Dodaj do ulubionych

Jest projekt przebudowy Przedwiośnia

05.11.04, 20:19
A niech tylko ktoś spróbuje robić jakieś problemy z tą inwestycją ....
Obserwuj wątek
    • intruder Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia 05.11.04, 20:30
      Może to za wcześnie, ale można się pozastanawiać nad nową nazwą. Nie wiem jak
      Wy, ale ja nie jestem przywiązany do nazwy "Przedwiośnie".
      • Gość: darek Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.proxy.aol.com 05.11.04, 20:50
        Jestem za pozostawieniem nazwy kina. Od 20 lat mieszkam poza Plockiem (i
        krajem) i slowo Przedwiosnie najpierw kojarzy mi sie z kinem w Plocku a potem z
        ksiazka. Naprawde nie potrzebujemy mini-maxow czy tajgerow.
        • Gość: maniek Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.class145.petrotel.pl 05.11.04, 21:16
          Proponuję: Saper lub Dojarka.
    • Gość: plc Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:21
      Raczej chyba nikt problemów nie będzie robił,mam taką nadzieję. Trochę kicha i wstyd - miasto bez kina od np. kwietnia do grudnia dajmy na to - no ale ktoś jak będzie chciał do kina to wyskoczy se do kina Cinema City do Włocławka. Będą się z nas śmiać :-) No ale z drugiej strony okres bez kina skróci się trochę - do sierpnia może - jeśli szybko konkurencja uwinie się z budową na Podolszycach koło Obi. Z drugiej strony to strasznie prowincjonalne - jedno jedyne kino,nie ma drugiego i wszystko leży przez czas odbudowy.
      • konrad_wp Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia 05.11.04, 21:27
        Ja osobiście wolę trochę poczekać i po niespełna roku mieć czterosalowy multipleks (i nie tylko) w centrum miasta niż obskurne kino takie jak teraz. Poza tym czy nie można na czas remontu uruchomić Diany ??
        • Gość: plc Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:33
          Też racja. Może uruchomią obskurną Dianę na ten czas tymczasowo,bo chyba w teatrze seansów robić nie będą ?
    • roman_j Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia 05.11.04, 21:27
      Nowa nazwa??? A komu przeszkadza obecna???
    • Gość: a gdzie Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:36
      A gdzie parkingi ?- pod Tumską ?
    • Gość: ! To po kiego diabło było... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:40
      ... bawić się w montaż nowego ekranu i systemu nagłośnienia ??? Nie lepiej było
      zacząć od razu przebudowę ???
      • konrad_wp Re: To po kiego diabło było... 05.11.04, 21:48
        Na mój łeb to nowy ekran zostanie wykorzystany w nowym kinie więc nie powinien się zmarnować :-)
        • Gość: Putrament Re: To po kiego diabło było... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:58
          ale na czas remontu trzeba go pewnie będzie zdemontować. strata kasy.
    • gibki Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia 06.11.04, 00:08
      najpierw powinien byc projekt przebudowy repertuaru i strony internetowej

dalem temu kinu 3 razy szanse (po zmianie zarzadcy) i jakos nie widze poprawy a
      wrecz sie pogarsza repertuar :-(

dziekujemy Panstwu

(to juz nawet we wloclawku cinemacity buduja :-(
      • Gość: ja Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 08:17
        > (to juz nawet we wloclawku cinemacity buduja :-(
        A budują. W centrum po drugiej stronie ulicy,vis a vis dworca. Prawdopodobnie otworzą to zanim zamkna Przedwiośnie lub w tym samym czasie. U nas przez ten czas nie będzie nic,ino roboty budowlane przy dwu obiektach,z których każdy będzie ładniejszy niż barak C.C. we Włocławku. Multipleks w Płocku,nawet dwa, to kwetia prawie roku,a we Włocławku pewnie kwartału.
    • Gość: miki Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.class146.petrotel.pl 06.11.04, 09:35
      miasto bez kina to jakaś lipa
      • Gość: miasto Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:45
        Miasta bez kina to Wyszogród,Raciąż,Drobin,Gąbin... jakie jeszcze ?
        Do grona tych "city" ma szansę dołączyć Płock - no ale cóż nie zrobi się dla tego żeby tu było kino odpowiadające wymogom współczesności? Oby tylko po rozpoczęciu inwestycji nie było przestojów. W międzyczasie może nas tylko poratować tylko to coś na Podolach,co niby zaczęło się budować - i będziemy Gąbinem od wiosny do końca lata 2005,a nie do końca roku 2005. Bo inaczej nie będę się dziwił narzekaniom malkontentów które zaczną się pojawiać od 2005 - w płockowie to nic nie ma - nawet kina ;-)
    • her_bert Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia 06.11.04, 09:35
      Jeśli Tumska ma być w przyszłości "salonem" Płocka, to ten "mebel" będzie
      dobrze pasował do tego salonu. A Milewski ma szansę zrobić coś dobrego dla
      miasta - nie przeszkadzać w realizacji ten inwestycji. Oby skorzystał z tej
      szansy.
      • Gość: miki Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.class146.petrotel.pl 06.11.04, 09:41
        proponuję nazwać kino "Przeczekanie wiosny"
        • Gość: OPAT Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:02
          A na premierze wyświetlić czwartą część Pana Kleksa, pt. "Pan Kleks w gaciach".
          Na chonorowym miejscu zasiądzie oczywiście M&M's!!!!!!!
          Ale frajda!!!
          • Gość: plocek Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:24
            Przedwiośnie się nazywa i niech tak będzie-koniec,kropka.
    • Gość: radeqrdemenes `Przedwiośnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:41
      Wszystko jest w porządku
      do czasu aż zaczną się pojawiać
      "specjaliści" i nie zapragną mieć
      udziału w tej inwestycji
      (konstruktywnej lecz prędzej
      destrukcyjnej, aby zaistnieć w
      mediach na 5 minut)
      mam do nich apel aby przy okazji
      Przedwiośni darowali sobie,
      w Płocku i tak wiele zostało
      zepsute i zaprzepaszczone , ale jeśli
      i tak będą psuć to trzeba będzie
      ich społecznie zbojkotować
      • Gość: plc Re: `Przedwiośnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:51
        Z jednej strony cieszyć się - będzie coś ładnego i nowoczesnego.
        Z drugiej strony - początek prac = kina brak.
        • Gość: ollotomi zalecenia zwyciecow konkursu ,,przebudowa tumski IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 16:45
          tumskiej" <dotyczacego konkretnie budynku naszego kina> ,,
          1. wykonanie nowej elewacji budynku kina w szle
          2. architektura nawiazujaca do otoczenia
          3. elewacja wykonana w szlachetnym tynku"
          cytat został zaczerpniety z biuletynu wydanego przez organizatora tegoż
          konkursu<Urząd Miasta Płocka>
          wszstko wydaje sie piekne na zdjeciu zamieszczonym w artykule o przebudowie
          kina choc wydaje mi sie ze ta wizualizacja nie spelnia 2 punktu ktory wydaje mi
          sie najwazniejszy

skoro max film ma chec zrobienia czegos dobrego to wydaje mi sie ze powinien
          zastosowac sie do tych zalecen inaczej mimo remontu tumskiej bedzie ona nadal
          zlepkiem roznych form architektonicznych.

pozostaje mi jedynie wyrazic nadzieje ze ten projekt zostanie jeszcze
          skonsultowany z konserwtorem zabytkow czy tez osoba ktora zajmuje sie
          przygotowaniami do remotu tumskiej.
          • Gość: jimbo Re: zalecenia zwyciecow konkursu ,,przebudowa tum IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 17:37
            coby to nie byle wygladac bedzie lepiej niz pzu i stary hortex

a jesli chodzi o najblizsze kino to mamy "warszawe" w Gostyninie :)
            • Gość: plc Re: zalecenia zwyciecow konkursu ,,przebudowa tum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:32
              O to czy będzie kino będziemy się martwić wiosną. Trochę chora sytuacja - żeby mieć kino trzeba nie mieć kina. I jeszcze do tego dojdzie że nie będzie kina a otworzą nagle dwa (Tumska,Podole). Nie można tego jakoś w czasie rozłożyć ? Zamiast oglądać filmy w kinie ludzie będą oglądać powstawanie kin - tzn. ogrodzony place robót budowlanych i konstrukcje. Splendoru miastu nie przyniesie brak czynnego kina przez ponad pół roku.
    • Gość: georg Gdy to powstanie to idę na kolanach do Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:44
      Jeśli cały ten projekt zostanie od początku do końca zrealizowany to pójdę na
      kolanach do Częstochowy!
      • Gość: mitsurugi Re: Gdy to powstanie to idę na kolanach do Często IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 17:08
        No właśnie, 700 osób przyjedzie do kina - to daje prawie 200samochodów, a
        problemy z parkowaniem na placu Narutowicza, Kwiatka, Sienkiewicza są już
        teraz. Do tego klienci Horteksu... Podziemny parking jest, niestety - bo
        podraża mocno inwestycję, koniecznością. Pozdrowienia dla wszystkich trzeźwo
        myślących.
        • Gość: czytelnik Re: Gdy to powstanie to idę na kolanach do Często IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:41
          ARGENTUM , PZU, PKO i wszystkie sklepy na Tumskiej nie mają parkingów.
          Tayger, TSS, Urząd Miasta i wiele innych obiektów na Starówce mają
          niewystarczającą ilość miejsc postojowych. Jedynym rozwiązaniem jest realizacja
          ogólnodostępnych, wielopoziomowych parkingów na terenie Śródmieścia bądż w
          jego obrębie a to bez wątpienia jest zadanie Gminy (chociażby przyjęcie
          strategii rozwiązania problemu komunikacji na Starym Mieście). Jedynym
          istniejącym strategicznym parkingiem dla Starówki jet nawierzchnia Nowego Rynku
          stąd dyskusja w przypadku Cinema City, np w Amsterdamie wybudowano przy dworcu
          głównym obrzymi parking podziemny skąd można udać spacerkiem na Starówkę .
          Remont Tumskiej nie zakłaga rozwiązania tego problemu obejmuje tyko wymianę
          nawierzchni. Wymaganie od właścicieli działek na ulicy Tumskiej realizacji
          parkingów podziemnych jest nierealne - dojazd, koszt, powierzhnia terenu itp
    • Gość: a gdzie Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:55
      A gdzie parkingi?- pytam raz jeszcze, szczególnie w chwili gdy zbiega się
      postój tych co siedzą w kinie z tymi co do kina przyjechali.
      • Gość: czytelnik Re: Jest projekt przebudowy Przedwiośnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 18:51
        pytanie do autora projektu.
        Ale gdzie nie wiem ,parking podziemny pod Placem Narutowicza bądż pod Placem
        Obrońców Warszawy to napewno przyszłość.Na dzień dzisiejszy wszędzie i Nowy
        Rynek. Wydaje mi się, że parking na 700 miejsc postojowych na małej działce
        kina z dojazdem od ulicy Tumskiej to bzdura.
    • Gość: Fpz Nowa nazwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:57
      Całość zostawiłbym tak jak jest, albo centrum kinowe Przedwiśnie, ale sale
      nazwałbym: Studio, Sputnik, Diana. Pamiętacie jeszcze te kina????
      • Gość: płocczanin Re: Nowa nazwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:06
        Fajny pomysł.
        A przechodząc do sedna - jakie wieści - kiedy ruszy budowa,gdzie będą projekcje
        na czas budowy,itp ? Czas się nad tym zastanawiać. Ma ktoś jakieś przecieki? A
        co tam też może być w tym Hortexie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka