Dodaj do ulubionych

Lot do Turcji

10.05.13, 08:47
Witam,
15.05.2013 lecimy z 2 letnim dzieckiem do Side z Wrocławia, liniami TravelService. Szukam informacji na temat tego, co mogę wziąć dziecku do bagażu podręcznego do jedzenia/picia. Doczytałam w internecie, że przekąski typu paluszki/ciasteczka/banany bez problemu. A jak jest z napojami? Musi być 100 ml? Nie pozwolą mi wziąć np. soczku w kartonie 200 ml? Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie bardzo proszę o wskazówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Lot do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 10:57
      tylko 100 ml picie kupisz po odprawie na lotnisku i po problemie.
    • Gość: jm Re: Lot do Turcji IP: *.echostar.pl 10.05.13, 11:31
      nie wolno mieć więcej niż 100 ml, kartoników z sokami też nie pozwolą wnieść. Możesz próbować mleko w butelce dziecięcej - przy młodszych dzieciach pozwalają o ile opiekun skosztuje przy odprawie, ale 2 latek to duże dziecko, więc mogą odmówić
    • Gość: Edyppp Re: Lot do Turcji IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.13, 11:38
      Z piciem i jedzeniem nie ma żadnego problemu - wszystko można kupić po odprawie w strefie bezcłowej - z tym, że musisz się liczyć z wysokimi cenami - ale spokojnie kupisz paluszki, soczek, rogalika 7day's i inne głupotki dla dziecka - z tym, że 100-150 % drożej niż w zwykłym sklepie, ale przynajmniej masz problem z głowy przy odprawie ;)
      • Gość: Ewa Re: Lot do Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.13, 12:04
        Jedzenia dla dziecka zupełnie nie opłaca się kupować na bezcłówce, bo dużo drożej niż w sklepach na mieście i mały wybór, jedzenie możesz kupić wcześniej, nie ma żadnych ograniczeń we wnoszeniu kanapek, słodyczy czy owoców w bagażu podręcznym, na bezcłówce kupujesz jedynie napoje, które zresztą też są droższe niż w sklepie.
    • Gość: Paula Re: Lot do Turcji IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.05.13, 12:08
      Nigdy nie miałam problemu z wniesieniem picia czy jedzenia. W zeszłym roku mały miał 2,5 roku i miałam ze sobą herbatę (bidon ok 270ml) butelkę w termosie z wrzątkiem (ok 250ml) i pojemniczki z mlekiem w proszku, powiedziałam że syn pije jeszcze mleko i nikt się nie czepiał, w torebce miałam kanapkę i ciasteczka. tak samo było na granicy tureckiej jak wracaliśmy. Możesz mieć deserki dla dzieci z HIPPa lub GERBERA to można wnieść bez problemu.
      Pozdrawiam
    • fasol-inka Re: Lot do Turcji 10.05.13, 12:33
      jedzenie do strefy bezcłowej możesz wnosić spokojnie, zresztą na bezcłówce jest bardzo mały wybór i to tylko jakieś świństwa
      wodę kup na bezcłówce lepiej, nam w zeszłym roku z dwulatkiem już kazali na bramkach wyrzucać to co mieliśmy dla młodego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka