Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o PTR

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 08:39
Pomóżcie mi proszę, chcę kupić kompa, czy można kupić spokojnie komputer w PTR
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Co sądzicie o PTR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:23
      Moim zdaniem to porazka, bedziesz miala klopoty z serwisem, a w sumie komp i
      tak nie wyjdzie Cie najtaniej. Najlepiej kup kompa w Geoinf, maja dobry serwis,
      a cena napewno nie bedzie gorsza (moim zdaniem nawet lepsza).Pozdrawiam
      • Gość: Pecetka Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 12:52
        Dzięki Jacku
      • tete10 Re: Co sądzicie o PTR 08.11.04, 13:29
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Moim zdaniem to porazka, bedziesz miala klopoty z serwisem, a w sumie komp i
        > tak nie wyjdzie Cie najtaniej. Najlepiej kup kompa w Geoinf, maja dobry
        serwis,
        >
        > a cena napewno nie bedzie gorsza (moim zdaniem nawet lepsza).Pozdrawiam

Popieram w calej rozciaglosci. I mala rada: najlepiej dac im znac na poczatku
        ze nie jest sie w temacie wtedy obsluga staje sie dwa razy bardziej fachowa niz
        normalnie. Choc i bez tego jest calkiem niezle. Ja osobiscie mam jak najlepsze
        wspomnienia z tej firmy.
    • qtasek Re: Co sądzicie o PTR 08.11.04, 13:38
      to fakt - jeśli chodzi o Płock, to zakupy GeoInf jest najlepszym rozwiązaniem.
      No i wszystko w jednym miejscu: sklep z serwisem.
      Ja kupuję na Allegro - gdzie nawet e-sklepy wystawiają towar taniej niż w swojej
      domenowej ofercie i sam sobie składam, a jeśli nie ma czegoś na allegro to z
      reguły ląduję w GeoInfie.
      pozdr!
    • Gość: marcin Re: Co sądzicie o PTR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:03
      A ja polecam Alltech nigdy sie na nich nie zawiodlem a ceny tak jak wszedzie
      czyli jedno tansze tu drugie tam to nie podlega zbednej dyskusji
    • gibki Re: Co sądzicie o PTR 08.11.04, 18:20
      jesli nie bedziesz potrafil sobie serwisowac kompa to odradzam PTR - za to ceny
      maja calkiem niezle

choc tez nie na wszystko
    • Gość: daniel_ptr@wp.pl Re: Co sądzicie o PTR IP: *.norcomisp.pl / 80.50.13.* 09.11.04, 11:39
      witam. ja sam pracuje w tej firmie i moge tylko starac sie byc obiektywny,
      jednak sprostuje kilka faktow
      pierwsz sprawa to mozliwosc skorzytsania z gwarancji najnizszej ceny czyli
      jesli ktos przychodzi z wycena badz cennikiem konkurencji to w ptr zawsze
      dostanie jeszcze nizsza cene.
      druga to mozliwocs korzystania z modernizacji komputera czyli w ciagu 3
      miesiecy od daty zakupu mozna wymieniac jego podzespoly doplacajac tylko
      roznice w cenie
      no i trzecia sprawa to mozliwosc korzytsania z 5 letniej gwarancji, dokonujac
      co pl roku platnych przegladow (podobna zasada jak w przypadku samochodu) jesli
      nie chcemy robic przegladow to zostaje nam standardowa gwarancja.

np te 3 rzeczy odrozniaja nas od konkurencji

jesli chodzi o serwis to zawsze staramy sie skrocic czas naprawy do minimum i
      jesli np zdarzy sie ze jakis podzespol zepsuje sie w okresie 3 miesiecy od daty
      zakupu to zawyczaje jest od reki wymieniany na nowy.

jesli ktos ma problemy z obsluga badz klopoty z serwisem w ktorymkolwiek z
      naszych sklepow (auchan, champion, kaufland) to moze sie skontaktowac ze mna i
      postaram sie pomoc. maila podalem wyzej

pozdrawiam
      • intruder Re: Co sądzicie o PTR 09.11.04, 15:19
        Ja mialem klopoty w sklepie tej sieci w Łodzi, skontaktowalem się z centralą i
        nie powiem żebym byl zadowolony z tego jak sprawę zalatwiono... :/
      • Gość: andy Re: Co sądzicie o PTR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:37
        Tylko mam pytanie czy dycydujac sie na modernizacje nie dostane jakiejs
        czesci "zmodernizowanej" z innego kompa. Bo przeciez jak to mozliwe by firma na
        tym zarabiala nie tracac, co z taka czescia dzieje sie gdy po 3 m-cach decyduje
        sie na jej zmiane. Przeciez PTR jej nie wyzuca ani nie sprzedaje jako
        uzywana??? No chyba ze jako nowa ale o tym wiedza tylko pracownicy PTR.
        Co do Alltechu to mialem u nich komp kupiony. Ceny sa podobne chodz z cennika
        wynika drozej, ale sa upusty, przynajmniej byly. Co do serwisu to roznie,
        zalezy na kogo sie trafi, raz kompetentny innym razem glupoty taki serwisant
        potrafi wciskac. Podsumowujac radzilbym tez przejsc sie do Geoinfu, tam
        przynajmniej najtaniej.
        • Gość: autor Re: Co sądzicie o PTR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:06
          odpowiedziales sam sobie - zakladamy taka sytuacje

modernizuje kompa po 2 miesiacah od daty zakupu, czesci zostawiam w PTR
          doplacam roznice jestem happy ze mam super sprzet...
          za 3 dni ktos kupuje komputer z moja byla karta graficzna i co? no i mysli ze
          wymieni sobie ja na nowa po 3 miesiacach bo ma kase... i ktos potem juz kupuje
          polroczna karte :)))) NIE MA TO JAK PTR !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Pecetka Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.11.04, 07:55
        solisz jak mały Kaziu w gorączce
      • Gość: Piotr Re: Co sądzicie o PTR IP: *.c151.petrotel.pl 13.01.05, 23:12
        Mam problem z komputerem kupionym w PTR w Auchan. Padł mi w nim procesor AMD
        2400+ przed upływem roku. Sprzet kupilem 25.11.2003 a oddalem do naprawy
        5.11.2004. Nie otrzymalem przez caly czas nawet jednego telefonu. 10.01.2005
        otrzymalem odpowiedz na pismo wyslane do szefa serwisu w W-wie z opisem całej
        sytuacji, w którym pinformowano mnie że procesor padł w wyniku naturalnego
        zużycia?????? Pierwszy raz w życiu zobaczylem taki kretynizm. Nie wspominam
        nawet o 21 dniach bez odzewu dzięki którym powinienem dostać sprzęt bez wad.
        Ale wygląda na to że PTR ma prawo gdzieś.... Ciekaw jestem co powiedziałby ten
        gostek z serwisu gdyby procesor padł po miesiącu lub tygodniu - czy to też jest
        naturalne zużycie? Po co więc ta gwarancja?
      • Gość: Pracownik SFERIS Re: Co sądzicie o PTR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 13:57
        JA też pracuje w tej firmie i powiem jedno kolega napisał tak bo jest:
        1.Albo nowy
        2.Albo głupi
        3.Albo ślepy
        4.Albo jak to często bywa - pisze sobie sam Prezes (połączenie drugiego punktu
        z trzecim)

Firma ta to złodziejeee, objaśnię Wam to co kolega napisał:
        -gwarancja pięcioletnia - płacisz co pół roku 50zł (jest możliwe że ta opłata
        będzie wyższa bo nigdzie nie jest zastrzeżone że 50zł) przez pięć lat i nic z
        tego nie masz bo pracownik jest tak przeszkolony żeby zrobić wszystko aby nie
        przyjąć sprzętu od klienta
        - gwarancja najniższej ceny - to jest śmiech na sali - przychodzisz z cennikiem
        konkurencji, pokazujesz że jest taniej, a pracodawca ma obowiązek zrobić
        wszystko aby Ci taniej nie sprzedać - najpopularniejszy jest chwyt o
        nazwie: "oni mają to poserwisowe" albo "oni mają tylko jedną sztukę" itd. itp.
        - modernizacja - masz przez 3 miesiące od zakupu mozliwośc modernizacji
        podzespołów na lepsze za dopłatą, jak najbardziej - fakt. Tylko zastanów się
        drogi kliencie czy ten nowy podzespół który jest wkładany do Twojego komputera
        nie pochodzi czasem z innej modernizacji. Tak tak, towar który sklep odbiera od
        klienta wchodzi automatycznie na stan magazynowy sklepu - czyż to ni piękne??

i zjednym się z kolegą zgodzę:

TE TRZY RZECZY ODRÓŻNIAJĄ NAS OD KONKURENCJI

A dlaczego to piszę skoro tam pracuję?? Bo odchodzę - nie widziałem wypłaty od
        prawie 3 miesięcy

POZDRAWIAM
    • Gość: długopisem ceny są ok IP: 81.190.171.* 09.11.04, 17:08
      ceny są niższe niż w geoinfie, ale jeśli chodzi o serwis to jeszcze nie spodkałem solidnego i taniego w Płocku. :-(
      • Gość: jacky Re: Co sądzicie o PTR IP: 80.48.4.* 09.11.04, 18:24
        Nie jestem informatykiem, ale sądząc po dosłownie tłumach przewijających się
        przez stoiska PTR w Płocku firma musi być solidna. A ja nie znam chyba osoby,
        która kupując komputer nie korzystałaby z ich usług. Jedni polecają PTR drugim,
        tamci następnym i jeszcze innym..

W dzisiejszej dobie, przy tak dużym wyborze dostawców sprzętu komputerowego,
        zainteresowanie jakim cieszy się PTR musi budzić szacunek i nie jest chyba
        przypadkowe..
        I pewnie z bardzo dużą ilością sprzedawanych zestawów wiążą się pewne drobne
        kłopoty firmy z serwisem - to jest pewnością obszar do poprawy ;-)

Ze swojego doświadczenia, z doświadczeń znajomych - zdecydowanie polecam PTR
        Płock.
        • Gość: JAJO Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.11.04, 15:08
          "TAK UCZCIWA SOLIDNA FIRMA"
        • Gość: JAJECZNICA Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.11.04, 15:10
          WALISZ TAKIE GŁUPOTY W KTÓRE SAM NIE WIERZYSZ
    • plockier Re: Co sądzicie o PTR 10.11.04, 07:50
      Kupić możesz spokojnie. Ale nie jestem pewien, czy później będziesz spokojna
      droga pecetko.
    • Gość: Ja Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 08:26
      Kipować możesz jak najbardziej, ale musisz się uzbroić w tony cierpliwości. Ci
      panowie z PTR ruszają się jak mucha w smole.
      • Gość: aaa Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:21
        oki dzięki za rady
      • Gość: Cidirom Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:22
        nie kupuj tam
      • Gość: Sidirom Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:23
        Kup spoko i w tony cierpliwości
      • Gość: Pecet Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:24
        ale głupoty wypisujecie o wspaniałym PTEREZ
      • Gość: Daniel Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:24
        kupujcie tylko u mnie, bo mam z tego prowizję
      • Gość: Daniel PTR Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:25
        lUDZIE ZAPRASZAM DO PTR
      • Gość: PGR Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:29
        lUDZIE WALCIE DO PGRU JAK MUCHY DO KUPY
      • Gość: AUTOREK Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:30
        AMATOREK NA MOTOREK
      • Gość: iNFORMATYK Re: Co sądzicie o PTR IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:31
        JESTEM INFORMATYKIEM MANIAKIEM ZAWODOWYM, KUPUJCIE TAM
        • Gość: Ziomek Re: Co sądzicie o PTR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:13
          W Ptr czaruja cena w cenniku, a jak idziesz cos kupic to albo nie ma, albo
          bedzie za 2 tygodnie, albo cena jest wyzsza niz ta podana na poczatku. Tak jak
          mowilo wiele osob wczesniej w Geoinf towar maja od reki, wchodzisz i kupujesz.
          Czesto tez okazuje sie ze cena u nich jest lepsza niz w Ptr bo przynajmniej
          poprawiaja ceny na biezaco. PS. Zerknijcie na teksty z cennika :D
    • Gość: ja Jest (chyba) najtańszy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:53
      Na przykładzie popularnego modelu monitora Samsung SyncMaster 710 N LCD 17 cali mogę powiedzieć :
      -Vobis (ulotka którą znalazłem pod drzwiami) - "wspaniały monitor we wspaniałej cenie" za "jedyne" 1555 zł
      -PTR - cennik ze sklepu - 1479 zł - ale na stanie nie mają,tylko tańsze marki,trzeba czekać na dostawę
      -Geoinf - 1499 zł,te 20 zł drożej od PTR - ale wchodzisz i kupujesz,nie czekasz na dostawę.

Ciekawi mnie ile taki model kosztuje w różnych oszołomach typu Media Markt,czy stołecznych hurtowniach,giełdach komputerowych,itp.
      • Gość: ja Re: Jest (chyba) najtańszy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:53
        No tak ten monitorek w MediaMarkt w gazetce z 28.10 (pdf ze strony www)
        kosztuje 1599 - czyli 120 zł DROŻEJ niż w PTR i 100 zł DROŻEJ niż w Geoinf.
        • Gość: 28.10 Re: Jest (chyba) najtańszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 08:28
          ceny przeciez spadly nie beda drukowac co tydzien ulotki:)))
          • Gość: Raper Re: Jest (chyba) najtańszy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:23
            Zgadzam sie z Ziomkiem i mam tylko jedno pytanie do firmy Ptr - Kto u was jest
            tekściarzem? Macie zajebiste teksty w cenniku :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka