnego porządku porządku świata w którym zostałbyś skrócony o głowę przez lepszą rasę panów w wersji feudalnej... na którym to świecie nie miałbyś szans nawet zważywszy na twoją wątpliwą inteligencję na którą się tu czasem powołujesz ze swoją chłopską lub plebejską proweniencją, a brak elementarnej wiedzy choćby w tym zakresie już na to wskazuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.13, 20:26 nie powstaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.13, 08:57 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130323/GRUDZIADZ01/130329739 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Podnieść się z godnością, czy leżeć i kwiczeć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 10:14 ja widzę sprawę tak, podczepianie się tu czy tam jakiejś bezpłodnej intelektualnie szumowiny jest nieuniknione, ale dla sprawy nie ma to żadnego znaczenia. Cele są jasno postawione, metody ich osiągnięcia też i jeżeli Polacy uznają je za słuszne i noszą jeszcze w sercach resztki godności to podejmą się ich zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: Podnieść się z godnością, czy leżeć i kwiczeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 11:54 wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Londynczycy-mamy-dosc-polskich-bezdomnych,wid,15439887,wiadomosc.html Człowiek raz zepchnięty na margines już się nie podniesie. Zmian mogą tylko dokonać Ci którzy jeszcze nie dotarli na samo dno, mają cień godności i nadziei, które zamienione w czyn i sukces dokonają cudu, czego Wam i sobie życzę. Szczęść Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha Re: Podnieść się z godnością, czy leżeć i kwiczeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 12:09 city nawet jak stoi to wygląda jakby klęczał ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klenczon Re: Podnieść się z godnością, czy leżeć i kwiczeć IP: *.152.c68.petrotel.pl 23.03.13, 13:53 ty neoplus ty z tym klęczeniem to chyba masz z autopsjii hahahaahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 19:52 ja jak leżę to jeszcze wyglądam bardziej pionowo niż city stojący na stołku na palcach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarz Re: do tego w pasach IP: *.037.c87.petrotel.pl 24.03.13, 08:41 ty cały czas leżysz tylko żal tego nic niewinnego personelu w zalesiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~`~` Re: do tego w pasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 10:51 jak już tacy dzielni wojownicy jak city mają nas bronić to nie jest wesoło . niech już lepiej śmieci tymi swoimi wypocinami pod biedronką tylko niech uważa na ciecia , cieć co prawda ma już swoje lata ale może bidakowi skórę przetrzepać że hej ~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieciu Re: do tego w pasach IP: *.037.c87.petrotel.pl 24.03.13, 10:57 ty byś biedaku coś se przetrzepał jakbyś jeszcze mógł hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejm Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 16:37 www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/transmisje.xsp?unid=660652A379FFC3DFC1257B3A00358E48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 19:24 www.youtube.com/watch?NR=1&v=VsfIimaGKBc&feature=endscreen Nigdy, nigdy to wam się nie uda. Posłuchaj dobrze naszego wielkiego przywódcy religijnego Rebe Friedmana. Posłuchaj dobrze jak mówi, wy razem wzięci nie macie tej odwagi i siły co on jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 19:47 jak city już wstanie z kolan to prosze o foto , musze sam ocenić czy to nie jakis fotomontaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 13:33 Im dłużej żyję, im więcej widzę, tym bardziej dostrzegam że my Polacy jesteśmy idiotami, a to przygnębiające jest bardzo. Nawet swoich przywódców wyłonić nie potrafimy, tylko akceptujemy tych co nam nasi wrogowie podstawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihiha Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.c154.petrotel.pl 28.03.13, 19:07 Tylko naród jest zdolny wyłonic przywódcę Plemię nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: has Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.141.c71.petrotel.pl 28.03.13, 19:10 has bara i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Dunin-Wąsowicz Re: Powstanie z kolan Polaków nie nastąpi IP: *.ip.netia.com.pl 09.04.13, 16:07 10 kwietnia br to trzecia rocznica Tragedii Smoleńskiej, nie widać nigdzie programu obchodów w Płocku, czyzby znowu udało sie pozbawić płocczan mozliwości wspólnej modlitwy za tragicznie zmarłych, mam nadzieję że jednak płocczanie spotkaja sie w Stanisławówce lub w swoich parafiach by modlić się za poległych i za swoich oprawców w Płocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NA ZYWO Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 09:21 www.niedziela.pl/artykul/4537/Smolensk-pamietamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 21:34 To niemożliwe drogi panie, to niemożliwe. Dopóki w śmietnikach "zachodu" nie zabraknie pożywienia, dopóki w zachodnich złomowiskach będą stać takie ekstra bryki, dopóki córka i żona zarobi dawaniem dupy jakiemuś brudasowi na zachodzie, póki na zachodzie będą potrzebować do obsługi zmywaka i starców, póki ogórki będą rosły w dojczland - to polacy nie powstaną z kolan. My mamy duszę niewolnika i nie mamy wyższych aspiracji, tak już od wieków aby przeżyć obsługiwaliśmy Prusy od robót sezonowych po seks. Taka nasza polska mentalność została ukształtowana przez 10 wieków. Ostatni dumni i wolni Polacy zginęli po zdławionym w 11 wieku powstaniu przeciwko chrześcijańskim okupantom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo+ Re: do polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 23:09 ty jednak dureń jesteś, i w dodatku bez wykształcenia jak wnioskuję z treści wpisu podstawowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: do wkur..go neo+ IP: *.246.c88.petrotel.pl 11.04.13, 11:11 daj spokój dobrze wiemy że dużo prawdy napisał.. sex usługi na zachodzie polską d... stoją i to co ciekawsze bez względu na wykształcenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: london city Re: do wkur..go neo+ IP: *.246.c88.petrotel.pl 11.04.13, 11:15 biura podróży powinny w polsce zmienić politykę reklamową i zachęcać rodaków płci męskiej w taki sposób: chcesz poznać europę a przy okazji całą, gołą prawdę? wyjedź do londynu lub berlina.. twoja dziewczyna, żona, kochanka i koleżanka już tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: kariera w UK po polsku IP: *.246.c88.petrotel.pl 11.04.13, 11:23 kariera w UK (wrażliwych panów uprasza się o zaniechanie oglądania) www.kciuk.pl/2000-seksownych-Polek-w-UK-a45145 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihiha Prawdziwi Polacy poprowadzą naród do boju IP: *.108.c85.petrotel.pl 13.04.13, 19:08 www.youtube.com/watch?v=o3BZZu6LTLw Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Prawdziwi Polacy poprowadzą naród do boju 13.04.13, 20:30 I dokąd ci biedni Polacy mogli dojść wybierając sobie wodzów po ognistej wodzie.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihiha Re: Prawdziwi Polacy poprowadzą naród do boju IP: *.024.c90.petrotel.pl 14.04.13, 09:07 Polacy są tacy sami jak ten pijany prezydent I dlatego zawsze swój wybierze swojego Polska to dziki kraj jak powiedział minister w rządze Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Tak wygląda zdrada obcych w naszym domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 21:27 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x9o9m08F5AE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ems Re: Tak wygląda zdrada obcych w naszym domu IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.13, 10:56 niektórzy powstali z kolan plock.gazeta.pl/plock/51,35710,13737434.html?i=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nypel fi 50 Re: Tak wygląda zdrada obcych w naszym domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 18:49 No i jak chłopy ? Powstał tam który z kolan ? To jak powstał niech se portki otrzepie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihiha Powstaną z kolan i sprawa się rypnie IP: *.c157.petrotel.pl 15.04.13, 20:53 Oficer relacjonował rozmowę, którą odbył 10 kwietnia 2010 roku z ówczesnym wiceszefem BOR, gen. Pawłem Bielawnym. Jak wspominał, ok. godz. 9. zadzwonił do gen. Bielawnego, by uzyskać informacje na temat swojego szefa Aleksandra Szczygły. - Bielawny powiedział wyraźnie, że trzy osoby są ranne i zabrały je karetki jadące na sygnale - mówił płk Grudziński w rozmowie z niezalezna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Powstaną z kolan i sprawa się rypnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 21:05 pacjenta po operacji pielegniarz wiezie szpitalnym korytarzem , pacjent sie budzi i pyta : dokąd my jedziemy ? - do prosektorium - odpowiada pielęgniarz .-Ale przecież ja jeszcze nie umarłem - mówi pacjent/ A pielęgniarz na to - A myśmy jeszcze nie dojechali ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Powstaną z kolan i sprawa się rypnie IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.13, 21:49 wpolityce.pl/wydarzenia/51440-mieszkancy-elblaga-powiedzieli-nie-platformie-obywatelskiej-w-referendum-wyrzucili-ze-stolkow-prezydenta-nowaczyka-oraz-rade-miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieś Re: Powstaną z kolan i sprawa się rypnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 21:53 w plocku to niemozliwe , jest zbyt przeżarty korupcją !!! i chociaż nasi ukochani przywódcy zasługują na wywiezienie na taczkach to nic takiego sie nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niew Re: Powstaną z kolan i sprawa się rypnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.13, 08:13 Niewolnicy, dopóki z pańskiego stołu coś czasami spadnie, to nie mają powodu do buntu, będą czekać jak psy na nowy ochłap, nową kość i merdać ogonem. Mało jest takich, co to nie godzą się na rolę niewolnika a jeszcze pokazują jak wyjść z tego stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.13, 12:00 Słowacki Juliusz Kiedy prawdziwie Polacy powstaną Kiedy prawdziwie Polacy powstaną, To składek zbierać nie będą narody, Lecz ogłupieją... i na pieśń strzelaną Więżą uszy... odemkną gospody... I będą wieści z wichrami wchodziły, A każda będzie... serce ludów pasła; Nieznajomymi świat poruszą siły Na nieznajome jakieś wielkie hasła. Nie pojmie Francuz... co to w świecie znaczy. Że jakiś naród... wstał w ciemności dymie, Choć tak rozpaczny... nie w imię rozpaczy. Choć taki mściwy - a nie w zemsty imię. Nie pojmie... Jaką duch odbył robotę W przeświętych serca ludzkiego - ciemnicach. Iż przez sztandary je tłumaczył złote I przez bój wielki - i w dział błyskawicach. "Cóż to" - zapyta - "są za bezimieńce, Którzy na dawnym wstali mogilniku? Bój tylko widać i ogniste wieńce, A zwierzęcego nic nie słychać krzyku! Nie to nie ludzie z krwi i ciał być muszą. Lecz jacyś pewnie upiorni rycerze, Którzy za duszę walczą tylko duszą I ogniem biją niebieskim w pancerze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Powstanie z kolan Polaków IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.13, 14:49 dobry wiersz Odpowiedz Link Zgłoś