Dodaj do ulubionych

ciepla woda

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 10:18
Czy wie moze ktos kiedy bedzie woda ciepla na miedzytorzu (moze i gdzie indziej
tysh nie ma)?
Juz mi sisior odmraza sie od mycia go w zimnej wodzie BRRRRRRR
Obserwuj wątek
    • Gość: ●Werdan● Re: ciepla woda IP: *.tpnet.pl / *.petrotel.com.pl 05.06.02, 10:25
      [...]
      Do połowy lipca płocczanie muszą sobie radzić bez ciepłej wody. Płocka
      Energetyka Cieplna rozpoczęła konserwację sieci i urządzeń cieplnych.
    • Gość: Strucho Re: ciepla woda IP: 80.48.107.* 05.06.02, 11:00
      Już kiedyś wypowiadałem się na ten temat, moja opinia o wyłączaniu ciepłej wody
      jest możliwie jak najbardziej negatywna. Nie przekonują mnie żadne tłumaczenia
      dlaczego tak musi być, sądzę po prostu że takie postępowanie w XXI wieku woła o
      pomstę do nieba! Wiadomo, że można sie trochę przemęczyć, ale równie dobrze
      można przecież siedzieć przy świecach czy palić ognisko w kuchni (odnośnie
      innych udogodnień). Zjawisko takie nie jest przecież chyba na świecie
      powszechne?
      • Gość: Bienki Re: ciepla woda IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 18:16
        Ja rowniez uwazam to za idiotyzm 21go wieku! A pomyslodawce do Nagrody Kibla
        bym nominowal.
        Ciekawe czy PEC poczul by sie jakbym tak pierdo...al sie z garem goracej wody
        do kapieli i sie poparzyl.Osrali by mnie tak rowno jak ja ich za wylaczenie
        HOT H2O.
        PS. Zeby tak ten menago od pomysla zyl tak reszte jego marnego zycia majac
        zimna wode w kranach...
        • hiubi Re: ciepla woda 06.06.02, 00:51
          Chmmm nie można tłumaczyć się sprzętem... jakoś nie chce mi się wierzyć, że
          tak jest na całym świecie. Może w tym roku nie remontować starych urządzeń
          tylko je wymienić na nowe?!
          A i takie pytanko ciekawe. Czy ekipy remontowe pracują na 1 czy 3 zmiany?
          Hiubi - ze swoją ciepłą wodą
    • roman_j Re: ciepla woda 06.06.02, 09:04
      Jak czytam Wasze wpisy o braku ciepłej wody, to mi się śmiać chcę. Nikt z Was nigdy nie pojechał na wakacje na wieś lub w inną dziką okolicę, gdzie trzeba było myś się w wodzie ze studni lub w zimnej rzece? To tylko kilka dni w roku i na dodatek w lecie, a wy narzekacie jak stary dziadki, kiedy im się kończy kasa z renty. :-))
      Ja też się kiedyś denerwowałem, ale mam już opracowany system działania na wypadek takiego kryzysu i traktując go jako uciążliwą konieczność z uśmiechem na ustach myję się codzień rano w zagrzanej na gazie wodzie. Sama frajda, a jaka oszczędność. Do tego rachunek za wodę na pewno będzie niższy. Ludzie to niecałe 2 tygodnie. Naprawdę można się przyzwyczaić przez tyle lat. :-)))
      • Gość: Strucho Re: ciepla woda IP: 80.48.107.* 06.06.02, 09:10
        Co innego, kiedy jesteś na wakacjach, masz wolne, nic nie musisz robić - wtedy
        zimna woda, brak TV i kompa oraz zero wygód (np. namiot) to sama frajda, ale
        kiedy trzeba rano zwlec się po nieprzespanej nocy, kiedy się jest już
        spóźnionym do roboty i jeszcze trzeba wodę grzać, to wtedy nie jest to takie
        zabawne. A poza tym o czym tu mówić - woda powinna być zawsze - tak jak prąd,
        gaz i świeże powietrze.
        • razdwa12 Re: ciepla woda 06.06.02, 10:12
          Gość portalu: Strucho napisał(a):

> Co innego, kiedy jesteś na wakacjach, masz wolne, nic nie musisz robić - wtedy
          > zimna woda, brak TV i kompa oraz zero wygód (np. namiot) to sama frajda, ale
          > kiedy trzeba rano zwlec się po nieprzespanej nocy, kiedy się jest już
          > spóźnionym do roboty i jeszcze trzeba wodę grzać, to wtedy nie jest to takie
          > zabawne. A poza tym o czym tu mówić - woda powinna być zawsze - tak jak prąd,
          > gaz i świeże powietrze.

PEC POWINIEN PŁACIĆ KARY.
          Rozumiem to jeśli zdarzy się awaria - siła wyższa. Ale również od tego jest
          pogotowie ciepłownicze by je natychmiast likwidować. Naprawdę jest nie do
          pomyślenia, by robić nam takie głupie kawały.
    • Gość: sterany2 Re: ciepla woda IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 02:35
      U mnie właśnie nie ma, ale zazwyczaj nie chce mi się podgrzewać wody. Myję się
      i kąpie w zimnej(biorę prysznic - bardzo szybko się to wtedy robi,
      nieświadomie), albo w pracy tam jest ciepła woda raczej zawsze.
      Słyszałem jak panowie monterzy w jednym miejscu w Płocku rozkopali glebę
      właczyli radio i siedzieli cały dzień. Na drugi znowu radyjko i siedzenie. Na
      koniec zasypali dziurę i pojechali, a wody ciepłej na pobliskim osiedlu dwa dni
      nie było.
      • roman_j Re: ciepla woda 09.06.02, 09:31
        Gość portalu: sterany2 napisał(a):

> U mnie właśnie nie ma, ale zazwyczaj nie chce mi się podgrzewać wody. Myję się
        > i kąpie w zimnej(biorę prysznic - bardzo szybko się to wtedy robi,
        > nieświadomie), albo w pracy tam jest ciepła woda raczej zawsze.
        > Słyszałem jak panowie monterzy w jednym miejscu w Płocku rozkopali glebę
        > właczyli radio i siedzieli cały dzień. Na drugi znowu radyjko i siedzenie. Na
        > koniec zasypali dziurę i pojechali, a wody ciepłej na pobliskim osiedlu dwa dni
        >
        > nie było.

Nic się nie znasz na współczesnej technice. ;-)) To "radyjko" to był rezonator do
        badania szczelności rur. Widocznie testy wypadły pomyślnie, skoro panowie nic nie
        ruszając wynieśli się po dwóch dniach. ;-))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka