Dodaj do ulubionych

Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:10
"studniówka bez osób towarzyszących??!!niemożliwe!!"- taka właśnie była
reakcja moich rodziców i znajomych na tą wiadomość.fakt, to
nieprawdopodobne.od zawsze studniówka była pierwszym ważnym balem,
zapamiętanym na całe życie. od zawsze też bawiła się na niej cała szkoła,
wszyscy razem- nie na 2 lub 3 tury. i przede wszystkim od zawsze chodziło się
na nią z osobą towarzyszącą. i miałam nadzieję, że ja też właśnie taką ją
zapamiętam. ale.... wyszło tak, że chodzę do IIIgo i jestem tegoroczną
maturzystką. i w momencie kiedy wszyscy moi znajomi z innych szkół zaczynali
planować ubiór, muzykę itp, ja martwiłam się o to czy i jeśli już to jaka
będzie ta studniówka??
co do osób towarzyszących- dyrekcja stwierdziła, że najlepiej byłoby bez (co
pozostawiam bez komentarza). na płacze i prośby usłyszeliśmy: "poszukajcie
sobie kogoś ze szkoły, poznajcie nowych kolegów/koleżanki.
tak,bo ogólnie tak sobie to wymarzyłam!!iść na studniówkę z kolesiem, którego
nie znam, a swojemu chłopakowi pokazać zdjęcia ze studniówki. no po prostu to
było genialne. gratulacje na całej linii.
bo tak swoją drogą: jeśli się chce, to można zorganizować studniówkę nawet i
bez sali PWSZ. przecież wiadomo, że w trakcie imprezy jedni będą tańczyć,
inni siedzieć przy stole, a jeszcze inni stać i rozmawiać. tak więc obawy o
to czy się pomieścimy nie ma. nawet z osobami towarzyszącymi.
jednak dla dyrekcji widocznie to jest za trudne.albo może nie chcą......??
Obserwuj wątek
    • Gość: lizia studniówka poza szkołą IP: *.msmplock.pl 28.10.05, 07:24
      Czy studniówka musi odbyć się akurat w szkole ?
      Tyle szkół organizuje studniówki w innych lokalach. Moja szkoła też ma dużą
      salę gimnastyczną ale studniówkę robi gdzie indziej właśnie dlatego żeby nie
      zniszczyć parkietu. Ja miałam studniówkę w ówczesnej dyskotece Atlancie.
      Mieliśmy podstawione autobusy, a by każdy mógł dojechac. Było super a ceny
      takie jak wszędzie. Jak dobrze pamiętam płaciliśmy po 230 zł od pary. POLECAM
      takie rozwiązanie.
      • Gość: Aro Re: studniówka poza szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 10:43
        Wg mnie studniowka poza szkola to rowniez dobre rozwiazanie,a PWSZ niech sobie
        ma ta hale i niech sobie sama z niej korzysta....egoisci.Pozdro dla calego 3ego
        LO a zwlaszcza IIIh
    • Gość: . Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: 195.33.116.* 28.10.05, 07:31
      "- Wygląda na to, że nie będziemy mogli jak co roku bawić się w dużej sali
      gimnastycznej należącej do naszego sąsiada. Krążą słuchy, że studniówki w ogóle
      nie będzie. Albo że będzie, ale w naszej małej sali gimnastycznej albo w
      niewiele większej auli. I dlatego będziemy musieli przyjść bez osób
      towarzyszących. Albo jeszcze inaczej, że odbędzie się ona w dwóch turach, w
      piątek i sobotę. I że ci, którym studniówka wpadnie w sobotę, będą musieli
      sprzątać po piątkowej zabawie - opowiada nam jeden z licealistów."

Co to za bzury!!
      "Krążą słuchy..." jasne... Ludzie ale wy macie problemy- przecież jest tyle
      sal, najróżniejszych, w których może odbyć się Wasza studniówka!!
      Byłem w życiu na 3 studniówkach w "trzecim" i na paru innych w innych szkołach.
      Stwierdzam, że najgorsze są w "trzecim", dlaczego? Bo jest za ciasno! Polonez
      to porażka- jeden wielki bałagan, reszta imprezy nie lepsza. Może wreszcie
      dyrektorstwo wynajmnie jakąś salę z prawdziwego zdażenie i studniówka będzie
      wyglądała jak studniówka, a nie spęd.
      A największym problemem dla uczniów widzę jest to, że musieliby sprzątać w
      razie co po swoich kolegach (gdyby były 2 tury), którzy będą się bawić dzień
      wcześniej... Nie no ręce opadają! Pobrudzicie swoje rączki robotą... żeby się
      bawić w czystej sali... Dobrym argumentem przeciwko podziałowi na dwie tury
      jest to, żeby cała szkoła się bawiła razem. Argument, że "musiałbym po kimś
      sprzątać" jest po prostu śmieszny!
      • Gość: justyna Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: *.c149.petrotel.pl 28.10.05, 14:23
        1)Wydaje mi sie, ze nie chodzi o to, ze komus sie rece pobrudza przy
        sprzataniu.Skoro studniowka mialaby byc w sobote, to w ten dzien szykuje sie do
        niej, a nie sprzatam po piatkowych imprezowiczach, ktorzy sobie smacznie spia.
        2)Nie bylam w III i dlatego pytam : czy nie mozna zorganizowac balu na
        korytarzu - jesli tak bardzo zalezy uczniom na tym, zeby w ogole studniowka
        odbyla sie w szkole?
        • Gość: Para Co na to władze miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 18:45
          Prymitywna Wyższa Szkoła Zawodowa zabrała już IIILO wystarczająco dużo. Dlaczego
          urzędnicy dopuszczają do takich sytuacji. Liceum bez sali gimnastycznej z
          prawdziwego zdarzenia? Kpina.
          • Gość: obiektywny co na to ? IP: *.c153.petrotel.pl 30.10.05, 09:59
            czlowieku smiech mnie ogarania jak czytam takie komentarze jak Twoj.dzieki tej
            szkole moge studiowac,bo jestem z poza Plocka i to jest dla mnie szansa,zeby
            sie ksztalcic.i to za darmo!!!!!!!!!!poza tym PWSZ to nie jest instytucja
            charytatywna i niby z jakiej racji ma sie martwic studniowka liceum.tu sie
            wszyscy doczepiaja ,bo sa sasiadami,wiele szkol nie ma sali,nie ma tez
            sasiada,na ktorego moze zwalic wine i wynajmuje inna sale.to tyle...
    • Gość: kaba kłótliwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 08:32
      wygląda na to,że PWSZ kłóci się ze wszystkimi wokoło;najpierw o budynki
      płockiego Plastyka,skąd w końcu szkoła musiała się wynieść,a teraz robią siarę
      przy III LO.nieładnie,fe.
    • Gość: Gosciu Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 10:05
      Jezeli macie takie problemy ze studniowka to porozmawiajcie najpierw ze swoimi
      rodzicami a potem z rodzicami organizujacymi i przedstawcie sprawe jak wy to
      widzicie.
      Najlepszym wyjsciem bedzie dla was zrobienie imprezy poza szkola. Jezeli nie
      beda sie chcieli zrobic to powedzcie ze nie pojdziecie na taka studniowke i
      juz. Musicie na nich wywzec jakis nacisk.
      A jezeli oni stwierdza ze albo bedzie w szkole albo wcale to proponuje samemu
      zorganizowac studniowke w wynajetej sali.
      Do tego wystarczy troche zaangazowania.
    • Gość: ZsB Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: *.c153.petrotel.pl 28.10.05, 13:02
      tak ciezko jest wynajac jakis lokal ? Pan Tadeusz np studniowka w szkole to dla
      mnie jest chore
      • Gość: 3lo Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:07
        A Pan Tadeusz ma salę na 700 osób?
    • Gość: Anastazja Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:57
      Jasne...studniówka bedzie :> tylko dlaczego na zebraniu powiedzieli, że
      studniówki się nie odbędzie:D ale miejsza o to ;) Trzymajmy się prognoz pani
      dyrektor...bądźmy optymistami:P Czyż nie wspaniała byłaby studniówka bez osób
      towarzyszących:p ?? eee:> ciekawe kto by na nią poszedł:/ na pewno nie ja:D
      przecież można ja zorganizować w lokalu...wiadomo że nie uda się zrobić tego w
      jedym bo pewnie takiego nie ma... ale zawsze przecież można wynając więcej:D a
      z resztą...ja uważam że to powinni jakoś zorganizować nasi rodzice z panią
      dyrektor na czela.. ale widać ze pani dyrektor ma nas lekko w nosie:P Albo
      niech uczniów się dopuści do głosu a nie :> jak coś powiedzą to odp brzmi:"nie
      nie tego tak nie można zorganizować" co to jest za polityka?? jeśłi uczniowie
      coś mówią to na pewno mają racje a nie ...:D nawet jeśliby zrobić studniówke
      jednego dnia to damy rade zobaczycie przecież hol jest duży... :D
    • Gość: kevra Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 17:54
      dodam tylko tyle osobom komentującym:to nie wy macie studniówkę i nie wam
      zależy na tym, żeby wypadła ona jak najlepiej. no i nie wiem czy naprawdę
      znalazłby się ktoś chętny na sprzątanie przed imprezą zamiast szykowania się!!
      co do rzekomo "dużych korytarzy" to chyba człowieku nihgdy w IIIcim nie byłeś!!
      a studniówka w innym miejscu niż szkoła nie jest już studniówką!!
      aha, jeszcze jedno. co do "powiedzenia dyrekcji, że nie przyjdziemy" zacytuję
      reakcję dyrekcji "to nie przychodźcie"!!
      oto właśnie jest IIIcie...
    • Gość: 3 LO Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:27
      Tak brawo dla komentujacych!!! łatwo gadac jak sie ma juz zaplanowana studnowke
      i kazdy sie martwii jaki bedzie wystroj!! Studnowka to studniowka musi byc z
      osobami towarzyszacymi i koniec! nio i oczywiscie w szkole!! inaczej sobie nie
      wyobrazam!! Kwestia rozchodzi sie o miejsce do tanczenia!! klas na dole jest
      wystarczajaco zeby pomiesila wszystkie klasy a poloneza mozna zatanczyc w 3
      turach! i w czym problem!! Jakby Goralska i Garstka posłuchałby uczniow choc
      raz do konca a nie trzaskały drzwiami nie byloby takiego problemu!!! I Ludzie
      prosze was nie komentujcie tego jesli wogole nie byliscie w 3lo i nie wiecie
      jaka jest rzeczywistosc w tej szkole!!!!!!!!!
      • Gość: gość Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona IP: *.c157.petrotel.pl 28.10.05, 22:00
        Dużo krzyku o nic i niepotrzebne emocje. Dopiero zebrał się komitet
        studniówkowy, nic jeszcze nie jest postanowione, a już krąży wiele plotek i
        podgrzewa się atmosferę, bo temat chwytliwy. Były studniówki do tej pory, to i
        ta się odbędzie - ludzie dajcie sobie i innym czas na zaplanowanie i
        przedyskutowanie różnych wariantów, bo najłatwiej jest formułować oskarżenia i
        siać panikę. Rodzice wspólnie z dyrekcją coś wymyślą i z pewnością nie musicie
        robić z siebie wielce nieszczęśliwych ofiar, bo studniówka będzie na pewno, jak
        było to co roku - nie z takimi problemami ludzie sobie radzą, jesli tylko chcą.
      • muszalik20051973 Re: Wojna PWSZ i III LO - kolejna odsłona 04.11.05, 00:46
        Wielki mi problem że jąsnie państwo mieli posprzątać po kolegach, wielki
        problem ze bez oóśb towarzyszących, tak wyglądały studniówki w dobych
        konserwatywnych szkołach i było ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka