stuntman 14.11.07, 16:33 Orlen Projekt rozpoczął już jakiś czas temu budowę swojej nowej siedziby. Biurowiec będzie miał 8 kondygnacji, całkiem przyjemną dla oka architekturę i stanie przy ul. Zglenickiego. Szczegóły wkrotce na SPI. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad_wp Re: Biurowiec Orlen Projekt 14.11.07, 17:01 Ciekawe. A to jakoś tak przy ulicy będzie czy schowany gdzieś pośród Technopolis ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Biurowiec Orlen Projekt 14.11.07, 18:35 Z tego co mi się udało wywnioskować to chyba przy ulicy, podobnie jak Naftoremont czy Orlen Gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Biurowiec Orlen Projekt 14.11.07, 20:10 To się robi niezły początek Technopolis :) 8 kondygnacji to już nie w kij dmuchał, ciekawe jak z architekturą... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Biurowiec Orlen Projekt 14.11.07, 21:52 Jeśli nie dojdzie do żadnych poślizgów po stronie OP, to materiały (opis + wizualka) będę miał już jutro. Najpóźniej do końca tygodnia wrzucę na SPI, tak więc sami ocenicie. Mnie się podoba, bo właśnie dziś zdarzyło mi się rzucić okiem na projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Biurowiec Orlen Projekt 15.11.07, 10:18 no no no widziałem przace na tyłach ich obecnej siedziby nie wiedziałem jednak że szykują aż 8 kondygnacji, powierzchnia fundamentów prezentuje się raczej skromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Biurowiec Orlen Projekt 15.11.07, 15:42 Szczegółowe materiały i docelową wizualizację będę miał dopiero w poniedziałek, ale budynek możecie zobaczyć już teraz: fotoforum.gazeta.pl/3,0,957670,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadaber Re: Biurowiec Orlen Projekt 15.11.07, 23:10 mi tam się podoba. oby tylko nie doszli do wniosku, że należy ciąć koszty jak w przypadku biurowca pern-u Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Biurowiec Orlen Projekt 25.11.07, 15:27 Od niedawna na terenie budowy stoi sporawych rozmiarów żuraw. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Biurowiec Orlen Projekt 26.11.07, 21:23 Więcej szczegółów już na SPI: inwestycje.e-plock.pl/content/orlenprojekt.html Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Biurowiec Orlen Projekt 26.11.07, 21:27 Nie najgorszy ten projekt :) Ale moim zdaniem o wiele fajnie by to wszystko wyglądało jakby zrezygnowali z tej napuchniętej podstawy budynku tylko zbudowali coś wyższego i smuklejszego. Gdyby cały budynek był "grubości" tej wyższej części to miałby z 15 pięter. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Biurowiec Orlen Projekt 26.11.07, 23:03 Być może wtedy byłby to już za drogi projekt? Ale masz rację - ta dolna część jest troszkę za bardzo klockowata. Mimo wszystko jednak całość wypada dość interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś
ivi84 Re: Biurowiec Orlen Projekt 07.12.07, 09:29 Budynek jest dośc ciekawy. A jego , jak to nazywacie "klockowata podstawa" może jest konieczna (architektem nie jestem), a po za tym wyglada to fajnie - jakby ta górna, fikuśna częśc została wtopiona w zwykly budynek. No i meble bedzie latwiej ustawiac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Biurowiec Orlen Projekt 25.05.08, 14:17 Przedwczoraj przejeżdzałem obok nowobudowanego biurowca. Budynek jest już właściwie wzniesiony, nie ma tylko elewacji ale są już oszklenia. Bardzo ładnie wystaje ponad ścianę drzew. Odpowiedz Link Zgłoś