polk1 30.06.03, 15:23 Koniecznie przeczytajcie niedzielny numer Rzepy.Bardzo udany tekst o Stanisławie Staszewskim w dodatku Plus-Minus.Jest też epizod płocki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
legal.alien Apel do Gazety na Mazowszu 30.06.03, 21:20 A moze Gazeta na Mazowszu napisalaby dluzszy reportaz o plockich losach Staszewskiego. Zyje jeszcze sporo osob, ktore go pamietaja z lat 60-tych w Plocku. Zyja Inzynierowie z Petrobudowy o ktorych spiewal, chyba zyja tez kobiece bohaterki jego piosenek, podobno niektore z nich byly z Plocka. Z tego co mi opowiadal ojciec, ktory Go znal byla to jedna z barwniejszych postaci w Plocku. Moze warto, zeby ktos powaznie zajal sie tym tematem i porozmawial z Plocczanami. Bylby ciekawy temat na dlugi reportaz. Ostatni Gazeta na Mazowszu niczym poza lokalnym wiesciami i plotkami sie nie zajmuje. Moze warto byloby podniesc troche poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Re: Apel do Gazety na Mazowszu 30.06.03, 23:08 Bardzo dobry pomysł. W jednym z zachowanych utworów upamiętnił Panie Hiszpańskie (Celinę), a Panie z całą pewnością żyją, piękne kobiety, a wtedy super atrakcyjne dziewczyny Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Apel do Gazety na Mazowszu 01.07.03, 14:37 Tez slyszalem, ze byly piekne, podobno urzedowaly w Petropolu. Zreszta z tego co slyszalem, to w Plocku w latach 60-tych bylo pare ciekawych miejsc, ktore mialy swoj klimat: Staromiejska, Pod Strzecha, Kolorowa. To byly miejsca gdzie sporo mlodych inzynierow, plockiej inteligencji dosc regularnie balowalo. Niestety tego Plocka juz nie ma, tak jak nie ma w Plocku tych restauracji. Zostaly smieszne speluny zwane pubami i pare nedznych lokali aspirujacych do miana restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: Apel do Gazety na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 14:30 henrykkreuz napisał: > Bardzo dobry pomysł. > W jednym z zachowanych utworów upamiętnił Panie Hiszpańskie (Celinę), a Panie z > > całą pewnością żyją, piękne kobiety, a wtedy super atrakcyjne dziewczyny > Płocka. Jeśli się nie mylę, to Pani Celina Hiszpańska (bohaterka jednego z utworów, pod której dom przychodziła ekipa z killerami :D) sprzedaje guziki na rynku przy ul. Królewieckiej. pzdr., Panią Celinkę też :) Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Re: Apel do Gazety na Mazowszu 07.07.03, 15:07 Ja ich nie znałem osobiście. Jestem sporo młodszy. A sprzedaż guzików, a co w tym złego? Ja widywałem płockich obecnych byznesmenów na ulicach i lewych targowiskach Wiednia jak z gazet sprzedawali konserwy, guziki i inne pierdołki. I co z tego? Jedno mnie tylko niepokoi (mają teraz sklepy w Płocku), że napuszczają Straż Miejską na tych biedniejszych, którzy z gazety na ulicy cokolwiek chcą sprzedać. Jak to jest "Zapomniał wół...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: Apel do Gazety na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 21:58 Nie sugeruj, że naśmiewam się z Pani Celiny Hiszpańskiej, iż Ta sprzedaje guziki. Po prostu napisałem to w kwestii informacyjnej. Może nie wszyscy to wiedzieli. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sterowna Re: Apel do Gazety na Mazowszu 01.07.03, 00:47 heheh, bardzo dowcipne! gazeta na mazowszu i poważny, wartościowy reportaż??? a niby kto miałby go napisać... chociaż pomysł rzeczywiście dobry. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Apel do Gazety na Mazowszu 01.07.03, 07:52 Tego sie niestety obawiam. Na pewno nie pani Ciesiulska, wszystko tylko nie to. A moze wynajac kogos dobrego z centrali?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wigier Re: Apel do Gazety na Mazowszu IP: hpcache:* 07.07.03, 13:30 Jedna z pracujących w Gazecie nM dziennikarek w ubiegłym roku była laureatką radiowej Trójki i Gazety.Jej reportaż został umieszczony wsród 12 najlepszych reportaży roku 2002.Niestety rzadko chwyta się za pióro,a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien No ic o Gazeto??? 13.07.03, 00:13 Bedzie cos z tego?? Czy tez wolicie zajmowac sie w stylu Super Expresu wypadkami, skandalami, blachymi duperelami. Moze czas sie wziac za cos powazniejszego. Obecna Gazeta na Mazowszu ma strasznie niski poziom merytoryczny. Odpowiedz Link Zgłoś