Dodaj do ulubionych

RADIO... bo to co mamy to...

15.09.03, 03:08
Czy nie uważacie, że na Płockim rynku medialnym powinno pojawić się jakieś
nowe, żywe, wesołe radio? Słucham czasem lokalnych stacji i aż mnie ściska.
Jedźmy do Warszawy. Radio wawa, dobra muzyka, na czasie, dobre informacje,
wszystko wykonane profesjonalnie i na poziomie. Ponad 300 km od Płocka -
Gliwice, Radio TOP FM, jak wyżej, dobrze, profesjonalnie przygotowany serwis
informacyjny, slychac i czuc zaangazowanie pracowników radia, niesamoite
zaplecze muzyczne. Mógłbym podawać mnóstwo przykładów. Słuchając płockich
rozgłośni - PULS i PLUS, zdecydowanie słychać brak profesjonalizmu. PULS nie
ma nawet dobrej jakości dźingli (pisze jak mówie, nie wiem jak się to pisze
prawidłowo). Strony internetowe naszych rozgłośni pozostawiają wiele do
życzenia. Czy płocki rynek jest tak kiepski i nasze rozgłośnie tak mało
zarabiają na reklamach, że nie stać ich na odbrobinę profesjonalizmu? Nie
chce nic mówić, ale to co jest teraz, to co się słyszy w Pulsie i Plusie to
radia dla starszych ludzi (nie ublizajac starszym osobom). Co wy o tym
sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: agnes Re: RADIO... bo to co mamy to... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 19:54
      Faktycznie, na płockim rynku medialnym brakuje konkurencji. W eterze panuje
      stagnacja i nuda. Przypuszczam, że to charakterystyczny stan dla miast
      wielkości Płocka. Szkoda. Fajnie by było zamiast zetki, rmf-u, trójki czy eski
      posłuchać jakiejś lokalnej rozgłośni. Może płocka społeczność studencka pokusi
      się za lat kilka na jakąś inwestycję medialną?
    • Gość: radiosluchacz Re: RADIO... bo to co mamy to... IP: *.class144.petrotel.pl 16.10.03, 20:58
      A moze Agora by cos pomyslala. Mysle, ze bez trudu wykosilaby konkurencje.
      Szczytem wszystkiego w plockich radiach jest to, ze te same informacje, które
      rano czytam w Gazecie, a zaraz potem slysze w radio podawane jako wlasne. Od
      czego oni maja swoich dziennikarzy?
      • Gość: greg Re: RADIO... bo to co mamy to... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 11:17
        Agora niech zostanie przy tym co ma. jestem czytelnikiem i moim zdaniem sami
        mają co robić przynajmniej w dodatku na mazowszu (trochę szkodzi świadomość
        monopolu). co do wiadomości gazetowych to pewnie jakiś wewnętrzny układ mediów
        w ramach wzajemnej reklamy ale nie jestem pewien. wyjaśnić to pewnie może ktoś
        z Gazety. poranny przegląd prasy spotykany jest też w dużych rozgłośniach. Plus
        ma kilka atutów. łagodne przeboje. linia radia promująca działania umocowane w
        dekalogu moralnym. niezłe dżingle. osobiście jak na rynek lokalny za mało
        sportu i programów poruszających miescowe problemy począwszy od przysłowiowej
        kanalizacji. ale to moje spojżenie bo wolę radio typu Tok FM niż ciągle
        tłuczącą zetkę czy rmf. Puls z kolei to rozgłośnia totalnie chaotyczna i poza
        Wojdą raczej trudna do akceptacji.
    • Gość: mika_p Re: RADIO... bo to co mamy to... IP: *.class144.petrotel.pl 17.10.03, 01:30
      Pulsu będę bronić ze względu na wieczorne audycje prowadzone przez p. Wojdę - z
      tego, co odbiera radio u mnie w pracy, najlepszy w tych godzinach jest Puls, i
      wielce żałuję, że, primo, mogę słuchać jednym uchem tylko, a secundo,
      większoscia głosów wybierana jest lżejsza stacja.
    • santia RADIOSTACJA jest super 17.10.03, 17:13
      zazdroszczę Wam samozaparcia, że jednak słuchacie tego pulsa z plusem, już
      fajniejsze jest Radio Łódź, które tu u nas można schwycić;
      ja uwielbiam Radiostację z nowymi rytmami, fajna muzyka, fajny styl
      prowadzących, sporadyczne wiadomości (mi do życia rewelacyjne news-y nie są
      potrzebne); w tym momencie słucham jej przez Cyfrę+;
      a wiadomości lokalne i tak w tym mieście szybciej rozchodzą się po
      mieście "słowem płynącym z ust do ust", zanim o tym gdziekolwiek przeczytamy
      czy usłyszymy w jakiejkolwiek stacji radiowej

ps. chcę w płocku radiostację, skoro jest już w rzeszowie czy olsztynie, to
      może za chwilę będzie u nas;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka