Gość: JaQb IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 11:54 Witam!!! Jestem ciekawy Waszych opinii na temat tatuaży. Podobaja Wam się? A może nie? A może macie tatuaże? Ja o sobie powiem później ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Dziarki :) IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 11.05.02, 16:15 Wracajac z pracy, prawie codziennie przechodze kolo takiego salonu tatuazy. I co jest ciekawe, ze ogromna jego witryna jest niczym niezaslonieta; widac wiec doskonale co sie dzieje wewnatrz. Zreszta zawsze przed ta witryna jest grupka gapiow obserwujach "in real" operacje tatuowania; moze potencjalni klienci :))) A jest na co popatrzec, bo salon jest duzy; znajduje sie tam kilka elektrycznych rozkladanych foteli typu dentystycznego, z czego 4 sa ulokowane dokladnie w samej witrynie. Mozna wiec poobserwowac kunszt artystow tatuazu wykonujacych swe dziela in vivo na objektach czasami dosc niezle porozbieranych, jesli tatuaz odbywa sie akurat na posladku czy wokol damskiego sutka, sic !!. Jest to prawdziwy spektakl !!!! A caly salon jest udekorowany odpowiednio porozwieszanymi parafernaliami typu postery znanaych artystow ( np Jennifer Lopez z tatuazem na lewym posladku :)) lub skorzane katany Harley-Davidson z ponabijanymi metalowymi klipami etc etc. I przyznam, ze niektore tatuaze sa dosc intrygujace, szczegolnie te kolorowe ogromne zajmujace np caaaale plecy. A klientami tego salonu, z tego co zaobserwowalem, sa niekoniecznie tylko malolaty :)) . Moze wiec i ja powinienem sobie cos zafundowac; cos dyskretnego :))), bo jak na razie jestem w tym wzgledzie tabula rasa. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Dziarki :) 11.05.02, 21:28 To, co każdy sobie robi z ciałem, to jego sprawa, bo on to będzie potem na sobie nosił. Dlatego nie krytykuję tatuaży, ani ich posiadaczy, choć sam na pewno tak bym się nie ozdobił. Nie da się ukryć, że dawniej w Polsce tatuowanie ciała było domeną raczej niewielkich, zamkniętych (niekoniecznie dosłownie) grup społecznych (np. przestępców). To niewątpliwie ma wpływ na to, jak ludzie wytatuowani są odbierani przez resztę społeczeństwa. Ja osobiście do osobników z tatuażami podchodzę z pewną rezerwą. Na koniec dodam, że jeszcze niedawno (a może nadal tak jest) tatuaże były czynnikiem dyskwalifikującym podczas ubiegania się o przyjęcie do jednostek specjalnych, gdyż według psychologów świadczą one o zaburzeniach osobowości. Według mnie to lekka przesada, ale może coś w tym jest. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaQb Re: Dziarki :) IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 17:55 Witam!!! >A klientami tego salonu, z tego co zaobserwowalem, sa niekoniecznie tylko malolaty :)) Ale nie oszukujmy się , że średnia wieku osób , które robią sobie tatuaże systematycznie spada :) >bo jak na razie jestem w tym wzgledzie tabula rasa. Ja też jestem tabula rasa ale zamierzam sobie zrobić jakiś tatuaż. Mam już upatrzone trzy wzorki i tylko trzy :) Chociaż podobno z tatuażami to jak z nałogiem. Apetyt rośnie w miarę jedzienia :) >Nie da się ukryć, że dawniej w Polsce tatuowanie ciała było domeną raczej niewielkich, zamkniętych (niekoniecznie dosłownie) grup społecznych (np. przestępców). Ale całe szczęście te czasy minęły. Mi się tatuaże podobają ale mówię oczywiście o takich profesjonalnie wykonanych a nie cyrkiel + tusz z żel pena (bo to tak zazwyczaj sobie robią przestępcy :)) >Ja osobiście do osobników z tatuażami podchodzę z pewną rezerwą. Przykre to ale masz prawo :) >tatuaże były czynnikiem dyskwalifikującym podczas ubiegania się o przyjęcie do jednostek specjalnych Przecież połowa Gromu jest wytatuowana :)))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naka Re: Dziarki :) 13.05.02, 21:57 A mnie podobaja sie tatuaże, oczywiscie mowie tu o tych delikatnych akcentach. Natomiast wytatuowanie całego ciała jest okropne, wyglada to tak jak kolorowa tkanina oblepiajaca ciało. Ale moze to jest przyszłość. Moze tak w przyszłosci bedziemy chodzic ubrani:))???? Naka. Odpowiedz Link Zgłoś
hiubi Re: Dziarki :) 13.05.02, 23:20 Pewnie! Mały, ładny tatuaż (różyczka na łopatce, pośladku itp) jest "pociągający" lub jak kto woli "coś w sobie ma". Tatuowanie całych ramion, pleców itd uważam za bezsens, ale o gustach podobno się nie dyskutuje... Hiubi - z tatuażem??? Odpowiedz Link Zgłoś