Gość: Nie wiem IP: *.plock.mm.pl 26.07.06, 13:55 Czy ktoś wie co sie stanie jak antyrakieta stuknie we wraża nad naszym krajem? Czy jest wtedy wybuch atomowy czy nie? Jeżeli tak to sie stanie z nami?, żeby inni mogli żyć. Po co to nam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A.L. A więc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:21 > Czy ktoś wie co sie stanie jak antyrakieta stuknie we wraża nad naszym > krajem? Czy jest wtedy wybuch atomowy czy nie? Jeżeli tak to sie stanie z > nami?, żeby inni mogli żyć. Po co to nam Pocisk systemu antyrakietowego dokonuje przechwycenia mówiąc najprościej w kosmosie. Niszczy rakietę energią kinetyczną, czyli uderza bezpośrednio w przechwytywany obiekt. Przechwycenie nie powoduje eksplozji głowicy jądrowej, a spadające szczątki spalą się w górnych warstwach atmosfery. Więc raczej nie ma zagrożenia dla mieszkańców terytorium z którego nastąpiło odpalenie antyrakiety. Samym zagrożeniem jest istnienie bazy na naszym terytorium - czyli potencjalnego celu. Z drugiej strony jest to również element zwiększający nasze bezpieczeństwo. USA miałoby w Polsce niezwykle ważny dla własnego bezpieczeństwa obiekt który trzeba chronić. Niemcy płaczą na samą myśl o likwidacjach baz - to jednak sporo forsy dla regionu. Czyli jestem na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nono Co ty pleciesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:17 Niemcy kombinują jak pozbyć się okupanta, co nie jest łatwe, bo ten okupant nie opuścił dobrowolnie jeszcze żadnego terytorium na które raz wszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie wiem Re: Co ty pleciesz IP: *.plock.mm.pl 26.07.06, 15:24 Dziękuję za wyjasnienie ale co dzieje sie z materiałem rozszczepialnym. Co zpromieniowaniem itd. A rakiety na nas i Płock i tak stoją z racji Orlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Nie plotę 26.07.06, 15:39 >Niemcy kombinują jak pozbyć się okupanta, co nie jest łatwe, bo ten okupant nie >opuścił dobrowolnie jeszcze żadnego terytorium na które raz wszedł. Nie masz racji. Niemcy wcale nie napierają tak na opuszczenie ich terytorium. "Okupant" zmienia lokalizację swoich baz - zauważ, że trochę świat pozmieniał się w ciągu dekady. Amerykanie zmiejszają obecność w Niemczech nie ze względu na naciski Niemcw lecz ze względu na potrzeby chwili. Zobacz jaki płacz jest teraz w Islandii, z której amerykanie zabierają swoje zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nono nono ta ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 00:34 w niemczech tylko q.rwy są za pozostaniem USA army, ale w tej branży jest tylko około 10% niemiek, a reszta to przybłędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nono My nie chcemy obcych wojsk w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 08:45 Nie chcieliśmy wojsk Rosyjskich nie chcemy też USA. Zatrzymaj je u siebie, w swoim domu, a jak zależy ci na naszych q.wach to ci je podeślemy. Myślę, że to proste i ty zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http Re: My nie chcemy obcych wojsk w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:18 chyba radzieckich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nono Re: My nie chcemy obcych wojsk w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:29 Kiedy wojska okupacyjne (okupacja stref wpływów od II wojny światowej) upuszczały Polskę były już przemianowane na rosyjskie. Wojska okupacyjne USA pozostały na terenach okupowanych we własnej strefie, teraz chcą rozszerzyć swoją strefę okupacyjną o nowe terytoria a opuszczone przez wojska rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pałatka Re: A więc IP: *.c157.petrotel.pl 26.07.06, 15:24 A ja jestem na NIE! Nie można z naszego kraju robić celu pierwszego uderzenia. Byliśmy już zagrożeni swoeicką doktryna WISŁA gdzie rzeka miała stanowić pas min atomowych zabezpieczający sowietów przed najazdem NATO. Jesteśmy głupi i coraz głupsi. Szukamy przyjacół zza oceanem i tworzymy z sąsiadów wrogów. To żle. Obecnie wojsko jest w stanie dalece od sprawnego. Zaangażowani jesteśmy w konflikty islamskie, my kraj który był przez islam uważany za przyjazny. Dlaczego mamy bronić tyłka agresorowi naszym kosztem. Exterytorialnośc bazy "parasola" niesie inne zagrożenia, a takie, że możemy nie mieć wpływu na przedsięwzięcia amerykańskie i będziemy głęboko zaskoczeni sytuacją. Ponieważ jesteśmy związani organicznie z nimi stajemy się nic nie znaczącym krajem zagrożonym atakiem. Niemcy ciągnęli z baz amerykańskich spore zyski dlatego narzekają. My nie mamy szans na ekonomiczne wsparcie takich rozmiarów. Jestem przeciwny, zdroworozsądkowo za umieszczeniem instalacji rakietowych (teraz rakietowych!) w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Parasol Rakietowy nad Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 23:41 Wyszły ...ruskie wojska i przyjdą amerykańskie. To piękny prezent od...... spadkobierców a nawet twórców...Solidarności - wolnych związków zawodowych. To chichot ...historii... KACZORY, KARTOFLE, BURAKI ... to tak ma wyglądać ..niezależność historii... Ps. Ciekawe jeszcze jakich łatek ...doczekają...Ci mali ..ludzie na ...wielkich stanowiskach. Z Kwaśniewski już ...spotkanie było więc ..kolej na Kaczorowskiego /prezydent z emigracji a ilu ioch tam było to trudno ...policzyć tak się żarli../ no i na ...najbardziej ....doświadczonego tj. Pana Jaruzelskiego /ostatnia legenada z przełomu ustrojowego/. A przy okazji prośba o większy szacunek dla niego... PiS-owcy ocenią Was ludzie ...coś mi się wydaje ..już...niedługo.. Z wszystkimi niestety zadzieracie i ....udajecie najmądrzejszych!!! A to jest ...niestety ...zgubne...Wysłuchać innych ..to jednak jest ..sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http Re: Parasol Rakietowy nad Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:22 czytać Cię to wysiłek, a rozumieć to wręcz ekwilibrystyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Parasol Rakietowy nad Polska IP: *.c151.petrotel.pl 27.07.06, 11:38 To jedyna szansa dla Polski i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
zawidzstary Re: Parasol Rakietowy nad Polska 27.07.06, 12:40 Prawdopodoniestwo,że trfi w nas rakieta balistyczna wynosi 84% taką tarczę będziemy mieli Odpowiedz Link Zgłoś