Dodaj do ulubionych

Popieram protest pielęgniarek

01.03.08, 19:21
A Wy?
Obserwuj wątek
    • myszka153 Re: Popieram protest pielęgniarek 01.03.08, 19:35
      ja tez popieram odwalaja brudna robote robia wiecej niz lekarze a dostaja mniej
      jestem z nimi
    • gagunia Re: Popieram protest pielęgniarek 02.03.08, 08:27
      A ja nie popieram.
      Jeśli ja zaprotestuje to mnie prezes pogoni, delikatnie rzecz ujmując. Wszyscy
      mamy takie same mozliwości: negocjować, zmienić zawod, zmienić miejsce pracy. Ja
      nie mam mozliwości protestu, płace podatki, składki itp, wiec niby z jakiej paki
      mam odczuwac skutki prostestow i strajkow pielegniarek i lekarzy?
      Czy ich praca jest ciezsza, trudniejsza od mojej? Czy ja wkladam mniej wysilku w
      swoja prace? Czy ja wlozylam mniej pieniedzy i zdrowia, zeby zdobyc zawod, wiedze?

Tym bardziej mnie to mierzi, ze w osttanich kilku latach z racji ciązy, porodu,
      obecnie posiadania malego dziecka, pobytu z nim w szpitalu, chodzeniu po
      przychodniach i lekarzach moja ocena pracy pielegniarek zdecydowanie jest na
      duzy minus- olewactwo na kazdym kroku, zero pomocy. Jak sie o swoje nie
      upomnisz, to mozesz w kącie ducha wyzionąc - Ty, a Twoje dziecko tym bardziej.
      Wszystkiego trzeba dopilnować samemu. Przykład z ostatnich kilku mies: moje
      dziecko z silna dusznościa, wymiotuje i ledwo zipie, a ja mam czekać w
      poczekalni. A w izbie przyjęć pusto: pielęgniarki się kręcą , coś tam bazgraja w
      papierkach. Gdybym noga "nie tupnęła", o mogłabym tam jeszcze z godzinę za
      przeproszeniem zarzygana z duszącym sie dzieckiem siedziec.
      Dlatego zdecydowanie nie!
      • martuha2 Re: Popieram protest pielęgniarek 02.03.08, 12:18
        Ja miałam podobną sytuację, przyjechałam 2 tygodnie po operacji nogi na zdjęcie
        szwów, była godzina 15:05, a pielęgniarka powiedziała że ona skończyła pracę 5
        min temu i żeby przyjść za 2 godziny bo wtedy lekarz będzie. Mogła mi zdjąć te 2
        szwy, zajęło by jej to 5 sekund, co to jest 2 razy ciachnąć nożyczkami i
        zdezynfekować.
        A tak siedziała w gabinecie i czegoś szukała, chyba sama nie wiedziała czego:P
        • nika_6 Re: Popieram protest pielęgniarek 02.03.08, 17:21
          ja poprieralam naprawde myslalam boze taka praca kobiety sie musza narobic
          zreszta mam w rodzinie pielegniareke do czasu kiedy jakis tydzien temu nie
          wyladowalam z dzieckiem w szpitalu pani pielegniarka wystraszyla sie ze dziecko
          placze i kazala mi samej podawac mu leki zostawila mi strzykawke z lekami i
          kazala dawac mu w nocy ani razu nie zajrzala do nas a dziecko przyjechalo do
          nich z dusznoscia astmatyczna obsluzyly nas jakby za kare bo widac ze spaly
          kurde ja rozumiem ale dziecko plakalo bo bylo przerazone dusilo sie i
          wogole...wiec za ta prace bym im nawet 5zl nie dala. Moze dobrym pomyslem jest
          zrobic selekcje takich wyrzutkow pielegniarskich bo musza to byc ludzie z
          powolaniem a podwyzki dopiero pozniej chca podwyzek ok ale widomo ze bedzie sie
          od nich wymagac i tym bardziej powinny pokazywac ze warto im je dac...
          • tina10121 nie popieram n/t 03.03.08, 22:33
          • laska251 Re: Popieram protest pielęgniarek 20.06.08, 15:26
            widze ze NIKA6 CZY JAK JEJ TAM to kroluje we wzystkich wypowiedziach
            i o poraodach i pobycie dziecka w szpitalu i ciekawe gdzie jescze ja
            znajde pewnie w lodowce u siebie.chyba taki typ nic jej nie pasuje a
            j=najlepiej krytykowac anonimowo.
      • walde-0 Re: Popieram protest pielęgniarek 07.03.08, 17:59
        A ja POPIERAM.Czy pani ,,gagunia''w tej poczekalni izby przyjęć to
        czekała ,oby napewno na pielegniarkę ,a nie na lekarza.Bo z tego co
        wiem to pacjenta najpierw musi zbadać lekarz i wydac
        zlecenia .Pielegniarka nie moze sama podawac leków.A w oczekiwaniu
        na zlecenia od lekarza ,chyba moze sobie bazgrac w papierach ,bo ma
        ich napewno sporo do wypełnienia jak wszędzie.
    • chrisb004 Re: Popieram protest pielęgniarek 05.03.08, 15:12
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9724092,wiadomosc.html
      Nie mam zaufania do personelu medycznego.
      Tyle ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka