Dodaj do ulubionych

Mandaty za otwarte auta

02.08.06, 21:05
Mandat za otwarte auto? Coz za dziwna interpretacja przepisow.
Ja takiego mandatu na pewno bym nie przyjal i mam nadzieje, ze sad podzielil by moje poglady na ten temat. Moim zdaniem zostawienie otwartego auta ma sie nijak do mozliwosci jego uruchomienia. NIJAK.
Panowie Policjanci. Troche rozsadku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kierowca Re: Mandaty za otwarte auta IP: *.c243.petrotel.pl 02.08.06, 21:14
      Panowie policjanci - czy kierowca auta typu cabriolet też zostanie ukarany
      mandatem? Przy takiej interpretacji przepisów powinien co chwila dostawać
      mandat. Paranoja.
    • roman_j Re: Mandaty za otwarte auta 02.08.06, 21:58
      To się nazywa twórcza interpretacja prawa. Z tego przepisu ja bym się dał ukarać
      najwyżej wtedy, gdybym zostawił kluczyki w stacyjce. Ale jeśli policja zamierza
      tak twórczo interpretowac Kodeks Drogowy to proponuję pójść dalej i karać tych
      wszystkich kierowców, którzy zostawiają w samochodzie podłączony akumulator.
      Przecież w ten sposób też nie dopełniają obowiązku "zabezpieczenia pojazdu przed
      możliwością jego uruchomienia przez osobę niepowołaną", czego niepodważalnym
      dowodem są kradzieże samochodów, które miały zamknięte drzwi i okna. ;-))
    • Gość: automobil no, nie zartujecie chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:56
      chyba zartujecie, ze takie teksty o karaniu za niezamykanie aut. czyzby komus
      sloneczko na glowke przygrzalo za mocno?POLICJO - nie blaznij sie!!!
      • Gość: rower Re: no, nie zartujecie chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 00:03
        Czyzby policja nie miała nic do roboty i będzie szukała otwartych drzwi w
        samochodach (a co z rowerami)
    • roman_j Pomysły na dalsze twórcze działania policji... 03.08.06, 00:49
      Przyszło mi do głowy, że w tym kraju, gdzie się wszystko teraz odkręca w imię
      budowania IV RP, która ma powstrzymać degrengoladę, jaka nastąpiła przez 16 lat
      funkcjonowania III RP, może rzeczywiście dobrym pomysłem jest zdjecie z policji
      obowiązku łapania przestępców, a za to nakazanie jej walki z przestępczością
      przez prowadzenie szeroko zakrojonej profilaktyki. Nie wiem, czy w ten sposób
      spadnie przestępczość, ale na pewno wzrośnie liczba skutecznych interwencji, bo
      to w końcu żadne odkrycie, że łatwiej jest ukarać praworządnego obywatela, bo
      jego zwykle nie trzeba łapać. :-))
      W ramach prewencji proponuję więc karać:
      - osoby noszące portfel w tylnej kieszni spodni, bo w ten sposób umożliwiają
      kradzieże kieszonkowe,
      - osoby nie zamykające drzwi w mieszkaniach na zamek, nawet kiedy są w domu, bo
      w ten sposób umożliwiają włamania do mieszkań,
      - osoby rozmawiające na ulicy przez telefon komókowy, bo umożliwiają kradzież
      tegoż,
      - osoby drobej postury nie uczęszcząjące na siłownię, bo umożliwiają dokonanie
      na sobie rozboju,
      - osoby posyłające niepełnoletnie dzieci same do szkoły, bo umożliwiają ich
      porwanie dla okupu,
      - osoby prowadzące sklepy, restauracje, itp., bo umożliwiają wymuszenie na
      sobie haraczu,
      - kobiety chodzące same po mieście, bo umożliwiają dokonanie gwałtu,
      - etc, etc.

Przy okazji proponuje panu prezydentowi, żeby w ramach ocieplania stosunków z
      policją pozwolił komendantowi Kijanowkiemu posiedzieć trochę na swoim złotym
      sedesie, bo za ten pomysł, o którym napisała Gazeta, takie posiedzenie
      niewątpliwie się panu komendatowi należy. :-))
    • Gość: Lehoo Re: Mandaty za otwarte auta IP: *.globalconnect.pl 03.08.06, 07:57
      Jak widać logika do logiki policyjnej ma się tak jak krzesło do krzesłą
      elektrycznego.
    • Gość: zepawel Re: Mandaty za otwarte auta IP: *.zep.com.pl 03.08.06, 09:45
      Policja postanowiła olać temat i coś im się chyba pokręciło, bo chcą karać
      (potencjalną ?) ofiarę przestępstwa zamiast prewencji, nie mówiąc już o
      wykrywaniu sprawców.
      Ciekawe w jakich godzinach jest najwyższa przestępczość w Płocku ? Uwaga ! Już
      niedługo za przebywanie na ulicy w tych godzinach możemy dostać mandat.
    • Gość: zepawel Re: Mandaty za otwarte auta IP: *.zep.com.pl 03.08.06, 09:48
      A ja chyba wiem, co chcą osiągnąć, tym ruchem. Żeby ludzie nie zgłaszali
      przestępstw (spadnie przestępczość), bo dostaną mandat ... za to, że zgłaszają
      policji duperele.
    • ciffan Re: Mandaty za otwarte auta 03.08.06, 09:49
      Idzie nowe... IV RP... '(...) i nikt nam nie powie, że czarne jest czarne a
      białe jest białe'. Chcieliście, to macie.
    • Gość: znajacy prawo rd do Pana rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:06
      Panu rzecznikowi polecam - zanim cos powie - o zapoznanie sie dokladnie z
      przepisami ustawy prd, komentarzami. w kwestii zamykania pojazdow - to
      obowiazek jaki zostal okreslony w ust5 art 46 prd polega jedynie na zabraniu ze
      soba kluczykow ze stacyjni, nie ma natomisat prawnego obowiazku zamykania
      samochodu na klucz.
    • Gość: mieszkaniec po co płacę podatki IP: *.plock.mm.pl 03.08.06, 10:29
      ano po to, żeby Policja była w stanie być tam gdzie jej potrzebują, a skoro nie jest to po co my płacimy podatki?
    • Gość: amen I to wszystko w kraju Papieża. Wstyd . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 16:36
      • ciffan A co ma piernik do wiatraka? 03.08.06, 21:29
    • Gość: nutka Re: Mandaty za otwarte auta IP: 169.139.225.* 04.08.06, 02:07
      Ten artykul powienien byc zatytuowany: Tylko w Polsce.
      Czy to jakas kpina?
      Dobrze, ze nie trzeba samochodu przykrywac pokrowcem czy przywiazywac do
      najblizszego drzewa.
    • Gość: artur Re: Mandaty za otwarte auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 20:08
      i dobrze, niech placca albo ich okradaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka