starshine 16.11.02, 14:31 A moze tak cos o ksiazkach? Bo ja na przyklad uwielbiam "Krystyne corke LAvransa" i "A lasy wiecznie spiewaja". I jeszcze ksiazki Selmy Lagerof. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Ksiazki 17.11.02, 05:24 Ja tez lubie Krystyne,choc czytalam po polsku w tlumaczeniu z niemieckiego i wydawalo mi sie to tlumaczenie nienajlepsze.Kiedys czytalam kilka ksiazek z literatury islandskiej,ale nie pamietam tytulow. Bardzo mi sie podobaly. Lubie tez Lundquista. I Muminki, Muminki, Muminki... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
inguna Re: Ksiazki 11.05.03, 22:32 Ja tak z poślizgiem reaguję, ale dopiero dzisiaj znalazłam to forum. Oczywiście uwielbiam Krystynę, a także "Olafa syna Auduna" tej samej autorki. Muminki także. Co ciekawe, jako dziecko ich nie lubiłam, nie rozumiałam, przerażały mnie... Dopiero po latach wciągnęłam się w ich świat. Literatura i muzyka skandywska są słabo obecne w naszych mediach, ale może to i dobrze, tym bardziej się człowiek cieszy, jak sobie coś odkryje... Pozdrawiam. Anita Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Ksiazki 12.05.03, 19:13 A ja do tej pory nie cierpie Muminkow...Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś