Dodaj do ulubionych

rogatki płońskie

IP: *.plock.mm.pl 14.09.05, 11:30
Proponuję, żeby ten, kto wydał zgodę na paskudzenie Płocka, otworzył dla
artysty pomieszczenia w swoim ogródku albo domu prywatnym. Oto widać jak
władcy miasta czują tradycję kilkuset letniego miasta.Ostatecznie to
władający miastem wydali zgodę na szalety zamiast płyty NN Żołnierza. Też
rządzili... jak umieli.
Obserwuj wątek
    • blackfenix Re: rogatki płońskie 14.09.05, 16:06
      no fajnie kolejny ograniczony umusłek... tak apropo grobu NN to dziwi mnie
      trochę twoje spostrzerzenie. to niby gdzie ludzie mieliby to robić? na NN? a
      wracając do tematu. jeżeli nie żyjesz to nie rozumiesz, nie widzisz. jesteś
      niczym innym jak tylko konsumentem MTV, skoro nie rozumiesz prawa do
      wystawienia sztuki nawet kontrowersyjnej to przykro mi bardzo... tak więc żyj
      dalej w swoim małym śmietnikowym świecie pełnym wykwintnych i wyidealizaowanych
      odrazów...
      • Gość: ZENON DYLEWSKI Re: rogatki płońskie IP: *.plock.mm.pl 14.09.05, 17:11
        MAM 60 LAT. Nie jestem z pokolenia MTV.jESTEM POWAZNYM CZŁOWIEKIEM - OPIEKUNEM
        MIEJSC PAMIECI NARODOWEJ. Nie jestem wacci kolezką. Brak piszącemu kinder
        sztuby. Forum publiczne - to nie miejsce bluzgów młodzieżowych. Wiem co mówie i
        pisze. Proszę nie robć ze mnie śmiecia. Wolność wypowiedzi - to żaden wynalazek
        współczesnych. Obrazanie Boga i CZŁOWIEKA w imie rzekomej sztuki to hańba
        CZŁOWIECZEŃSTWA. fAKTEM JEST, ZE W JEDNEJ HISTORYCZNEJ ROGATCE ZROBIONO BAR, W
        DRUGIEJ MA BYĆ SIEDZIBA ZŁEJ ENERGII. w 3, MOZNA ZROBIĆ COŚ BARDZIEJ OCHYDNEGO.
        wŁASNIE Z POWODU BRAKU KUKLTURY OSOBISTEJ. nIE KRYJĘ SIE Z NAZWISKIEM W SLANGU
        SUBKULTURY. tĘ ALBO SIE MA ALBO NIE MA. Polecam lekturę -21 dowodów na
        istnienie diabła. - Prosze mnie tykac.
        • roman_j Re: rogatki płońskie 14.09.05, 18:12
          Gość portalu: ZENON DYLEWSKI napisał(a):

> fAKTEM JEST, ZE W JEDNEJ HISTORYCZNEJ ROGATCE ZROBIONO BAR, W
          > DRUGIEJ MA BYĆ SIEDZIBA ZŁEJ ENERGII. w 3, MOZNA ZROBIĆ COŚ BARDZIEJ
          > OCHYDNEGO.

Zawsze można. Na przykład w jednej burdel, a w drugiej szalet.
          Niestety na muzea się nie nadają, bo za małe są. :-))
          • Gość: 30 Re: rogatki płońskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:41
            ale zawsze można zrobić tam IT - infornacje turystyczną. Przewodniki po Płocku,
            mapy Płocka, Plociana = myślę że to dobry pomysł. Dlaczego nie ma wydanego
            ponownie np. Przewodnika po Muzeum Diecezjalnym?.
            • roman_j Re: rogatki płońskie 14.09.05, 20:48
              Gość portalu: 30 napisał(a):

> ale zawsze można zrobić tam IT - infornacje turystyczną. Przewodniki po
              > Płocku, mapy Płocka, Plociana = myślę że to dobry pomysł.

Można. Pytanie tylko, czy jest sens umieszczać IT w takim miejscu. Ani to blisko
              dworca, ani Starego Miasta, czyli miejsc, gdzie najbardziej przydają się takie
              przybytki. Szczególnie, że nie rozumiem, co złego jest w tym, że w jednej
              rogatce umieszczono barek. Gastronomia w zabytkowych budynkach nie jest czymś
              niespotykanym i godnym potępienia.

> Dlaczego nie ma wydanego ponownie np. Przewodnika po Muzeum Diecezjalnym?.

Nie mam pojęcia. Może nie ma sponsora na takie wydawnictwo?
              • Gość: 30 Re: rogatki płońskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:03
                do Romana J. czy jest sens umieszczać tam galerię art - kto tam przyjdzie?.
                • roman_j Re: rogatki płońskie 14.09.05, 21:13

> do Romana J. czy jest sens umieszczać tam galerię art - kto tam przyjdzie?.

Studenci SWPW. W drodze z zajęć do akademika. :-))
                  • Gość: KITAJ Re: rogatki płońskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:18
                    kiedyś galeria miała być w wieży ciśnień - PO wyremontowaniu też się nadaje na
                    galerię i na miejsce dla artystów - malarzy, rzeźbiarzy itd
                    • roman_j Re: rogatki płońskie 14.09.05, 21:28
                      Jedno nie przeszkadza drugiemu. Tyle, że wieża ciśnień to też obiekt zabytkowy,
                      więc skoro komus galeria przeszkadzać będzie w rogatce, to tym bardziej w wieży
                      ciśnień. Według mnie oba te miejsca mogą być przybytkami sztuki. To im na pewno
                      nie uwłacza. :-))
          • Gość: Ucho Re: rogatki płońskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:38
            a ciebie romanie widzę jako sprzątającego te szalety. Tytułujesz się jako
            jagielończyk hmmm..... w tym przypadku jesteś dla mnie nic nie znaczącą cyferką
            Millera. Chyba wiesz o tym dobrze, że zero jest tylko zerem t.zn. nic.
            • roman_j Re: rogatki płońskie 14.09.05, 22:11
              Tak, jak zwykle nie czytam wpisów podpisanych jako "Ucho", tak tym razem
              postanowiłem zrobić wyjątek, żeby zobaczyć, co ciekawego na temat rogatek
              płockich ma do przekazania człowiek z marginesu. :-))

Gość portalu: Ucho napisał(a):

> a ciebie romanie widzę jako sprzątającego te szalety.

Żadna praca nie hańbi, drogie Ucho. Ktoś musi wykonywać również tę niewdzięczną
              pracę, którą Ty najwyraźniej gardzisz (w domyśle także ludźmi, którzy ją
              wykonują), a dzięki której możesz posadzić swoją szanowną dupę na desce
              miejskiego szaletu bez obawy, że się czymś zarazisz. Ale taki już urok ludzi z
              marginesu, że mają się za niewiadomo co. :-))

> Tytułujesz się jako jagielończyk hmmm.....

Ja się nie tytułuję. Ja jestem Jagiellończykiem. :-))

> w tym przypadku jesteś dla mnie nic nie znaczącą cyferką Millera.
              > Chyba wiesz o tym dobrze, że zero jest tylko zerem t.zn. nic.

Matematyka dowodzi, że zero choć samo nie ma wartości, może wybitnie podnieść
              wartość stojących obok liczb. Zastanawiam się więc, czy Ty przypadkiem nie
              dopisujesz się na forum do moich wpisów jedynie po to, żeby dowartościować się
              moim sąsiedztwem? Sęk w tym, Ucho, że najwyraźniej stajesz po niewłaściwej
              stronie i dlatego nic z tego nie wychodzi. Musiałbyś stanąć ... po lewej. ;-)))
              • Gość: 30 Re: rogatki płońskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:15
                i znów kłótnia zamiast rzeczowych argumentów. Jednak optowałbym za tym by
                rogatki czy to dobrzyńskie, warszawskie czy płońskie byłyby miejscem gdzie
                można znaleźć wszelkie informacje o Płocku PLOCIANA - wydawnictwa książkowe,
                kartograficzne, informacje gospodarcze, kulturalne, oraz o nowych miejscach
                pracy.
                • roman_j Re: rogatki płońskie 15.09.05, 00:51

> i znów kłótnia zamiast rzeczowych argumentów.

Jaka tam kłótnia. Delikatny prztyczek w Ucho. ;-)))

> Jednak optowałbym za tym by rogatki czy to dobrzyńskie, warszawskie czy
                  > płońskie byłyby miejscem gdzie można znaleźć wszelkie informacje o Płocku
                  > PLOCIANA - wydawnictwa książkowe, kartograficzne, informacje gospodarcze,
                  > kulturalne, oraz o nowych miejscach pracy.

No dobrze. Ale w takim razie nasuwa mi się pytanie: czy to ma być na zasadzie
                  prywatnej inicjatywy, czy to miasto miałoby się zajmować rozprowadzaniem tych
                  materiałów. Jeśli ma to być w gestii miasta, to mamy nieciekawe doświadczenia ze
                  sklepikiem z pamiątkami, który funkcjonował na Jerozolimskiej i był znany
                  głównie z tego, że prawie nic w nim nie było (poza sprzedawcą). Jeśli natomiast
                  miała by sie tym zajmować jakaś osoba prywatna, to obawiam się, że może być
                  problem ze znalezieniem chętnego, bo nie sądzę, żeby na czymś takim można było
                  przyzwoicie zarobić. Chyba, żeby był to pasjonat z innym, pewnym źródłem
                  dochodu. Tak czy inaczej, nie mam nic przeciwko, ale wąpię, żeby udało się ten
                  pomysł wprowadzić w życie. :-))
                • Gość: spotkania Re: rogatki płońskie IP: *.plock.mm.pl 15.09.05, 07:49
                  popieram. zarówno wjeżdzający jak i wyjeżdżają z miasta- mogliby kupić pamiątki
                  z Płocka, pisma, filmy o Płocku, itp
              • Gość: Skrzydlak Re: brawo Roman, Ucho do odstrzału! IP: *.class144.petrotel.pl 14.09.05, 23:47
                kolejna kompromitacja "Ucho": weź człowieku umyj sobie uszy i więcej się nie
                kompromituj
                do roman_j: polały się łzy ze śmiechu, podziękowania za poprawę humoru :D
                • Gość: 30 do Roman J, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 07:54
                  W gesti miasta tj. zasiadających w ratuszu vipów winnna by promocja miasta
                  przez duże P. od początku do końca. Początek to rogatki. W ten sposób można
                  ściągnąć do Płocka inwestorów, biznesmenów ludzi kultury i nauki - brak
                  promocji miasta Płocka to jeden z wielu ale najważniejszy błąd tej kadencji
                  miastowych radnych. i jedyną mało iskierką przez te lata było wydanie przez p.
                  Struzika dwóch przewodniczków po ziemi płockiej które ukazały się w gazecie na
                  mazowszu. Galerie a jest ich kilka w Płocku - nie byłem w żadnej - a szkoda -
                  są tworzone chyba dla wąskiego grona ludzi zainteresowanych jakąś dziedziną
                  szuki a powinny też wyjść na ulicę, być bliżej mieszkańców a przede wszystkim
                  ich edukować a tego brak.
                  • Gość: Magdalena Re: do Z.D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:07
                    Panie Zenonie! Galeria a.r.t. ma byc w Rogatkach Dobrzyńskich - niby nic, ale
                    różnica. Komu jak komu, ale Panu nie powinny mylić się rogatki płockie
                    • Gość: z.d. Re: do Z.D. IP: *.plock.mm.pl 15.09.05, 20:02
                      Przepraszam. To z emocji. Rogatka Płońska - to po prostu - nasz dom rodzinny.
                      Mieszkała w nim moja rodzina przed wojną. Jak zaczeła sie okupacja, Niemcy
                      wskazali 4 mieszkania do wyboru. Rogatka przecież była w obrębie jednostki
                      wojskowej. Rodzina zamieszkała naprzeciw, znani sąsiedzi itd. Urodziłem się 3
                      domy dalej... Teraz przykro mi jest, że jest tam bar. Rogatki mogą służyć za
                      kawiarnie z pamiątkami. Punktami wiedzy turystycznej. Mogą jak pisał
                      poprzednik, służyć promocji Miasta.Jeżeli chodzi o swobodę wyrazu artystycznego-
                      widziałem taką swobodę w kablówce z relacji wystawy artysty. Były tam młode
                      dziewczyny, zmieszane widokiem penisa artysty na żywo... Twórczość jest nie
                      zmierzalna. Mozna ją podporządkować energii jaką niesie. Sacrum, czy profanum.
                      Zła energia, czy pozytywna. Jest jeszcze ogrom tradycji.Kultura nasza wywodzi
                      się z kręgu cywilizacji antycznej. Trzyma nas na duchu Wiara w Boga. To niesie
                      spokój duchowy. Dobre nastawienie do CZŁOWIEKA, NATURY. Dekadencja odbiega od
                      naszego wzorca duchowego. Bezcelowe jest hamowanie twórczości. Ludzie siejący
                      niepokój, niech się wyzwalają na swój koszt. Równe przyciąga równe.
                      Miasto powinno dawać z siebie dobre wzorce. Jak będą wykorzystane- zależy od
                      nas samych.
    • Gość: Ucho Re: rogatki płońskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:36
      No i widać romanie jak cię to zabolało. Oczywiście że żadna praca nie hańbi,
      ale ty wielki znawca każdego tematu, wielki lewicowiec, chcesz zrobić z rogatek
      burdel albo jeszcze coś innego co poniżałoby nasze miasto. Już wielu ludzi z
      twojej strony zrobiło to z Płockiem. Wstyd nawet chwilami mówić że jest się z
      Płocka, bo odpowiedź brzmi - aaaaaaa od Jakubowskiego i oszusta Hetkowskiego!
      Ty mnie proponujesz lewą stronę? nia zastanowiłeś się nad tym co powiedziałeś -
      nigdy nie byłem złodziejem - tak jak ludzie twojego pokroju, a dla mnie zero
      jest zawsze zerem nawet dopisane po przecinku nic nie znaczy.
      • Gość: Skrzydlak Re: rogatki płońskie IP: *.class144.petrotel.pl 15.09.05, 09:50
        Gość portalu: Ucho napisał(a):

> chcesz zrobić z rogatek
        > burdel albo jeszcze coś innego co poniżałoby nasze miasto.

człowieku, lecz się! Przecież roman_j dał burdel jako przykład.
        a teraz wpisz w wyszukiwarce słowo "ironia" i czytaj, czytaj, czytaj... chociaż
        g...no zrozumiesz
        • blackfenix Re: rogatki płońskie 15.09.05, 15:56
          no i fajno. kolejna wojna na słowa. lubdzie mający do czynienia ze sztuką jakoś
          się mniej buntują wobec tego problemu a nawet są za. jak narazie to widzę że
          zaczyna się przepychanka maluczkich konserwatystów i wizjonerów (niestety
          niektórych ślepych). ja myślę że zrobienie a.r.t. jest świetnym pomysłem.
          czasem trzeba się odchamić od tych ludzkich różowych pseudo pięknych
          twarzyczek... warto szok obserwować chcociażby dla porównania. może inaczej to
          powiem, do tych co się tak "rzucają burdelami"... masz możliwość porównawczą.
          gdzie byłbyś jeżeli nie mógł byś czegoś z czymś porównać? Odp. w pustce i
          ciemności, tempoty również o ile oczywiście byś żył. po fachową odpowieź
          odsyłam jednak do książki "psychofizjologia widzenia".
          • Gość: Skrzydlak Re: rogatki płońskie IP: *.class144.petrotel.pl 15.09.05, 18:17
            blackfenix napisał:

> no i fajno. kolejna wojna na słowa. lubdzie mający do czynienia ze sztuką
            jakoś
            > się mniej buntują wobec tego problemu a nawet są za. jak narazie to widzę że
            > zaczyna się przepychanka maluczkich konserwatystów i wizjonerów (niestety
            > niektórych ślepych). ja myślę że zrobienie a.r.t. jest świetnym pomysłem.
            > czasem trzeba się odchamić od tych ludzkich różowych pseudo pięknych
            > twarzyczek... warto szok obserwować chcociażby dla porównania. może inaczej
            to
            > powiem, do tych co się tak "rzucają burdelami"... masz możliwość porównawczą.
            > gdzie byłbyś jeżeli nie mógł byś czegoś z czymś porównać? Odp. w pustce i
            > ciemności, tempoty również o ile oczywiście byś żył. po fachową odpowieź
            > odsyłam jednak do książki "psychofizjologia widzenia".

pierdu pierdu pierdu..pierdu pierdu nocą.....
            • Gość: MAREK NOCNY do skrzydlaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:24
              Od razu widać po tym co piszesz żeś już na studiach = studia niszczą ludzi - sa
              nieludzcy - może zmienisz szkołę dla Twego dobra
              • Gość: Skrzydlak Re: do skrzydlaka IP: *.class144.petrotel.pl 15.09.05, 20:49
                Gość portalu: MAREK NOCNY napisał(a):

> Od razu widać po tym co piszesz żeś już na studiach = studia niszczą ludzi -
                sa nieludzcy - może zmienisz szkołę dla Twego dobra

martw się o swoje dobro, kompleks szkoły policealnej kiedyś Ci minie :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka