Dodaj do ulubionych

restauracja na kolacje

IP: *.pl / *.foke.pl 08.03.05, 20:52
Witam - mam pytanio/prośbę - polećcie mi prosze knajpe w Płocku- lub w
okolicach na kolację dla moich rodziców w 50 rocznicę ślubu. Zależy mi, by
było smacznie i raczej tradycyjnie pod względem kuchni - cena to
trzeciorzędna sprawa. Aha - cudnie by było, gdybym mogła wcześniej zrobić
rezerwację.
Nie mieszkam w Płocku juz 20 lat i kompletnie nie mam orientacji:-)

Ruda
Obserwuj wątek
    • Gość: Werdan Re: restauracja na kolacje IP: *.eu.org 08.03.05, 21:15
      Temat byl niedawno poruszany na lamach forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=18248763&a=18248763
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=20535523&a=20535523
    • Gość: Aśka Re: restauracja na kolacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:36
      Zdecydowanie Retro na Kwiatka, miło przytulnie, spokojna muzyka, i rewelacyjne
      jedzenie a ceny według mnie nie wygórowane
      • Gość: Ala Re: restauracja na kolacje IP: *.c151.petrotel.pl 09.03.05, 10:53
        Nie wiem, czy byłaś już w Retro po zmianach. Owszem nadal przytulnie, ale jakie
        ceny - horendalne, a porcje na talerzu malutkie.
        Polecam Ci restaurację przy hotelu Petrochemia. Mają tam wydzielona salkę
        bankietową , w której dyskretnie można się oddzielić od reszty sali jeżeli jest
        jakaś większa grupa. Duży wybór dań wszystko można wcześniej ustalić z
        kierownikiem: alkohole, przekąski itd. sama robiłam tam uroczysty obiad na 12
        osób i naprawdę polecam.
        • Gość: ernest_pinch Re: restauracja na kolacje IP: *.pw.plock.pl 09.03.05, 11:02
          Gość portalu: Ala napisał(a):

> Polecam Ci restaurację przy hotelu Petrochemia.

Przylaczam sie do rekomendacji. Odpowiednio wczesniej mozna wszystko uzgodnic z
          kierownikiem sali, a dla pracownikow orlenu jest znizka. Jedzenie (jakosciowo i
          ilosciowo) 1 klasa.
      • Gość: Płocczanka Re: restauracja na kolacje IP: 193.59.95.* 10.03.05, 08:32
        Tak, zdecydowanie Retro ;))).... Klimat owszem, bardzo miły i przytulny ale co
        do reszty... Ceny warszawskie (wcale nie takie niskie jak pisze Aśka,
        zdecydowanie taniej i smaczniej jest w Art Deco czy Starzyńskim!!!) a porcje
        jak na wczasach dla dietetyków (zatsanawialiśmy się ze znajomymi, czy to już
        nasza porcja obiadowa, czy przystawka...:))...
        Dla mnie to największe płockie rozczarowanie kulinarne... Zdecydowanie nie
        polecam!!!
    • Gość: Polsilver Re: restauracja na kolacje IP: *.plocman.pl 09.03.05, 12:00
      A ja polecam Pod Strzechą na Dobrzyńskiej (w stronę Orlenu). Jadło jest numer 1
      (może trochę za długo się czeka) ale jeśli ma być dobre (nie z mikrofali) to
      chyba trochę trzeba poczekać, przy smalczyku i ogóreczku :-) Palce lizać
      • kasia_kl Re: restauracja na kolacje 09.03.05, 13:27
        Ja rowniez polecam pod strecha i chodz dosc drogo i trzeba troche poczekac to
        jedzonko pyszne i duzo a pozatym lokal ma swoj klimat starej wiejskiej chaty.
        • Gość: gosc Re: restauracja na kolacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:04
          goralskiej chaty!!! buahahahhha, jesli byles w Zakopanem to owszem tam sa takie
          chaty ale nie w Plocku i okolicach!! Przez okno widac myjnie samochodowa i auto
          gaz!!!!! LITOSCI!! A pozatym w srodku kaszana!! Jasne sosnowe drewno
          lakierowane.... to ma byc chata i zupe grzybowa jadlam (a wlasciewie nie jadlam
          bo myslalam ze zwroce) spalona!
          • Gość: e Re: restauracja na kolacje IP: *.access.as9105.com 09.03.05, 19:00
            Wedlug mnie najlepszym miejscem jest restauracja przy Hotelu Stazynski. Zamow
            im stolik przy oknie, z widokiem na Wisle.
            Jak powiesz na jaka okazje, to jestem pewna ze beda staly swieze kwiaty na
            stole, zreszta zwykle stoja. A jedzenie chyba najlepsze w Plocku.
            Ale od roku juz tam nie mieszkam, wiec moze Retro. Chociaz rok temu mieli
            piekny wystroj, kameralna atmosfere i na talerzach to co w barze przy drodze.
            Zero fantazji. A jesli dzis ktos podpowiada ze porcje male - to moze lepiej,
            mniejsza porcaja moze znaczy lepsza jakosc. Sprawdze tego lata!
            • Gość: kasia Re: restauracja na kolacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:33
              retro zdecydowanie nie, po zmianie właściciela zeszło na psy. Polecam pod
              strzechą na Grodzkiej. Przytulnie i pysznie.
          • Gość: Polsilver Re: restauracja na kolacje IP: *.plocman.pl 10.03.05, 08:42
            Każdy ma prawo do swojego zdania.
            Myślę, że w Płocku nie ma miejsca aby tego typu karczma miała swój klimat, ale
            co tam, choć jadło jest Nr1, weź sobie goloneczkę albo pieczeń jaśnie panienki.

W Zakopanem byłem i to prawie we wszystkich karczmach po drodze i w samym
            Zakopanem, jeśli wiesz gdzie to polecam Pstrąga Górskiego albo u Sabały.
            • Gość: alfa Re: restauracja na kolacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 09:16
              Spróbuj Pod Strzechą na Grodzkiej (trochę mało intymności dla takiej imprezy),
              polecam też Cierszewo ( najpierw zapoznaj się z cenami) tam może być i miło i
              intymnie , możesz spróbować w Babskim Jedle ( droga na Gostynin ok. 12 km od
              Płocka), polecam Art Deco na Starym Rynku ( mała i sympatyczna restauracja).
              Hotel Starzyński - jak najbardziej. Oprócz tego pozostają Ci dwie w miarę fajne
              knajpki w Grabinie - Rusałka i Hotel w Dębowej Górze.

Moim zdaniem ze wszystkich tych miejsc powinnaś być zadowolona.
    • Gość: orleniak Re: restauracja na kolacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.14, 15:39
      Jesz dlatego, że tam pracujesz. Tyle! Byłem dwa razy jako zaproszony gość. Sam bym tam nigdy więcej nie poszedł. Wielka pomyłka z pretensjonalnym zadęciem na lokal luksusowy chociaż niby swojski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka