Dodaj do ulubionych

Turcja - jakie biuro polecacie?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 22:28
Turcja jest jedna z opcji na moje tegoroczne wakacje. Z jakim biurem warto
sie wybrac na pobyt stacjonarny? Bo wycieczki slyszalam ze najlepiej jest
zalatwiac na miejscu w tureckich biurach i taki wlasnie mam plan

Pozdrawiam

Chenoa
Obserwuj wątek
    • Gość: ais Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 12.07.04, 00:08
      Ja w ubiegłym tygodniu byłam z Wezyrem w Alanii i do niczego się nie mogę
      przyczepić. No, oczywiście, rezydentka zachwalała wycieczki sprzedawane przez
      nią i niewiele umiała powiedzieć o miejscowości (problemy z określeniem drogi
      dojścia do różnych miejsc itp, ale to moim zdaniem norma, w końcu rezydenci to
      tylko rezydenci, a my jedziemy na wakacje a nie na spotkanie z rezydentem ;-
      ) ), ale poza tym wszystko grało. Sprawnie zorganizowane transfery (w drogę
      powrotną mieliśmy odjechać o 12.05 i o tejże ruszyliśmy spod hotelu), sprawne
      rozdzielenie pokoi w hotelu po przyjeździe, opieka mnogiej liczby rezydentów na
      lotnisku przy powrocie...
      A cena, jaką zapłaciłam za pobyt w Kleopatra Elite z All Inclusive była
      naprawdę atrakcyjna ! W dodatku hotel był dokładnie taki jak w folderze, nic
      mnie nie zdziwiło, nic mnie nie zaskoczyło, było dokładnie to, czego się
      spodziewałam.
      • zabolek27 Re: Turcja - jakie biuro polecacie? 12.07.04, 09:55
        Witam na forum:)Czy mogla bym uzyskac wiecej informacji na temat Twojego
        wyjazdu do Turcji( jaki przewoźnik,jaka cena i czy naprawde super - czy tez
        jest duzo atrakcji i fajnych miejsc do zwiedzania? Czekam na odzew
        Pozdrawiam
        Ani
        • Gość: ais Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 15:31
          Witam. Byłam z Wezyrem w hoelu Kleopatra Elite, 3 * All Incusive (o hotelu
          piszę w wątku Turcja- Hotele), przewoźnik MNG, w rtamtą stronę nawet oprócz
          zimnego podali ciepły posiłek w samolocie...Płaciłam w okresie 30.06-07.07 1590
          PLN od osoby ( i była to pełna cena z ubezpieczeniem)
          W Alanyi mnóstwo atrakcji, plaża z drobnego żwirku oddalona o dwie minuty od
          hotelu, oczywiście oprócz tego co można zobaczyć i przeżyć na miejscu można
          wykupić wycieczki, ale o tym niejednokrotnie pisano na forum... Jak dla mnnie
          Alanya jest boska, bo lubię zatłoczone miejsca, gdzie wieczorami trudno się
          przecisnąć wśród tłumów, a w dzień wylegiwaćna plaży i pluskać w cieplutkim
          (naprawdę cieplutkim) morzu. Jakby co zapraszam na priv , zadaj konkretne
          pytania a postaram się odpowiedzieć

:-)
          aislinn@gazeta.pl
    • Gość: Moni Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.07.04, 18:00
      Ja polecam Triadę, bylismy z nimi w tamtym roku w Alanyi i wszystko było OK,
      punktualnie, żadnych numerów.
      • zabolek27 Re: Turcja - jakie biuro polecacie? 13.07.04, 09:40
        Witam:)Czy mozesz cos wiecej napisac o nazwie hotelu i o fajnych miejscach do
        zwiedzania.My chcemy jechac w podroz poslubna we wrzsniu i wlasnie zastanawiamy
        sie nad Alaniya z Triady a hotel chyba *** lub ***+ gwiazdkowy.
        Co mozesz doradzic na temat posilkow-czy jest sens brac czy lepiej i taniej
        jesc w tawernach.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
        Zabolek
    • Gość: Nalcia Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 11:28
      Zdecudowanie polecam biuro podróży PEGAS rezydenci ok, wycieczki super
      zorganizowane i hotel bez zarzutu dokładnie taki jak opisywany w katalogu

Właśnie wróciłąm z dwutygodniowego pobytu, PEGAS ma wyloty z Wrocławia,
      Krakowa, Warszawy i Poznania, a w Turcji wlasne autokary
      • Gość: Renia Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.07.04, 10:19
        Tak, Pegas też jest OK.
        • Gość: inka Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 13:46
          ja też z całego serca polecam PEGAS. Byłam w tym roku i jestem zachwycona. Do
          dziś tęsknie za Turcja i mam ja w myślach. a Pegas uważam za profesjonalne
          biuro turystyczne.na kolejna przygode wiem, że wybiore sie z nimi.
          Pozdrowienia dla wszystkich zakochanych w TURCJI
    • Gość: Boski Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 11:38
      100% satysfakcji daje PEGAS www.pegas,com.pl PROFESJONALNIE
      Wazne, żeby nie wykupować wycieczek u polskiego rezydenta, bo wysoka cena !
      • Gość: kasia Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:51
        GTI
    • Gość: gość Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: 212.191.88.* 15.07.04, 12:22
      GTI dobrze załatwia pobyt stacjonarny, dość tanio. Ale ich wycieczki są prawie
      dwa razy droższe od biur lokalnych, a o jakości podbnej lub nawet gorszej.
    • Gość: Marcin Re: Tylko nie Pegas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 09:56
      Pegaz to koń którego nie ma i tak samo jest z ich ofertą.
      Wysłałem żonę z dziećmi do Turcji z tym biurem - Club Ottoma all inclusive -
      porażka. Hotel zamiast 4 piwinien mieć 1 gwiazdkę, wygląda i jest wyposażony
      jak hotel robotniczny po małej modernizacji, stołówka - lepszą miałem
      studencką, bufet - ograniczony do 2 potraw, woda w basenie słona, aquapark -
      miał być i jest ale otwierany na godziny - dzieciaki się pieklą, ogólnie
      padaczka, nie polecam.
      A jeszcze jedno po reklamacji zaproponowali zamianę hotelu z dopałtą ok. 500 $.
      Za wycieczkę dałem prawie 8000 zł czyli nie mało jak na tydzień dla 3 dorosłych
      i 2 maluchów
    • Gość: sylwek Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: 81.210.116.* 23.07.04, 16:15
      Ja też byłem w tym roku z Pegasem, hotel Kemal Bay w Alanyi. Nie mogę na nic
      narzekać. Wypocząłem za wszystkie czasy. Ceny przystępne, a obsługa w biurze
      bez zarzutu. W przyszłym roku wyruszam do Egiptu.
    • Gość: bartosz Re: Turcja - jakie biuro polecacie? IP: 81.210.116.* 24.07.04, 13:00
      Tegoroczne wakacje spędziłam w Turcji. Wyjazd organizował Pegas i nie mogę na
      nic narzekać. Wszystko było ok.
    • beacez Re: Turcja - jakie biuro polecacie? 26.07.04, 23:14
      Tydzień temu wróciłam z Oludeniz z biurem Wezyr. Jestem zachwycona organizacją,
      pomocą i rezydentką. Nie wiem jak jest w innych biurach ale ja byłam zdziwiona -
      rezydentka była z nami na wszystkich wycieczkach. Nawet jak jechałam tylko z
      synkiem do Pamukkale - to nam to zorganizowała, dołączyliśmy do grupy
      rosyjskiej, a ona jechała z nami. W sumie tak powinno być, to jest powód dla
      którego czasem warto zapłacić wyższą cenę niż "na mieście", tym bardziej, że
      byliśmy z malutkimi dziećmi (1,5 r. i 3 l.) i zależało nam na poczuciu
      bezpieczeństwa. Ponadto nie mieliśmy zamiaru jeździć na wycieczki z takimi
      maluchami, ale nas namówiła i podczas takich punktów programu gdzie trudno było
      skorzystać z atrakcji z dziećmi - zaopiekowała się nimi. W Alfa Star w Egipcie
      rezydentkę widziałam raz w autobusie na transferze tylko w jedną stronę.
      Wycieczki były droższe, ale nikt z nami nie jeździł - oczywiscie miejscowy
      Egipcjanin mówiący po polsku. W Luksorze opowiadał bardzo łamaną i prostą
      polszczyzną coś co powinno być opowiedziane z polotem i pasją. Na rejsy
      przyjeżdzali tylko z biura współpracującego, mówiący po angielsku. Więc po tym
      w Turcji przeżyłam szok, że moze być inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka