IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:24
Zatankowałem gaz na takiej małej stacyjce znajdującej się na około 50 metrów od salonu skody (radziwie)jadąc w kierunku soczewki (po drugiej stronie ulicy) SYF MALARIA. Auto prychało, kichało, zdychało, obroty latały w górę i w dół. Po zatankowaniu na stacji orlenu, na przeciwko stanisławówki wszystko wróciło do normy. Napiszcie które stacje omijacie a na których można spokojnie tankować. Osoby kótre mają do powiedzenia tyle co " było trzeba nie instalwać gazu, gaz to gó ..wno" proszone są o zachowanie milczenia i nie zaśmiecanie tematu;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Malutka Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:39
      Jeśli już tankujesz gaz po stronie Radziwia, to proponuję gazik ze stacji
      Orlenu (ale w barwach niebieskich dawnej Petrochemii - stacja połączona z drugą
      po CPN-ie), która znajuje się po prawej stronie jak jedziesz w kierunku Łącka.
      Gaz jest zawsze dostarczany z Orlenu i z zasady jest dobrej jakości. Wiem, bo
      tam tankuję. Taki sam gaz dostaniesz na Przemysłowej na stacji czerwonej Orlen
      Gaz-u, ewentualnie przy ul. Długiej - tam gaz jest ponoć bezpośrednio z samej
      rozlewni. Resztę stacji (szczególnie tych obcych) z reguły staram się omijać.
      • Gość: uzytkownik Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:32
        male stacyjki i choc nie jest to oczywiscie regula moga byc zrodlem niskiej
        jakosci, czeciej niska jakosc gwarantuja podejzane ceny, jedno jest pewne
        trzymac sie swojej sprawdzonej stacji o ile to mozliwe,

apropo stacji za mostem to nie moge narzekac na gaz ze stacji na wylocie z
        miasta,w kierunku gor tankuje tam dosc czesto i mysle ze reklamowanie sie tam
        orlenem to nie sciema
        pzdr
    • Gość: audi_driver Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:45
      Nie polecam 2 stacji jadąc na Maszewo Duże, po lewej i prawej stronie, jeszcze
      przez Zglenickiego. Ja się tankuję na Przemysłowej (bliżej Championa) i na
      Wyszogrodzkiej (teren byłej jednostki)- ten sam właściciel i gaz z Orlenu, bo
      widziałem jak przywożą. Od czasu do czasu tankuję na Miodowej, nie narzekam.
      • Gość: gaziarz Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:20
        > Nie polecam 2 stacji jadąc na Maszewo Duże, po lewej i prawej stronie, jeszcze
        > przez Zglenickiego. Ja się tankuję na Przemysłowej (bliżej Championa) i na

witam,
        ja akurat tankowalem na tej na przemyslowej, ale pozniej po zatankowaniu na
        stacji kolo zakladu energetycznego przestalem, mam wrazenie ze w ZEP-ie jest
        lepszy gaz,
        przynajmniej przeze mnie sprawdzony. slyszalem tez ze w alejach jak juz ktos
        pisal jest ok, na tej stacji na przeciw polibudy.
    • mariuszq2 Re: LPG 20.10.04, 22:23
      i po co instalowałeś gaz???!!!! masz za swoje!
      • Gość: xyzet Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 18:06
        mariuszq2 napisał:

> i po co instalowałeś gaz???!!!!

Żebyś miał zagadkę. Miałeś nie psuć wątku, a jednak wpier... swoje 5 gr, nie
        mając pewnie zielonego pojęcia na temat poruszanego wątku.

Ja polecam stację na Włodkowicu, tankują tam karetki i wozy policyjne, więc nie
        powinni "kręcić" swoich.
    • Gość: xxxx Re: LPG IP: *.class146.petrotel.pl 21.10.04, 02:01
      na stacji Orlenu ostatniej po prawej stronej przy wyjezdzie z Plocka na
      Podolszycach Poludnie do zbiornika 40 l (realna max pojemnosc 35-38 litrow)
      wlano mi ....ponad 41 litrow... troche chyba "przygazowali" :)
      • Gość: zyz Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 03:19
        oto: z tymi przelwami to musze powiedziec ze to nierzadko jest sprawa
        uszkodzonego wielozaworu, mianmowicie wada plywaka ktory znajduje sie wewnatrz
        butli. plywak powinien wskazac moment napelnienia ok.80% napelnienia zbiornika,
        pozostale ok.20% jest zarezerwowane na tzw. poduszke powietrznam czyli miejsce
        gdzie gaz bedzie mogl sie roprezyc przy skoku temperatury, tak wiec wielozawor
        raz moze 'odbic' na 84% raz na (&%. to proste urzadzenie i zdarza mi sie blad.
        stad tez moga wynikac roznice w tankowaniu.
        pzdr
        • Gość: brum Re: LPG IP: 80.41.187.* 21.10.04, 07:54
          W Newsweek lub Polityce z poczatku pazdziernika byl ciekawy artykul na ten
          temat.Nie mam "gazu", ale to co zapamietalam z tego artykulu: nie tankowac tam
          gdzie nie jest wyraznie napisane LPG. Bo jak pisza ze jakis gaz czy cos w tym
          stylu, to automatycznie nie biora odpowiedzialnosci za gowno, ktore ci wlewaja.
          Problem jest jeden:kontrola jakosci LPG jest drozsza niz benzyny, jej
          wprowadzenie(bo do dzis jej nie ma)podniesie koszty LPG. Zachecam do
          odwiedzenia czytelni Zielinskich, artykul byl dosc interesujacy.
          • Gość: obserwator Re: LPG IP: 193.30.160.* 21.10.04, 15:05
            na terenie byłej jednostki, na terenie włodkowica. Pozdrawiam
        • Gość: ja Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 18:02
          W zasadzie masz rację, ale jeśli moja butla nominalną pojemność ma 40l, czyli
          80% * 40l = 32l Więc powinno być zatankowane około 32l, ale nie więcej niż 40l.
          Ja miałem taki przypadek, że na stacji Ajmex`u za Urzędem Pracy zatankowno mi
          46l i jeszcze pompa tłoczyła (kazałem wyłączyć). Powiedziałem, że wszystko
          ponad nominalne 40l sponsoruje firma, to koleś powiedział, że "on tu tylko
          pracuje". Nie polecam tej stacji, bo z innych źródeł wiem, że jest róznie z ich
          uczciwością.
          • Gość: zyz Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:12
            w takim przypadku, nie ma watpliwosci,
            a klient sie dziwi co tak duzo mu auto pali, bo zazwyczaj nie tankuje do pelna..
    • Gość: al Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 17:40
      Przemysłowa koło salonu Daewoo. W miarę tanio, gaz z Orlenu,nie ma problemów.
    • Gość: jaro Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 16:01
      Jeśli chodzi o tankowanie ponad maksymalną pojemnośc zbiornika, trzeba uważać,
      że czasem do zbiornika tankowane jest powietrze, a mimo to licznik na
      dystrybutorze sie kręci. To znaczy, że jak dostaniemy faktycznie 35 litrów
      gazu, to zapłacimy według licznika nawet za 45. Proponuję zdecydowanie omijać
      stacje, na których zauważycie coś podobnego.
    • Gość: znowu ja Re: LPG IP: *.class146.petrotel.pl 24.10.04, 22:19
      no tak, za rada ktoregos z Was zatankowalem na stacji przy Energetyku i co..?
      znowu do zbiornika 40 l (max pelnienie 35-37 l) weszlo 41,5 l gazu !!!!!!!!!
      oglupiec mozna :)
      • Gość: zyz Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:36
        na zbiorniku jest tabliczka informacyjna z wszyrskimi dokladnymi danymi, moze
        masz wiekszy zbiornik,
        • Gość: zyz Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:36
          albo omijajmy energetyk w takim razie
      • Gość: gaziarz Re: LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 09:35
        witam,
        to ja polecalem energetyk :) nie mialem zlych zamiarow, wydawalo mi sie ze tam
        jest ok, ale nigdy nie wiadomo,
        a moze u Ciebie zawor nie przerywa kiedy jest pelno ? slyszalem o takim przypadku.
    • Gość: LPG Re: LPG IP: *.c151.petrotel.pl 30.10.04, 20:09
      Tankujcie tylko na czerwonych stacjach Orlenu i na Przemysłowej za Chempionem
      tam zawsze jest dobry gaz. Omijajcie stację prezydenta Zawidzkiego/Podolszyce
      Południe/ Tam jest zawsze chrzczony
    • Gość: Stryjo Re: LPG IP: *.class146.petrotel.pl 31.10.04, 12:01
      Proponuję Państwu gaz z Miodowej. Cały czas ten sam dostawca. Gaz o bogatej
      mieszance. Dobry system rabatowy. Karta stałego klienta, która upoważnia do
      rabatów zarówno na stacji jak i w warsztacie GAZMOT-u.Pozdrawiam wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka