78dario 06.03.12, 16:18 Witam, Wie ktoś w jakich godzinach kursuje metro w Stambule i ile kosztuje bilet na przejazd jednorazowy i taki na cały dzień? Dario. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Metro w Stambule 06.03.12, 20:20 Jeździ bodaj od 6 rano do 0:30, w sobotę chyba pół godziny dłużej. Niestety nie pamiętam ile to kosztuje, kupowałam pojedyncze żetony na komunikację w automatach (coś ok 2 lir), są też takie wielorazowe elektroniczne, nazywa się toto akbil,wtedy jednorazowy przejazd jest tańszy ale z tego nie korzystałam, bo w sumie głównie chodziłam :). Odpowiedz Link Zgłoś
78dario Re: Metro w Stambule 08.03.12, 09:10 Dzięki za podpowiedź. Jest to dla mnie o tyle istotne, że raz będę musiał pojechać metrem bardzo wcześnie rano - ok 5:00 a raz będę chciał zdążyć przed jego zamknięciem. Po przyjeździe z Bursy. Dario. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Metro w Stambule 08.03.12, 11:18 Ja przylatywałam przed metrem, ok 4 rano, na pewno jeszcze tak wcześnie nie jeździło. Ale z lotniska nie ma problemu z dojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś