Dodaj do ulubionych

Gdzie pierwszy raz

21.08.12, 10:35
Chciałbym się w końcu wybrać to Turcji na wczasy. Jakie miejsce możecie polecić na pierwszy raz? Chiałbym i pozwiedzać i poodpoczywać? Myślałem o Alanyi czy to dobry wybór?

• kasia_p45 Re: Gdzie pierwszy raz 21.08.12, 10:57
      A może Turcja Egejska?
      • Gość: pola Re: Gdzie pierwszy raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 12:40
        ja wybrałam na opierwszy raz Turcje Egejska, a dokladnie Marmaris - byłam bardzo zawiedziona, przede wszystkim jakościa plaż.
        Teraz mam drugie podjescie do Turcji - Side.
        Gdybym wybierała sie ponownie wybrałabym Kusadasi lub Cesme, wiec czesci egejskiej dałabym szanse bo opisy tych miejscowosci mnie zaciekawiły.
        Wszystko zalezy czego szukasz: spokoju czy rozrywki? plazy czy basenu?
        • Gość: ema Re: Gdzie pierwszy raz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.12, 19:11
          Alanya to ostatnia opcja :(
      • janan2 Re: Gdzie pierwszy raz 21.08.12, 19:20
        Wyważ opinię!Zobaczysz jak pojedziesz,większe porównanie będzie.Egejska riwiera to na północ od Bodrum mniej więcej.To do poprzednika.Cała reszta z Alanią to anatolijska (soczewka Turcji) i całkiem odmienna Celicja z Licją tak gdzieś od Antalii do Bodrum.Inaczej zwana riwierą likijska.
        • kasia_p45 Re: Gdzie pierwszy raz 21.08.12, 21:19
          Ale tak czy owak nie da sie podpowiedziec gdzie jechac pierwszy raz? Egejska jest bardziej grecka .. A Riwiera? Tego jeszcze nie wiem ale myslę, ze już bardziej turecka..
          Niedługo sie o tym przekonam :))
          • voyager747 Re: Gdzie pierwszy raz 21.08.12, 23:22
            Side jest ok, plaże przyzwoite, jest co zwiedzać, blisko jest Aspendos, Perge, samo Side też fajne, Manavgat, niedaleko do lotniska.
            My byliśmy dwa razy w Side, raz w Bodrum, raz w Kusadasi,raz w Alanya'i, Alanya najsłabiej wypadła.
    • Gość: kolo Re: Gdzie pierwszy raz IP: 195.205.171.* 22.08.12, 01:16
      moze w samochodzie ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka