gringoss 23.10.07, 21:40 No bo Zielony Jar to jest najfajniejsze osiedle, szczególnie przy rondzie. POzdrawiam sympatyczne Panie z "Twojego Sklepu" :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jmre Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.07, 21:53 Zielony Raj lokomotywa Plocka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 22:08 Zielony Jar - osiedle pracowników biurowych i przedstawicieli handlowych Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_i_sceptyk Re: Płock wyborczy - dwa różne światy 23.10.07, 22:10 Radziwie - trudno to nazwać osiedlem.. raczej dopust Boży dla Płocka, quasi wioska nieudaczników Odpowiedz Link Zgłoś
joker78 Re: Płock wyborczy - dwa różne światy 23.10.07, 22:28 Troszkę to zbyt prostolinijne sprowadzać wszystkich do wspólnego mianownika. Postaraj się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomatko Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.075.c89.petrotel.pl 23.10.07, 22:31 czemu mnie to nie dziwi, że pis wygrał w trzepowie i w tatarstanie? :D osiedla typowo wioskowe... i typowo wioskowa mentalność wśród tubylczej ludności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko PO Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 01:04 Wstyd mi za Ciebie, to właśnie Ty sie zachowałeś jak "wieśniak" ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Do uomatko IP: 194.181.237.* 24.10.07, 07:21 Cieszysz się bardzo, że dostałeś mieszkanie po drugiej stronie Wisły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 07:33 Ach ty mieszczuchu flancowany, co ci słoma z butów wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 07:07 my ze wsi mamy swój honor i bardzo ciężko pracujemy a miasto ma zupełnie inny styl pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Płock wyborczy - dwa różne światy 24.10.07, 07:23 Sam tekst jak i komentarze dzielą płocczan na lepszych i gorszych. Płock to jedno wielkie miasto. Zacznijmy go budować by było lepsze i ładniejsze. Nie dzielmy ludzi na lepszych i gorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier z Gdańska Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 07:05 > Płock to jedno wielkie miasto. z pierwszym od biedy się zgadzam ... z drugim już absolutnie nie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: 91.197.155.* 24.10.07, 08:25 no co tu komentować, Zielony Jar górą, pozdrawiam wszystkich z tego osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McSinap Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.polkomtel.com.pl 24.10.07, 08:27 Przykro czytac opinie, ze w Trzepowie czy w Radziwiu mieszkają wieśniacy. Niektórzy jednak mieli "pały" z geografii ;p Nie możemy uogólniać wszystkich. Trzeba pamietać, że mimo wszystko na tych osiedlach zostały oddane głosy i na PO i na LiD, co oznacza, że są ludzie wykształceni, no i w Trzepowie chociaż ludzie nie głosują wszyscy tak samo, żeby im nie było głupio przed sąsiadem ;p Mają swoje zdanie:) Kończąc -> bez sensu jest kłócić się lokalnie, skoro mamy problemy globalne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 08:50 z tego co wiem to Zielony Jar nie istniał jeszcze jakies 25 lat temu, a Trzepowo i Radziwie już dawno były częścią Płocka. Więc nie wiem kto tu jest bardziej wieśniakiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumny Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:19 Radziwie i trzepowo uratowaly honor plocka przed swiatem To jest nadzieja ze idealy IV RP sa "wiecznie zywe"/ach .co za nieuprawniona analogia do idei gosciowki pochowanego na najwiekszym placu w moskwie/ A tych elyciarzy z zielonego jaru i innych osieddli trzeba gdzies wysiedlic nie beda plockiego jader wolnosci demokracji i patriotyzmu kompromitowac Tylko gdzie ?W radziwiu i trzepowie wszyscy sie niestety nie pomieszcza A gdyby ich tak na Kube ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniokrad Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:19 Jak znam historię Płocka 85% mieszkańców tego miasta pochodzi z okolicznych wiosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjolog Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:05 Ale popatrz pan jak sie szybko te barany zasymilowaly ze swiatem ....niestety w odroznieniu od ciebie i innych zenkow glosujacych w najlepszym przypadku na "patriotow"z LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.zep.com.pl 24.10.07, 11:13 od razu widac ze bogate dzielnice (czytaj bogaci ludzie) glosowaly za PO. ich stac na wzrost akcyzy paliwa za czym idzie wzrost wszystkich uslug,chlebka itd.. za kredyty tez wiecej zaplacimy... na to wszystko stac bogatych.a biedni jak to kiedys powiedzial lider PO w tvp niech gryza ziemie jak sa nieudolni... Pozdrawiam udolnych z PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytek Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.019.c91.petrotel.pl 28.10.07, 11:48 tez pamietam w tv jak ktos z PO mowil o biednych zeby sobie sami radzili ale go chyba usuneli ze stanowiska za taka wypowiedz. slusznie bo trzeba dbac o wszystkich a nie tylko o dana grupe.PIS zadbal o biednych a bogatych opuscil i dlatego tez to bylo przyczyna przegranej. tak to jest w polityce. najlepiej jakby Polska rzadzili ludzie merytoryczni a nie politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.zep.com.pl 24.10.07, 11:19 Mam nadzieje, ze PO spelni wybordze obietnice, bedzie sie nam zylo lepiej i znikna wszystkie te medialne klutnie. Zobaczymy czy zmiana rzadow cos da widocznego dla nas...Czekam na nizszy podatek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleksja Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 11:25 Zielony Jar........?......kiedyś podobne osiedle przy Otolińskiej nazywano "złodziejówką" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.zep.com.pl 24.10.07, 11:30 nie mi oceniac czy złodziejewo czy nie...ale jesli ma sie polepszyc bogatym to i biednym dla rownowagi...inaczej byloby to malo sprawiedliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-abc Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:35 Kupiłem dom na radziwiu 5 lat temu, mieszkam przy ulicy Tartacznej. Wspaniałe tereny oczywiście oprucz ulicy przy ktorej mieszkam.Nie obawiam sie pozwolić bawić się dziecku na boisku z kolegami bez nadzoru. Mam zaszczyt ze chodzi do wspaniałego gimnazjum zazdroszczą mi kolezanki koledzy z pracy ze mieszkam w tak spokojnej dzielnicy. Ubolewam nad tymi którzy tak spokojną a zarazem zaniedbaną dzielnicę pod względem inwestycji miasta nazywają ciemnogrodem. Moi sąsiedzi pstrzegli ze głosuje się na płoczczanina a nie jakiegoś spadochroniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donald Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.ch.pw.edu.pl 24.10.07, 13:08 od razu widac gdzie ciemnota mieszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
fpz Wieś Radziwie 24.10.07, 14:27 Radziwie, wbrew pozorom, to nie jest dzielnica "wieśniaków". Najpierw trzeba by spojrzeć na średnią wieku. W radziwiu przez wiele lat wygrywało SLD. W tej dzielnicy po raz pierwszy wygrało PiS podczas porzednich wyborów do rady miasta, a potem dwa lata temu. Wtedy to własnie po raz pierwszy wygrało w Radziwiu ugrupowanie prawicowe. Tak naprawdę PiS w Radziwu przejął większość elektoratu SLD czyli postkomunistów. Jest to normalne zjawisko wśród elektoratu "ROBOTNCZEGO", a nie wiejskiego. Ja rozumiem tych ludzi. Wielu Radziwian starciło pracę i jedyne źródło utrzymania z chwilą likwidacji Stoczni. Szkoda, że wtedy nie było światłych z prawobrzeznej strony Wisły, aby coś dla tych ludzi zrobić. Nie mówię tu wcale o daniu zassiłków. Wielu z tych ludzi chciało pracować i pracowali później. A propo's Zielonego Jaru. Moja kuzynka tam mieszka. Jakież było moje zdziwienie, kiedy to wyglądając przez okno jej piękne segmentowca ujrzałem ..... pasącą się krowę. Od razu sobie pomyslałem, że uciekła z zoo, bo w moim rodzinnym Radziwiu już dawno takiego obrazka nie widziałem. W tym miejscu pozwolę sobie przypomnieć, że kiedyś Podolszyce nazywano Hamburkiem. Podobno dlatego, że po jednej stronie mieszkały Hamy, a po drugiej Burki. Ciekawe dlaczego? No ale przecież tę dzielnicę też pierwsi zamieszkali Radziwianie. A wszystkim tym światłym z "miejskiego" brzegu proponuję, aby włożyli trochę wysiłku w integrację obu częsci Płocka. Jezeli się postarają to w następnych wyborach mamy 100% dla PO. Oczywiście jezeli Tusk czegoś przez te 4 lata nie spieprzy i nie zawiedze nadziei paru milionów Polaków. Między innymi "wieśniaczej" nadzei mojej i całej mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.c149.petrotel.pl 24.10.07, 16:07 Gratuluję jarowi i okolicom , że głosował na tę zacietrzewioną maglarę Pit...erę. Gratuluję, że wybrali bajarza, "rdzennego Polaka" z Wermahtem we krwi. Tak trzymać! A przepraszam, na jaki program głosowali??? Czyżby głosowali za tym, czego nie ma??? Może tyle myśleć to oni potrafią. To całe towarzystwo bało się, że może wyjdą na jaw ich machloje, może wyjdzie kto współpracował, a kto donosił... To dobrze, że taki sztandar przekazano panu T. Pożyjemy , zobaczymy... A co, obiecał wam prywatyzację szpitali, czy przymknięcie oka nalekarskie gaże w prywatnych gabinetach bez kas fiskalnych? Czy może dalsze, spokojne branie tych monstrualnych łapówek. Brawo p. Tusk - elektorat na miare pańskich przekrętów , kłamstw i bajeczek. Przypominam wszystkim, że w poprzednich wyborach tylko w dwóch punktach na Podolu zwyciężyło PO, reszta Płocka była za PiS, za prawicą, za wartościami. A teraz co? - cofka do III RP.Wstecznictwo!!!Zacofane Podole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Płock wyborczy - dwa różne światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 18:01 "wiele" plock skorzystal z wyboru wladz pisowskich -most bez drog dojazdowych ,piekna hala sportowa,piekny amfiteatr, 5000 miejsc pracy ,slimaczace sie inwestycje mozna by wymieniac w nieskonczonosc,a jesli chodzi o zlodziejstwo czerwonych ?bylo duzo dochodzen i wielkie polowanie Na szczescie nikogo nie zamkneli choc bardzo chcieli Pozdrawiam Zostawmy z boku zacietrzewienie oblude klamstwo i intrygi Ojczyzne mamy jedna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Szpital na Winiarach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 20:01 Gazeta podaje niestety niesprawdzone informacje. W szpitalu głosowali TYLKO chorzy!!! Lekarzy i pielęgniarek nie było w spisie wyborców. A że znaczna ich część pochodzi ze wsi, stąd dużo głosów dla PSL (a nie dlatego że są aż tak zadowoleni z usług i chcą faworyzować byłego dyrektora Adama S.:) Pozdro ;) I sprawdzajcie informatorów a nie strzelajcie w ciemno :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Trzepowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 20:13 Z okolic Trzepowa pochodzi nasz prezydent więc autor tej wierszówki nie powinien się dziwić że ludzie zagłosowali na PiS i człowieka którego znają od kołyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Radziwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 20:18 A co do Radziwia... Możcie się z niego nabijać... ale to zamknięty obszar, też na głupotę i idiotyzm dużego miasta hehe i warto np. popatrzeć na Radziwie przez pryzmat wyników jego szkół (egzaminy 6klasistów czy gimnazjalistów) - uczniowie z Radziwia są zawsze w ścisłej czołówce i mają jedne z najwyższych ocen i osiągają najwięcej punktów. Więc może nie wygłupiajcie się już z takim dziwnym podziałem na Płock i nie Płock, bo jest się czego od nich uczyć hehe Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Płock wyborczy - dwa różne światy IP: 193.59.95.* 25.10.07, 08:27 no bo mieszkańcy Zielonego Jaru bali sie CBA, bo jak by wytłumaczyli skąd mają piękne domy i samochody przy dochodach jak pielęgniarki albo jeszcze niższych???? Co do dzielenia na lepszych i gorszych to śmieszą mnie wypowiedzi mieszkańców Zielonego Jaru gdyż w większości to potomkowie chłopów. Wystarczy zobaczyć jak w niedzielę wieczorem wracają ze wsi z pełnymi torbami, a wiem to bo sam od kilkunastu lat mieszkam na Zielonym Jarze i widze co nieco Odpowiedz Link Zgłoś