Dodaj do ulubionych

Płock utknął w korku

16.01.07, 20:16
Niech za karę Budimex wybuduje drogę do Ciechomic

Obserwuj wątek
    • Gość: adam słodowy Płock utknął w korku IP: 80.48.4.* 16.01.07, 20:20
      Re: Są korki, ale jest bezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
      Gość: rk 16.01.07, 16:12 + odpowiedz

Za to skrzyżowanie to ktos powinien trafic za kratki, zaoszczędzili pare
      milionow na skrzyżowaniu wielopoziomowym a jak bedzie rondo to przeciez te
      wszystkie WPL-e na rejestracjach sie pozabijaja. Wprowadzić winiety dla
      wszsytkich co maja cos innego ni Wp w rejestracji

• Re: Są korki, ale jest bezpiecznie IP: 194.181.237.*

Gość: marcin logistyk 16.01.07, 16:15 + odpowiedz

co oni chrzanią?! jaki prawoskręt?! po prostu zabrali jeden pas na wprost i
      przeznaczyli go dla skręcających na most!! a ten pożal się boże lewoskręt?!
      malucha na szerokość może uda się upchnąć! brawo panie milewski!! o logistyce
      miejskiej wiesz pan tyle co ja o zwiększaniu potencjału energetycznego atomów w
      procesie fluorescencji. po drugiej stronie wisły, w miejscu gdzie ruch
      40krotnie mniejszy wywaliłeś pan rondo jak się patrzy. a w płocku gdzie
      przewalają się tysiące aut na godzinę optymistycznie zadowoliłeś się zwykłą
      krzyżówką ze światłami i w dodatku przylepiłeś po środku NIEBEZPIECZNĄ wysepkę.
      ciasny rozumek urzędniczych bananów nie wymyślił nawet wyłagodzenia łuków! i
      wklejasz panie milewski wszystkim ciemnotę, że za kilka miesięcy zmodernizujesz
      pan wyszogrodzką i będzie ok. gucio będzie! zbudujesz pan tę wyszogrodzką tak
      samo jak budujesz pan halę sportowo-widowiskową! panie milewski - "jest pan
      zerem". tyle.

• Re: Są korki, nie jest bezpiecznie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.4.*

Gość: Piotrek 16.01.07, 16:42 + odpowiedz

"Przyjechałem" czerwoniakiem po pracy "18". Od przystanku przed wiaduktem
      szedłem pieszo do Zielonego Jaru. Taki korek! Szlag by trafił te eksperymenty na
      ulicach.
      Ten Płock to jak wieś zbudowany wzdłuż jednej szosy. Czy to do kogoś wreszcie
      dociera? Sakramenckie miasto!

• Re: Są korki, nie jest bezpiecznie!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.c154.petrotel.pl

Gość: mx 16.01.07, 16:44 + odpowiedz

Chiałabym sie dowiedzieć czy jutro równiez bedziemy poddawani bezsensownej
      próbie? Sa informacje na ten temat?

• Re: Są korki, ale jest bezpiecznie IP: 80.48.4.*

Gość: qpa 16.01.07, 16:43 + odpowiedz

Dobrze piszesz! Ktoś powinien beknąć za to !!! Mogę się założyć że góra tydzień
      będzie funkcjonować to skrzyżowanie po otwarciu mostu - jak już teraz podczas
      testowania sygnalizacji są korki od spółdzielczej z wyszogrodzką to co to będzie
      gdy puszczą ruch mostem !!! to będzie paraliż miasta kompletny !!! I wtedy
      będzie znowu modernizacja i most zamknięty - zobaczycie że tak będzie !!! Każdy
      mówi o tym już od x czasu że będą mega korki - nie trzeba specjalisty za masę
      kapusty żeby to przewidzieć !!! Taki most i skrzyżowanie jak na jakiejś małej
      wsi - wstyd - pokaz nieudolności i marnotractwa pieniędzy !!! Niech zatrudnią
      kogoś z zagranicy, z cywilizowanego kraju - niech przyjedzie i się zajmie tym
      burdelem, niech zrobi infrastrukturę jak trzeba !!!

• Re: Są korki, ale jest bezpiecznie IP: *.plock.mm.pl

Gość: podolszyce 16.01.07, 16:49 + odpowiedz

to są kpiny!!!! Korki to mało powiedziane-dojazd na Podolszyce trwa ponad 2
      godziny,pół miasta stoi-gdzie tu bezpieczeństwo,nie mówiąc o
      normalności.Oczywiście nie ma winnych. Eksperymenty tego typu niech robią sobie
      na własnym podwórku.Wizje to za mało,trzeba mieć jeszcze trochę rozumu w głowie.

Gość: qpa 16.01.07, 16:58 + odpowiedz

Już nawet w Sikorzu zrobili rondo !!! A w Płocku odwalają taką popelinę !!! Most
      za tyle kasy a nawet dojazdu nie mogą zrobić !!! Powinna tutaj przyjechać
      telewizja i pokazać całej Polsce tą nieudolność !!! Nowy most miał zlikwidować
      korki w mieście - a skutek będzie dokładnie odwrotny !!! Niech wysadzą w
      powietrze ten most widmo podczas kręcenia jakiejś sceny do filmu wojennego i
      będzie spokój !!!

• Są korki, ale jest bezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: kierowca 16.01.07, 16:58 + odpowiedz

po co te experymenty???? wybudować rondo, drugą nitkę wyszogrodzkiej i otworzyć
      most. p. Prezydencie,skończyły się wybory i nie musi Pan spieszyć się z tym
      mostem.

Gość: .... 16.01.07, 17:18 + odpowiedz

Mileś, który dzisiaj czmychnął jak szczur do domu Grabówką zapowiedział po
      południu, że most otworząd dopiero we wrześniu, po oddaniu do użytku ( o ile
      zdążą) ronda i drugiej nikti wyszogrodzkiej!!!! kpina!!! Ekipa ratusza to i tak
      olewa bo są ostatnią, czytaj drugą kadencję!!!! a za to co dziś zrobili niech
      nas mieszkańców chociać ku...wa oficjalnie przeproszą, bo na dymisje żadnego z
      buraków odpowiedzialnych za ten dzisiejszy skandal nie ma co liczyć!!!!!!! i
      ono chcą zakazać wjazdu na starówkę, jak przez miasto nie można przejechać,
      barany z Ratusza!!!!!

• Są korki, ale jest bezpiecznie IP: *.plock.mm.pl

Gość: sharpeek 16.01.07, 17:16 + odpowiedz

Co za bałwan to wymyslił???!!! Gratulacje dla ciebie tumanie! Dzis jest tu
      sajgon, co ja piszę - SAJGON. Od przejazdu na Piłsudskiego do swiateł godzina
      jazdy. Przecież tam jedynym sensownym rozwiązaniem jest rondo. Banda imbecyli
      radnych!

Gość: ojciec 16.01.07, 17:27 + odpowiedz

ku...wa!!!!! jutro powinni wywalić tego barana Hancyka i innych immbecyli za
      ten eksperyment1!!!! moja żona z dzieckiem które jest chore, jechała od lekarza
      do domu 2 godzinym, a nie jak zwykle 20 minut!!!!! jutro idę do tego barana
      Milewskiego i chyba dam mu w pape za to co nam dzisiaj zafundował!!! amator
      zafajdany!!!!

• Re: Są korki, ale jest bezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: Jockey 16.01.07, 17:41 + odpowiedz

Mojej zonie udalo sie w miare szybko dotrzec do domu hehe ... bo odcinek miedzy
      torami a PKO pokonala pieszo mijajac trzy trojki wsiadajac do czwartej przy
      PKO - chyba kogos zdrowo poje............. MASAKRA

• 160 osob na liscie gg ma w opisie jacy sa zli na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: anonimowy 16.01.07, 17:45 + odpowiedz

160 osob na liscie gg ma w opisie jacy sa zli na te swiatla brawo!

• Są korki, ale jest bezpiecznie IP: 80.48.4.*

Gość: mieszkanka Płocka 16.01.07, 18:18 + odpowiedz

Brawo Panie Prezydencie Płock przeżywa SUKCES, jedna złota muszla to za mało

• Bezpiecznie? Karetki pogotowia, Straż pożarna .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: sceptyczny 16.01.07, 18:32 + odpowiedz

Bezpiecznie? Karetki pogotowia, Straż pożarna ..
      Czy autor tekstu z Gazety bierze za ten tekst odpowiedzialność !!?? Litości...

Gość: Jan Dzwon 16.01.07, 18:39 + odpowiedz

A ja uważam, że wszystko jest dobrze. Mam 81 lat i dla mnie ta szybkość
      poruszania się jest najdogodniejsza. Przynajmniej czuję się bezpiecznie jadąc z
      wnukiem piratem. Mogę sobie pozwiedzać plener
      • Gość: w PIS DU z władzą Re: Płock utknął w korku IP: 80.48.4.* 16.01.07, 20:25
        Są korki, ale jest bezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: Jan Dzwon 16.01.07, 18:39 + odpowiedz

A ja uważam, że wszystko jest dobrze. Mam 81 lat i dla mnie ta szybkość
        poruszania się jest najdogodniejsza. Przynajmniej czuję się bezpiecznie jadąc z
        wnukiem piratem. Mogę sobie pozwiedzać plener i nie tracę orientacji. Jestem
        chory na prostatę więc i "za potrzebą" nie było kłopotu, a na drugi raz to
        piersióweczkę se zabiorę na podróż, bo wnuk odwozi mię na służbę w ochronie
        mienia bo jeszcze służę jak mogę jako "ochroniarz" , bo wszyscy młodzi uciekli
        na dorobek do Londynu.

Gość: .. 16.01.07, 19:16 + odpowiedz

to świwetny pomysł, że ja o tym nie pomyślałem,,,,,następnym razem wezmę
        sześciopak Lecha i go opróżnię w tym korku, a i odlać się zdążę!!!!

• Są korki, ale jest bezpiecznie IP: *.plock.mm.pl

Gość: M 16.01.07, 19:09 + odpowiedz

Jest to kompletna głupota. Z przystanku Kolegialna - 1-go Maja jechałam na
        Podolszyce godzinę. Potrzebne są estakady, a nie rondo i wysepki. Kompletna
        kompromitacja ze strony władz.

Gość: ELF 16.01.07, 19:10 + odpowiedz

Gratulacje za pomysl dla WLADZ MIASTA i tytul dla P.SŚ !Zastanawiam się, jak
        jutro zawieżć dzieci do przedszkola i zdążyć do pacy na 8-ą? Chyba wyjadę o 6-
        ej.Wrócę ok.18-ej.A JESZCZE WCZORAJ DROGA ZAJMOWALA MI 20 MIN !!!!!!! Zacznę z
        domu dojeżdżać do Warszawy to będzie szybciej!!!!!!Najgorsze jest to,że
        ZADOWOLENI Z SIEBIE i tak olewają to co piszemy.

• DNO , DNO, DNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: normalny 16.01.07, 19:12 + odpowiedz

Dzisiaj o godzinie 16.15 korek zaczynał się na wiadukcie nad ul. Spółdzielczą.
        Gratuluję panu prezydencikowi i jego wspólnikom!!!
        Nie chcę żadnego otwierania dróg dojazdowych do czasu aż powstanie duże rondo z
        prawdziwego zdarzenia, a nie taka prowizorka jaka jest teraz.

• Re: Są korki, ale jest bezpiecznie IP: *.c247.petrotel.pl

Gość: Bodek 16.01.07, 19:14 + odpowiedz

Dzis wybrałem się na podolszyce...Hmmm...nie wiedziałem że nowa sygnalizacja
        ruszyła...no i co...dojeżdzam do wiaduktu na
        Piłsudskiego i stoję...dalej stoję...i pojechałem sobie na boryszewo poprzez
        imielnicę i tak dotarłem na Podole. Jak się
        dowiedziałem...zaoszczędziłem około 40 minut stania w korku. Pogratulujmy
        pomysłu z taką sygnalizacją ;/

Gość: dragstone 16.01.07, 19:32 + odpowiedz

Brak słow. Czy żeby dowiedzieć sie, że palec bedzie śmierdział trzeba go
        wsadzać w gó..??? Co za barany nami rządzą? Bez tych pseudoeksperymentów
        średniointeligentny prezydent powinien wiedzieć, że zakorkuje miasto tymi
        światłami..więc pytam się czego się spodziewał? Dzisiaj wracałem polami po
        niemiłosiernych dziurach, uciekając w ostaniej chwili przed korkiem, w okolicy
        Cotexu. Wcześniej stercząc 40 min na odcinku od wiaduktu. Cwaniaczek.. nie
        zrobił tego przed wyborami. Jednak coś w rodzaju inteligencji tam się tli :)

Gość: Tomek 16.01.07, 19:22 + odpowiedz

Polecam przejacd pewnym skrutem!!!! miedzy COTEXEM a podolszycami Pn taka polna
        droga - troche blotka i nierowno ale o wiele
        szybciej W PIS DU z takim prezydentem

• Re: Są korki, ale jest bezpiecznie

kitchen 16.01.07, 20:02 + odpowiedz

no to do du.. z biletami miesięcznymi,
        od dzisiaj zaczynamy chodzić na piechotę. : )
        • Gość: mieszkaniec Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 17:10
          ludzie, żeby 80-latek jeszcze zajmował miejsce pracy młodym i pracował jako
          ochroniarz. Co on może widzeć co się dzieje w placówce którą ochrania jak on
          traci orientację w terenie jadąc z wnuczkiem. Dziadek do łóżka a nie do roboty,
          rodzina litości nie ma wysyłając takiego staruszka na zarobek.
      • Gość: miki Re: Płock utknął w korku IP: 80.48.4.* 17.01.07, 09:51
        nic dodac nic ująć nie można.Głupota naszych radnych nie zna granic.To sa
        dopiero początki a jak otworza most bedzie jeszcze gorzej.pozostaje tylko
        grabówka i boryszewo żeby dostac sie do domu na podolach.przecież mogłi te
        światła wyłączyć po godzinie dwóch jak widzieli ,że miasto się korkuje ale
        przecież po co niech zwykli ludzie stoja w tych korkach i się męczą.Brak mi słów
        na ich głupotę za tę próbe.
      • Gość: J_Karol Eksperymenty zbędne, wystarczy wyobraxnia. IP: *.class147.petrotel.pl 17.01.07, 12:30
        Co będzie po otwarciu dojazdu na most wszyscy jeżdżacy od strony Imielnicy
        dobrze wiedzą. Tylko ciasne umysły z UM musiały przeprowadzić eksperyment, by
        przekonać się o tym, co dla wszystkich jasne jest od dawna.
      • Gość: misiek Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 20:14
        masz cos do wpl buraku pa jaki bos kierowca haha
      • Gość: lysy_lotnik Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:29
        Jestem kierowcą pojazdu uprzywilejowanego (z wiadomych względów nie ujawnię z
        której ze słóżb ) zastanawiam się czy DEBIL odpowiedzialny za ten <eksperyment>
        zastanowił się co się stanie w przypadku jakiegos nieszczęścia ? jak mamy
        dotrzeć na miejsce zdarzenia ? KOłEK odpowiedzialny za ten horror powinien tak
        beknąć żeby mu się obiad z pierwszej komunii przypomniał .
        • Gość: sztundman Re: Płock utknął w korku IP: *.class144.petrotel.pl 17.01.07, 21:46
          lotnik ma rację
      • Gość: ADAM Re: Płock utknął w korku IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 10:01
        URZĄD MIASTA ZA TE EKSPERYMENTY NA MIESZKANICACH POWINIEN NA SWOJEJ STACJI
        PALIWO ROZDAWAĆ DARMO A ZA WYPADKI NA TYM SKRZYŻOWANIU PŁACIĆ ODSZKODOWANIA
        PRZYNAJMNIEJ 200%
      • Gość: płocczanin Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 17:22
        Wszystkie negatywne i obrażające Prezydenta opinie pochodzą zapewne od
        mieszkańców Podolszyc. Ludzie z Podolszyc to wiejska część zapewne miasta bo dla
        nich przejazd ulicą ponad dotychczasowy czas przejazdu to problem nie do
        przeżycia. Jak mieszkali na tych swoich wsiach to z krowami mieli 10 min drogi i
        nie potrafią zaakceptować ruchu dużego miasta. Zatem należy wrócić skąd się
        przyszło i problem będzie rozwiązany. Podolszyce to wielka wiocha i nie ma co
        się martwić jak oni do tych swoich klatek w blokach dojadą. Rozwiązania
        komunikacyjne są dla wszystkich mieszkańców i prosimy tylko tym względem się
        kierować Panie Prezydencie. Wiocha niech wraca na wieś jak w mieście źle.
        • kac1968 Re: Płock utknął w korku 27.01.07, 19:35
          Gdyby głupota miała skrzydła to fruwał byś jak gołębica GŁĄBIE
    • Gość: pisuarek Totalna amatorka do kwadratu ! Żenada ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:42
      Światła już niepotrzebne - po co było je montować - jak się nie będzie ich
      używać? Ile to kosztowało? Co zrobią z tymi sygnalizatorami? Może założą gdzieś
      np na skrzyżowaniu Morelowej z Wyszogrodzką ?
      • Gość: MK Re: Totalna amatorka do kwadratu ! Żenada ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:55
        Właśnie też się zastanawiam kto za to zapłaci
        Światła, wysepki, barierki itp a i tak za chwile wjedzie ciężki sprzęt itp
        rozpindili.
        Kto zapłaci z pracę na 3 zmiany firmie budującej most, bo chyba charytatywnie
        nie pracowali.

PS
        Gratulacje za wybór wspaniałego prezydenta. Aby tak dalej Panie Milewski. Myślę
        że jeszcze nie raz pokaże nam Pan co potrafi spieprzyć.
        Na szczęcie na pana nie głosowałem.
        • Gość: Asia Re: Totalna amatorka do kwadratu ! Żenada ! IP: *.c245.petrotel.pl 17.01.07, 13:56
          Ja również nie głosowałam na MM, ale satysfakcja marna jeżeli znalazło się tylu
          idiotów którzy na niego oddali głosy i mamy to co mamy :(
    • Gość: krytyczny Płock utknął także w korku inwestycyjno-rozwojowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:47
      -Jagiellonka
      -Hala
      -infrastruktura handlowo-rozrywkowa - dno !
      Płock kiepściutko wygląda na tle innym miast pod tym względem - nie widać tego
      bogactwa. Szaro,nie ma gdzie wyjść wieczorem,tylko się uchlać. Głupie kino i
      galerie to gdzie indziej norma i oczywistość,a tu?
      Dokąd zmierzamy?
      • Gość: 2 Re: Płock utknął także w korku inwestycyjno-rozwo IP: *.class147.petrotel.pl 17.01.07, 07:09
        Ale potrafił zamydlić oczy mieszkańcowm bo go wybrali na następną kadencję.
        Wstyd
    • roman_j jak wielkim trzeba być debilem??? 16.01.07, 21:03
      Jak ograniczoną trzeba mieć wyobraźnię, żeby sobie przeprowadzać eksperymenty na
      żywym organizmie miasta, za nic mając ludzi w nim mieszkających, którzy mają do
      załatwienia swoje sprawy, do odebrania dzieci z przedszkola lub ze szkoły, być
      może jakieś spotkania. Jak bardzo trzeba się nie liczyć z ludźmi, żeby kazać im
      czekać w korkach, które oprócz Wyszogrodzkiej porobiły się też podobno na
      Grabówce, a i na Otolińskiej podobno było ciasno. Czy ktoś w Ratuszu wziął to
      wszystko pod uwagę? Czy ktoś wymagrodzi płocczanom zszargane nerwy, spalone
      niepotrzebnie paliwo (nawet z taniej stacji miejskiej), stracony czas? Wątpię.
      Może padnie standardowe, wymruczane pod wąsikiem "przepraszam, państwa". I tyle.
      Przy okazji muszę wspomnieć o poniesionych wydatkach (zwrócił mi na to uwagę,
      który stał dziś w tym korku) na sygnalizację, i na psu na budę potrzebną
      tymczasową przebudowę skrzyżowania, która teraz tylko utrudnia ruch. A po co to
      wszystko? Ano po to, żeby nasz Wielki Przywódca mógł przed wyborami otworzyć
      most, bo takie przecież były pierwotne plany. Szkoda, że nie otworzył. Może dziś
      jego miejsce zajmowałby ktoś, kto nie traktuje swoich wyborców jak króliki
      doświadczalne. :-))
      • Gość: SKANDAL to skrzyżownie to jeden wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:13
      • big_pijak O marnotrawstwie publicznych pieniędzy nie wspomnę 16.01.07, 22:40
        Przecież postawienie tych świateł nie kosztowało 100 zł. Nasz miłościwie
        panujący w ramach kampanii wyborczej wydał nie potrzebnie kilkaset tysięcy i
        co? i g...wno. Jak dla mnie to się kwalifikuje pod niegospodarność, a takie
        rzeczy są chyba karalne.
      • Gość: jasko_pw Re: jak wielkim trzeba być debilem??? IP: *.dobrzykow.sdi.tpnet.pl 17.01.07, 08:19
        widzę ,Romanie,że mileś ci kością w gardle stoi.
        ale widać płocczanie lubią swojego wąsacza bo wybrali go na drugą kadencję.
        ma jeszcze sporo do zrobienie.
        oddał most , nie było dróg.Po roku walki stworzyli przetarg na drogi,nie można otworzyć bo wyszogrodzka.
        przebudują wyszogrodzką będzie następny problem.
        widzę że nadmiar pieniędzy na inwestycje szkodzi.nawet jak budimex oddałby drogi jutro to też lipa.
        Wąsacza trzeba postawić niech kieruje ruchem.
        Przypominam że mamy jeszcze kilka planów inwestycyjnych na ten rok.
        Hala(już z problemami przetargowymi) , galeria(w centrum miasta bez dróg).jak to mówi owsiak-"będzie się działo"... pozdrówka
    • Gość: kierowca Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:23
      I kto mi teraz powie, że nie jest tam potrzebne wielopoziomowe skrzyżowanie?
      Ten co wymyślił taki wariant, jakiego namiastkę mięliśmy dzisiaj powinien
      osobiście przepraszać każdego jadącego / stojącego w korku/ kierowcę i to przez
      parę miesięcy po 8 godzin dziennie, czyli mniej więcej tyle ile godz będą tam w
      ciągu dnia korki.Pozdrowionka dla milesia i jego ferajny. Tak trzymać chłopcy.
      Powtarzajcie często swoje "dobre" uczynki a tym razem nawet mochery wam nie
      pomogą. I z piaskownicy NICI ;-)))
      • Gość: MK Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:01
        Płock bogatym miastem jest
        Pobudowany most - skończy się gwarancja wykonawcy a nawet jedno auto po nim nie
        przejedzie.
        Pobudowane światła które prawdopodobnie nie będą użytkowane
        Zrobią rondo które i tak nic nie zmieni
        i za rok z ronda przebudują na wielopoziomowe skrzyżowanie.
        A co PŁOCK BOGATYM MIASTEM JEST !!!

Ze prokuratura się tym nie zajmie!!!
    • Gość: Lol Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:39
      I dobrze: niech teraz wszyscy wyborcy MM przejrza na oczy, ale niestety to juz
      musztarda po obiedzie. Glosowaliscie? To stojcie w korkach :P
    • Gość: Pio ciekawe jakby Orlen pier...nął... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:43
      ...i jakby wyglądała ewakuacja miasta :)
      • Gość: hobbit Re: ciekawe jakby Orlen pier...nął... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:24
        to i z morelowej nic by nie zostało
    • Gość: dr Re: Płock utknął w korku IP: 80.48.4.* 16.01.07, 21:51
      Brylantowy kibel dla tego genialnego wylazcy-eksperymentatora!
      Musiałem zrobić z mojego coupe terenówkę i tłuc się przez pola, przez czyjeś
      wizje. Gratuluję wyobaźni..
    • Gość: Bodzio Płock utknął w korku IP: *.c246.petrotel.pl 16.01.07, 21:57
      Rozebrać tą idiotyczną wysepkę na środku ulicy, zdemontować sygnalizatory i
      założyć przed domem MM
    • Gość: MISIEK Płock utknął w korku IP: *.c158.petrotel.pl 16.01.07, 22:05
      Podziękujmy obu panom prezydentom za miła jazdę po Płocku. Oraz wszystkim
      baranom, którzy na nich głosowali.
      • Gość: dd Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:18
        co do wyborców to święta racja
        • Gość: MK Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:06
          No to macie prezydenta 2011
          A tak klaskaliście za Milewskim przed wyborami- taki wspaniały Prezydent (PARTACZ).
          On wam jeszcze pokaże

Zobaczycie co będzie się działo jak ten tramwaj pojedzie.
      • Gość: mobil Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:21
        Chciałbym podziękować wszystkim Mobilom którzy od rana ostrzegali Nas przez CB
        o korkach! dzięki Mobile, tylko dzięki Wam udało mi się nie oglądać tej
        sygnalizacyjnej żenady z bliska, tylko ze zdjęć "gazety"! Szerokości!
    • Gość: SZEF Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:18
      Dobrze było panie Milewski , właczac na stałe bedziem jeździc ;)
    • Gość: Mariusz Re: Płock utknął w korku IP: *.plock.mm.pl 16.01.07, 22:42
      Ty pseudoprezydencino z pseudopartyjki, masz tyle rozumu i wyobraźni co te dwa
      klony Jarcio i Lesio. Jest pan zerem panie Milewski.
      • rromero Re: Płock utknął w korku 16.01.07, 22:50
        - Bardzo bym chciał, byśmy w przyszłym tygodniu pojechali nowym mostem, ale
        wiele zależy od tej próby - przyznał prezydent Mirosław Milewski. Ostateczną
        decyzję ma podjąć do końca tygodnia.
        Patrzajcie no , chłop nie wiedział. A taki mądry był Pisuarek i nie przewidział.
        Pewnikiem nikt by na to nie wpadł że mogą być korki. Toż to rzecz niesłychana.
        Ciekawe czegóż to jeszcze nie przewidział nasz prezydencik. Ot będziemy się
        dowiadywać przez najbliższe 4 lata. Ale będzie ubaw. Po pachy.
        • awoj1 Re: Płock utknął w korku 16.01.07, 23:50
          Prawda jest taka - dopóki nie zbuduje się dwupoziomowego skrzyżowania to będą
          zawsze korki !
    • Gość: Kierowca To był zamach na kierowców naszego miasta IP: 80.48.4.* 16.01.07, 23:03
      Do puki nie będzie skrzyżowania bez kolizyjnego z wszelkiego rodzaju
      serpentynami itd. to nawet duże rondo nie pomoże. W Płocku ludzie nie potrafią
      jeździć na rondach, a korki jak były tak będą.
      • maciek.zwany.jajem Re: To był zamach na kierowców naszego miasta 16.01.07, 23:06
        Gość portalu: Kierowca napisał(a):

> Do puki
        > ludzie nie potrafią jeździć na rondach

A czy Ty potrafisz pisać?
        • Gość: Anty jajo Re: To był zamach na kierowców naszego miasta IP: *.class147.petrotel.pl 17.01.07, 10:50
          Odezwał się znowu półgłupek ..... maciusiu z jajeczka na jajeczko skaczesz jak
          plemnik....
      • qtasek Płock ma swojego Kononowicza (!) 16.01.07, 23:40
        Gość portalu: Kierowca napisał(a):

> Do puki nie będzie skrzyżowania bez kolizyjnego z wszelkiego rodzaju
        > serpentynami itd. to nawet duże rondo nie pomoże. W Płocku ludzie nie
        potrafią
        > jeździć na rondach, a korki jak były tak będą.

BRAWO! W końcu ktoś wygarnął prawdę, i to jak! :)
      • Gość: OPAT A ja tam się wciskłem i przejechałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:41
        i to normarnie środkiem. Taaak jechałem i się nie bałem. Panu policjantu
        machałem. Łapą machałem. A on mi odmachnął i się wyszczerzył, bo takich jajec
        dawno nie przeżył.
        W d..pie. Już się nie denerwuję. I tak wszystko jak krew w piach. Kupcie se
        amfę. Jest git.
    • Gość: darek Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:42
      i odda ją na 1 maja! Bez tej drogi wszystkie TIRy będą musiały przejechać przez
      ciasne skrzyżowanie na Radziwiu - to dopiero będzie paraliż! W obecnych
      warunkach ruchu może jakiś decydent podejmie inicjatywę wyłączenia sygnalizacji
      świetlnej na skrzyżowaniu z Popłacińską! To droga lokalna - te światła
      spowalniają ruch!
      • Gość: Bolek i Lolek Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 00:38
        W poniedziałek robimy wielką manifestację przed urzędem miasta. Chcemy odejścia
        naszego nieudolnego przywódcy. Paraliż komunikacyjny w Płocku zapewniony. Jak
        tiry puszczą na wyszogrodzką to będzie masakra z korkiem, który proponuję
        wsadzić w ...... naszego prezdecika. Zróbmy korek w Imielnicy aby wódz miasta
        nie mógł dojechać swoją nową drogą do swojej chacjendy.
        • Gość: Jockey Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 04:53
          W sierpniu piszeta ... dobrze a moze nie dobrze ze przetarg na rozbudowe
          rozstrzygniety bo tak pewno by ze 2-3 uniewazniono i bylby to sierpien 2008
          hehe ale moze jeszcze wszystko jest mozliwe
        • Gość: Tola Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:28
          To sobie róbcie, śmiesznie będzie wygladać 2 osobowa pikieta, no chyba że weźmiecie do spółki swojego kolegę tow. Olina.
    • Gość: poodolak Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 06:05
      proponuje budować rondo bez zjazdów i niech prezydenci dla eksperymentu
      pojeżdzą nim z miesiąc:)
    • Gość: plocek W korku mozecie słuchać Radia Maryja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 06:44
      Wnet wam złości przejdą,zmówicie zdrowaśkę za zdrowie naszego Baćki.
    • Gość: saty Re: Płock utknął w korku IP: *.pern.com.pl 17.01.07, 06:57
      To nie było śmieszne...
      Może i było bezpiecznie ale nie wyobrażam sobie spędzać tyle czasu w
      samochodzie tylko dlatego, że "ktoś" wprowadził oszczędności przy wpuszczeniu
      ruchu z mostu na Wyszogrodzką!
      Beznadziejny pomysł!
    • Gość: pl CZY UDAŁO SIĘ? IP: 194.181.237.* 17.01.07, 07:35
      Nie wiem, czy udało się zsynchronizować zamknięcie Grabówki z eksperymenem na
      Piłsudskiego.
      Efekt w każdym razie był był oszałamiający. Od wiaduktu do torów 45 minut.
      Następne ćwiczenie proszę przeprowadzić np. z zamknięciem dodatkowo odcinka
      Bielskiej lub Kilińskiego.
    • Gość: pl Dlaczego tak długo??? IP: 194.181.237.* 17.01.07, 07:42
      Już po kilku godzinach było wiadomo, co się dzieje. Kto odpowiada za bezmyślne
      korkowanie miasta do późnych godzin popołudniowych?
      Kumu zabrakło wyobraźni?
    • henrykkreuz Głupich nie sieją 17.01.07, 07:55
      sami się rodzą, ale czemu głupota ma takie wzięcie w Polsce ?

Wielokrotnie powtarzałęm na tym forum, że tymczasowość jest najdroższa, teraz poznaliście tylko maleńką cząstkę ceny jaką przyjdzie za nią zapłacić.

Normalnie to jest tak, że przed przystąpieniem wykonania projektu winna być wykonana rzetelna analiza potrzeb na dziś i w ciągu najblizszych 50 lat, która winna być integralną częścią i podstawą projektu, następnie winna być wykonana rzetelna analiza wpływu na rozwój miasta istniejących mozliwości rozwiązania problemu, a w tym i rzetelne uzasadnienie wyboru wersji rozwiązania jako optymalnej dla rozwoju miasta (czemu to a nie tamto), następnie na tej podstawie winny być zabezpieczone pieniądze na wykonanie itd.

To wszystko dzieje się w wyobraźni człowieka znaczy prawie nie kosztuje. Przewidzieć wszystkie aspekty - przed przystąpieniem do wydawania pieniędzy i wkładania pracy w wykonanie - jest taniej jak doświadczalnie sprawdzać poprzez budowanie i sprawdzanie jak to będzie, jak źle to niszczenie i budowanie od nowa i wieczne łatanie.

Bezmyślność, brak wyobraźni skutkuje niewyobrażalnymi kosztami, w tym zmarnotrawionymi środkami co jest niewielką stratą w porównaniu z wywołaną brakiem perspektyw rozwoju, zmarnotrawionym czasem mieszkańców, stressem. Właśnie to m.in. skutkuje poczuciem ogólnej bezsilności i przemożną chęcią ucieczki jaknajdalej przez kolejne młode pokolenia. Uciekamy gdzieś i widzimy tam pewien ład i odciążenie od życia w ciągłym stresie i głupocie.

Tylko czemu głupota ciągle jest górą, czemu ludzie z wyobraźnią nie są w stanie zorganizować się, przejąć władzę i poprowadzić resztę w kierunku normalności.

Może to nienormalny system wyborczy nie jest w stanie wyłonić normalnych elit? Bo ogólnie rzecz ujmując głupsi od innych nie jesteśmy, jesteśmy tylko głupio rządzeni.

Przepraszam urażonych, ale nie wytrzymałem, musiałem to powiedzieć.
      pozdrawiam
      • Gość: Pasażer Re: tramwaj jak najszybciej. IP: *.plock.mm.pl 17.01.07, 08:16
        Widzicie więc, ze tramwaj by jeździł i korków by nie było.
        • henrykkreuz Re: tramwaj jak najszybciej. 17.01.07, 09:29
          tak, tak
          Konieczny też będzie zakaz jazdy samochodami osobowymi, drogi wystarczą do jazdy tylko rowerami.
      • Gość: Aniakos Do Henryka Kreuza-uwagi o realizacji dojazdów IP: 80.51.246.* 17.01.07, 08:59
        Z tego co wiem to planowanie trasy (wszystkich jej etapów) miało miejsce. Most
        był odcinkiem I i II trasy, dojazdy po płockiej stronie III, odcinek do Gór ma
        być IV, druga nitka Wyszogrodzkiej V czy VI. W planach jest również wiadukt nad
        Wyszogrodzką, a także dalszy odcinek tej drogi w kierunku Orlenu. Także
        wszystko zaplanowano tak jak być powinno. Osobna sprawa to realizacja. Pierwszy
        i podstawowy problem to pieniądze. Tu nie chodzi o środki jakie miasto wykłada
        w ciągu roku czy dwóch, tylko takie, których pozyskanie trwa wiele lat (np. 10)
        i nie jest możliwe zaplanowanie tych środków ze względu na konstrukcję budżetu
        w polskim prawie. Stąd późniejsze problemy z realizacją tego co chciało się
        zrobić. Jedyna droga, to ta którą idzie nasze miasto (i wszystkie inne), czyli
        realizacja etapami. Jak zrealizuje się już jeden etap, to łatwiej pozyskać
        pieniądze, czy to z budżetu, czy to z Unii. Dlatego choć budowa trasy jest dla
        płocczan uciążliwa, to nie da się pewnie inaczej. Tyle obiektywnie. A
        subiektywnie powiem, że Milewskiego nie lubię. Nie słucha innych, ma tylko
        własne zdanie, które przeważnie jest nieprzemyślane. Z premedytacją naobiecywał
        ludziom tramwaj, kolejkę na Skarpie i inne cuda, wiedząc (chyba nie jest aż
        taki głupi żeby nie wiedział)że pomysły te nie mają cienia szansy na
        realizację. A ludzie uwierzyli.... Po tylu latach obiecywanek przez kolejne
        rządy... Szkoda słów! A na marginesie dodam, że o przesunięciu terminu
        zakończenia budowy dojazdów na czerwiec 2007 mówiono w ratuszu już we wrześniu,
        pażdzierniku zeszłego roku, czyli w tym samym czasie kiedy w GW Milewski
        twierdził, że dojazdy zostaną oddane do ruchu w listopadzie. Kłamał...? A może
        to było "semantyczne nadużycie" tak popularne w jego formacji politycznej?
        • henrykkreuz Re: Do Henryka Kreuza-uwagi o realizacji dojazdów 17.01.07, 09:41
          Planowanie miało miejsce to oczywiste, ale przez głupoli.

Gdyby bowiem planował to normalny człowiek, to drogi nie byłyby takie jak wykonano, od roku byłyby w użytku wszystkie drogi do mostu, rozjazdy i bezkolizyjne skrzyżowania, a w tej chwili - w najgorszym przypadku - kończyłaby się budowa mostu, ale trwałyby inwestycje prywatne wzdłuż dróg tzn. następowałby rozwój.

Ponad rok "stoi" 200 mln zł, jakie wydano na most.
          200 mln obrócone 5 razy w roku wykonałyby pracę jak 1 000 mln zł, tzn. strata dla społeczeństwa jaka wynikła z tego idiotyzmu to wartość 800 mln zł.
          • Gość: student Re: Do Henryka Kreuza-uwagi o realizacji dojazdów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:01
            Panie Henryku dla tych tu czubowatych to niezrozumiałe co Pan napisał.
            Niestety co mądrzejsi to wyjechali z tego kraju.
            Zostali nieliczni normalni i trudno będzie zmienić ten kraj w normalny.
            Nadzieja tylko w tym ,że Ci madrzejsi po latach wrócą tak jak Pan kiedyś wrócił.
            Wtedy Pan był sam i dookoła miał Pan ludzi co patrzyli na Pana jak na
            człowieka z innej planety i uważali Pana za czuba.
            Tym powracającym będzie łatwiej.
            Wtedy dopiero łatwiej będzie budować normalność w tym kraju

• Gość: plocczanin Re: Płock utknął w korku IP: *.class145.petrotel.pl 17.01.07, 08:37
      To rzeczywiście skandal.Milewski po raz kolejny eksperymentuje na mieście i
      płocczanach. Eksperymentować ze światłami, gdy nieczynna Grabówka... To nie
      jest już ignorancja tylko totalna głupota władz miasta na czele z jego
      Przeydentem.
      Jechałem wczoraj "19" do Podolszyc z Kwiatka 1godz 20min. Przecież nie
      funkcjonował żaden rozkład jazdy. Może w ramach obywatelskiego nieposłuszeństwa
      należałaby nie kasować biletów w ramach protestu lub podać Komunikację Miejska
      do sądu o zwrot pieniędzy za bilety, bo jeżdżąc autobusami zawieramy z
      Komunikacją Miejską umowę. My kasujemy bilet a spółka ma nas dowieźć do miejsca
      przenaczenia wg rozkładu jazdy.
      Najłagodniejsze określenie jakie mozna było usłyszeć w autobusie na temat
      Milewskiego to "kompletny ignorant" a za odpowiedzialnego za komunikacje w
      mieście Zawidzkiego to "upasione beztalencie" dopstało sie także
      odpowiedzialnemu za inwestycje Kolczyńskiemu, którego nazywano "niekompetentny
      gbur"
      Przecież ignoranci z ratusza powinni wrócic do pomysłu wilopoziomowego
      skrzyżowania a nie brnąć w bezsensowny pomysł ronda, które wiele nie rozwiąże,
      gdyż zgodnie z zapowiedziami tych pseudo fachowców z ratusza też na rondzie
      maja być swiatła i co to zmieni w stosunku do wczorajszego koszmaru w Płocku?
      KOmpletnie nic! Postulujmy o rozsądek pisząc na maile radnych i przezydenta i
      iejmy nadzieje, że zwycięzy rozsądek a nie panować będzie w Płocku pod rządami
      Milewskiego głupota.
    • Gość: kontestator Płock utknął w korku IP: 193.59.95.* 17.01.07, 08:40
      Kiedy komentarz tzw. Prezydenta do wczorajszej sytuacji na Wyszogrodzkiej?
      Jeśli się jeszcze zastanawia, czy otworzyć ruch na most, to proponuję zrzutkę na
      gumowy młoteczek, żeby sobie takie pomysły wybił ze łba.
      Tylko estakada!!!
    • Gość: zły Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 08:50
      dlaczego za ten wspanialy most nie poleciala jeszcze zadna glowa z urzedu
      miasta ? Aha i jaki sens ma ten "test" skoro na most nie mozna bylo wjezdzac ?
      • Gość: kolo Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 09:11
        Ja bym tego oszołoma który zaprogramował sygnalizatory na krótkie zmiany
        świateł-5-6 aut mogło przejechać i zaraz następowała zmiana na czerwone za kare
        postawił na tydzień na tej wysepce żeby kazdy przejeżdający mógł mu podziękować
        a wcześniej ustawił kosze ze zgniłymi pomidorami i jajkami.
        Czy ten bezmózg nie wie że w godzinach 14-17 jest szczyt komunikacyjny w stronę
        Podola ,wystarczyło zaprogramować światła na dłużej -dac możliwość przejazdu
        przez skrzyżowanie kilkudziesięciu samochodom ,a czerwone włączyć na krótko i
        napewno inaczej by to wyglądało /przecież żyjemy w epoce
        komputerów ,sterowników można zaprogramować sygnalizację świetlną z
        uwzględnieniem różnych pór dnia i różnej intensywności ruchu w różnych
        kierunkach
        • Gość: hobbit Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:40
          a kto ci co zaprogramuje-nawet zielonej fali nie są w stanie wyregulować
    • Gość: gość Płock utknął w korku IP: *.zep.com.pl 17.01.07, 09:14
      Światła zamiast ronda? A co będzie gdy coś się zepsuje albo stłuczka? Nikt tam
      nie dojedzie. A jak jeszcze zamkną przejazd kolejowy? Na miejscu „Naszych
      Władz” zabroniłbym jazdy z cysternami co 15 minut w godzinach szczytu. Niech
      jeżdżą nocą, oczywiście bez trąbienia na niestrzeżonych przejazdach (w środku
      prawie 200-tysięcznego miasta, obłęd) i ze stacji w Radziwiu niech robią sobie
      rozjazdy kiedy zechcą. Gdzie są ‘Władze” które tego nie widzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka