Dodaj do ulubionych

Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI 2010?

07.12.09, 20:22
Wiem, że ten hotel jest chodliwy, więc postanowiłam załozyć ten
wątek;
My jedziemy w sumie 8 osób dorosłych i 4 dzieci do Santany 23
czerwca 2010 -wylot z Poznania; na 1 tydzień; ktos jeszcze jedzie w
tym terminie?
Do tych , którzy byli w tym hotelu: jak jechaliście autobusem z
Antalyi, to duzo Was jechało do tego hotelu? Czy wysadzaliście dużo
wiary po drodze?
ogólnie-fajnie było??
Pozdrawiam, czekam na wpisy osób zainteresowanych;
Obserwuj wątek
    • Gość: kris Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 80.50.236.* 07.12.09, 23:42
      Byliśmy tam 3 lata temu, autokar cały jechał do Santany, a wrażenia
      raczej pozytywne
      • jusytka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI 08.12.09, 09:38
        A my wysadzaliśmy innych po drodze rok temu, Santana jest dość
        daleko. Był to nasz drugi pobyt w tym hotelu i na pewno ostatni.
        Pojawił się fajny plac zabaw, siłownia, nowe baseny, jeden ze
        zjeżdzalniami, spa. Wszystko to kosztem ogrodu, kórego teraz
        praktycznie tam nie ma. Jest więc bardzo ciasno, a w sezonie wszyscy
        poupychani sa jak śledzie. Brakuje leżaków, bo nasi rodacy traktują
        upatrzony leżak jak własność, czyli cały czas leża tam jakieś
        reczniki, mimo że z większości leżaków nikt nie korzysta. Zabraklo
        mi też zwykłego Dzień dobry, przy wchodzeniu do windy, do czego
        przyzwyczailiśmy sie w innych hotelach. Koniecznie zabierzcie swoje
        ręczniki, bo tych hotelowych nie wolno wynosić na zewnątrz.
        Przydadzą sie też buty do wody, bo na plaży jest gorący żwirek, a w
        wodzie skały, o które łatwo zranić sobie stopy. Morze ma tam duże
        fale, mimo braku wiatru - co dla moich dzieci było dużą atrakcją,
        ale od razu robi się głeboko, wiec na dzieci trzeba uważać. Brak
        klubu dla dzieci, wprawdzie co kilka dni są organizowane dla nich
        jakieś zabawy typu walka na balony w basenie, ale to stanowczo za
        mało. Animacje i aerobic w wodzie nie odbywa sie codziennie!
        Niestety trzeba dopłacić za pokój. Bez dopłaty zaoferowano nam tylko
        małą, śmierdzącą norkę (3 tapczany dla 4-osobowej rodziny)z widokiem
        na budowę :(
        Jeśli będie to wasz pierwszy pobyt w ciepłych krajach, wrócicie
        raczej zadowoleni (tak jak my 5 lat temu). Jeśli macie jakieś
        porównanie z innymi hotelami - niekoniecznie...
        Dodam tylko, że krytykowane raczej jedzenie nie jest takie złe, choć
        nie znajdziecie tam oczywiscie wieprzowiny i polskich dań, do
        których jesteście przyzwyczajeni...
    • Gość: krefka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.zus.pl 09.12.09, 15:09
      Byliśm w tym hotelu na wakacjach parę lat temu ale wspominamy pobyt
      tam bardzo miło. Bardzo dobrą atmosferę potrafili stworzyć
      animatorzy. Czas bardzo szybko zleciał i żal było wyjeżdżać.
      Oczywiście autobus z lotniska wiózł nie tylko nas ale również osoby
      z innych hoteli i my wysiadalismy jako ostatni.
      Kilka fotek z hotelu można zobaczyć na forum-wakacje.pl/
    • mamuska255 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI 13.12.09, 11:20
      up
      • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 13:31
        My tez lecimy 23 czerwca z katowic 6 dosroslych i 3 dzieci (7,4,3)
        • Gość: zuznka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.10, 10:53
          up
    • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 88.220.180.* 12.05.10, 20:51
      My lecimy do Santany 16 czerwca z Wrocławia na dwa tygodnie.My i dwoje dzieci 6lat
      • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 08:22
        to zapewne bedziemy sie mijac :)
        • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 88.220.180.* 16.05.10, 21:19
          Zapewne tak :),będziemy już tydzień wcześniej to grunt będzie już obadany.
          • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.10, 08:09
            Hotel jest niezle kontrowersyjny :) albo sa opinie suuuper albo masakryczne
            • jusytka Santana Club Polska 17.05.10, 09:28
              Trzeba więc kierować się średnią, bo tak naprawdę nie jest ani super, ani
              masakryczny. Bardzo duży wpływ na komentarze ma porównanie z innymi hotelami, w
              których się dotąd było. Byłam dwa razy w tym hotelu, więc jeśli macie jakieś
              bardziej szczegółowe pytania, chętnie odpowiem.
            • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 88.220.180.* 17.05.10, 22:56
              No właśnie,też czytałem opinie że kicha,a inni pisali że super.My nastawiamy się
              tak po środku,nie oczekujemy zbyt wiele,no tylko żeby pogoda była ale tam to
              jest pewne.Wiadomo jak chce się mieć luksusy to trzeba wybrać droższy
              hotel.Myślę że nie będzie źle:)
              • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 09:06
                no ja tez sie nastawiam tak po srodku, najwazniejsza jest pogoda i
                dobry humor :)
    • Gość: asia Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 83.143.102.* 19.05.10, 18:58
      My jedziemy 16 z katowic tj. 2 pary i 3 dzieci w wieku 5,7 i 14 lat.
      niektóre opinie są masakryczne ale nasz znajomy był 2 lata temu i był
      bardzo zadowolony , tak więc myślę że nie będzie żle, do zobaczenia !!!
      • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 09:38
        ech te opinie na temat hotelu i biura mnie przerazaja.....
        • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 88.220.180.* 22.05.10, 20:02
          Koleżanka właśnie wróciła z Santany,będę wiedział coś więcej dopiero w
          niedziele,ale chwilkę pogadałem i sobie chwaliła.
          • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.10, 18:04
            noo to czekam na relacje :)
            • Gość: m. Re: Santana Club Polska - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 20:48
              Wróciliśmy w czwartek z Santany, muszę powiedzieć, że hotel sam w sobie nie jest
              zły, ale jak ktoś wcześniej napisał, najgorzej porównywać z innymi, w których
              się było.
              Jedzenie całkiem smaczne, ale nie nastawiajcie się na "niewiadomoco". Mnie
              osobiście mała ilość mięsa nie przeszkadzała, ale mój maż powoli tęsknił za
              kawałkiem porządnego mięsiwa.
              Uwaga na spóźnienie się na obiad!!!! Wydawany jest do godz. 14, my przyszliśmy
              14.02 i dosłownie zabierali nam talerze z jedzeniem spod nosa, nawet dzieciom
              nie pozwolili nic wziąć, na szczęście do godz. 15. wydawane są frytki, pyszna
              pizza, spaghetti i hamburgery na tarasie przy basenie. Ogólnie nie jest źle, ale
              też nie jest porywająco. Obsługa przemiła, za drobne napiwki robią naprawdę
              dobre drinki.
              Do centrum Alanyi można dojechać w 15 min busem spod hotelu.
              Polecam również biuro z wycieczkami fakultatywnymi zaraz obok hotelu (w lewo ok
              50m), nazywa się PACHO. Oferta ta sama natomiast róznice cenowe masakryczne.
              Np. łaźnia w hotelu - 40e, w Pacho - 13e.
              Jeśli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem.
              Wszystkim udanego wypoczynku :)
              • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.10, 08:01
                no wlasnie najgorzej porownywac z innymi hotelami... to ja sie nastawiam ze nie
                bede porownywac... oby... Mam pytanie w jakiej cenie sa lezaki na plazy? Ile
                trzeba doplacac do pokoju z widokiem na morze? Jak dlugo jedzie sie z lotniska
                do hotelu? Kurde my mamy wylot o 3 rano niewiem jak to bedzie z dziecmi
                (3,4,8)jakie ogolnie sa ceny w Mahmutlar?
                • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? IP: 88.220.180.* 24.05.10, 21:46
                  A więc mam trochę informacji,bo koleżanka wróciła.
                  Po przylocie,na lotnisku idziemy wykupić wizę,następnie jest odprawa i odbiór
                  bagaży.Dopiero przy wyjściu z lotniska ktoś czeka z napisem Alanya,Santana.Teraz
                  hotel,pokoje są czyste,a jak ktoś zostawi dolara lub euro,to będzie miał pokoik
                  super wysprzątany.Basen duży jest czynny tylko do 18 później,go sprzątają i
                  chlorują.Tak samo i zjeżdżalnie,są czynne w określonych godzinach.Dyskoteka jest
                  co dziennie od 22 do 24.Jak ktoś chce oglądać wschody i zachody słońca to lepiej
                  jest dopłacić do pokoju z widokiem na morze,koszt to 25 euro na tydzień.Jedzenie
                  jest monotonne,do kelnera podchodzi się z talerzem i to on nakłada nam naszą
                  porcje jedzenia,jeśli ktoś idzie po dokładkę to już wzrok tego kelnera jest
                  jakiś dziwny:).Dania raczej nie są za ciepłe.Owoców mieli mało jabłka i jakieś
                  niby śliwki(tu i ja się zdziwiłem bo czytałem że jest mnóstwo owoców a tu
                  lipa)Plaża raczej nie dla dzieci,nierówne dno i szybko robi się głęboko.Rezydent
                  jest co dziennie od 18 do 22.Koleżanka była w systemie 7/7 i mówiła że ta cześć
                  objazdówki to totalny nie wypał.Woda w brodziku dla dzieci jest co dziennie
                  wymieniana.Walutę to raczej euro ze sobą zabrać.To chyba najbardziej
                  newralgiczne punkty,które ona przedstawiła,wiadomo każdy ma inne gusta.Mi się
                  wydaje ,że lepiej wiedzieć o tym czy o tamtym niż ma spaść zimny kubeł wody na
                  głowę.Ja tam nie myślę o tych niedociągnięciach a raczej wyobrażam jak to będzie
                  leżeć i popijać drineczka(z kubka plastikowego:),)Ogólnie wrażenia pozytywne
                  hotel jest ok.Zuzanka o leżaki się nie pytałem,ale z tego co wiem to chyba jest
                  1 euro na dzień za leżak.No to do zobaczenia :)
                • jusytka Re: Santana Club Polska - kto był? 24.05.10, 22:14
                  Generalnie zgadzam się z przedmówca, dodam tylko, że do hotelu jechaliśmy ponad
                  dwie godziny, niestety Mahmutlar jest kilkanaście kilometrów za Alania i po
                  drodze autobus jeździł po różnych hotelach, a my wysiadaliśmy prawie na końcu.
                  Za widok nad morze i lepszy pokój zapłaciliśmy 30 Euro (a 2 tygodnie). Ja też
                  leciałam w nocy z dziećmi, nie było tak źle, bo większość podróży przespały, a
                  rano po przebudzeniu w hotelu doznały szoku i same nie wiedziały gdzie biegnąc,
                  czy na basen, zjeżdżalnie, plac zabaw, a może siłownie na zewnątrz? (którą
                  szczególnie polubiły);) My niestety padnięci byliśmy ;)
                  • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 08:24
                    kelnerzy to chyba jak wszedzie zachowuja sie jak mewy latajac po
                    sali i zabierajac talerze, e tam bedzie suuuper Jonny slodki drink i
                    swiat jest kolorowy,, oby pogoda byla :)
                    Justyka no wlasnie obawiam sie ze my dorosli bedziemy wykonczeni a
                    nasze dzieci pelne enrgii :)
                    • jusytka Re: Santana Club Polska - kto był? 25.05.10, 09:21
                      Niby kelnerzy rozumieja troche po polsku, ale kiedys chciałam
                      spróbowac ichniejszej raki i poprosiłam, by podali mi jej mało -
                      dostałam podwójną! Dodam że to hotel dla Polaków, wiec lepiej było
                      mówić do nich po polsku, niz po angielsku. Jakos drinki nie
                      szzczególnie mi tam smakowały, niespecjalne przypominały ich
                      europejskie odpowiedniki, ale zimne piwo smakowało wywśmienicie.
                      Ja nocną podróża byłam zmęczona, do tego dochodzi szok klimatyczny,
                      potrzebowałam troche czasu na adaptacje. Dzieci jednak były odrazu
                      zwarte i gotowe do zabaw w wodzie, które uwielbiają. Ja odpoczywałam
                      tego dnia na lezaczku zerkajac tylko na nie (całe szczeście że
                      świetnie pływają) Polecam wam też spa, nie wszyscy o tym wiedza, że
                      do łaźni, saun mozna wchodzic bezpłatnie, płaci sie tylko za zabiegi.
                    • jusytka pogoda/czerwiec 25.05.10, 09:28
                      PS. Zuzanko, ty się zastanawiasz, czy będzie pogoda?
                      Bez obaw, o tej porze pogoda jest murowana. Była tam w czerwcu, nie
                      widziałm nawet jednej chmury na niebie, a animatorka opowiadała, że
                      od dwóch miesięcy deszczu nie widziała, latem tam wcale nie pada!
                      Ty sie lepiej martw, jak sobie poradzic z upałami i chronic przed
                      słońcem, nawet w srodku nocy nie bedzie ci zimno w stroju kapielowym!
                      • Gość: zuzanka Re: pogoda/czerwiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 09:41
                        justyka a kiedy dokladnie Ty bylas bo chyba nie doczytalam. Juz mam
                        dosc tutejszej pogody marze o cieple, wiem wiem bede miala go dosc.
                        Jade z siostra jej rodzina (4,8 lat) i moimi rodzicami coby nam sie
                        wieczoram od czasu do czasu dziecmi zajeli moj mlody ma 3 lata wiec
                        jakbym sama z mezem jechala to raczej bysmy ne wypoczeli. A jak
                        jedzenie dla dzieci?
                        • Gość: zuzanka Re: pogoda/czerwiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 09:46
                          a wogole to sobie na you tube poogladalam filmiki z santany i jakos
                          tak fajnie mi sie zrobilo
                        • jusytka Re: pogoda/czerwiec 25.05.10, 10:19
                          Ja w Santanie byłam pięć lat temu w środku czerwca oraz rok temu w lipcu. Moje
                          dzieci na jedzenie nie narzekały, jest specjalne menu dla nich. Dodam, że
                          obiadów tam nigdy nie jadliśmy, bo nie chciało nam się przebierać (w strojach
                          kąpielowych nie można wchodzić do restauracji). Jedliśmy lunch przy basenie w
                          postaci sałatek, a dzieci jadły tam to co lubią najbardziej spaghetti i pizzę.
                          Bardziej zdrowa była kolacja, ja stałam się od tej pory fanką kebaba, którego
                          pieką na twoich oczach i jest wyśmienity. Owoców rzeczywiście było niewiele, ale
                          warzyw sporo. Dzieci były szczęśliwe, że mogły zamawiać u kelnera colę. W domu
                          nie piją jej wcale (bo im nie pozwalam), ale w wakacje mają wolmną rękę ;) Cola
                          przyczynia się do uniknięcia problemów żołądkowych, które sporo osób miało. Nie
                          jest to kwestia hotelu (nam nic nie było), ale innej flory bakteryjnej.
                • Gość: m. Re: Santana Club Polska - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 22:16
                  Odpowiadam kolejno na pytania:
                  1. Leżaki 2 euro, podpisujecie kwitek i rozliczacie się na koniec pobytu.
                  2. Dopłata do widoku na morze 25 euro, ale można trafić całkiem fajny pokój z
                  ładnym widokiem bez dopłaty.
                  3. Z lotniska jechaliśmy niecałe 2 godz, u nas akurat cały autobus jechał do
                  Santany.
                  4. Ceny w Mahmutlar... piwo Efes ok. 3 lirów, przyprawy 2-3 liry, dóner kebab 10
                  lirów (a porcja jak dla dwóch).
                  Ceny w hotelowym sklepiku tańsze niż w centrum!!
              • Gość: asia Re: Santana Club Polska - kto był? IP: 83.143.102.* 07.06.10, 21:35
                Witam, mam pytanie czy w tej okolicy są komary ? Nikt o tym nie pisze i
                zastanawiam się czy coś wziąść? A jeśli tak to lepiej w płynie na ciało czy do
                kontaktu?, z góry dzięki za odpowiedz.
                • jusytka Re: Santana Club Polska - kto był? 07.06.10, 21:57
                  Nie spotkałam tam żadnego komara.
      • Gość: aga Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:49
        Asia!Tez myślę że nie będzie źle"dPOZDRAWIAM!!
    • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 10:58
      My także lecimy 16 czerwca z Katowic.Dość liczna grupa 16 osób,w tym
      8 dzieci w wieku 3-12 lat.
      • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 11:22
        Magda i tez macie o 3 rano wylot? na jak dlugo lecicie?
        • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 11:31
          Tak,niestety wylot o 3 rano,powrót 30.VI też wylot w nocy(chyba coś
          koło 1).
          • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 11:45
            My wylatujemy 23 z katowic
            • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 08:36
              www.youtube.com/watch?v=DbzU0Nb6LQY :)
              • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 13:49
                kurcze tak strasza ta pogoda w Turcji posylam link z pogoda w Mahmutlar

www.zoover.pl/turcja/wybrzee-rodziemnomorskie/mahmutlar/pogoda#tabs
                • Gość: u7p Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 14:23
                  podnsze
                  • mamuska255 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI 31.05.10, 20:05
                    Kurcze, zaczęłanm ten wątek w grudniu i dawno tu nie patrzałam, a tu tyle
                    wpisów:-) Fajnie;
                    Nam zostały 3 tygodnie i 1 dzień o wylotu-23 czerwca w nocy lecimy z Poznania w
                    12 osób. Na 7 dni.
                    Co do różnych skrajnych opini na temat hotelu, to myślę, że nie będzie źle-no
                    chyba że ktoś ma bardzo wygórowane wymagania...:-)))
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 22:49
                      A nam zostały tylko dwa tygodnie! O ile pojedziemy-niestety ospa
                      szaleje na maxa i właśnie czekam na wysyp u synka,bo u córki się
                      skończyła a w czwartek mija dwa tygodnie od jej wysypu!Mam
                      nadzieję,że przejdzie w miarę łagodnie!
                      • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 08:32
                        magda moze syn wogole nie bedzie mial ospy, moj syn mial w styczniu
                        przeszedl fatalnie, masakrycznie mial wszedzie w pupie na migdalach
                        w uszach a jego kuzynie przebywajac z nim nie zalapali ospy, trzymam
                        kciuki zeby jednak sie nie wysypala.

My tez lecimy 23 z Katowic 9 osob
                        • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 09:40
                          mamuska a Ty przypadkiem nie jestes na oceniaczu? :) o ktorej w nocy
                          lecicie? My mamy o 3 rano niewiem jak damy rade z dziecmi (3,4,8) :)
                          • mamuska255 zuzanka 03.06.10, 07:47
                            Tak, jesteśmy na oceniaczu:-)
                            Juz nie możemy sie doczekać tych wakacji;
                            jeśli chodzi o wylot, to może trochę nieszczęśliwie wybraliśmy wylot w nocy, ale
                            może nie będzie zle; dzieci mają: 1,5 roku, 4l, 4l i 6l;
                            damy radę;
                            pozdrawiam.
                            • Gość: asia Re: zuzanka IP: 83.143.102.* 11.06.10, 09:34
                              Witam, byłam wczoraj w biurze i dowiedziałam się że mamy jeszcze w poniedziałek
                              dzwonić odnośnie godziny odlotu bo to się jeszcze może zmienić!!! Babeczka była
                              w tym hotelu w tamtym tygodniu i jej wylot też przełożyli, odnośnie hotelu to
                              podobno w tym roku jest odnowiony, tak samo pokoje, plaża czysta aha i dopłata
                              25 euro na tydzień jak ktoś chce pokój od strony morza. Jak tam przygotowania?
      • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 80.187.211.* 01.06.10, 17:38
        My mamy wylot 16 czerwca o 4 rano z Wrocławia,to pewnie nas zapakują do jednego
        autobusu na miejscu.Właśnie wracam z południa Itali a tu taka niemiła pogoda aż
        chce się już być w tej Turcji.No ja mam jeszcze 2 tygodnie do leżakowania:)
        • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.10, 07:48
          ta pogoda to wogole zwaiowala, jak obserwuje pogode w Mahmutlar to co chwile
          inna jest

www.zoover.pl/turcja/wybrzee-rodziemnomorskie/mahmutlar/pogoda#tabs
          • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.10, 10:11
            ech jeszcze 20 dni :)
            • Gość: aga Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:24
              A my lecimy 16-go z Katowice 7 osób (5,7,14), też o ok 3 w nocy. Już nie mogę
              się doczekać jeszcze tylko 12 dni!!
              • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 15:39
                Podczytalam z innego forum, dziewczyna wrocila 2 czerwca, milej
                lektury :0

Powiem Ci, ze ja mialam podobnie przed wyjazdem .... mieszane
                uczucia, bo sie naczytalam za duzo glupot na necie. Wiadomo nie jest
                to hotel 5 gwiazdowy i nie oczekujemy cudów....a niestety taka nasza
                polska mentalnosc....narzekanie na wszystko i na wszystkich

Postaram sie odpowiedziec na wszystkie pytanka

1.
                Na plazy lezak kosztuje chyba 2e za dzien...ale zupelnie nie oplaca
                sie tego wykupować. Mozna isc sie pokapac w morzu i wrocic na
                wygodny lezaczek nad basenem. Z tym polewanie reczników to jakas
                bujda...mozna sobie spokojnie na nim polezec, tylko niestety piasek
                do tego nie zacheca. Pan plazowy jest bardzo mily i nikt nikogo nie
                wygania ani nie polewa

2.
                Waldek, Waldek bajerant nie z tej ziemii...ale mily i
                sympatyczny...chociaz po tygodniu mozna miec go dosc. Na szczescie
                nie trzeba go sluchac jak sie nie chce Bylam na wycieczce jeep
                safari....i rzeczywiscie namawia do tego, ale jak nie chcesz to nie
                musisz korzystac. Wycieczka kosztuje 30e, na zewnatrz rzeczywiscie
                15e. Obok hotelu rosjanka na biuro podrozy i rzeczywiscie wszystko o
                polowe taniej. Ale wiesz co Ci powiem...nie zaluje, ze dalam 2 razy
                wiecej....bo z Waldkiem jechali ludzie z hotelu, dzieki temu super
                sie zintegrowalismy i trzymalismy razem do konca turnusu. Atmosfera
                super, nie da sie tego slowami opisac. Waldek jest tam juz kupe lat
                i pokazuje fajne miejsca i taka turcje od prawdziwej
                strony...wycieczka krajoznawcza w gorach, spotkanie z gospodarzem na
                plantacja, mozna sobie zerwac pomarancze i banany z krzaczkow itd.
                Wizyta w meczecie, spotkanie z imamem i on wszystko tlumaczy. Do
                tego z zewnatrz masz przewodnika w jezyku angielskim lub rosyjskim (
                akurat z tych biur co byli znajomi) a on wiele ciekawych rzeczy o
                zwyczajach tureckich nam opowiadal. Ja polecam ... chociaz Ci co
                byli z zewnatrz tez sobie chwalili tamte....wiec decyzja nalezy do
                Ciebie

3.
                Jesli chodzi o jedzenie i drinki. Mozna jesc do woli...ja
                przywiozlam na sobie 2,5 kg wiecej rzeczywiscie cieple posilki
                nakladaja kucharze, ale jak poprosisz o wiecej daja bez problemu.
                Salatki, surówki, desery, zimne przystawki nakladasz sobie
                sama...niektorzy mieli nawet po 5 talerzyków Przed wyjazdem
                naczytalam sie tez , ze jak przyjdziesz na posilek pozniej to nie
                dostaniesz juz dan miesny.....g**** prawda ... zawsze bylo...nawet 5
                minut przed zamknieciem stołówki....nie wiem jak to jest w sezonie
                przy calkowitym oblozeniu hotelu...bo teraz bylo tylko 400- 500
                osob , a jest miejsca chyba na 800.
                Z alko to tez jakas bujda...ja juz tak opracowalam technike noszenia
                drinków na basenie, ze moglam wziasc do jednej reki 4 ... wiec
                lacznie 8 i dawali bez problemu ...ale ja mialam troszke inne
                wzgledy u nich z powodu koloru wlosów czasami to byly takie mocne,
                ze trzeba bylo zapijac. Rzeczywiscie raz czy dwa razy slyszalam jak
                barman mowil do kogos...ze jedna osoba jeden drinki czy piwko, a jak
                wypijesz to przyjdziesz po nastepny...ale to tylko wtedy jak sie ich
                boss krecil.

4.
                Disco hotelowe rzeczywiscie jest biedne....ale my nie narzekalysmy ,
                bo poznalysmy tam taka duzo fajna ekipe, ze nic wiecej nam nie bylo
                potrzebne. Do tego przyjezdzala na hotel w weekendy mlodziez turecka
                z uniwersytetu istanbulskiego i wszyscy bawilismy sie razem. Ci to
                potrafia tanczyc Muzyka jak wszedzie indziej....i nowosci, i jakies
                polskie disco polo sie trafi i troszke tureckiej. Po 22 drinki sa
                platne i wszystkie kosztuja 4e.W melonach sa najlepsze Nie wiem czy
                jest to tak strasznie duzo , bo jak bylismy w Alanyi na disco to tam
                byly po 18e. Oczywiscie polecam wybrac sie również na inne disco bo
                to zupelnie inna bajka ....nawet z hotelu sa organizowane takie
                wypady...koszt 6e i w tym przejazd w obie strony ( ok 10km) , wstepy
                do kilku klubów i taki maly drink....wiec sie oplaca.

5.
                Oblsuga hotelu bardzo mila i przyjazna...bez problemu zrozumia Cie w
                jezyku polskim. Znaja tez najprostsze slowa...wiec o to sie nie
                martw. Zreszta praktycznie wszyscy mowia tez po angielsku...wiec
                mozna sie od nich dowiedziec wielu ciekawych rzeczy np o samej
                Turcji.

6.
                Ja bylam w ciagu 2 tygodni na 3 wycieczkach...jeep safari, pamukkale
                i rafting. Cena raftingu taka jak wszedzie 16e w tym jest lunch i
                pamukkale tez, bo w cenie 36e masz juz oplacony wstep. Zdecydowanie
                najbardzije polecam rafting...skok z wysokiej skaly itd...swietna
                zabawa potem jeep safari...a zdecydowanie nie polecam jechac do
                pamukkale....no chyba, ze wybierzesz wycieczke laczona....np
                pamukkale-efez. Na jednodniowej wyjaz z hotelu o 4 rano....w podrozy
                7,5 godziny..na miejscu tylko 2,5h i dawaj na lunch ( platny 5e plus
                napoje) i 7,5 droga powrotna. Poza tym samo miejsce nie wyglada tak
                ladnie jak na fotkach czy widokówach...zniszczone i brudne. Kapiel w
                basenie Kleopatry tez kosztuje 14e...a to takie male cieple
                bajorko....szkoda czasu i pieniedzy

Jak masz jeszcze jakies pytanka to dawaj mam nadzieje, ze chociaz
                troszke pomoglam!
                • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.10, 21:42
                  magdam i jak z osopa? u nas tez szleje i moja siostra strasznie sie boi bo
                  koledzy od jej dzieci maja osope a oni ieli kontakt matkoooooooooo
                  • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:59
                    U nas narazie pozorny spokój,synek bacznie obserwowany a jutro mija
                    3 tygodnie od wysypu!Moi rodzice walizki mają w pogotowiu,bo pojadą
                    za nas gdyby mały "załapał".Mam nadzieję,że w tym roku ospa nas już
                    oszczędzi,choć patrząc na "statystykę przedszkolną",to w grupie
                    mojej córki(25 osób),tylko jedno dziecko nie miało jeszcze ospy, a
                    90% z tych którzy mieli przechodzili ją w tym roku.Niestety żadne z
                    rodzeństwa przedszkolaków nie uchroniło się przed ospą(wysyp był
                    najczęściej po 2 tygodniach,kilka po 3 tyg,i jeden po miesiącu!)Ale
                    ja jestem zdania,że co ma być to będzie!
                    • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 08:41
                      wprawdzie dzieci mojej siostry tylko kilka godz z tym malym
                      prtzebywaly wiec moze nie dostana. W grupie u mojego syna w lutym
                      wszystkie dzieci mialy
                      • Gość: zuyzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 11:15
                        ale sie stresuje ta ospa!!!! ale zakarza 2 dni przed wysypaniem a
                        moj siostrzeniec widzial sie na zaledwie 2 godz 3 dni prtzed wysypem
                        wiec moze nie zalapia sie
                        • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 12:36
                          asia no my lecimy 23 wiec mam jeszcze tydz :) ciekawe z ta zmiana
                          godz daj jak co znac, bedziesz miala mozliwosc dostepu do netu w
                          Turcji?
                          • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.10, 11:23
                            i jak tam ospa?
                            • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 12:24
                              Narazie ospy nie widać i oby tak dalej!Zaczynam się pakować!
                              • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.10, 13:56
                                eeeeeee to na pewno nie przyjdzie, ja tez licze ze u nas nie bedzie, bo kurde
                                chyba nie mozemy miec az takiego pecha :) oj oj ale fajnie juz sie pakujecie ja
                                zaczne w przyszlym tygodniu,
                          • Gość: asia Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 83.143.102.* 14.06.10, 16:33
                            dzwoniłam dzisiaj ,godzina się nie zmieniła, najlepsze jest to że cały czas
                            myślałyśmy z siostrą że lecimy z środy na czwartek !!!na szczęście pani nas
                            poinformowała że to już jutro... także mam teraz pakowanie na maksa !!!!
                            pozdrawiam i do zobaczenia!!!
                            • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.10, 18:42
                              asia to to byscie polecialy ze srody na czwartek, ja na poczatku tez tak
                              myslalam :) my musimy wyjechac o 23 do Katowic na lotnisko. A o ktorej macie
                              wylot po zmianie?
                              • Gość: asia Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 83.143.102.* 14.06.10, 19:08
                                wylot jest o 3:05 i dwie godziny przed wylotem musimy być na lotnisku. A wy co
                                tak wcześnie?
                                • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.10, 19:19
                                  noo mieszkamy od lotniska 120 km :) wiec na spokojnie trzeba jechac, a auta
                                  zostawiacie na parkingu?
                                  • Gość: asia Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 83.143.102.* 14.06.10, 19:32
                                    aha no to kawałek, my jesteśmy z katowic ,teściu nas podwiezie
                                • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:26
                                  Asiu skąd jedziecie bo my też mamy około 120 km do lotniska.My
                                  wyjeżdżamy koło 23.00 z Wodzisławia.
                                  • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.10, 19:37
                                    magdama my jedziemy z Cieszyna i jedziemy autami ktore zostawiamy na parkingu
                                    • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 88.220.180.* 14.06.10, 21:03
                                      Asia,ale byście pojechali,ja też przez moment zastanawiałem się czy to noc z
                                      czwartku na srodę ale jednak to 16.Nam też godzina wylotu nie zmieniła się
                                      tj.3.55.z Wrocławia
                                      • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.10, 21:22
                                        jonny a Ty juz spakowany? oj oj wy juz niedlugo bedziecie rozkoszowac sie
                                        sloncem i drinkami :)
                                      • Gość: asia Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 83.143.102.* 14.06.10, 23:05
                                        wiecie co teraz to się wszyscy śmiejemy ale jak ta babeczka mi to powiedziała to
                                        serce mi staneło !!! całe szczęście że zadzwoniłam. córka się cieszy bo jutro
                                        już nie idzie do szkoły tylko się pakujemy
                                        • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 08:38
                                          nie zapomnijcie jutro wypic drinka za moje zdrowie :) ale wam fajnie
                                          • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 88.220.180.* 15.06.10, 12:22
                                            My już spakowani,jeszcze jakieś tam małe dopakowanie i o 23 wyjazd na
                                            lotnisko.Zuzanka jeszcze tydzień i też będziesz popijać drineczka,a jutro na
                                            pewno wypijemy za twoje zdrowie(jak dolecimy:)
                                            • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 18:05
                                              U nas też walizki zapakowane!Wyjazd o 22.00 na lotnisko,ja mam ogromnego stresa
                                              przed lotem,ale czego się nie robi dla dzieciaków -jakoś przetrwam te 2,5
                                              godziny!Do zobaczenia w Santanie!
                                              • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 18:15
                                                magdama a nie 3,5 godz? :) no to udanego lotu ja jakos nie przepadam za lataniem :)
                                                • Gość: jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 88.220.180.* 15.06.10, 19:26
                                                  No to do zobaczenia,ja tam walne setkę na lotnisku i będzie dobrze:)
                                                  • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 21:09
                                                    Zuzanko planowo lot ma trwać 2,5 godziny i mam nadzieję ,że tak będzie.Przylot
                                                    do Antali jest podany o godz.6.30,ponieważ jest przesunięcie czasu o godzinę do
                                                    przodu.Ja już się żegnam ,jak będzie dostęp do internetu to napiszę coś w wolnej
                                                    chwili.Pa pa do zobaczenia
                                                  • Gość: asia Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 83.143.102.* 15.06.10, 22:49
                                                    widzę że wszyscy już w drodze, ja dopiero za godzinkę, właśnie znalazłam chwilkę
                                                    wolnego ,jestem totalnie zmęczona a tu nocka przede mną, w takim razie jeszcze
                                                    raz do zobaczenia,czekamy na ciebie zuza!
                                                  • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.10, 08:04
                                                    no i pojechali zostawiajac mnie tu sama :) ale ja juz za tydz przybywam :)
                                                  • Gość: magdama Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: 88.247.40.* 16.06.10, 21:30
                                                    Witam z Santany!
                                                    Dolecieliśmy szczęśliwie,punktualnie i bez żadnych problemów.Turcja
                                                    przywitała nas o 7 rano upałem,i tak jest do teraz a jest 22.30.W Santanie
                                                    niezłe oblężenie,jest bardzo dużo ludzi,rezydentka mówiła,że coś koło 500
                                                    gości,najgorzej było na stołówce przy kolacji-brak wolnych miejsc przy
                                                    stolikach a kolejka po jedzenie jak za komuny!Ludzie,którzy są tu od
                                                    zeszłego tygodnia byli dzisiaj nieźle zaszokowani tym natłokiem ludzi!
                                                    Spokojnej nocy!Jutro zdam relacje z całego dnia!Jeżeli macie pytania to
                                                    czekam!
                                                  • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 10:02
                                                    piszcie piszcie, ale Wam fajnie pewnie teraz jecie pysznosci
                                                    kapiecie sie w morzu a ja za biurkiem siedze i mecze sie z papierami
                                                    ale juz nie dlugo :)
    • mamuska255 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI 20.06.10, 22:46
      Witam!
      Lecimy w środę rano z Poznania do Turcji, do Santany; jesteśmy prawie spakowani;
      jak tam wczasowicze, którzy tam już jesteście?? Jaka pogoda-ile stopni w
      cieniu?? Jak obłożenie hotelu? itd...
      pozdrawiam;
      N.
      • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 09:46
        mamuska ja tez ;lece w srode o 3 rano ale z Katowic :) moze sie
        spotkamy na lotnisku Turcji
        • Gość: Jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.opera-mini.net 21.06.10, 17:24
          Zuzanka jest super pogoda to normalnie male piekielko tak grzeje ogolnie bez problemow nawet ze idealnie tylko wypocznijcie przed podroza bo mysmy po przyjezdzie caly dzien spali
          • Gość: zuzanka Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.10, 17:29
            Jonny ciezko bedzie z wypoczeciem tym bardziej ze do pracy ide a po pracy z
            mlodym musze narabiac, to ja bede pozniej spala a Tobie podrzuce Bartka :)
            • Gość: Jonny78 Re: Santana Club Polska - kto był? kto jedzie VI IP: *.opera-mini.net 21.06.10, 21:48
              Niema problemu ja mam tez dwoje swoich to jedno w ta czy w tamta niema roznicy a jesli jeszcze masz jakies watpliwosci co do santany to mozesz byc spokojna naprawde jest ok.jedzenia jest duzo no moze to samo ale jest w czym wybrac.a pogoda to szczerze mam ochote na jakies chmurki a tu nic teraz to jest 26 st nawet nie bierz bluz bo sa niepotrzebne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka