Dodaj do ulubionych

Petrotel - Internet

IP: 192.168.3.* 13.11.01, 13:02
Czy ktoś z was wie, że Petrotel oferuje dostęp do internetu w ISDN za
zryczałtowaną opłatę 107 zł (z VAT) niezależnie od ilości wykorzystanych
kanałów. Polecam - grzeje jak nie wiem co ....
Żeby było jaśniej, nie znajdziecie tego na ich stronie internetowej (swoją
drogą miernej).
Obserwuj wątek
    • Gość: Werdan Re: Petrotel - Internet IP: *.petrotel.com.pl 13.11.01, 18:51
      Korzystam z takiego lacza. Na poczatku bylo to jedno zlacze (2x64 kbps), obecnie
      jestem polaczony do dwoch :))
      Polecam to rozwiazanie. Szkoda wlasnie, ze nigdzie o tym nie jest napisane.
      Co do SDI to z grubsza patrzac nie ma zadnej roznicy.
      • Gość: Naka Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 07:42
        Napiszcie o tym więcej. I gdzie sie to załatwia. Szukam od pewnego czasu
        najlepszego rozwiazania i niedrogiego. Naka
        • Gość: Werdan Re: Petrotel - Internet IP: *.petrotel.com.pl 14.11.01, 13:00
          W naszym miescie sa bodajze cztery punkty Petrotelu. Musisz isc do ktoregos z
          nich i sie dopytac. Jedyna wada takiego rozwiazania jest cena modemu ISDN (ok.
          500 PLN). No i druga sprawa, w okolicy, w ktorej mieszkasz musza byc kable
          Petrotelu.
          • Gość: Naka Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 14:45
            Dzięki.!! Powiedz czy ten modem jest tylko na jedną osobę czy może podpiąć się
            kilka. Naka
            • Gość: Werdan Re: Petrotel - Internet IP: *.petrotel.com.pl 14.11.01, 16:25
              Niestety modem jest tylko na jedna osobe. Przepustowosc jednego lacza to 2x64
              kbps (128 kbps). Do linii ISDN mozna podlaczyc kilka urzadzen: modem, telefon,
              fax, etc. Dwa z nich moga dzialac jednoczesnie, czyli korzystajac z internetu
              mozesz prowadzic rozmowe przez telefon, ale musisz posiadac telefon cyfrowy
              przystosowany do pracy z ISDN. Co do internetu, spisuje sie wspaniale. Stalego
              IP standartowo nie ma, ale wystarczy powiedziec, ze sie chce stale IP, to
              dadza :)
              • Gość: Naka Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 13:56
                Dzięki za informację. Juz mam namiar na Petrotel. Naka.
                • Gość: Werdan Re: Petrotel - Internet IP: *.petrotel.com.pl 15.11.01, 14:28
                  Fajnie, ze sie na cos przydalem :)))
                  • Gość: Naka Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 18:30
                    Wszystko byłoby okey, gdyby nie to że moja dzielnica jest nieokablowana i w tym
                    roku nie będzie. Tak że znów dla mnie niewypał. Dzięki za dobre chęci. Naka
                    • hiubi Re: Petrotel - Internet 16.11.01, 22:03
                      A wie ktoś, czy może jest już na Podolach Pd?
                      Sorry, ale sam nie moge za bardzo sprawdzić bo chwilowo nie ma mnie w Płocku
                      ale jesli ktoś by odpowiedział "TAK" to wracałbym jakos tak szybciej i w
                      lepszym chumorze ;-))
                      • Gość: Werdan Re: Petrotel - Internet IP: *.petrotel.com.pl 16.11.01, 22:50
                        Tak, mieszkam na Podolszycach Poludniowych i mam ISDN z Petrotelu :)
                        Mysle, ze poprwilem Ci humor :))

• Gość: Szczyp.. Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 23:13
                          A ja mam tylko SDI w TP SA i też jestem bardzo szczęśliwy :-))
                          • hiubi Re: Petrotel - Internet 18.11.01, 22:12
                            Gość portalu: Szczyp.. napisał(a):

A przypadkiem nie jesteś Paweł S*******
                            Bo jesli tak to daj znać. Adres mój znany.
                        • hiubi Re: Petrotel - Internet 17.11.01, 14:43
                          WOW dzięki. Już jestem uśmiechnięty i z nadzieją wracam za tydzień do Płocka...
                          tylko ciekawe czy zakładają w domkach...
                          I co na to powie mój trawnik ;-))
                • Gość: Duch Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 01:25
                  A z jakiej dzielnicy jestes Naka, moze wiesz na jakich tych swoich kabli nie
                  maja?
                  • Gość: Naka Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 07:48
                    Tysiaclecia. Moze cos mi doradzisz. Czekam na tani internet. Naka
                    • Gość: Pawko Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 20:32
                      Tak na marginesie można zawsze jeszcze kupić router ISDN Vigor 2000 (wtedy
                      odpada sprawa modemu a i jest w nim hub 6 portów 10 Base T) - na małą sieć
                      klatkową w zupełności wystarczy. Pozdrawiam wszystkich teleinformatyk z
                      Petrotelu
                      • Gość: Duch Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 00:32
                        Dzieki Naka duzo to ja akurat Ci nie pomoge, ale zostaje zawsze nadzieja, ze
                        Petrotelowcy sie uwina i niedlugo okabluja Twoje rewirki :).
                        A do Pawko takie pytanko: za ile macie ten router i co ma na pokladzie?
                        • Gość: Pawko Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 16:24
                          Ruter Vigor posiada hub 6 portów (10 Base T), NAT, Firewall'a a kosztuje coś
                          koło 1100 zł.
                      • Gość: Banan Re: Petrotel - Internet IP: 212.244.68.* 21.11.01, 07:22
                        Wstyd Pawko, zachwalasz Petrotel i nawet tam pracujesz! a przez SDI Tepsy
                        internetujesz. :-)
                        • Gość: Pawko Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 16:26
                          Gość portalu: Banan napisał(a):

> Wstyd Pawko, zachwalasz Petrotel i nawet tam pracujesz! a przez SDI Tepsy
                          > internetujesz. :-)

ojej tak się zaczerwieniłem.... nie w każdej lokalizacji jest możliwy ISDN w
                          Petrotelu - stąd używam SDI
                          • Gość: Roman J. Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 11:33
                            A czy jest możliwy ISDN w Petrotelu w okolicach dworca PKP? Mam nadzieję, że
                            tak, bo inaczej mnie TPSA rachunkami wykończy. :-))))
                            • Gość: Pawelvw Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 17:17
                              Roman mieszkam blisko dworca i z kumplami mamy sieć. Jak by sie dało to możesz
                              sie do nas przyłączyć.Tylko podaj namiary.
                              • Gość: Roman J. Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 09:46
                                Sprecyzuj bliżej lokalizację, to napiszę, czy to ma sens.
                                • Gość: Pawelvw Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 15:24
                                  Ja mieszkam na Chopina 57. Ale mam kumpla na Dworcowej 43 który też ma sieć.
                                  • Gość: Roman J. Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 15:43
                                    No to w obu przypadkach trzeba przeskoczyć przez ulicę :-(
                                    • Gość: Pawelvw Re: Petrotel - Internet IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 15:46
                                      No to lipa. A już myślałem, że będziemy mieli nowego kumpla w sieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka