Dodaj do ulubionych

Hans Kloss wraca do Płocka

08.02.07, 23:33
w zeszłym roku o tej porze padał deszcz
Obserwuj wątek
    • Gość: ropciozz Hans Kloss wraca do Płocka IP: 80.48.4.* 09.02.07, 00:50
      ...deszcz ze śniegiem... :)

fajnie, kto pamieta ile bylo ujec Plocka w stawce, ja kojarze zajazd rybaki jak niemczyk zagadywal do blondyny [kurcze nie moge sobie przypomniec jej nazwiska filmowego , niemczyk to udawal rioletta], kolejna scena jak j23 z kierowca jada ulica misjonarska i zatrzymuja sie przed wiezniarka przy ZK i dalsza akcja to strzelanina na narutowicza :) no i wlasnie w/w artykul o lacku:)
      i tradycyjnie co wszyscy znają "Najlepsze kasztany są na Placu Pigalle " :)))
      • Gość: Igal Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.class147.petrotel.pl 09.02.07, 06:20
        Cyt. Po 40 latach na ekranie znów spotkają się Stanisław Mikulski i Emil
        Karewicz. Premiera wiosną 2008. " - premiera może i wiosną, ale nie w Płocku
        wstyd i jeszcze raz wstyd.
        • Gość: cdn. Hrabia po wywiezieniu na Łubiankę przekonuje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:01
          że Lohse to dzieciak przy Abramowie i już bez lipy spiewa wszystko co wie bratniemu funkcjonariuszowi za co dostaje miske zupy z brukwi...
      • Gość: iGrek Zuzanna lubi je tylko jesienią IP: 80.50.180.* 10.02.07, 01:03
        i przesyła ci pozdrowienia
    • piotrploc Zakrzywienie czasoprzestrzeni 09.02.07, 07:48
      Ulicą Sienkiewicza dojechali do Placu Narutowicza... :)
      • Gość: as Re: Zakrzywienie czasoprzestrzeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:22
        w ogóel trudno wyłapać o co chodfzi autorom artykułu poza tym, że będa krtęcić
        nowe odcinki stawki
        • Gość: koniokrad Re: Zakrzywienie czasoprzestrzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:44
          A może premiera w nowym amfiteatrze.Dodatkowa atrakcja to walący się dach.
    • Gość: rornan_j Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 17:08
      Ten deszcz to była wina prezydenta.
    • Gość: chandler4 Hans Kloss wraca do Płocka - od fana Stawki IP: 195.136.30.* 09.02.07, 20:10

Kloss faktycznie dostał żelazny krzyż, ale Lohse dostał nominacje na szefa
      dystryktu, a nie zelazny krzyż. Poza tym tylko w filmie wąsowski i kloss nie
      znali się. W książce to właśnie Kloss był łącznikiem Wąsowskiego

Pozdrawiam
      • Gość: Hans Klos NIE Abhwery... tylko Abwehry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pool.einsundeins.de 09.02.07, 23:31
        >>Sytuację zmienia wkroczenie do akcji oficera Abhwery Hansa Klossa.
        >>Za nim wchodzi drugi oficer - Abhwery. To Hans Kloss.

Szanowny redaktorku! Jeśli już coś "płodzimy" w obcym języku to róbmy to
        staranniej! A jak czegoś nie wiemy na 100% to zerknięcie do słownika na pewno
        nie zaszkodzi;) Acha... na pewno nie była to "literówka", bo ten sam błąd
        występuje dwa razy, a więc nie ABHWER, tylko ABWEHR (die Abwehr)

Agent J-23
        -
    • Gość: toel Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:28
      łza mi się kręci widząc tą bramę w serialu.. w 1968 r. przez tą bramę wchodziło
      się do przedszkola nr.5 i szkoły podstawowej nr. 2 . miałem wtedy 6 lat ....
      • Gość: ..... Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.c246.petrotel.pl 10.02.07, 12:05
        W czasie przerwy w zdjęciach przy nagrywaniu sceny na ul. Teatralnej, Stanisław
        Mikulski wszedł do mieszczącej się w obecnym Sądzie szkoły i poprosił o
        szklankę wody pierwszą napotkaną uczennicę. Tą uczennicą była moja mama.

Ja też chciałabym mieć podobne wspomnienie związane z tym aktorem. Może mam
        teraz szansę???
        • Gość: Zenon Dylewski Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.plock.mm.pl 10.02.07, 13:17
          Dziecino, masz szanse skalac sie. Czy wy w Płocku nie wiecie, że to Zydzi kręca
          sitcom , zeby nasmiewac sie z Polaków? Komiks o Klosie, przynajmniej pozorował
          wojne o niepodległośc, teraz raz Żydzi z uwagi, że Polska to dla nich Szeol -
          piekło, które znisczyło ich naród, robią komedie.
          To Polacy walczyli w Ak i ci starzy ludzie, będą teraz oglądac kpiny z ich
          zycia, które zmarnowali na kawały.
          Nakręcanie takiego serialu , któr z prostych ludzi polskich będzie wyzwalał
          chamstwo , jest zamierzone.
          A wy ple, ple. smich y jak z naleka od noszy, Baardzo smieszne, póki was samych
          nie położąi będziecie błagali o ratunek. A wtedy hi, hi.
          • Gość: andrzej Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:56
            Panie Dylewski-sitcom czyli serial komediowy kreca ale to nie o tym filmie mowa-
            tu mowa o filmie fabularnym (Nie sitcomie) ktory pan Wielgopolan
            nakreci.Natomiast faktem jest ze Polsat krecic zaczal komedie na wzor ALLO ALLO
          • Gość: tygrysek_78 Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.c240.petrotel.pl 15.02.07, 01:32
            Zenonie, Ty znowu nie zrozumiałeś o czym jest ten wątek. Zgadzam się z Tobą, że
            sitcom o Hansie Klopsie jest kpiną z historii. Jednak ten wątek jest poświęcony
            ostatniemu odcinkowi tamtej "Stawki..." z przed lat. To nie będą kpiny. Czytaj
            uważniej artykuły, o których chcesz dyskutować.
          • Gość: Janusz Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 21:45
            Panie Dylewski jestem Płocczaninem z dziada pradziada a sam mam 52lata.Moja
            rodzina mieszkała na placu 13 Straconych.Mama moja była świadkiem przy
            egzekucji.Wychowywała się żydowskimi dziećmi.Bardzo mile wspominała młode
            lata.Więc skąd tyle u Pana złych słów o żydach.Osobiście pozdrawiam rodzinę
            Pabiasów z ;organistówki'.Z Panem mogę polemizować.
        • teufel7 Re: Hans Kloss wraca do Płocka 12.02.07, 11:26
          Gość portalu: ..... napisał(a):

Ja też chciałabym mieć podobne wspomnienie związane z tym aktorem. Może mam
          > teraz szansę???

Jeśli masz więcej, niż 15 lat i jesteś atrakcyjna kobietą...Mogę Ci cos
          podszepnąć.:)
          • Gość: ..... Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.c240.petrotel.pl 15.02.07, 01:33
            A więc podszepnij :)
        • Gość: Jacek Wielgopolan Re: Hans Kloss wraca do Płocka - Prosba o Kontakt IP: *.eranet.pl 17.03.07, 08:28
          Ta krótka historia jest niczym z filmu :) Naprawdę do pozazdroszczenia Twojej
          mamie a mail od Ciebie szczerze wzruszający. Jesli się ze mną skontaktujesz to
          obiecuję, że będziesz mogła kontynuować rodzinne spotakania z Panem
          Stanisławem Mikulskim. Liczę na to, że Twoja mama również będzie chciała
          spotkać Pana Stanisława po latach... A tak swoją drogą to ciekawe czy Pan
          Mikulski pamięta jeszcze to zdarzenie?

Podaję Tobie swój e.mail : jacek@wielgopolan.com

P.S.
          Postaram sie aby antagoniści byli w komplecie na tym spotkaniu :)
    • Gość: Emeryt Hans Kloss wraca do Płocka IP: 212.122.223.* 10.02.07, 00:25
      Gratuluje odwagi ! zachwycaja sie "komunistycznym" serialem.Co na to lokalny
      PiS i LPR?
      • Gość: obergrupenfuhrer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 00:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • slft Re: Hans Kloss wraca do Płocka 11.02.07, 20:23
        Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Gratuluje odwagi ! zachwycaja sie "komunistycznym" serialem.Co na to lokalny
        > PiS i LPR?

> No proszę bardzo, film niepoprawny politycznie - niektórzy to mają
        wyobraźnię, jakby tylko chcieli to nawet papierowi do d...y nadaliby
        zabarwienie polityczne ;-))
    • Gość: lustrator Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 10:53
      ciekawe kim bylby Klos w IV RP ,juz tam Maciarewicz by go zlustrowal
    • Gość: tomploc Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 12:27
      Serial "Stawka wieksza niz zycie" powstal w PRL i tego nie zmienimy.Moga sie
      nam pewne rzeczy w serialu podobac lub nie-ale dzis jest on klutowy,i ja np
      oceniam go nie przez pryzmat ZSRR I PRL a pomijam to -dla mnie to jest swietny
      serial,inteligenty....
      Nie wstydze sie powiedziec i napisac ze jestem fanem "Stawki wiekszej niz
      zycie" oraz"Czterech Pancernych i Psa"..
      A tu cos dla "Stawkomaniakow":)
      film.onet.pl/zwiastuny/11043,1388660,267,specjalne.html
    • Gość: tex [...] IP: 62.233.164.* 10.02.07, 21:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • slft Re: Hans Kloss wraca do Płocka 11.02.07, 20:10
      J-23 znowu nadaje - jupi !!!! :-))
    • Gość: tomploc Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:02
      Zawsze pozostanie ogladajc lub wspominajac seriale "Stawka wieksza niz zycie"
      lub"Czterej pancerni i pies" taka nutka nostalgii i rozewnienia oraz sympatia
      do bohaterow,mimo ze filmy zaklamywaly historie...Ale James Bond tez nie
      odklamywal,to tylko filmy-liczy sie cos innego.
    • Gość: Marta niesamowite poprostu niesamowite prosze o kontakt IP: 195.3.113.* 07.09.07, 14:06
      to jest poprostu niesamowite.. juz dawno maze o jeszcze jednym
      odcinku!!!!!! Jestem studentka i mieszkam w wiedniu ale jestem polka
      i od niedawna znam stawke.. moja mama kupila mi plytki dvd i pyta
      czy to juz znam .. nieznalam. Ale jak zobaczylam raz, to sie
      zakochalam w J-23. I do tej pory ogladam wszystkie odcinki po
      koleji. Juz chyba umiem na pamiec. Bardzo sie ciesze ze jeszcze raz
      zjawi sie Stanislaw Mikulski. jak czytalam o tym to serce mi az
      podskoczylo! poprostu super juz sie nie moge doczekac! Najchetniej
      oczywiscie bym chciala spotkac Hansa Klossa, czyli Stanislawa
      Mikulskiego, no ale to chyba nie mozliwe. Mazenia, mazenia albo
      zagrac jakos malutka role w stawce!
      Dziekuje wszystkim ktorzy jeszcze raz postanowili nakrecic Stawke!
      pozdrawiam z Wiednia Marta Huber

Moj e-mail: mjf_huber@hotmail.com
      • Gość: ..... Re: niesamowite poprostu niesamowite prosze o kon IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 14:51
        Napisz do producenta Jacka Wielgopolana.
        Jego adres mailowy jest podany wyżej w wiadomości z dnia 17.03.07r.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka