wal.de.mar 08.02.07, 23:33 w zeszłym roku o tej porze padał deszcz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ropciozz Hans Kloss wraca do Płocka IP: 80.48.4.* 09.02.07, 00:50 ...deszcz ze śniegiem... :) fajnie, kto pamieta ile bylo ujec Plocka w stawce, ja kojarze zajazd rybaki jak niemczyk zagadywal do blondyny [kurcze nie moge sobie przypomniec jej nazwiska filmowego , niemczyk to udawal rioletta], kolejna scena jak j23 z kierowca jada ulica misjonarska i zatrzymuja sie przed wiezniarka przy ZK i dalsza akcja to strzelanina na narutowicza :) no i wlasnie w/w artykul o lacku:) i tradycyjnie co wszyscy znają "Najlepsze kasztany są na Placu Pigalle " :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igal Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.class147.petrotel.pl 09.02.07, 06:20 Cyt. Po 40 latach na ekranie znów spotkają się Stanisław Mikulski i Emil Karewicz. Premiera wiosną 2008. " - premiera może i wiosną, ale nie w Płocku wstyd i jeszcze raz wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn. Hrabia po wywiezieniu na Łubiankę przekonuje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:01 że Lohse to dzieciak przy Abramowie i już bez lipy spiewa wszystko co wie bratniemu funkcjonariuszowi za co dostaje miske zupy z brukwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iGrek Zuzanna lubi je tylko jesienią IP: 80.50.180.* 10.02.07, 01:03 i przesyła ci pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
piotrploc Zakrzywienie czasoprzestrzeni 09.02.07, 07:48 Ulicą Sienkiewicza dojechali do Placu Narutowicza... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Zakrzywienie czasoprzestrzeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:22 w ogóel trudno wyłapać o co chodfzi autorom artykułu poza tym, że będa krtęcić nowe odcinki stawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniokrad Re: Zakrzywienie czasoprzestrzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:44 A może premiera w nowym amfiteatrze.Dodatkowa atrakcja to walący się dach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rornan_j Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 17:08 Ten deszcz to była wina prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chandler4 Hans Kloss wraca do Płocka - od fana Stawki IP: 195.136.30.* 09.02.07, 20:10 Kloss faktycznie dostał żelazny krzyż, ale Lohse dostał nominacje na szefa dystryktu, a nie zelazny krzyż. Poza tym tylko w filmie wąsowski i kloss nie znali się. W książce to właśnie Kloss był łącznikiem Wąsowskiego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Klos NIE Abhwery... tylko Abwehry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pool.einsundeins.de 09.02.07, 23:31 >>Sytuację zmienia wkroczenie do akcji oficera Abhwery Hansa Klossa. >>Za nim wchodzi drugi oficer - Abhwery. To Hans Kloss. Szanowny redaktorku! Jeśli już coś "płodzimy" w obcym języku to róbmy to staranniej! A jak czegoś nie wiemy na 100% to zerknięcie do słownika na pewno nie zaszkodzi;) Acha... na pewno nie była to "literówka", bo ten sam błąd występuje dwa razy, a więc nie ABHWER, tylko ABWEHR (die Abwehr) Agent J-23 - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toel Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:28 łza mi się kręci widząc tą bramę w serialu.. w 1968 r. przez tą bramę wchodziło się do przedszkola nr.5 i szkoły podstawowej nr. 2 . miałem wtedy 6 lat .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.c246.petrotel.pl 10.02.07, 12:05 W czasie przerwy w zdjęciach przy nagrywaniu sceny na ul. Teatralnej, Stanisław Mikulski wszedł do mieszczącej się w obecnym Sądzie szkoły i poprosił o szklankę wody pierwszą napotkaną uczennicę. Tą uczennicą była moja mama. Ja też chciałabym mieć podobne wspomnienie związane z tym aktorem. Może mam teraz szansę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.plock.mm.pl 10.02.07, 13:17 Dziecino, masz szanse skalac sie. Czy wy w Płocku nie wiecie, że to Zydzi kręca sitcom , zeby nasmiewac sie z Polaków? Komiks o Klosie, przynajmniej pozorował wojne o niepodległośc, teraz raz Żydzi z uwagi, że Polska to dla nich Szeol - piekło, które znisczyło ich naród, robią komedie. To Polacy walczyli w Ak i ci starzy ludzie, będą teraz oglądac kpiny z ich zycia, które zmarnowali na kawały. Nakręcanie takiego serialu , któr z prostych ludzi polskich będzie wyzwalał chamstwo , jest zamierzone. A wy ple, ple. smich y jak z naleka od noszy, Baardzo smieszne, póki was samych nie położąi będziecie błagali o ratunek. A wtedy hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:56 Panie Dylewski-sitcom czyli serial komediowy kreca ale to nie o tym filmie mowa- tu mowa o filmie fabularnym (Nie sitcomie) ktory pan Wielgopolan nakreci.Natomiast faktem jest ze Polsat krecic zaczal komedie na wzor ALLO ALLO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek_78 Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.c240.petrotel.pl 15.02.07, 01:32 Zenonie, Ty znowu nie zrozumiałeś o czym jest ten wątek. Zgadzam się z Tobą, że sitcom o Hansie Klopsie jest kpiną z historii. Jednak ten wątek jest poświęcony ostatniemu odcinkowi tamtej "Stawki..." z przed lat. To nie będą kpiny. Czytaj uważniej artykuły, o których chcesz dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 21:45 Panie Dylewski jestem Płocczaninem z dziada pradziada a sam mam 52lata.Moja rodzina mieszkała na placu 13 Straconych.Mama moja była świadkiem przy egzekucji.Wychowywała się żydowskimi dziećmi.Bardzo mile wspominała młode lata.Więc skąd tyle u Pana złych słów o żydach.Osobiście pozdrawiam rodzinę Pabiasów z ;organistówki'.Z Panem mogę polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: Hans Kloss wraca do Płocka 12.02.07, 11:26 Gość portalu: ..... napisał(a): Ja też chciałabym mieć podobne wspomnienie związane z tym aktorem. Może mam > teraz szansę??? Jeśli masz więcej, niż 15 lat i jesteś atrakcyjna kobietą...Mogę Ci cos podszepnąć.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.c240.petrotel.pl 15.02.07, 01:33 A więc podszepnij :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Wielgopolan Re: Hans Kloss wraca do Płocka - Prosba o Kontakt IP: *.eranet.pl 17.03.07, 08:28 Ta krótka historia jest niczym z filmu :) Naprawdę do pozazdroszczenia Twojej mamie a mail od Ciebie szczerze wzruszający. Jesli się ze mną skontaktujesz to obiecuję, że będziesz mogła kontynuować rodzinne spotakania z Panem Stanisławem Mikulskim. Liczę na to, że Twoja mama również będzie chciała spotkać Pana Stanisława po latach... A tak swoją drogą to ciekawe czy Pan Mikulski pamięta jeszcze to zdarzenie? Podaję Tobie swój e.mail : jacek@wielgopolan.com P.S. Postaram sie aby antagoniści byli w komplecie na tym spotkaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Hans Kloss wraca do Płocka IP: 212.122.223.* 10.02.07, 00:25 Gratuluje odwagi ! zachwycaja sie "komunistycznym" serialem.Co na to lokalny PiS i LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obergrupenfuhrer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 00:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Hans Kloss wraca do Płocka 11.02.07, 20:23 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > Gratuluje odwagi ! zachwycaja sie "komunistycznym" serialem.Co na to lokalny > PiS i LPR? > No proszę bardzo, film niepoprawny politycznie - niektórzy to mają wyobraźnię, jakby tylko chcieli to nawet papierowi do d...y nadaliby zabarwienie polityczne ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lustrator Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 10:53 ciekawe kim bylby Klos w IV RP ,juz tam Maciarewicz by go zlustrowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomploc Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 12:27 Serial "Stawka wieksza niz zycie" powstal w PRL i tego nie zmienimy.Moga sie nam pewne rzeczy w serialu podobac lub nie-ale dzis jest on klutowy,i ja np oceniam go nie przez pryzmat ZSRR I PRL a pomijam to -dla mnie to jest swietny serial,inteligenty.... Nie wstydze sie powiedziec i napisac ze jestem fanem "Stawki wiekszej niz zycie" oraz"Czterech Pancernych i Psa".. A tu cos dla "Stawkomaniakow":) film.onet.pl/zwiastuny/11043,1388660,267,specjalne.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tex [...] IP: 62.233.164.* 10.02.07, 21:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Hans Kloss wraca do Płocka 11.02.07, 20:10 J-23 znowu nadaje - jupi !!!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomploc Re: Hans Kloss wraca do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:02 Zawsze pozostanie ogladajc lub wspominajac seriale "Stawka wieksza niz zycie" lub"Czterej pancerni i pies" taka nutka nostalgii i rozewnienia oraz sympatia do bohaterow,mimo ze filmy zaklamywaly historie...Ale James Bond tez nie odklamywal,to tylko filmy-liczy sie cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta niesamowite poprostu niesamowite prosze o kontakt IP: 195.3.113.* 07.09.07, 14:06 to jest poprostu niesamowite.. juz dawno maze o jeszcze jednym odcinku!!!!!! Jestem studentka i mieszkam w wiedniu ale jestem polka i od niedawna znam stawke.. moja mama kupila mi plytki dvd i pyta czy to juz znam .. nieznalam. Ale jak zobaczylam raz, to sie zakochalam w J-23. I do tej pory ogladam wszystkie odcinki po koleji. Juz chyba umiem na pamiec. Bardzo sie ciesze ze jeszcze raz zjawi sie Stanislaw Mikulski. jak czytalam o tym to serce mi az podskoczylo! poprostu super juz sie nie moge doczekac! Najchetniej oczywiscie bym chciala spotkac Hansa Klossa, czyli Stanislawa Mikulskiego, no ale to chyba nie mozliwe. Mazenia, mazenia albo zagrac jakos malutka role w stawce! Dziekuje wszystkim ktorzy jeszcze raz postanowili nakrecic Stawke! pozdrawiam z Wiednia Marta Huber Moj e-mail: mjf_huber@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: niesamowite poprostu niesamowite prosze o kon IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 14:51 Napisz do producenta Jacka Wielgopolana. Jego adres mailowy jest podany wyżej w wiadomości z dnia 17.03.07r. Odpowiedz Link Zgłoś