Dodaj do ulubionych

Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milewski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 21:55
mam o wiele lepsze zdanie o Panu Prezydencie Milewskim niż Pan Red.H.Woźniak
tak dobrego Prezydenta Płock jeszcze nie miał,
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 21:56
      Pan Redaktor H.Woźniak dał lekcję jak powinna wygladac kulturalna i
      merytoryczna dyskusja
      • Gość: dodi Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 22:05
        był w swojej ocenie wyjątkowo łagodny
      • Gość: Barbarka Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.250-7-195.ippool.ndo.com 25.09.06, 05:39
        To, ze Plock nie mial wczesniej szczescia do prezydentow, to chyba nie jest
        powazny argument. Jesli widzi sie, jak wiele inwestycji jest rozgrzebanych,
        niedokonczonych lub nawet nie zaczetych. Plock jest jednym z najbogatszych miast
        w Polsce!!! Czy to gdziekolwiek widac? Masa pieniedzy idzie na rozne imprezy, w
        ktorych chodzi raczej o polityczna promocje, a miasto, gdyby nie paru prywatnych
        inwestorow - wygladaloby na zupelnie zapuszczone. Zeby przez 4 lata nie udalo
        sie zalatwic kina w 130 tys. grodzie? To chyba historia jeszcze bardziej
        kuriozalna niz most bez dojazdow, a tu chyba nikt przeciez nie moze zrzucic winy
        na poprzednikow. Amfiteatr podobno tez rosnie na "pomnik amfiteatru" - juz
        chodza sluchy, ze nie spelnia podstawowych wymogow technicznych potrzebnych do
        organizowania naprawde duzych imprez. Moze dlatego jego otwarcie bedzie zaraz
        przed wyborami - zeby nikt sie nie zdarzyl zorientowac ile z nim jest problemow.
        Ma sie wrazenie, ze ktos co najmniej trzy lata w tej kadencji przespal. Jeszcze
        raz powtarzam - to nie jest miasto, ktore nalezy porownywac z Sierpcem czy
        Gostyninem, ale z Wroclawiem, Poznaniem, Gdanskiem. Z tak dobrymi wplywami do
        budzetu nie jest sztuka dobrze rzadzic. A jednak chyba komus sie nie udalo. Ja
        chetnie zmienilabym na nastepne 4 lata opcje, zeby obejrzec co sie przez
        ostatnie kadencje dzialo, a jesli wszystko rzeczywiscie wyglada tak rozowo - za
        4 lata wrocic do tematu kolejnej kadencji obecnego prezydenta.
      • Gość: maciek Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:26
        prezydent...?tyle bo pisać nie warto
    • Gość: Miller Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: 217.116.110.* 24.09.06, 22:18
      Millewski nic nie skończył. A może nie wie jak mężczyzna
      powinien kończyć? Czego nie zaczął, to "od końca i beznamiętnie".
      • Gość: kobieta Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 22:24
        jestem przeciwnego stania!!!!on jest naprawde ekstra
    • roman_j Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milewski 24.09.06, 22:36
      Najkrótsza opinia o tym, jakim prezydentem był Mirosław Milewski wygląda tak: ...
      Ja chciałbym tylko uzupełnić artykuł o dwie uwagi. Pierwsza uwaga dotyczy
      polityki kadrowej i tzw. konkursów na stanowiska obsadzane przez prezydenta.
      Tutaj pan prezydent zawiódł na całej linii, a symbolem jego upadku był konkurs
      na stanowisko dyrektora Płockiej Galerii Sztuki. Druga uwaga dotyczy polityki
      informacyjnej, która była i jest skandaliczna. Dominuje niczym nie uzasadniona
      propaganda sukcesu, a do tego przekłamania i świadome wprowadzanie w błąd
      mieszkańców. Podam konkretny przykład dotyczący Jagiellonki. Otóż swego czasu
      Ratusz ogłosił, że na obchody stulecia Szkoły nowy budynek dydaktyczny będzie
      stał w stanie surowym. Niedługo potem wpadł mi w ręce harmonogram przetargów, z
      którego jasno wynikało, że dopiero na przełomie września i października zostanie
      na ten budynek ogłoszony przetarg. Czy było to więc celowa dezinformacja, czy po
      prostu w Ratuszu szwankuje przepływ informacji? I jedno i drugie dowodzi
      niekompetencji obecnej ekipy. :-))
      • Gość: tawariszcz Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 23:09
        Może ekipa rządząca na Białorusi poszukuje rzecznika(?), roman_j pasował by tam jak ulał, mógłby się bezgranicznie uzewnętrzniać w swojej propagandzie porażki ;-))
        • Gość: Krzysztof Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.c157.petrotel.pl 25.09.06, 08:46
          Po co szukać białorusi. Milewski i Łuykaszenko to bracia bliźniacy. wystarczy
          przyjrzeć się zdjęciom.
      • Gość: 217.28.1.54 Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:38
        Pan Mirosław Milewski Jest osoba o skrajnie radykarnych poglądach, dlatego w
        imnie faszyzmu będę na niego głosował w wyborach samorządowych na Radnego
        Miasta Płock, a jak nim zostanie to mianuje go swoim zastępcą I bedziemy
        wspólnie rządzić w SLD
      • Gość: Obserwator Do Romana i jego podobnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:05
        Do przemyśleń

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=49159594&a=49159594
    • Gość: sdf to twoje zdanie ale ty jestes mocno uprzedzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 23:04
      o czym wszyscy wiedzą
      • Gość: czytelnik Re:To najgorszy z dotychczasowych prezydentów IP: *.plock.mm.pl 24.09.06, 23:49
        Moim zdaniem to bardzo marny prezydent .Nie mając własnej wiedzy w wielu
        dziedzinach funkcjonowania urzędu i miasta obstawił się miernotami , ale ze
        swojej partii(np. Kolczyński jako wiceprezydent ds rozwoju miasta, inwestycji).
        To dla mnie jako wyborcy sygnał ,że dla niego ważniejsze są partyjniackie
        układy , zawłaszczanie stanowisk w UM dla swoich, niż dobro miasta i jego
        mieszkańców. Taka polityka kadrowa zaowocowała żle zorganizowanymi
        inwestycjami, przerostami kosztów i utratą dotacji unijnych ( Tumska ,
        amfiteatr, drogi dojazdowe ). Nie chcę wypowiadać się na temat
        jedynie "słusznego" wykonawcy , który wygrywał teraz wszystkie przetargi ,
        chociaż w poprzednich kadencjach wygrywał większość .Czyli jednym słowem to
        samo co było . O skandalicznym oddaniu Nowego Rynku w artykule nie wspomniano.
        Bezsensowna była sprzedaż PEC-u , bo dla mieszkańców skończy to się na pewno
        podwyżką opłat, a była to spółka , która przynosiła zyski i sama inwestowała .
        Redaktor H. Woźniak wystawił prezydentowi Milewskiemu bardzo ładną laurkę , ale
        mam nadzieję, że prywatnie widzi dużo więcej niedociągnięć i błędów . Mam
        nadzieję ,że ta ekipa nie zdąży przehandlować za marne " co dadzą" kolejnej
        miejskiej spółki tj. ZUOK w Kobiernikach .
    • Gość: analizator Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 23:52
      Tak uporządkował przetargi ,że rozstrzygnięcia zapadają w 2-gim lub 3-cim
      podejściu, tak się nawzajem kontrolują że zapominają co mają robić,
      przygotowanie mostu bylo wlaściwe i gdyby nie roczny prawie okres kontroli
      Milesiów a potem zmiana projektu dróg to te drogi powinny być gotowe w 2005
      roku, z kasą jeśli gotowe są projekty nie ma problemu- co widać kiedy Polska
      oddaje środki unijne bo inwestycje są nie przygotowane. Wykup działek ? a kto
      powiedzial że ekipa SLD nie kupiłaby gruntów ? Taki sobie Milesie wymyślili
      pretekst żeby zaciemnić prawdziwe przyczyny swoich opóżnień. Zresztą zapytajcie
      jakie bedzie wykonanie inwestycji poza mostem
    • skrzydlak Mam nadzieję ze nie będzie w kolejnej kadencji 24.09.06, 23:54
      Mam nadzieję ze nie będzie w kolejnej kadencji prezydentem.
      • Gość: het Re: Mam nadzieję ze nie będzie w kolejnej kadencj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 00:42
        a ja myślę że redaktor Wożniak szykuje grunt pod powrót do gry Hetkowskiego
      • Gość: Stefan Re: Mam nadzieję ze nie będzie w kolejnej kadencj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:47
        "Mam nadzieję ze nie będzie w kolejnej kadencji prezydentem."
        To idz na wybory, a nie licz na nadzieje :P
    • Gość: 2 Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.c157.petrotel.pl 25.09.06, 08:44
      nie bądź śmieszny To jest najgorszy prezydent od 1990 r. no chyba tylko o tę
      palnę może rywalizować z Hetkowskim.
    • Gość: płocczanin Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milewski IP: *.c241.petrotel.pl 25.09.06, 08:55
      Ludzie!
      Jak świat światem to prasa zawsze jest po to by krytykować właśnie urzędującą
      władzę. Inaczej dzieje się tylko w dwóch przypadkach - totalitaryzm (Kuba,
      Korea, Białoruś) albo gdy madia należą do władzy - vide premier Włoch
      Berlusconi. Oczywiście podobna krytyka jest wtedy uczciwa gdy w podobny sposób
      dotyczy wszystkich. Czekam więc na podobną analizę ostatnich 4 lat działalności
      A. Struzika i innych kandydatów.
      A teraz merytorycznie - jeżeli sam Milewski jest jeszcze całkiem normalny (ma
      swoje wady i zalety jak każdy z nas), to niestety otoczył się koszmanie marnymi
      ludzmi. Doradcy i współpracownicy obecnego prezydenta są poniżej wszelkiej
      krytyki. Jego zatepca p Kolczynski - to przecież on odpowiada za wszelkie
      inwestycje, architekturę - a jest tak naprawdę dyletantem w tych sprawach. P.
      Kowalewska - sekretarz miasta - wciąż nie ma pojecia jak powinien funkcjonować
      urząd miasta. Udaje, że zna się na wszystkim - a to przecież od dawna wiadomo
      jest tylko maskowaniem nieznania się na niczym. A pan Ławniczak - ultralojalny
      członek PiS - tacy oczywiście są potrzebni, ale oprócz lojalności trzeba
      jeszcze coś sobą reprezentować.
      A teraz o rozgrzebanych inwestycjach - to chyba nie jest takie złe. Pewnie, że
      chciałoby się aby wszystko było gotowe - już od ręki. Ale to niemożliwe. I
      cieszyć się że porozpoczynano wiele - wtedy jest szansa, że wcześniej czy
      później się to skonczy i będzie gotowe. Lepsze to niż nic nie-robienie. A nie
      wiem czy wiecie, że w dojrzałych demokracjach kadencje trwaja dużo dłużej -
      Niemcy - nadburmistrz (odpowiednik naszego prezydenta) ma kadencję 6 lat, we
      Francji prezydent rządzi 7 lat, w USA - 5 lat. A wiecie czemu, bo 4 lata to za
      mało by doprowadzić sprawy do ostatecznego końca - 1 rok, to tak naprawdę
      nauka, 2 i 3 to przygotowanie wszelkich inwestycji - projekty, wykupy gruntów,
      przetargi itp. i dopiero w 4 roku natępuje ich realizacji - a często są to
      inwestycje duże, dla których 1 rok to za mało.
      I kilka innych spraw poruszonych na forum i w artykule:
      Przetargi na drogi do mostu - tak to ewidentny błąd pracowników p. prezydenta
      Wektra - wygrywa, bo ma najnizsze ceny, bo... uprawia wpółczesny wyzysk. 5 zł
      na godzine dla robotnika budowlanego to jedna z najniższych stawek w kraju.
      Rozmawiałem ostatnio z chłopakiem, który malował mi mieszkanie i powiedział, że
      w Płocku budowlaniec nie zarobi więcej bo Wektra blokuje ceny. A potem są
      kwiatki w postaci Podolanki. Ale tu winna jest GŁUPIA ustawa o zamówieniach
      publicznych. Przecież najtańszy to prawie zawsze nienajlepszy - jak chce kupić
      naprawdę dobre jeansy, to kupuje takie za 200 zł w markowym sklepie a nie za 50
      na rynku na jeden sezon. Jak chcę się dobrze napić, to kupuje puszke piwa za 3
      a nie 1,5 zł. To samo jest ze wszystkim - butami, proszkiem do prania,
      cementem, oknami, izolacją i robocizną. Kochany sejm ileś lat temu skazał nas
      na bylejakość.
      Imprezy - tak, można to nazwać igrzyskami, ale ileż ludzi po raz pierwszy
      powiedziało, że w koncu coś się zaczęło dziać w tym mieście. A że jeden woli
      hip-hop, inny reagge, inny Tu Es Petrus, inny rocka, a kto inny muzykę
      cygańską - wielki plus za to, że była taka różnorodność. Osobiścię wolę, aby
      moje podatki szły na imprezy kulturalne niż na spłatę długu szpitala miejskiego
      (panie Radny Nowakowski). Dzięki temu ludzie (zwłaszcza młodzi) maja co robić a
      nie tylko pub, piwo, papieros i internet.
      I na koniec OGROMNY PLUS za bepieczeństwo - tak mimo tych wszystkich
      stadionowych zadym i zabierania komórek to Płock należy do 3
      najbezpieczniejszych miast w Polsce (tak podano w Panoramie o 22.30 kilka dni
      temu) - i to się czuje - przynajmniej ja i moja rodzina to odczuwamy.
      Na koniec więc konkluzja - na kogo bedę głosował... na pana Korge, którego
      kultura osobista i polityczna jest w naszym mieście niedoścignionym wzorem.
      Tylko, żeby zechciał kandydować!!!
      • enaka Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew 29.09.06, 11:39
        Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> Ludzie!
        > Jak świat światem to prasa zawsze jest po to by krytykować właśnie urzędującą
        > władzę. Inaczej dzieje się tylko w dwóch przypadkach - totalitaryzm (Kuba,
        > Korea, Białoruś) albo gdy madia należą do władzy - vide premier Włoch
        > Berlusconi.

Moze najpierw dowiedz sie co nieco o Wloszech, zanim zabierzesz glos. Tak sie
        sklada, ze Berlusconi byl jednym z najbardziej atakowanych przez prase
        politykow. A to dlatego, ze znalazl sposob, by przelamac monopol
        panstwowej/publicznej telewicji ogolnokrajowej tworzac pierwsza ogolnokrajowa
        telewizje prywatna i odebral prasie zyski z reklam. Wiadomo bowiem, ze reklamy
        w telewizji sa bardziej skuteczne, niz te w prasie.

Tak wiec "najpierw sie rozejrzyj, a potem rozedrzyj" ;>
    • Gość: Bogdan Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.class147.petrotel.pl 25.09.06, 08:56
      Cztery lata temu pisałem, że wyborcy zagłosowali nie
      na Milewskiego tylko przeciwko Hetkowskiemu. Wybór, moim zdaniem
      był najgorszy z mozliwych - mozna powiedzieć, że niezbadane są
      wyrki demokracji.
      Cztery lata rządu Milesiów to nieudolna kontynuacja projektów poprzedników .
      W tym roku wykorzystano na inwestycje kilka, no może
      kilkanaście procent środków. W mieście, które potrzebuje
      nowych inwestycji drogowych to skandal. Na trzy miesiące przed wyborami
      ogłasza się przetargi na małe uliczki osiedlowe w Borowiczkach i Imielnicy
      (prawdopodobnie stamtąd pochodzi elektorat Milesiów) do których nie przystępują
      wykonawcy, bo wszystkie moce przerobowe mają zajęte.
      Szczytem hipokryzji, był udział Milesiów w czwartkowej mszy świętej w Katedrze.
      Ludzie, którzy zrobili wszystko żeby nie rozbudować Jagiellonki, święca
      jej sztandar. Chyba tylko miłosierdziu Wszechmogącego zawdzięczamy to,
      że cegły z wieży nie poleciały na ich tępe łby.
    • Gość: Jasko Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:12
      Ale Płock ma problem jeden kandydat gorszy od drugiego Struzik chce wyslizgac
      Milewskiego wg. mnie obecny prezydent sie nie sprawdził a p. Struzik niech
      wraca do zawodu lekarza Kruk i chorzy czekają moze jeszcze kogos uzdrowi
      • Gość: kumoter Re:Analiza i ...wnioski IP: *.plock.msk.pl 25.09.06, 11:10
        Czytam i wnioski:
        -Milewski był dobrym prezydentem tylko otoczony był nie profesjonalnymi
        wspólpracownikami;
        -Milewski musiał "pozamiatac" po Hetkowskim;
        -Milewski aż się spocił w oszukiwaniu wyborców (jagiellonka, hotele prz
        Sobótce itp;
        -Milewski dba tylko o małe grono wyborców bo tylko tym którzy mieszka w Boro i
        Imielnicy;
        -Milewski podobny jest do Łukaszenki i ma wąsy;
        -Milewskiemu nie spadła cegła na głowę z katedzre za sprawą Opatrzności i
        trzymał sztandar Jagiellonki;
        -Milewski nie zdąrzył zrobić dojazdów do mostu:
        -Milewski ma zbyt krótką kadencję by zakończyć ja sukcesami;
        -Milewski...

A ja wam powiem, że Milewski jednym z nas. On to wszedł na ugory
        postkomuny, która rozliczana jest sądownie i na grudach tych ugorów sie potykał.
        Racja, ma wspólpracowników do niczego, podpierał sie tymi do których miał
        zaufanie (co mu się zarzuca), ale starał się jak...potrafił. Ja w działaniu
        Milewskiego NIE WIDZĘ ZŁEJ WOLI. I to jest ważne.
        Powstaje pytanie kto jest lepszy Struzik czy Milewski czy ktoś inny. Odpowiedzi
        będziemy szukać po wyborach. Obecnie nie wiemy czy Milewski się nauczył rządzić
        i czy Struzika wiedza "wojewódzka" przyda sie miastu takiemu jak Płock?
        W tym wszystkim wydaje się prawdziwa jedna teaz, że kadencja trwa za krótko.
        Ale jest nie możliwa do wprowadzenia wobec politycznego systemu rządzenia
        państwem i to w cyklu 4 letnim. Jest lekarwstwo i na taki system. To wybory
        jednomandatowe gdzie system partyjny uległ by rozsądkowi. Można powiedzieć,
        przecież można Milewskiemu dać jeszcze 4 lata. No to dajmy. Uważam, że nie mamy
        już nic do stracenia. Niech dokończy to co zaczął. Niech dokończy wreszcie!!!
        Opcja Milewski prezydent, a I vice Struzik wcale mnie nie mierzi, wręcz
        przeciwnie.
        Interesują mnie bardziej inne nazwiska i bym o nich szybko zapomniał...
        A wąsy? Niech nosi jak lubi. Jest demokracja i mnie nie musi całować...
        • Gość: whetkowski Re:Analiza i ...wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 14:47
          Do KUMOTRA: co takiego Pan Milewski musial po mnie "zamiatac" ? Zachodze w
          glowe ,a odnosnie "zle przygotowanego " mostu ,gdyby byl zle przygotowany to by
          dzisiaj zwyczajnie nie stal Zostal zrealizowany zgodnie z uzgodnionym przeze
          mnie z wykonawca harmonogramem Zaden przetarg za czasow mojej krotkiej
          prezydentury nie byl skandaliczny ,nieprzejrzysty czy opisywany negatywnie w
          prasie Nie bylo takze zadnych "afer" I jestem z tego dumny ale jestem takze juz
          przyzwyczajony , ze w Plocku dyzurnym chlopcem do bicia jestem ja wlasnie
          Pozdrawiam adwersarzy
          • Gość: kumoter Re:Analiza i ...wnioski IP: *.plock.msk.pl 25.09.06, 17:13
            Uderz w stół...hehehe.
            Otóż panie Hetkowski. Przyznaję, końcówkę miał pan dobrą. Za ten szerszy
            kawałek Wyszogrodzkiej panu dziękuję. Znalazł bym także pare i innych rzeczy
            które mi się podobaja. Ale są i zaniedbania, a tych nie będę wyliczał bo są
            powszechnie znane i nie przypisywałbym wszystkiego panu. Zaś most traktuję jako
            zadanie kompleksowe z dojazdami. A nie uważa pan, że lepiej by sprawa wyglądała
            odwrotnie i gdyby były już dojazdy a te czekały na most? Można dyskutować,
            prawda?
            Nie musi pan brać na siebie całej odpowiedzialności. Jeden W. Hetkowski to
            nie dawny system. Nie musi nosić pan na plecach całego tego komuszego bagażu.
            Nikt tego nie mówi mimo, że siedział pan za zielonym suknem... Każdy z nas
            przecież " wspólnym wysiłkiem budował socjalistyczny horyzont dobrobytu". Teraz
            możemy albo się z tego śmiać albo się walić w zapadłe już piersi. Wolę wybrać
            to pierwsze czego wszystkim życzę i namawiam.
            Płakać nie ma sensu.
            A, wie pan, w czasie przedwyborczym nie ma człowieka w mieście, który by nie
            robił na swój użytek jakiegoś remanentu "winie-ma". Jest to bowiem istota
            demokracji gdzie wybiera sie kogoś z "dodatnimi plusami" (chociaż, jak
            wiemy "są i plusy ujemne" (sic). Tak już jest, że wyborcy kierują się
            sympatią, a o nią nie jest łatwo co pan najlepiej wie.
            To tak jak z młynarzem. Lepiej się o niego nie ocierać chociaż mąka ma biały,
            czysty kolor i nawet jest jadalna. Ale to jest już całkiem inny problem.
            Oczywiście pozdrawiam.
          • Gość: do wojtka Re:Analiza i ...wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:10
            jeden był - rondo na dobrzyńśkiej. ale to i tak sukces , bo przetargów było
            kilkaset. a milewski - remont starego mostu - ewidentny przekręt, amfiteatr,
            jagiellonka czy ulica ossowskiego - która się rozlatuje i milewski sam zgłasza
            to do prokuratury. czyli panie mIlewski - nie panujesz nad inwestycjami, skoro
            sam, wybrane przez podległych Ci urzedników inwestycje dajesz do prokuratury.
          • Gość: J_Karol Re:Analiza i ...wnioski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 07:46
            No cóż, Panie Wojciechu! Został Pan, nolens volens, takim płockim chłopcem do
            bicia. Przykre to, bo absolutnie niezasłużone. Może nie wszystko Panu wyszło
            ale wiele wyszło i szumne zapowiedzi wtrącenia Pana do ciemnicy za przekręty
            okazały się bez wartości, bo nie słyszałem, by prokurator coś znalazł na Pana.
            Współczuję nieco Panu ale tylko nieco, bo idąc do polityki musiał się Pan
            liczyć, że tak może być, że będzie Pan traktowany tylko jako wróg polityczny.
            Wielką Pana zasługą jest to że obecnie UM jest instytucją o "ludzkiej twarzy".
            Mam na myśli BOK, w którym petent jest traktowyny życzliwie i, co
            najważniejsze, obsługiwany przez kompetentne osoby.
        • enaka Re:Analiza i ...wnioski 29.09.06, 11:42
          > Ja w działaniu
          > Milewskiego NIE WIDZĘ ZŁEJ WOLI. I to jest ważne.

W Jagiellonce i amfiteatrze tez nie widzisz zlej woli?
    • Gość: Lol Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:44
      "tak dobrego Prezydenta Płock jeszcze nie miał..."

Rozbawić to potrafisz Waść...
    • Gość: as Milewski formatem nie sięga właściwego poziomu IP: 213.77.100.* 25.09.06, 12:09
      Miasto Płock jest za duże i za szybkie a Milewski nie nadąża za nim. Tyle
      • Gość: marylka 4 lata to za krótko IP: *.c154.petrotel.pl 25.09.06, 14:11
        macie racje, rzeczywiście 4 lata to za krótko żeby dokończyć wszystkie
        rozpoczęte inwestycje, przecież nawet zwykły szarak jak zaczyna gdzies pracę to
        przez około rok najpierw się uczy, ja bym mu dała szansę (kolejne 4 lata)żeby
        sfinalizował niektóre przedsięwzięcia :=)
        • Gość: belfer Re: 4 lata to za krótko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 14:27
          Tak Czlowiek uczy sie przez cale zycie ale przewaznie za wlasne pieniadze i na
          wlasny rachunek Popelnia bledy to sam za nie placi Nasz "prezydent" uczy sie
          niestety nie za swoje tylko za podatnikow czyt.wszystkich plocczan , a efekty
          jego "nauki" tez niestety obciazaja nas wszystkich Panie Milewski niech pan
          pojdzie do jakiejs szkoly i tam za wlasne pieniadze niech sie pan nauczy
          rzadzic i moze wtedy pan wrocic Nie zgadzamy sie na poprawianie oblanej przez
          pana klasy w nastepnej kadencji
        • Gość: do marylki Re: 4 lata to za krótko, czy wytrzymasz więcej IP: *.plock.mm.pl 25.09.06, 14:46
          Marylko oddaj mu własne 4 lata , potem nam opowiesz ,jak było , czy było warto.
          Moim zdaniem bardzo ryzykujesz.
        • Gość: Noro Re: 4 lata to za krótko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:10
          "ja bym mu dała szansę (kolejne 4 lata)żeby
          sfinalizował niektóre przedsięwzięcia..."

A ja mu nie dam. Dużo gadał i mało zrobił, a bierze za to kasę.
    • Gość: Zacny pan Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.c240.petrotel.pl 25.09.06, 14:55
      Jako urzędnik wystawiający zaświadczenia i pozwolenia zapewny byłby dobry.
      Ale od prezydenta oczekuję czegoś więcej niż przeciętności! Charyzmy, wizji,
      odwagi, pomysłowości w praktyce - tego mi brakowało. Ocena: dostateczny.
      • Gość: ARZ Re: Kończ waść.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 16:06
        ..wstydu oszczędź. Taka pomyłka jak MM to koszmar dla Płocka. Totalny ignorant
        i nieudacznik.Wszystkiego czego się dotknął: źle i na odwrót.4 stracone lata a
        co gorsze jego błędy będą musieli naprawiać następcy i to za grube pieniądze.
        Takiej rozwałki jeszcze w Płocku nie było.
    • Gość: Ucho Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.c243.petrotel.pl 25.09.06, 16:58
      Napewno zagłosuję na M. Milewskiego. To pierwszy nie komunistyczny prezydent w
      naszym mieście. Żaden komuch nie wchodzi w grę. Pan Struzik do szpitala leczyć
      chorych jak nie zapomniał jeszcze jak to się robi. Pozdrawiam wszystkich którzy
      są za prezydenturą p.M.Milewskiego
      • Gość: Magda Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.plock.msk.pl 25.09.06, 17:16
        Ależ panowie! Szerzej oczy!
        Szukajmy kandydata bowiem nic nie jest jeszcze przesądzone.
      • Gość: Euro Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:19
        Najwazniejsze ze swoj, a ze menedzer z niego kiepsciutki to przeciez niewazne.
      • Gość: 2 Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.c157.petrotel.pl 25.09.06, 21:09
        Czyżby Drętkiewicz I prezydent Płocka po 1990 r był komunistą? To nowa teoria,
        Milewski to przecież jego uczeń
      • Gość: Noro Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:12
        "Napewno zagłosuję..."

NA PEWNO to musisz się nauczyć pisać te wyrażenie, a później głosuj.
    • Gość: awam Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milewski IP: *.c154.petrotel.pl 25.09.06, 17:41
      Autor zapomniał o największym plusie - zdobycie ogogólnopolskiej sławy
      uhonorowanej przyznaniem ZŁOTEJ MUSZLI KLOZETOWEJ.
    • Gość: grom Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.c241.petrotel.pl 25.09.06, 20:36
      Tak "uporządkował" przetargi że wybrali "letnie" zadaszenie na lodowisko
      zimowe. Gratuluję Panie Wożniak uczciwie i bez afer o mało nie zginęły nasze
      dzieci.
    • Gość: ktoś No i to co robi dla płockiego sportu to też jest.. IP: *.plock.msk.pl 25.09.06, 23:05
      duży PLUS pod tym względem robi się naprawdę coraz lepiej
      • Gość: wyborca Re: Analiza.Jakim Prezydentem był MM ? IP: *.c153.petrotel.pl 26.09.06, 20:28
        Został teoretykiem organizacji i zarządzania,gdy na dzisiejszej sesji RM-26 bm
        poinformował z mównicy,że ma ponad 500 pracowników w urzędzie,a każdy pracownik
        ma prawo do jednego błędu rocznie,dlatego obciąża go 500 błędów w tym roku.A my
        możemy oszczędzić 2000 błędów za 4-letnią kadencję wysyłająć MM na bezrobocie!
        • Gość: fred Re: Analiza.Jakim Prezydentem był MM ? IP: *.c157.petrotel.pl 27.09.06, 09:19
          Milewski to wzorowy uczeń PiS. Wczorajszy program w TVN o korupcji politycznej
          wypisz wymaluj pasuje do Płocka. Kupienie "świętej pamięci" Nawrockiego za
          stołek przewodniczącego rady, kupienie innych radnych za stanowiska pracy i
          miejsca w radach nadzorczych Jak to nazwać prawo i sprawiedliwość?
          • Gość: plo Re: Analiza.Jakim Prezydentem był MM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:27
            Tak To prymus Inaczej za skorumpowanie radnych PiS by go odstawil na
            bocznice ,ale moralnosc nie miesci sie w kategoriach etycznych tej partii Dla
            nich moralnosc to cos zupelnie innego niz prawo i sprawiedliwosc
      • Gość: rulon Re: No i to co robi dla płockiego sportu to też j IP: *.plock.msk.pl 27.09.06, 14:51
        > duży PLUS pod tym względem robi się naprawdę coraz lepiej
        Oooo, Tak! Już Lechu W. powiedział: "są plusy dodatnie i plusy ujemne". A
        to pasuje tutaj bardzo.
    • enaka Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew 29.09.06, 11:47
      Po raz pierwszy od dluzszego czasu Gazeta na Mazowszu napisala naprawde dobry
      artykul. Oby tak dalej:-)
    • Gość: henryk Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 11:12
      złym
    • Gość: Noro Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:17
      "tak dobrego Prezydenta Płock jeszcze nie miał..."

Współczuję miastu takich mieszkańców, jak autor tego tematu z całego serca!
    • Gość: Che Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:45
      Proponuję przeczytać wystąpienie wygłoszone w Radzie Miasta na początku
      kadencji i zobaczyć , które z zapowiedzianych w nim spraw doczekały się
      realizacji.
      To jest odpowiedź na to pytanie.
    • Gość: 609-272-848 Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:03
      świetnym
    • Gość: ARZ Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:52
      Najlepiej go skwitował : www.nowakowski.plo.pl
    • Gość: Dania Re: Analiza. Jakim prezydentem był Mirosław Milew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:40
      Mileś zaprzedał duszę diabłu,kupił sobie nowe buty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka