kiki.84 07.01.13, 01:57 Witam, czy ktoś mógłby polecić mi tanie spanie w Stambule dla 3 osób ( koniec kwietnia poczatek maja 2013) w miarę przyzwoitych warunkach i bezpiecznej okolicy niedaleko centrum? Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toorek Tani nocleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 09:46 Określ poziom taniości jaki Ciebie interesuje. Taniość ociera się o brak bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_claritta Re: nocleg Stambuł 07.01.13, 21:34 polecam Cagri hotel w dzielnicy Fatih, do Sultanahmet 3 km. Byłam tam przez tydzień we wrześniu. Rezerwowałam przez booking.com, hotel tani ale przyjemny w cenie były śniadania (dużo i dobre) darmowe wifi, nawet sprzątali codziennie i wymieniali ręczniki, starszy pan na recepcji sprawia że człowiek się czuje jak u dziadka w domu a nie w hotelu, udzieli wszystkich informacji o okolicy, powie gdzie co zobaczyć i kupić. Po przyjeździe dają też mapę okolicy. strona hotelu www.cagrihotel.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: nocleg Stambuł IP: *.icpnet.pl 07.01.13, 22:27 polecam wynajac mieszkanie zamiast hotelu, bardziej komfortowo i korzystniej cenowo + pomoc polakow na miejscu, bylismy z mezem zadowoleni tutaj namiar www.mieszkania-istanbul.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nocleg Stambuł IP: *.centertel.pl 17.08.13, 10:21 Jak się można skontaktować z inaczej z tymi osobami? Formularz na stronie nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: nocleg Stambuł IP: *.play-internet.pl 08.01.13, 12:47 Hej polecam metro hotel blisko ordu cadessi-gł ulicy prowadzącej do złotego bazaru.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: nocleg Stambuł 09.01.13, 00:39 Wybierz cos ze strony:TravelRepublic.com Np. 29.04-03.05.2013 jest pare hoteli ze sniadaniem w cenie ok. 1000zl za trzy osoby.Termin wybierzesz zgodnie z planem podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riverina Re: nocleg Stambuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 15:12 Mieszkania w Stambule są dosyć drogie według mnie, ja zwykle wybieram hotel. W Turcji pokoje wieloosobowe są popularne, duże i wygodne. Najlepiej sprawdza mi się portal booking.com.Masz tam mnóstwo promocji, najlepiej zacząć rezerwować już teraz , czekając na najlepszą ofertę, a wcześniejsze rezerwacje anulować. Oczywiście to metoda, jeśli masz opcję bezpłatnego anulowania. W Sultanahmet jest mnóstwo hoteli, widziałam dziś np Fatih otel za 70 zł od osoby. Moim faworytem jest Mono suite , blisko komunikacja, zabytki - wszędzie można na piechotę. Oni często mają promocje, w listopadzie rezerwowałam za 140 zł za pokój 2 osobowy ze sniadaniem.Wybierz sobie kilka hoteli i obserwuj ceny - masz mnóstwo czasu, więc na pewno znajdziesz tanio i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
neurkrzysztof Re: nocleg Stambuł 28.01.13, 21:04 Ja także wybieram się pod koniec kwietnia do Stambułu ( 2 osoby dorosłe) i także korzystam z booking.com. Natomiast mam pytanie: czy ktoś może mi powiedzieć w jakich godzinach odbywają się zmiany warty przed pałacem Dolmabahce? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnieznane Re: nocleg Stambuł IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.13, 12:12 A my z kolei pojechaliśmy całkowicie w ciemno, gdyż stwierdziliśmy, że coś się znajdzie. Oczywiście się znalazło, bo w samej Sultanahmed jest hostel przy hotelu, co chwila można się natknąć na kwatery i zróżnicowany w standardzie nocleg. Oczywiście ma to swe odbicie w cenach. Można też pójść w kierunku Pałacu Topkapi, w stronę dworca kolejowego Sikreci, gdzie jest trochę hoteli, o których nie było mowy w przewodnikach. A mam wrażenie, że będą tańsze... Co do Pałacu Dolmabahce, to nie znam dokładnych zmian wart. Niemniej jednak będąc w Stambule, warto się zorientować, co kiedy jest otwarte, bo większość obiektów jest nieczynna w jeden dzień w tygodniu. W efekcie, planując zwiedzanie np. 3-4 obiektów jednego dnia, może się okazać, że jeden z nich jest akurat nieczynny. Relacja, zdjęcia, informacje praktyczne, ceny. Wszystko o Stambule: www.wnieznane.pl/stambul,15 Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: nocleg Stambuł 20.02.13, 13:14 Gość portalu: wnieznane napisał(a): > Relacja, zdjęcia, informacje praktyczne, ceny. Wszystko o Stambule: rel="nofollow">www.wnieznane.pl/stambul,15 Miejscami trochę słabawo... Jaki Pałac Sulejmana? Sinan był angielskim architektem? Suleymaniye nie imponuje rozmiarami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięki Re: nocleg Stambuł IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.13, 14:59 Dzięki serdeczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: nocleg Stambuł 21.02.13, 17:43 Akurat Dolmabahce jest nietypowo zamknięty dwa razy w tygodniu a nie raz... Tu masz stronkę oficjalną: www.millisaraylar.gov.tr/portalmain-en/VisitingInfo.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
neurkrzysztof Re: nocleg Stambuł 22.02.13, 17:57 Dzięki za pomoc. Osobne podziękowania i pozdrowienia dla miriam_73 : po sympatycznej pomocy w tematach egipsko-syryjsko-jordańskich i tym razem jesteś niezawodna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: nocleg Stambuł 22.02.13, 20:34 Pocałowałam klamkę w Dolmabahce, więc można powiedzieć, że wiem "jak boli" :) Btw. bardzo ciekawy jest też mały pałacyk w podobnym stylu co Dolmabahce, na drugim brzegu Bosforu, Beylerbeiy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nocleg Stambuł IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.13, 22:41 planpodrozy.com.pl/2013/03/stambul-w-2-dni/ Polecam lekturę, kilka dnie temu wróciłam ze Stambułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martina Re: nocleg Stambuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 17:49 www.couchsurfing.org Odpowiedz Link Zgłoś