obsztifitikultykewiczewski 09.07.07, 11:24 Witam! Chce sie zapisac na studia we Włodkowicu na kierunek pedagogika - zaocznie. Studjuje ktoś .. napiszcie mi czy warto i czy cięzko :D POZDRO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: studentka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.centertel.pl 09.07.07, 21:19 Jestem na drugim roku pedagogiki. Jezeli jest to kierunek który Ci odpowiada to na pewno warto.Jest to wartość wzgledna i subiektywna. Mnie osobiscie ten kierunek odpowiada natomiast jesli chodzi o to czy jest ciezko to chyba tak.To jest kolejne pojecie wzgledne poniewaz sa przedmioty, ktore nie nastreczają wiekszych problemow a są i takie gdzie trzeba sie przyłozyc.Warto uwazac na wykladowcow.Jedni są w porzadku inni nie...Poczekaj na egzamin z Socjologii to zrozumiesz o co mi chodzi..;-))Moze troche ogolnie napisałam ale i Twoje pytanie takie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 21.08.07, 22:43 Włodkowic to lipa nie idź tam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weekendowastudentk Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: 213.76.179.* 16.10.07, 09:35 ciężko?? od kiedy?? tez jestem na II roku i I przebimbałam, przychodziłam rzadko na wykłady i sesja zdana całkiem dobrze, tylko jeden przedmiot był na II termin, także nie mówcie mi, że w Włodkowicu jest ciężko, bo to śmieszne!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capri Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 16.10.07, 23:20 (weekendowastudentka): masz absolutną rację, coś wiem o tym. Ciężko na uczelniach to pewnie bywa, ale w SWPW!!! Tak się zdaje bez większego problemu a co gorsza, bez większego wysiłku! To jakiś absurd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 19:55 Capri zaliczenia łatwo uzyskac ale ważne jest na jaka ocenę . Jak jest tak łatwo to odpowiedz na pytanie : czy masz stypendium naukowe??Bo jak byłoby tak łatwo jak mówisz to kazdy student miałby stypendium naukowe a zeby je uzyskac trzeba się uczyć. Jak Ciebie zadowalaja tylko oceny dostateczne to owszem dużo pracy nie musisz włozyc żeby takowe uzyskać , ale jak chcesz miec stypendium to musisz się postarać tym bardziej jak chcesz byc solidny i nie ściagać. Ja nie sciągając w drugim semestrze miałam srednią 4.5 a wcale tak super łatwo nie było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capri Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 17.10.07, 22:48 Owszem, mam stypendium naukowe. I szczerze powiedziawszy wcale nie muszę wkładać w to nadto wiele wysiłku. Poza tym co mnie najbardziej irytuje, wykładowcy często spóźniaja się na zajęcia i zanim zaczną mówić do rzeczy, najpierw można wysłuchać długiego monologu w postaci dowcipów, tudzież osobistych historyjek. To niedopuszczalne!!! Zaś sama kwintenescja wykładu mieści się mniej więcej w kilkudziesięciu min. a i tak zajęcia kończą się przed czasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssssssssss Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 12:52 To ty chyba pomyliłaś kierunki i nie piszesz Capri o pedagogice , bo który z wykładowców opowiada dowcipy przed lub w trakcie wykładu? , wykład nie trwa kilkadziesiat minut , a moze siedzisz przy koncu i sama opowiadasz innym kawały niezbyt uważając?? Odpowiedz Link Zgłoś
as.iak Re: Pedagogika na Włodkowicu 11.12.07, 23:26 pedagogika+ wlodkowic?ciezko heh pedagogika to ogolnie prosty kierunek wystarczy sie uczyc nie trzeba myslec wiem bo sama studiuje obecnie jestem na mgr we wlodkowicu na 2 roku i jest nie prosto ALE BANALNIE przy zerowym wkladzie mam stypendium naukowe. jezeli szukasz ciezkiego kierunku to zwroc sie w strone polibudy, sgh, sggw, itp Odpowiedz Link Zgłoś
as.iak Re: Pedagogika na Włodkowicu 11.12.07, 23:26 pedagogika+ wlodkowic?ciezko heh pedagogika to ogolnie prosty kierunek wystarczy sie uczyc nie trzeba myslec wiem bo sama studiuje obecnie jestem na mgr we wlodkowicu na 2 roku i jest nie prosto ALE BANALNIE przy zerowym wkladzie mam stypendium naukowe. jezeli szukasz ciezkiego kierunku to zwroc sie w strone polibudy, sgh, sggw, itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 18:56 Witam !! SWPW w Płocku to dobry wybór.Zachęcam Panią do studiowania właśnie tutaj. Ja też studiuje Pedagogike zaocznie i bardzo sobie chwalę ta uczelnie. Miła atmosfera , wspaniali wykładowcy. Z niektórych przedmiotów takich jak socjologia,informatyka, moze być ciężko ale jak bedzie Pani uczęszczała na wykłady to nie powinno być problemu z resztą przedmiotów. Zatem życzę dokonania właściwego wyboru i serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 11.10.07, 17:31 Osobiście nie polecam. Skończyłam również tę uczelnię na tym samym kierunku. I za czasów kiedy studiowałam (a były to początki tej uczelni) to i owszem, pilnowano właściwego poziomu nauczania. Ale od paru lat obserwuję, że ten poziom znacząco spada. Wykładowcy nastawieni są na konieczność zaliczania studentom, niezależnie od tego co mówią samym zainteresowanym. A to z kolei ma sprzyjać statystykom uczestników i oczywiście ... pieniądze (to główna idea uczelni). Jakość kształcenia obecnie ... byle jaka. Nawet sam prodziekan pedagogiki odwala chałturę na zajęciach popisując się przed studentami, opowiadając jakieś bezsensowne dowcipy ... Warto się nad tym zastanowić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 21:18 @ właśnie dzięki Twojemu rocznikowi , wciąz ciagnie się opinia ze w tej uczelni nie ma poziomu . Bo jak uczelnia miała swoje poczatki to musiała przepuszczać nawet ludzi nie posiadajacych wiedzy , po to by zwróciły sie fundusze włozone w uczelnie. Teraz własnie uczelnia podniosła poziom czego dowodem jest ( przynajmniej na kierunku pedagogika) uzyskanie przez uczelnie ceryfikatu pańswowej komisji akredytacyjnej. Teraz SWPW jest na pierwszych miejscach w rankingach polityki i wprostu z uczelni niepaństwowych. Na pierwszym roku jest 7 egzaminów ( liczba ich jest większa w praktyce bo wykładowcy robiac egzamin wpisuja go do zaliczeń z oceną), i wierz mi @ , ze za Twój rocznik uczelnia sie wstydzi i do dzis studenci ponoszą za Wasz rocznik odpowiedzialnosć. Jest przez Twój rocznik przykra , ciągnaca sie opinia o uczelni , która teraz się zmienia z uwagi na podniesienie poziomu kształcenia. Prodziekan wydziału pedagogicznego to człowiek o dużej wiedzy , czasem co przyznaję opowie dowcip ale nie jest on bezsensowny jak to wyraziłeś , madrzy ludzie te dowcipy rozumieją , a tacy jak Ty?? no cóż nie bede się wypowiadać. PS. Jakim cudem wypowiadasz się na temat poziomu kształcenia w tym roku akademickim skoro podobno skończyłeś juz dawno ten kierunek , a może nie skończyłeś i zacząłeś 10 lat lemu a kończysz teraz , taki wieczny student..... haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była studentka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.224.c83.petrotel.pl 11.10.07, 23:07 Moniko masz ABSOLUTNĄ ! rację. Zgadzam sięz Tobą w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 12:01 Była studentko dziękuje za wsparcie my studenci musimy bronić honoru naszej uczelni. Trzeba odzyskać dobre imie uczelni. Pozdrawiam Cie serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 12.10.07, 19:01 wydaje mi się, że raczej nie mam kłopotów z nauką i wiecznym studentem też nie jestem ... 2 lata temu obroniłam pracę doktorską. A co do rankingów, pragnę zauważyć, że aby mówić o jakichkolwiek rankingach należy najpierw wiedzieć, na czym polega jego ustalanie. A o tym wie tylko ścisłe grono ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.centertel.pl 12.10.07, 19:44 Jak już wcześniej pisałam jestem na drugim roku i zdązyłam sobie wyrobić opinie na temat naszej uczelni i rownież jestem dumna z tego,że studiuje we Wlodkowicu. Bardzo denerwuje mnie wygłaszanie opini przez ludzi którzy z naszą uczelnią mają niewiele wspólnego.Zazwyczaj są to obiegowe opinie które rzadko mają poparcie w rzeczywistosci.Na pierwszym roku pedagogiki z 260 studentów zostało nas teraz niewiele ponad 100(więc kwestia "pieniądza")odpada.Nie żaluje, ze studiuje we Włodkowicu ale musze przyznać racje osobie wypowiadającej sie na temat prodziekana ktory na moje nieszczęscie wykłada w naszej grupie dydaktyke.Jest On nadętym, aroganckim bufonem który potrafi całe zajecia ziewać, opowiadac sprośne żarty i o ile jest mi daleko do kujona o tyle zasady kultury są dla bardzo ważne.Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie Monikę ktora z niewzruszoną pewnościa broni dzielnie honoru naszej Uczelni;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 13:20 Dziękuje Ci za pozdowienia ja również Cie pozdrawiam , cieszę się że coraz wiecej studentów włącza sie do tego by bronić uczelni.My studenci pracujemy na swoja opinie nie po to ,by ktoś nie wiedząc o Uczelni nic krytykował i uczelnie i ludzi tam studiujacych. Ja też jestem dumna z tego , ze studiuje właśnie w SWPW jednocześnie zdaje sobie z tego sprawę że SWPW nie naucza tak jak Uniwersytety , ale z poziomu kształcenia jestem zadowolona. Bardzo sobie cenie wykładowców z którymi mam zaszyt mieć zajęcia, oraz studentów dbajacych o honor uczelni. Kochani badźmy sobie wierni a uda nam sie wyprostować przykrą opinię o naszej Uczelni. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była studentka2 Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.c156.petrotel.pl 13.10.07, 15:21 Ja również studiowałam pedagogike i jestem bardzo zadowolona. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 19:25 Była studentko2 Bardzo się cieszę , że jesteś zadowolona :-) a czy mogłabys napisać czy po skończeniu pedagogiki zdobyłaś pracę, bo słyszałam ze po pedagogice trudno jest znalesc szczególnie jeśli chodzi o specjalności nauczycielskie( niezależnie od uczelni którą sie kończyło) Prosze napisz czy w Twoim roczniku duzo osób znalazło pracę?? Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za odpowiedź.Buziaki papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capri Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 15.10.07, 21:06 z pracą po Włodkowicu jest gorzej niż źle. Wiele firm wywiesza ogłoszenia z informacją, że: "po włodkowicu nie przyjmujemy". To chyba wystarczający argument do decyzji o podjęciu studiów w tej szkole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 21:31 Ale po PWSZ-ie też nie przyjmuja do pracy , wiec to nie jest chyba wina tej konkretnej uczelni. Poza tym ja nie chce pracować w żadnej firmie ( a tym bardziej w takiej która wywiesza takie kartki najpierw nie przeprowadzając nawet rozmowy kwalifikacyjnej - bo znam ludzi w SWPW naprawde madrych i taka opinia ich krzywdzi - wiec do takich firm nawet nie chodze) chciałabym znaleśc pracę w szkole , a słyszałam ze z tym ciężko niezależnie od uczelni;-( Dzięki za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka SWPW Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 20.10.07, 14:10 ha ha ha ubawiłam się ... jakos nie spotkalam się z żadną firmą, w której wisi takie ogłoszenie Nie będę się wypowiadać na temat poziomu tej uczelni 10 lat temu, bo poza tym co się słyszało i o czym można do tej pory poczytać nie wiele wiem. Obecnie uczelnia kształci na poziomie. Mam wielu znajomych którzy pokończyli tę uczelnie rok, dwa czy trzy temu. Sama osobiście jestem już na magisterce. Nikt mi nie powie, że studia można przebimbać, nie chodzić na wykłady i bezproblemu zaliczać. Są przedmioty łatwiejszy i trudniejsze, a i wykładowcy mniej lub bardziej wymagający. Muszę przyznać, że dopiero na tej uczelni opanowałam język niemiecki na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację. Nie powiem, że było łatwo. Trzeba było przysiąść. Wiele godzin spędzić w bibliotekach uzupełniając notatki do poziomu wymaganego na egzaminach. Wiele osób idzie na magisterki po SWPW do UW bo ponoć jest łatwiej. Zastanawia mnie więc, czy faktycznie jest kiepski poziom na takiej uczelni? Wątpię, ale są ludzie i ludziska którzy mają wyrobioną opinię na temat danej uczelni. Pozdrawiam studentów SWPW. A w szczególności I rok administracji zaocznej - magisterki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 20.10.07, 20:57 dziewczyno, co ty możesz wiedzieć o poziomie kształcenia (mowa oczywiście o poziomie akademickim). Więc nie dokonuj oceny czegoś, na czym się nie znasz! Ja właśnie kończę te studia, przez cały okres studiowania otrzymuję stypendium naukowe bez większego wysiłku. Więc nad czym rzekomo trzeba przysiąść? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka SWPW Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 21.10.07, 18:01 No skoro zaczynam już czwarty rok na tej uczelni to chyba wiem o czym piszę, ale ty najwyraźniej jesteś tak ambitny i tak pochłaniasz wiedzę, że nie musisz się przemęczać. Tylko pogratulować tak chłonnego umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 21.10.07, 21:09 więc nie generalizuj proszę, oceniając sytuację przez pryzmat własnych tylko możliwości i umiejętności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka SWPW Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 22.10.07, 20:17 Wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observator Poziom na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 21:17 Poziom na Włodkowicu spada z powodu zbyt dużej ilości palantów i cip na tej uczelni. I to nie wśród wykładowców... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=364&w=70679158 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=364&w=70679158&a=70694570 Pozdrawiam normalnych P.S. Ukończyłem bardzo dawno temu PW, żeby była jasność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.100.c77.petrotel.pl 23.10.07, 22:40 skończyłem pedagogikę na włodku. No cóż opie..łem sie równo 3 lata i sończyłem bardzo dobrze. zero nauki, wystarczy mieć dore ściągi i to cała filozofia super szkoły dającej europejski certyfikat, którym można sobie podetrzeć dupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka SWPW Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: 80.55.10.* 25.10.07, 07:23 jak się umie ściągać to i na uniwerku się ściągnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 26.10.07, 14:52 dziewczyno, podziwiam Cię za cierpliwość, ale daj sobie spokój z kontynuacją owego tematu. Twoje wypowiedzi przypominają raczej głuchy monolog aniżeli poparty intelektem i refleksją dialog! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka SWPW Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 27.10.07, 14:22 Gość portalu: ... napisał(a): > dziewczyno, podziwiam Cię za cierpliwość, ale daj sobie spokój z > kontynuacją owego tematu. Twoje wypowiedzi przypominają raczej > głuchy monolog aniżeli poparty intelektem i refleksją dialog! za to twoja wypowiedź nijak ma się do tematu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 27.10.07, 16:34 owszem, do tematu nie bo i nie miała być z nim kompatybilna. To była sugestia tylko do Ciebie. Hmm ... miałam nadzieję że przynajmniej na tyle uważnie potrafisz czytać (czy raczej rozumieć), ale teraz nie dziwię się skąd w Twojej głowie roją się takie (czy inne) przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka SWPW Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 27.10.07, 17:10 Gość portalu: ... napisał(a): > owszem, do tematu nie bo i nie miała być z nim kompatybilna. Czyli wyszukujesz w wątkach wypowiedzi, do których można w jakikolwiek sposób się doczepić. Śmieszna jesteś. I jeszcze masz czelność się mnie czepiać? ale teraz nie > dziwię się skąd w Twojej głowie roją się takie (czy inne) > przemyślenia. Jak się czyta takie wypowiedzi to namyśl nasuwa mi się takie przemyślenie: Napisz nowy wątek pt np "odpowiedzi nie związane z tematem" - tu będziesz miała pole do popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 27.10.07, 18:05 hej, dziewczyno, Ty faktycznie masz problem ... ale ze sobą. Ktoś miał rację, że nudzisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.019.c87.petrotel.pl 11.12.07, 23:36 a jakiego intelektu spodziewasz sie po klientce ktora twierdzi ze na wlodkowicu jes ciezko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.129.c84.petrotel.pl 19.12.07, 00:15 po wypowiedziach tej studentki SWPW widac jaki ta szkola ma poziom... cholernie niski!!!nie dziwne ze ktos tak malo inteligentny mowi ze tam trzeba sie uczyc... w zawodowkach tez wielu sobie nie radzi... ej studentka swpw a jaka szkole ponadpodstawowa skonczylas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspolczujaca Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 08:44 zenuła zenuła ta cala uczelnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:17 ta szkola jest wypasiona, inna niz wszystkie, wykladowcy super ale nie powiem, ze nie jest ciezko ... bywa ze jest baardzo ciezko i wtedy trzeba placic za waruneczki bo nie wszystkie egzaminy jest tak latwo przejsc ... duzo osob odpada ale jak ktos sie uczy to i zdaje, pozdro dla wszystkich "wlodków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka_23 Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:30 wydaje mi się, że teksty "byłych studentów SWPW" na temat tego, że w tej szkole można się obijać, nie trzeba się uczyć i chodzić wcale nie są tekstami byłych studentów tylko tych, których albo nie stać na to żeby chodzić do tej szkoły albo rodzice kazali iść do innej bo studenci SWPW więdza dobrze (bynajmniej ci z politologii i stos. miedzynarodowych), że 3 lata nie były łatwe i wiele osob odpadło po 1 semestrze, niektore egzaminy byly proste ale niektore były takie, że przynajmniej przez 2 tygodnie wczesniej trzeba bylo zakuwać, często też nocami i nie raz tak było, że poprawiało się egzamin kilka razy bo był poprostu prawie nie do przejścia, bywały ciężkie chwile i nikt mi nie powie, że na Wlodku nie trzeba chodzic i się uczyc, jedna wielka bzdura!!! ile ja się wypocilam nie raz i moi znajomi to tylko my wiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka_23 Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 21:57 dodam jeszcze, że na ćwiczeniach u niektorych wykladowcow obecnosc byla obowiązkowa! nawet jedna nieobecnosc spowodowana czyms innym niz pogrzeb czy choroba nie byla tolerowana, wielu wykladowcow dopuszczalo gora 2 nieobecnosci, 3 nieusprawiedliwiona oznaczala niedopuszczenie do egzaminu co w związku z tym kończyło się warunkiem a warunek z jednego przedmiotu kosztuje 160 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 06:54 I o to chodzi o kasę. Żeby zarobić można było nie dopuścić do egzaminu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 08:56 oj nie masz racji, my mielismy w sumie po jednym warunku przez 3 lata na administracji a skonczylismy szkole 2 lata temu, tez wspominamy ciezkie chwile, nie było tak łatwo w szczegolnosci u 5 wykładowcow ktorzy wymagali bardzo wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 14:25 Administracja , pedagogika , politologia te kierunki sa na dobrym poziomie. Poziom kształecenia znacznie sie poprawił!! Tu trzeba się uczyć jak na kazdej innej uczelni. Nikt mi nie powie ze na tzw. uniwerkach nikt nie sciąga , kazdy się uczy a do włodkowica chodzą same nieuki które nie dostały sie na dobre uczelnie. Bo to bzdura , w SWPW studiuja ludzie o szerokiej wiedzy, są ludzie którzy nie ściagaja ( sama jestem tego przykładem ) i zdobywają wiedze , która bedzie przydatna w pracy zawodowej. Sama studiuje na uniwerku i w SWPW i poziom jest porównywalny.Najwiecej zależy od studenta : jesli jest solidny i uczy się to niezależnie od uczeni zdobedzie wiedzę , jeśli student się nie uczy to czy na uniwerku czy w SWPW zejdzie na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 19:57 No wybacz, ale skoro dostałam się na SGH to raczej nie wybiorę SWPW tylko dlatego, że studiują tam "ludzie o szerokiej wiedzy". Śmieszą mnie Twoje wypowiedzi i to całe przechwalanie się, że nie ściągasz. Znam taką jedną, która za każdym razem gdy ściagała lamentowała, że to pierwszy i ostatni raz. Śmieszą mnie ludzie, którzy z SWPW robią niewiadomo jakie zjawisko, bo takim nie jest. Uczęszczałam na rozmaite kursy, byłam na wymianach w Singapurze, Holandii, Kanadzie i nikt mi nie powie, że jakaś podrzędna niepaństwoa (nawet z pierwszym miejscem w rankingu) szkoła daje takie możliwości rozwoju studentom i pozwala na zdobywanie doświadczenia, umiejętności odnajdywania się w rozmaitych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka SWPW Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: 80.55.10.* 30.10.07, 14:48 A wiesz ile Uniwerki biorą za warunki? Ceny na włodku to przy nich pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 11:53 Wiem jak jest u mnie cena za warunek w UMK to 150 zł ( za studia zaoczne ,studenci dzienni płacą znacznie drożej )- przy czym ja osobiscie warunku nie miałam o tym ile się płaci wiem od koleżanek ale SWPW ( tam studiuje pedagogike)też jest coś koło tej kwoty. Ja bardzo cenie sobie SWPW bo tu studia kosztują znacznie mniej niz w Toruniu , Łodzi , Warszawie i wielu innych miastach. Poza tym bardzo cenie sobie jakośc kształcenia w SWPW , bo wcale nie odbiega od poziomu kształcenia w uniwerkach ja ucze sie tyle samo w SWPW jak na UMK. W SWPW płaci sie 1600 zł na semestr i choc na kieszeń studenta to drogo to w innych miastach wychodzi znacznie drożej , a poziom przekazywanej wiedzy stoi i w SWPW i UMK , UŁ itp na takim samym / lub podobnym poziomie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.019.c87.petrotel.pl 11.12.07, 23:47 studiuje na 2 roku na mgr pedagogike i na 2 roku na uw psychologie kliniczna(jednolite) . na 1 roku bylam na kilku wykladach gdyz mgr robie zaocznie- obecnie mam stypendium naukowe a srednia z 2 sem to 4,85, na psychologii na 1 roku mialam 3,80. smieszy mnie jak ktos mowi ze we wlodkowicu jest wysoki poziom bo jest-krytycznie niski to szkola dla ludzi z ograniczonymi mozliwosciami intelektualnymi, jesli ktos twierdzi ze w tej szkole jest wysoki poziom to albo ma tak malo wyobrazni i przy braku porownania twierdzi ze wlodkowic ma wys poziom albo jest naprawde ograniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.plock.msk.pl 13.12.07, 21:45 Zgadzam się z tobą Alu. W 100% przyznaje ci rację ale trzeba jeszcze dodać że osoby które pochlebnie wypowiadają się o SWPW to mogą być również pracownicy Włodkowica, wypisujący takie teksty bo im się każe w necie wychwytywać takie teksty i odpierać ataki. Tak zrobili np. z artykułem w gazecie wyborczej tym o braku nowych kierunków studiów. Praktycznie następnego dnia ukazał się artykuł zachwalający SWPW w Tyg. Płockim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.019.c87.petrotel.pl 14.12.07, 00:36 Miska i to chyba jest najbardziej prawdopodobna wersja, gdyz nie sadze by inteligentna lub nawet wmiare inteligentna osoba mogla stwierdzic, ze w tej szkole jest wysoki poziom, tak swoja droga to przykre ze w plocku jedyna dobra i szanowana szkola jest pw (no z wyjatkiem kierunku ekonomi)przeciez to w miare duze miasto. moj maz jak sie zapytal w pracy jaki 2 kierunek ma skonczyc zeby miec szanse na awans to szef mu odpowiedzial w pw kazdy(bez ekonomi), we wlodkowicu zaden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:08 Ja jestem bardzo zadowolona z podjęcia studiów we Włodkowicu. Po tych studiach dostałam bardzo, bardzo, bardzo dobrą pracę i to na bardz, bardzo, bardzo dobrym stanowisku (ale nie mogę zdradzić jakim) i mój pracodawca przyjmując mnie do pracy z dyplomem Włodkowica nsam powiedział do mnie, że "ta uczelnia to się teraz ma czym pochwalić"!!!Myślę, że oprócz skończonych studiów, bez względu na jakiej uczelni trzeba jeszcze potrafić sie odpowiednio zaprezentować; TI JEST INTELIGENCJA KOCHANIE!!!I jeszcze jedno: moja koleżanka poszła po licencjacie na studia uzupełniające magisterskie na UW i stwierdziła, że we Włodkowicu to ona musiała zakówać a na UW jest bez porównania dużo, dużo łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.129.c84.petrotel.pl 19.12.07, 00:05 sluchaj dziewczynko jakbys mi mowila o czyms czego nie znam byc moze bym uwierzyla skoro twoja kolezanka musiala zakuwac we wldkowicu tzn ze do najbystrzjszych nie nalezala...a uw to chyba widziala z daleka...np z okna warszawskiego tramwaju hehhehehehehe smieszna jestes porownac uniwersytet warszawski do wlodkowica to tak samo jak jagielonke do zawodowki badz malucha do mercedesa jesli poprzednio nie zalapalas chcialabym sie dowiedziec na jakim stanowisku dostalas ta bardzo bardzo bardzo dobra parce po lic czy mgr?ktorym kierunku?jaka specjalizacja? wiesz zaprezentowac sie zawsze mozna ale niektorzy pracodawcy z prestziowych firm, wyksztalceni, jak slysza ze po wlodkowicu to z gory dziekuja. Zreszta jezeli maja do wyboru po wlodkowicu czy pw to nie dziwne... a o inteligencji i owszem moge podyskutowac nawet przeprowadzic na tobie testy w ramach praktyki, choc po formie wypowiedzi i tak blahych nie popartych zadnymi dowodami tezach, moge postawic wstepna opisowa hipoteze z pewnoscia twoje iq nie jest imponujace... ja nie twierdze ze ludzie po wlodkowicu sa glupsi, mowie jedynie ze nie trzeba sie w nim uczyc tzn jezeli ktos jest bystry... natomiast twierdze, ze wielokrotnie pracodawcy co wynika zapewne z dawnych przekonan nie chca slyszec o ztrudnianiu studentow po wlodkowicu, teraz to sie zmienia, bardzo powoli, ale na szczescie sie zmienia, lecz w wielu przypadkach nadal pozostaje opinia (co do szkol Plockich) po wszytskim byle nie po wlodkowicu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anit3 az szkoda czytac tych bredni dorota 19.12.07, 10:56 dorota dorota dorota nie musisz dodawac ze skonczylas wlodkowic i bylo ciezko widac ze UW nie skonczylas po poziomie wypowiedzi... popatrz ja lic robilam z pedagodiki na dziennych na wlodkowicu a mgr skonczylam na UW na ZAOCZNYCH (ktore zazwyczaj sa latwiejsze)i dopiero wtedy poznalam co to znaczy studiowac i co to jest wysilek intelektualny(dla ciebie zapewne totalna abstrakcja). na wlodkowicu przez 3 lata przy nierobieniu NIC mialam stypendium naukowe i srednia ZAWSZE powyzej 4,5, na UW przerobilam tyle materialu na 1 roku NA ZAOCZNYCH co na wlodkowicu przez 3 lata NA DZIENNYCH!!! wiec dziewczyno po pierwsze NIE KLAM bo robisz tylko i wylacznie idiotke z siebie porownujac jakis tam mierny wlodkowic do jednej z bardziej prestziowych szkol w Polsce a po drugie nie pisz o inteligencji szczegolnie w kontekscie, ze ty posiadasz wysoki iloraz bo to smieszne czytajac twoje wypociny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Pedagogika na Włodkowicu IP: *.129.c84.petrotel.pl 19.12.07, 00:28 straszne na cwiczeniach obecnosc obowiazkowa jak to mozliwe???? hehehehehe na sggw z chemi na 1 semestrze mialem co tydzien kolokwia z materialu miej wiecej takiego co do matury z wosu, CO TYDZIEN!!! na koniec semestru zaliczenie cwiczen kto nie zaliczyl odpadal bez zadnych warunkow a to byla tylko chemia. botaniki 4 kolokwia w semestrze, laboratorium nauczenie sie na pamiec nazw 1000 rozlis po lacinie po polsku, typy rodzina itp itd TO SAMO BADZ PRAWIE TO SAMO NA RESZCIE ZAJEC Z 120 OSOB PRZYJETYCH( 10 osob na jedno miejsce na egzaminach, a nie wszyscy razem)hehehe na drugi semestr zostaje okolo 70 osob trzeci rok konczy 50 a 5- 30, nie wspomne obecnosci bo mogloby to byc smieszne... i ty dziewczyno mowisz o poziomie PROSZE nie napisze pomysl ale ZASTANOW SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JESZCZE JEDNO STRASZNE WARUNEK KOSZTUJE 160 ZL O MOJ BOZE !!!! NA SGGW NIE MA WARUNKOW NA PIERWSZYM ROKU!!! ZOSTAJA TYLKO NAJLEPSI A NIE TEN KTO ZAPLACI TO JEST POZIOM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
as.iak gratulacje dla doroty:/ 21.12.07, 01:13 gratuluje ci dorota zyciowej madrosci... stwierdzic ze we wlodkowicu jest wyzszy poziom niz na UW malo kto potrafii... a ten kto to potrafii raczej sie nie szczyci wysokim ilorazem inteligencjii jeszcze raz gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWKA Re: gratulacje dla doroty:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 12:42 Każdy ma prawo do własnego zdania. Dziwię się że ludzie uwazający się za inteligentnych krytykują osoby które bronia SWPW w Płocku. I tak nik nikogo nie przekona to po co sie wzajemnie obrażać? Ludzie szanujmy się wzajemnie. Dla jednych w SWPW jest poziom dla drugich nie. Bo to nie uczelnia nakłada poziom a sami studenci. W każdej , powtażam każdej uczelni są ludzie któży dużo od siebie wymagaja i tacy któży nie przejmuja się nauką. Pozdrawiam wszystkich studentów i życzę Wszystkim zdrowych , pogodnych i radosnych świąt i szczęśliwego Nowego Roku 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: gratulacje dla doroty:/ IP: *.005.c87.petrotel.pl 21.12.07, 18:02 dziwne ewka i dorota macie taki sam adres ip i podobnie nie lapiecie sedna sprawy...a moze to rozdwojenie jazni? oczywiscie kazdy moze miec swoje zdanie i bronic czego sobie chca ale stwierdzenia przeczace faktom (wlodkowicu wiecej sie trzeba uczyc niz na uw|) sa blahe i smieszne i poprostu KOMPROMITUJACE szczegolnie jesli wypowiada je osoba ktora za chwile szczyci sie inteligencja. To nie jest wlasne zdanie to zaprzeczenie oczywqistym faktom. Wesolych Swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: gratulacje dla doroty:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 19:26 lol ja tak nie pisałam że na włodkowicu jest lepszy poziom niż na UW - czytaj dokładnie i naucz się wyciągać wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: gratulacje dla doroty:/ IP: *.005.c87.petrotel.pl 21.12.07, 22:15 ale dorota tak napisala ze we wlodkowicu wiecej jej kolezanka zakuwala niz na uw co jest totalna brednia wyssana z palca a dedukowac raczej ty nie potrafisz bo we wczesniejszej mej riposcie jest raczej jasno napisane ze dziwnym jest ze ty i dorota macie taki sam adres ip reszta jest po prostu kontynuacja mego domyslu tj ze skoro macie jeden adres ip to byc moze jestescie jedna osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: gratulacje dla doroty:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 12:29 Wszystkim studentom życzę Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku:) Odpowiedz Link Zgłoś