kawka 20.02.08, 21:42 Fajne obliczenia :-) To ja poproszę jeszcze o porównywanie cen ON! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacko77 Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: 217.153.99.* 20.02.08, 22:35 Super artykuł - taki typowy ostatnio dla gazety... Mam nadzieje, że jesteś inteligentny i sam sobie wyliczysz dla ON :- ) i moze jeszcze wylicz czy opłaca się założenie instalacji gazowej. Odpowiedz Link Zgłoś
plockaziemia Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny 20.02.08, 23:08 Gość portalu: jacko77 napisał(a): > Super artykuł - taki typowy ostatnio dla gazety... > Mam nadzieje, że jesteś inteligentny i sam sobie wyliczysz dla ON :- > ) i moze jeszcze wylicz czy opłaca się założenie instalacji gazowej. a tym razem co ci nie pasujee coo?? krytykować tylko potrawisz nic więcej! DOBRY ARTYKUŁ!może to trafi do ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.ericsson.net 21.02.08, 10:58 Ty mi nie pasujesz jak Cie czytam plockaziemio! krytykuje to co uwazam ze powinno byc skrytykowane - a ten artykuł jest śmieszny - bo kazdy inteligentny czlowiek moze to sobie wymyslec i wyliczyc. A mam takie odczucie ze Wyborcza widzi, że jej szlagierowy pomysł - włoski strajk na stacja Orlenu w Płocku upadl - czytaj plocki slomiany zapal - wiec probuje podtrzymac temat. I dlatego to krytykuje! Zamiast Wyborcza byc obiektywnym i napierac na Milewskiego i spolke co do wpuszczenia konkurencji robie krecia robote w imieniu Milewskiego przeciw orlenowi.i tyle mi nie pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny 20.02.08, 23:47 Czyżby dochody ci spadały dzięki ostatnim, uświadamiającym gorzką prawdę, artykułom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.ericsson.net 21.02.08, 10:52 o dochody moje nie musisz sie martwić - bo ja sie nie martwię :-) a co do prawdy to widze jedna - że Wasz szumny i medialny show sie skończył :-) słomiany zapał Polaka to jest to :-)hehe o do jakości paliw to zgodze się z kolegami piszącymi nizej - najlepszą jakośc ma shell. Ale w Cekanowie nie tankowałem - bo słyszałem kilka opinii o jakości paliwa właśnie z tej stacji. Oto moj ranking: 1. shell v-power 2. orlen verva 3. bp ultimate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: 195.33.116.* 21.02.08, 06:56 Gość portalu: jacko77 napisał(a): > ) i moze jeszcze wylicz czy opłaca się założenie instalacji gazowej. Gazu spala więcej niż benzyny, załóżmy, że średnio o 2l na 100km, więc przez rok ok 4000l. (przy założeniach z artykułu) Średnia cena lpg na stacjach w zeszłym roku wynosiła ok 2,23pln Czyli spalimy za ok 9000zł. Przy założeniu, że tankując na stacjach Orlenu i cena za litr Pb była średnio po 4,49, zaoszczędzić można ok. 5400zł. Czyli OPŁACA się założenie instalacji gazowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 23:52 artykul bardzo dobry !! mam nadzieje ze te liczby trafia do ludzi i zamiast beznajdziejnych dwugodzinnych strajkow z grosiakami bedzie jeden trwający caly czas strajk polegajacy na tankowaniu tam gdzie najtaniej. Sami widzicie ze to sie oplaci bardziej niz te durnowate placenie grosiakami ktore przynioslo........ jedynie PODWYZKE :| Ps. W Płocku nie ma stacji orlenu ani statoil przy al. Jachowicza.... co wiecej przy jachowicza nie ma żadnej stacji :] moze to tylko szczegol ale redaktor pisząc artykul powinien byc raczej dokladny.... (obie są przy al. Piłsudskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: other_side Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.081.c88.petrotel.pl 21.02.08, 01:26 IMHO Jachowicza kończy się na Otolińskiej, a Orlen stoi przy Jachowicza i Kilińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 12:24 jestes tego pewny? to zadzwon na ten orlen albo podjedz i zapytaj o adres stacji.... :D a dokladnie jest to Piłsudskiego 2 :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 16:40 Przeciez ta stacja juz tam stala kiedy jeszcze nawet nie bylo ulicy Pilsudskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.gprs.plus.pl 21.02.08, 01:56 Ale tankując na Shellu w Cekanowie nie spali ci 8 tylko 9 l/100km (ilość dolanej wody). Poza tym nie zmienili jeszcze cen (dzisiaj podrożało), bo jeżeli chodzi o ON to mają w cenach Bliskiej. Ja tankuję na KM lub w innych miastach na Orlenie, a nasze mam w dup... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miau ale pieprz.... IP: *.plock.mm.pl 21.02.08, 08:41 ja tankuję tylko na shellu - średnio na jednym tankowaniu mam dłuższy przebieg od 50 do 100 km na baku (o tyle jest późniesze zapalenie się kontrolki rezerwy); już tu kiedyś o tym pisałem, ale "fachowcy" mnie wyśmiali; zawsze tankuję do pełna, do pierwszego odbicia, i właściwie jeżdżę non stop tę samą trasę: Płock - Warszawa wcześniej tankowałem na płockich orlenach i kontrolka zapalała mi się odpowiednio wcześniej (od 50 do 100km wcześniej) i samochodem jeździłem taką samą trasę do jazdy po mieście mam jeszcze jeden samochód, więc nie było różnicy w stosunku miasto/trasa, kiedy tankowałem jeszcze na Orlenie tankuję tylko na Shellu w Cekanowie radzę spróbować - tzn. zatankować 2 - 3 razy do pełna na Shellu i potem zrobić to samo na stacjach Orlen (albo odwrotnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Orlenowskie paliwo to syf !! IP: 195.33.116.* 21.02.08, 09:50 Gość portalu: Miau napisał(a): > ja tankuję tylko na shellu - średnio na jednym tankowaniu mam > dłuższy przebieg od 50 do 100 km na baku (o tyle jest późniesze > zapalenie się kontrolki rezerwy); ZGADZAM SIĘ Z TYM... W Niemczech jest jeszcze lepsze paliwo na Shellu. Jakiś czas temu kolega był na dłuższym kursie po Niemczech. Samochód Fiat siena, 1,6 benzyna. Zatankował na stacji Orlenu przy samej granicy (by wydawało mu się, że będzie taniej niż w Niemczech) do pełna Pb98. Wyjeździł orlenowskie paliwo praktycznie do zera i był zmuszony zatankować niemieckie paliwo. Więc zalał shella (również zwykłą PB98, nie jakąś v-power, żeby nie było) do pełna i dalej w trase. Co się okazało? Na niemieckim paliwie na pełnym zbiorniku przejechał uwaga: 160km WIĘCEJ niż na polskim syfie!! Warunki jazdy dokładnie te same - cały czas autostrada. I jaką jakością się chwali Orlen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: 195.33.116.* 21.02.08, 07:05 Proponuję panu readktorowi założenie na głównej stronie elektronicznej wersji GW okna, boxu (takiego małego informatora podobnego do sondy - nie wiem jak to się nazywa), w którym co kilka dni będzie zamieszczana informacja o aktualnych cenach paliwa. Po co od razu pisać artykuł? W formie arkusza kalkulacyjnego, w dwóch kolumnach: stacja i cena, ewentualnie obok strzałeczka, w górę czy w dół - informująca o tendencjach wzrostowych lub spadkowych, można też wykresik strzelić- dokładnie jak to jest z kursami walut. Taka informacja jest bardzo przejrzysta i miła dla oka, i można ją aktualizować praktycznie codziennie. Dla porównania można też zamiaszczać po 3 przykłady najtańszego i najdroższego paliwa w Polsce (tak dla kontrastu). Każdy, kto zerknie widzi gdzie, za ile i czy cena wzrosła czy spadła. Proponuję to samo dla LPG i ON, bo to również bardzo popularne paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny 21.02.08, 07:39 > Po co od razu pisać artykuł? zeby w koncu trafilo do takich tepych glow: "Większość z nas, podjeżdżając autem pod dystrybutor, macha ręką - pal licho, zaoszczędzę raptem kilka, góra kilkanaście złotych, szkoda czasu i atłasu na wycieczki do tańszych, ale bardziej odległych stacji. Nic bardziej mylnego - kwoty zaczynają szokować, jeśli przyjrzeć się im z dłuższej perspektywy czasu. Gdyby zsumować liczby z poszczególnych rachunków, mogłoby się okazać, że dzięki wyborowi najtańszych stacji da się zaoszczędzić pieniądze choćby na ubezpieczenie auta." moze 1 na 10 cos zrozumie, bedzie maly sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho3 Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: 80.48.4.* 21.02.08, 08:58 Wczoraj tankowałem na kostrogaju wSTU ina Poczcie było 4,15 a czerwoniakach było 4,20.Taniej jest koło lotniska ceny jak na kostrogaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka03 Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.183.c73.petrotel.pl 22.02.08, 08:45 ja też tankuję koło lotniska, ostatnio w środę i za 4,15 zł/l, benzyna jakością nie odbiega od tej orlenowskiej, polecam; czasami tankuję też na przemysłowej jadąc od tysiąclecia po prawej stronie przed skrzyżowaniem, tez nie jest źle i oczywiście po 4,15, z tym ze ta stacja nie jest chyba czynna 24h, jak ta koło lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość W Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 09:06 prośba do pana Redaktora o pokuszenie się policzenia ile zlotówek rocznie doi Orlen z plocczan. Upadnie mit o chojności Orlenu dla Plocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toyta-men Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.144.c69.petrotel.pl 21.02.08, 10:54 :) jestem za ale najlepsze jest to iż wszystkie te stacje biorą paliwo od jednego producenta (PB95 i ON) :))) a ja tankuje w Sochaczewie na Carrfur :) cena PB95 - 3.99 / PB98 - 4.15 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
plockaziemia jacko77 21.02.08, 11:46 Gość portalu: jacko77 napisał(a): > Ty mi nie pasujesz jak Cie czytam plockaziemio! > krytykuje to co uwazam ze powinno byc skrytykowane - a ten artykuł > jest śmieszny - bo kazdy inteligentny czlowiek moze to sobie > wymyslec i wyliczyc. no nic dziwnego że tacy jaka MY wam nie pasują... boli bo biznes cierpi?!? twoim zdaniem artykuł jest śmieszny-bo co?bo opisuję PROSTĄ prawdę?! BO JEST W 100% PRAWDZIWY? Widać że bardzo wam nie na rękę że ktoś porusza TEMAT który powinien być poruszony już DAWNO TEMU! Prosty logiczny fakt jest dla ciebie śmieszny?pieniądze są dla ciebie śmieszne?-nie są ci potrzebne to pomóż innym skoro masz ich tyle... > A mam takie odczucie ze Wyborcza widzi, że jej > szlagierowy pomysł - włoski strajk na stacja Orlenu w Płocku upadl - > czytaj plocki slomiany zapal - wiec probuje podtrzymac temat. I > dlatego to krytykuje! przede wszystkim trzeba zacząć od tego że pomysł ten nie był pomysłem GW-kogo starasz się oszukać w tym miejscu?! >Zamiast Wyborcza byc obiektywnym i napierac na > Milewskiego i spolke co do wpuszczenia konkurencji robie krecia > robote w imieniu Milewskiego przeciw orlenowi.i tyle mi nie pasuje! tu może i faktycznie masz rację że pan milewski powinien się chyba wytłumaczyć szerszemu gronu ludzi z niektórych zagrań UMP i POWIEDZIEĆ IM WPROST co zamierza zrobić zrobić z tym faktem w ciągu najbliższych miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: jacko77 IP: *.ericsson.net 21.02.08, 12:01 primo: nie pisz do mnie w liczbie mnogiej. secundo i tak dalej: nic mnie nie boli - a tacy jak Ty mi nie pasuja - a dlaczego? bo nie rozumieja co sie do Ciebie pisze. smieszność artykułu własnie polega na jego płytkości i na tym że kazdy bez tego artykułu to sobie wymyśli i policzy - przepraszam oprócz Ciebie - bo ktos za Ciebie musi to wyliczyc...btw pomagam innym, którzy potrzebuja pieniędzy i Ty nie będziesz mi tu mówił co i jak mam robic z kasą. widze tu wielkie zakompleksienie :-) a czyim był pomysłem?? przeciez bez wyborczej i bez tego wielkiego szumu, specjalnie wydzielonej cześci portalu wyporcza płock, wywiadów i opisów kiedy i jak się skrzykujemy i opisów jak trzeba strajkowac - nic byście nie wskurali. Nie oszukuj się - tak było. Na szczęście ludzie zmądrzeli. i tyle - oczywiście oczekuje Twojej riposty ale juz nie bedzie mi sie chciało na nie odpowiadac bo i po co ? i tak się nie zgodzimy :- )) Odpowiedz Link Zgłoś
plockaziemia Re: jacko77 21.02.08, 12:23 Gość portalu: jacko77 napisał(a): > primo: nie pisz do mnie w liczbie mnogiej. > secundo i tak dalej: nic mnie nie boli - a tacy jak Ty mi nie > pasuja - a dlaczego? bo nie rozumieja co sie do Ciebie pisze. > smieszność artykułu własnie polega na jego płytkości i na tym że > kazdy bez tego artykułu to sobie wymyśli i policzy - przepraszam > oprócz Ciebie - bo ktos za Ciebie musi to wyliczyc...btw pomagam > innym, którzy potrzebuja pieniędzy i Ty nie będziesz mi tu mówił co > i jak mam robic z kasą. > widze tu wielkie zakompleksienie :-) > a czyim był pomysłem?? przeciez bez wyborczej i bez tego wielkiego > szumu, specjalnie wydzielonej cześci portalu wyporcza płock, > wywiadów i opisów kiedy i jak się skrzykujemy i opisów jak trzeba > strajkowac - nic byście nie wskurali. Nie oszukuj się - tak było. Na > szczęście ludzie zmądrzeli. > i tyle - oczywiście oczekuje Twojej riposty ale juz nie bedzie mi > sie chciało na nie odpowiadac bo i po co ? i tak się nie zgodzimy :- > )) RIPOSTA MOJA = :D Daj już spokój panie kierownik... Dzięki tobie wszyscy już w płocku wiemy że jesteśmy płytcy itp-dziękuJEMY za uzmysłowienie. Wszyscy też już wiemy "kogo był to pomysł"itd.itp. taaak taak taak masz rację-wybacz że cieżko NAM ją czasami załapać ale tak to już jest z "płytkimi płocczanami" PozdrawiaMY serdecznie;) (Ci którym marny tysiąc rocznie w tą lub tamtą nie jest obojetny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: jacko77 IP: *.ericsson.net 21.02.08, 15:44 dlaczego wypowiadasz sie w imieniu ploczczan- raczej nie masz takiego prawa wiec sie nie osmieszaj?? wypowiedz sie w swoim imieniu nie uwazam, ze wszyscy w Plocku sa plytcy, tego nie napisalem i na szczescie nie sa tacy jak Ty. Ty jestes plytki ot co. jakos zabraklo Ci merytorycznych argumentow hehe nie pozdrawiam Cie Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: jacko77 21.02.08, 23:04 Gość portalu: jacko77 napisał(a): > dlaczego wypowiadasz sie w imieniu ploczczan- raczej nie masz > takiego prawa wiec sie nie osmieszaj?? A to zielone, co wylazło z krzaków i ugryzło cię w dupę, to była ironia... > nie uwazam, ze wszyscy w Plocku sa plytcy, tego nie napisalem i na > szczescie nie sa tacy jak Ty. Przeczytałem twoje wypowiedzi w tym wątku i jakoś nie mogę za bardzo zgodzić się z powyższą wypowiedzią. Jeżeli nie wszystkich, to ponad setkę płocczan nazwałeś płytkimi. Nie wiem, czy to prawda. Ale nie tobie to osądzać, panie "strasznie-bogaty-i-zarozumiały". > nie pozdrawiam Cie Dziecinada... Odpowiedz Link Zgłoś
plockaziemia Re: jacko77 21.02.08, 23:17 ciffan napisał: > Gość portalu: jacko77 napisał(a): > > > dlaczego wypowiadasz sie w imieniu ploczczan- raczej nie masz > > takiego prawa wiec sie nie osmieszaj?? > > A to zielone, co wylazło z krzaków i ugryzło cię w dupę, to była ironia... > > > nie uwazam, ze wszyscy w Plocku sa plytcy, tego nie napisalem i na > > szczescie nie sa tacy jak Ty. > > Przeczytałem twoje wypowiedzi w tym wątku i jakoś nie mogę za bardzo zgodzić si > ę > z powyższą wypowiedzią. Jeżeli nie wszystkich, to ponad setkę płocczan nazwałeś > płytkimi. Nie wiem, czy to prawda. Ale nie tobie to osądzać, panie > "strasznie-bogaty-i-zarozumiały". > > > nie pozdrawiam Cie > > Dziecinada... > Dajmy już spokój koledze kierownikowi... Może on da nam w końcu spokój bo obiecuje już od kilku wpisów że nie bedzie "ripostował"bo bez sensu przecież... kolega cacko po prostu stara się za wszelką cenę udowodnić nam wszystkim jak bardzo jest bez sensu to że nie jesteśmy zadowoleni z faktu oczywistego...dla wszystkich-poza nim jednym! kolega mój wrócił właśnie z "wczasów" -z kąd jesteś? -z Płocka. -to tam gdzie paliwo najdroższe macie!? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: jacko77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 23:49 21-02-2008 rok godz 22 naszego czasu w Kanadzie litr benzyny kosztuje 2,70 zl Klient zakupil na stacji paliwowej w 2007 roku benzyny za 2500 dolarow- dostal dzis czek na 300 dolarow Tam zlodzieii nie dorabia się Tam szanuja kazdego klienta im więcej zakupi tym ma wiekszy czek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: jacko77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 13:00 nie jestem Twoim kolegą a to co chce Tobie pokazać i uzmysłowić i tak nie zrozumiesz a ripostuje bo Twoja głupota jest oszałamiająca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość k3 Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: 80.48.4.* 22.02.08, 08:17 Tylko czy ta tańsza benzyna ma takie same parametry jak ta droższa. Mam na myśli liczbę oktanową, bo na tej tańszej jwdnak robi się mniej kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
plockaziemia Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny 22.02.08, 11:19 Gość portalu: gość k3 napisał(a): > Tylko czy ta tańsza benzyna ma takie same parametry jak ta droższa. > Mam na myśli liczbę oktanową, bo na tej tańszej jwdnak robi się > mniej kilometrów. przeczytaj dokładnie wcześniejsze wypowiedzi ludzi, bo troszkę co innego piszą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tankuję na Statoil Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 13:51 Członkowie Solidarności i ich rodziny mają płacić mniej za paliwo na stacjach Orlenu. Szczegóły w dzisiejszym Parkiecie ( na przykład ). Odpowiedz Link Zgłoś
plockaziemia Re: Gra rynkowa - sprawdź sobie cenę benzyny 22.02.08, 15:59 Gość portalu: tankuję na Statoil napisał(a): > Członkowie Solidarności i ich rodziny mają płacić mniej za paliwo na > stacjach Orlenu. > Szczegóły w dzisiejszym Parkiecie ( na przykład ). ciekawe ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś