kasoa 23.03.07, 17:42 Witam. Czy znacie w Płocku punkt w którym można wypalić swoje wyroby z gliny? Może znacie jakąś pracownie ceramiczna, lub prywatne osoby które sie tym zajmują? proszę o odpowiedz, pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zielonyjaerk Re: wypalanie gliny IP: *.plock.msk.pl 24.03.07, 20:48 Niestety cisza! Musi Ci wystarczyć jakiś sprytny piec chlebowy, a o niego już łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: wypalanie gliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 20:59 może wystarczy piekarnik?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasoa Re: wypalanie gliny IP: *.plock.msk.pl 25.03.07, 13:47 Niestety nie wystarczy piekarnik, temperatura wypalania gliny to grubo ponad jego możliwości. Zależy mi na trwałości a słabe wypalenie = sie słaba jakość.Co do pieca chlebowego, dysponujesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wypalanie gliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 14:59 Proponuję wizytę w Skansenie w Sierpcu - może podpowiedzą coś w temacie ? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonyjarek Re: wypalanie gliny IP: *.plock.msk.pl 25.03.07, 17:53 Niestety nie dysponuje ale intensywnie myślę co by jeszcze. Ooo! Mam! www.pat.net.pl/narzedzia.php?category=5§ion=Piece&id=520 www.pat.net.pl/narzedzia.php?category=5§ion=Piece&id=422 A to {i inne) po wpisaniu tematu w google.pl "piec do wypalania ceramiki" users.nethit.pl/forum/read/epo/3288888/ www.allegro.pl/item174425371_piec_do_wypalania_ceramiki_zobacz_.html ceramiczne-abc.blog.onet.pl/1,CT21287,index.html Nic łatwo nie przychodzi. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasoa Re: wypalanie gliny IP: *.plock.msk.pl 25.03.07, 20:33 hmm Skansen to dobry punkt zaczepienia, myślę jeszcze nad liceum plastycznym. Pomysły z polowymi piecami są ciekawe, ale do wypróbowania na urlopie:) Zielonyjarku taki piec wydatek ponad moje możliwości(może kiedyś sie skuszę :)) dlatego szukam kogoś z dobrym piecem;) Pozdrawiam i dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: wypalanie gliny 27.03.07, 08:50 Mój kolega jest protetykiem i ma jakieś piece z piekielną temperaturą. Proponuję popytać w tym środowisku. k. Odpowiedz Link Zgłoś