fpz 18.03.09, 09:21 I bardzo dobrze. Byle się tylko policja nie skupiała tylko na kierowcach kopertowych ale także zauważali inne momenty w których się łamie prawo i nie tylko drogowe. Szkoda, że nie napisali jakim był samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek Zaparkował na kopercie, musi zapłacić 500 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 10:27 czyli jak będe miał nogę w gipsie i żona przywiezie mnie do np. urzędu to niemogę skorzystać z koperty bo będzie zarezerwowana dla 20 letniego rencisty który biegiem pobiegnie załatwiać sprawy-bo widziałem takie przypadki Odpowiedz Link Zgłoś
pies.pawlowa Re: Zaparkował na kopercie, musi zapłacić 500 zł 18.03.09, 12:35 musisz mieć kartę parkingową, bez niej nie masz prawa stanąć na kopercie, no chyba, że 500 zł Ci zawadza w kieszeni :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.pawlowa karta parkingowa 18.03.09, 12:38 bip.ump.pl/index.php?show_cat=d3IZTMlB a tu masz, jak taką kartę sobie wyrobić. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorszy Re: karta parkingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 14:00 Więc osoba zdrowa,młoda ale zajmująca się niepełnosprawnymi ma prawo do takiej karty parkingowej? U mnie koło bloku jest chyba taki przypadek. Młodzi,energiczni,zdobyli tym sposobem stałe miejsce parkowania. Wybrali sobie najzręczniejsze stanowisko i tam umieścili odpowiednią tabliczkę.Parking jest ciasny i nie starcza dla wszystkich.Oni są "Lepsi". Odpowiedz Link Zgłoś
pies.pawlowa Re: karta parkingowa 18.03.09, 19:33 Gość portalu: gorszy napisał(a): > Więc osoba zdrowa,młoda ale zajmująca się niepełnosprawnymi ma prawo > do takiej karty parkingowej? > U mnie koło bloku jest chyba taki przypadek. > Młodzi,energiczni,zdobyli tym sposobem stałe miejsce parkowania. > Wybrali sobie najzręczniejsze stanowisko i tam umieścili odpowiednią > tabliczkę.Parking jest ciasny i nie starcza dla wszystkich.Oni > są "Lepsi". O kartę parkingową mogą się ubiegać: ● kierowca niepełnosprawny o obniżonej sprawności ruchowej posiadający prawo jazdy ● rodzice dziecka niepełnosprawnego o obniżonej sprawności ruchowej posiadający posiadający prawo jazdy ● osoba niepełnosprawna o obniżonej sprawności ruchowej, pełnoletnia nie posiadająca prawa jazdy ● pracownicy placówek zajmujących się opieką, rehabilitacją lub edukacją osób niepełnosprawnych pozostających pod opieką tych placówek. tylko w/w osoby mogą ubiegać się o kartę parkingową... ale urząd urzędem, a życie życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spraweczka Re: karta parkingowa i życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:50 A więc jest "społeczne pozwolenie" na takie niby drobiazgi? Kto ma to kontrolować? Karta - widzę - nie jest imienna.Przynajmniej nie po stronie wystawionej w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igal Re: karta parkingowa i życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:46 Wcale mi nie szkoda gościa. Jak się okazało kilka metrów dalej było wolne miejsce. Jeszcze naszych wspaniałych kierowców, którzy jadą 50 km/h lewym pasem na Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś