Dodaj do ulubionych

Marmaris Resort

IP: *.punkt.opole.pl 14.01.12, 21:38
Witam,
zamierzamy się wybrać w tym roku do Marmaris - bierzemy pod uwagę hotel Marmaris Resort. Jak wiele hoteli ma opinie pozytywne i negatywne ;) ale generalnie kusi mnie jego przestrzeń i zieleń.
Hotel ma także opcję w bungalowach/willach - nazywają to Deluxe - Itaka ma to w ofercie. Warto się na to skusić czy brać normalny pokój?
Chcę zaznaczyć że odrobiłam zadanie domowe i przeszukałam forum ale na ten temat niczego ciekawego nie znalazłam. Będę więc wdzięczna za wszystkie porady i opinie.
Ze swojej strony służę pomocą o Side i Kuasadasi.
Obserwuj wątek
    • barbeciar Re: Marmaris Resort 11.02.12, 11:56
      witam, dokładam się do pytania.....
      • pucek01 Re: Marmaris Resort 11.02.12, 18:55
        cóż za idiotyczna odp,"dokładam się do pytania". A jakie ma to znaczenie z pytaniem osoby która ten wątek rozpoczęła.? Ręce opadają.
        W tym hotelu byli znajomi potem rok później byli niedaleko Marmaris w Turunc w hotelu Turunc i Marmaris Resort podobno wypadł blado przy Turunc ze względu na czystość i lokalizacje hotelu.
    • maryjuszp5 Re: Marmaris Resort 08.05.12, 11:41
      Witam
      Wybieram się tam w lipcu

pozdr MP
      • barbeciar Re: Marmaris Resort 12.05.12, 19:04
        Witam Was serdecznie,
        dziś wróciłam z Marmaris Delux, jestem z pobytu zadowolona.
        Choć jak wracałam autobusem parę osób narzekało na Marmaris Resort.
        Ja polecam Delux, nie domki typu bungalow – bo są one nawet ładnie rozproszone po całym terenie hotelu, ale są takie samotne do niczego nie przypisane. Delux ma własny basen do ośmiu pokoi i jest tam spokojnie, jeżeli ma się ochotę ( lubicie większe skupiska ludzi, lub macie małe dzieci)można iść na inny ogólny basen przy głównym hotelu , a z dziećmi i nie tylko, na Aqua Park, gdzie są animatorzy.
        Proszę zadawajcie pytania jeśli was coś ciekawi. Ja tak na świeżo mam w tej chwili burzę mózgu i nie wiem o czym wam pisać.
        • Gość: magda2679 Re: Marmaris Resort IP: *.adsl.szeptel.net.pl 12.05.12, 19:27
          Witam,
          proszę o podanie informacji jak długo trwa podróż z lotniska do hotelu, czy na plażę potrzebne są buty, jakie są atrakcje dla dzieci , jak wygląda okolica i czy są organizowane wycieczki.
          pozdrawiam
          • barbeciar Re: Marmaris Resort 12.05.12, 19:49
            Transfer z lotniska do hotelu miał trwać 2 godziny, jechaliśmy około 1,5 h i był to autobus bezpośrednio tylko do tego hotelu.
            W Aqua Parku są trzy zjeżdżalnie ,ale to raczej dla młodzieży, obok jest brodzik z małą zjeżdżalnią słonikiem, są też animatorki które zajmują się dziećmi , na jakim poziomie nie wiem bo byłam sama z mężem.
            Plaża typowa żwirkowa z kamieniami, ale widziałam dzieci na plaży i nawet tatusiowie robili babki ze żwiru ;).
            Spacerować nie ma gdzie ja przeszłam się z mężem raz 2 km w jedną stronę po szosie , a potem 2 km w drugą inaczej się nie da. wszędzie górki.Widoki wspaniałe.
            Wycieczki tak jak w innych hotelach Efez, Pamukale itp.
            • Gość: magda2679 Re: Marmaris Resort IP: *.adsl.szeptel.net.pl 12.05.12, 23:33
              Witam ponownie,
              piszemy chyba o dwóch różnych hotelach, Pani była w Marmaris Resort Delux, a ja pytam o Marmaris Resort. Jeśli się mylę, to jeszcze pytanko czy jest możliwa wycieczka na Rodos, i czy trasa z lotniska jest bardzo górzysta?
              dziękuję pzdr.
              • Gość: Janika Re: Marmaris Resort IP: 46.31.32.* 13.05.12, 00:09
                NA Rodos z MArmaris to nawet obowiązkowo należy się wybrać , pamiętając jednak, że pobyt na wyspie to jedynie 5 godzin , chyba , że zdecydujecie się zostać na noc.
                JEśli chodzi o trasę z lotniska , to dopiero ostatnie 20- 25 min przed MArmaris teren jest górzysty, ale bez przesady , nie ma jakichś serpentyn czy przepaści ;)
              • barbeciar Re: Marmaris Resort 13.05.12, 09:01
                Hotele Marmaris Resort i Marmaris Delux znajdują się na tym samym terenie. Mają wspólną restaurację główną na śniadania i obiady, z Delux mogą tam zjeść też kolacje, a tak mają swoją al carte. Delux korzysta z wszystkich dostępnych rzeczy na terenie całego kompleksu, z Marmaris Resort nie mogą korzystać z części Delux tj. barku Lotus przy plaży gdzie są drinki i alkohole importowane, chyba że za nie zapłacą (4-5 euro). Przy barku też jest restauracja Lotus dla Delux, ale jak byłam to jeszcze nie działała.
                Jest wspólne loby i całe centrum fitnes i spa. Delux ma łaźnię parową i saunę gratis.
                • Gość: magda2679 Re: Marmaris Resort IP: *.adsl.szeptel.net.pl 13.05.12, 22:00
                  Czy są tam polskie animacje, pytam ponieważ pani z biura Itaki powiedziała że nie ma.
                  Czy słyszały Pani o hotelu Yelken, który byłby lepszy Marmaris czy Yelken?
                  pozdrawiam
                  • barbeciar Re: Marmaris Resort 14.05.12, 11:45
                    Nie widziałam aby był jakiś polski animator.Animacje które oglądałam i skecze były po angielsku i rosyjsku, tak że wszystko było jasne.
                    Hotelu Yelken nie znam.
              • Gość: ja Re: Marmaris Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.14, 21:45
                szukam opini o
                Marmaris Resort Deluxe 5 . jadę do Resort z rodziną. trochę się przeraziłam negatywnymi
                opiniami na temat częsci resort w tym hotelu ( nie wczytałam się dokładnie że jest taki podział). nie wiem jak to będzie wyglądać mam mieszane uczucia . Jest mało opinii z 2014
                Jak wygląda pokój standardowy dwa plus dwa z widokiem na morze.
                Jeśli można proszę o przykładowe zdjęcia z pobytu.
                z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Gość: muchospatatos Re: Marmaris Resort IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.12, 22:17
      rozwazalem De Luxa na wakacje ale spasowalem gdyz nie bylo zadnych informacji.
      W czym lepszy jest tak naprawde DeLux od resorta?
      Czy hotel ma jakies atrakcje na zewnatrz?
      Czy z dzieckiem lat 10-11 brac delux czy resorta?
    • metintour Re: Marmaris Resort 21.05.12, 20:12
      Marmaris jest troche podobne do Kusadasi. Natomiast Marmaris Resort jest oddalone o 22km drogą górską. Hotel jest pięknie położony i ma całą zatokę dla siebie. Nawet z hotelu codziennie odpływa statek na rejs po zatoce. Wille to domki ktore sa bezposrednio przy plazy i zapewniaja cudowny widok na morze. Do Marmaris jest troche daleko ale wszystko rekompensują piekne widoki. Miłego wypoczynku!

www.metintour.pl
      • Gość: Byhwa Re: Marmaris Resort IP: 91.229.22.* 30.06.13, 22:34
        Potwierdzam opinię "matintour", wróciłem 28 czerwca 2013 po pobycie 4 osobowej rodziny. Jestem bardzo zadowolony. Specyfiką hotelu jest położenie z dala od cywilizacji, ale piszą o tym we wszystkich ofertach. Dla mnie to był plus.
        • Gość: rodzinna Re: Marmaris Resort IP: *.doplaty.gov.pl 02.07.13, 13:08
          mam wielką prośbe, wybieram się do tego hotelu w lipcu z mężem i dwójką dzieci, czy możesz wysłać mi na maila nr telefonu, chciałabym zadzwonić i zapytać o pobyt? marzenkamaj@poczta.onet.pl
          • Gość: Madzia Re: Marmaris Resort IP: 89.78.72.* 04.07.13, 20:29
            A kiedy dokładnie wyjeżdżasz? Ja też wybieram się w lipcu z rodziną do tego hotelu.
            • Gość: rodzinna Re: Marmaris Resort IP: *.rybnik.vectranet.pl 07.07.13, 12:49
              12 lipca
      • Gość: dxe_48@gazeta.pl Re: Marmaris Resort IP: *.eimperium.pl 16.08.13, 16:06
        Wille to domki ktore sa bezposrednio przy plazy i zapewniaja cudowny widok na morze.(Do -plaży domku jest co najmniej 200m) i nie sa to pojedyncze wille a kilkurodzinne apartamenty.
    • Gość: Aneta Re: Marmaris Resort IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 13:12
      Dzień dobry,
      w sierpni wybieram się do części De LUXE i chyba zaczynam być przerażona opiniami, czy z czystością, informacja jest aż tak źle?
    • Gość: nikola Re: Marmaris Resort IP: *.30.159.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.13, 19:42
      Piszę chociaż w Marmaris nie byłam, ale wybieram się do Side, a piszesz, że możesz cosik poradzić. Moje pytanie jest proste: czy warto? Czy rodzina z dwójką dzieci znajdzie tam coś dla siebie? Znalazłam w alfie wycieczkę właśnie do Side, akurat wylot jest z mojego Rzeszowa, więc nie muszę się daleko telepać. Hotel Miami Beach. Chciałabym tylko wiedzieć, czy po prostu byłaś z wyjazdu zadowolona i czy byś tam wróciła, gdyby pojawiła się taka okazja? :)
      • Gość: ja Re: Marmaris Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.14, 21:47
        szukam opini o
        Marmaris Resort Deluxe 5 . jadę do Resort z rodziną. trochę się przeraziłam negatywnymi
        opiniami na temat częsci resort w tym hotelu ( nie wczytałam się dokładnie że jest taki podział). nie wiem jak to będzie wyglądać mam mieszane uczucia . Jest mało opinii z 2014
        Jak wygląda pokój standardowy dwa plus dwa z widokiem na morze.
        Jeśli można proszę o przykładowe zdjęcia z pobytu.
        z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Gość: asiun Re: Marmaris Resort IP: 91.221.145.* 27.05.14, 17:11
      ja ze swojej strony mogę polecić hotel Pasa Beach, 5 km od centrum Marmaris, wiem, że jest w ofercie alfa staru. Jeśli ktoś nie chce mieszkać w centrum i uczestniczyć w tych wszystkich imprezach, z których Marmaris słynie, to jest to świetna opcja. Wieczorami fajne animacje, jest duży, zadbany basen. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka