Dodaj do ulubionych

KTO LECI 22.09. Z GTI DO TUVANNA SUIT? WSKAZÓWKI?

06.09.04, 09:50
CZESC LECE Z GDAŃSKA 22.09 DO ALANII MOZE JAKIES OPINIE NA TEMAT HOTELU LUB
BIURA? POZDRAWIAM DZIEKI ZA ODPOWIEDZI.
Obserwuj wątek
    • etrusek Forum TURCJA - HOTELE 06.09.04, 13:08
      Jak wrócisz dopisz proszę swoją opinię:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=13906497
    • jola27 Re: KTO LECI 22.09. Z GTI DO TUVANNA SUIT? WSKAZÓ 06.09.04, 13:14
      etrusek a ty skąd? chyba z jakiegos biura lub posrednik jakiś?piszesz o wielu
      hotelach az w tylu bywales?
      • etrusek Re: do Joli 07.09.04, 15:49
        Myślałem, że ludzie z Gdańska są bardziej rozgarnięci. Jesli przyjrzysz się
        opiniom na forum to zauważysz, że niektóre z nich wyszukane są przeze mnie w
        internecie i wrzucone na forum ze wskazaniem autora (jeśli to możliwe).
        Dlatego tak liczę na Twoją opinię o Tuvannie.
        • jola27 Re: etrusek 08.09.04, 07:45
          ok ale pod wypowiedzia podpisujesz sie ty a nie autor opinii na dany temat.
          podejrzewam że wiekszosc ludzi myslała tak jak ja.
    • Gość: Iwona22 Re: KTO LECI 22.09. Z GTI DO TUVANNA SUIT? WSKAZÓ IP: *.tpi.pl 06.09.04, 14:37
      Hej ja rónież lecę do tego hotelu ale z Wawy i to 25.09. Żadnych rad dla ciebie
      niemam, ale jestem bardzo ciekawa co nas tam czeka. W razie jakiś problemów
      pociesza mnie jedynie to że będzie mi towarzyszyć moja przyszła teściowa która
      w Turcji mieszkała 15 lat.
      • jola27 Re: KTO LECI 22.09. Z GTI DO TUVANNA SUIT? WSKAZÓ 06.09.04, 18:43
        no to fajnie mam nadzieje ze sie spotkamy ja bede z osmioosobowa grupa mam na
        imie jola wiec czekamy juz 25 wrzesnia pa pa
    • jola27 ALANIA Z GTI- WARTO? TUVANNA SUIT? 07.09.04, 07:28
      • pawel-strzalka Re: ALANIA Z GTI- WARTO? TUVANNA SUIT? 08.09.04, 19:33
        ja dzisiaj wróciłem z hotelu Tuvanna w Alanyi, jeżeli chodzi Ci o ten sam to
        jest ok, jakieś pytania?
        • jola27 Re: ALANIA Z GTI- WARTO? TUVANNA SUIT? 09.09.04, 07:14
          czesc chcialabym wiedziec czy hotel jest ok.?, - czysty? jezeli mozesz to napisz
          prosze cos o zwyczajach obslugi hotelu- mocno upierdliwi? ktora plaze warto
          odwiedzac najczesciej, waluta- czy lepiej euro czy $ ? No i jak wyglada sprawa z
          wycieczkami fakultatywnymi? Z góry dziekuje za odpoweidz i rady. Pozdrawiam
        • jola27 Re: Paweł 09.09.04, 07:15
    • Gość: SEBASTIAN Re: KTO LECI 22.09. Z GTI DO TUVANNA SUIT? WSKAZÓ IP: *.sbi.com 09.09.04, 00:15
      PAWEŁ JAK MOŻESZ TO NAPISZ JAK WYGLĄDA HOTEL: POKOJE, JEDZONKO, ALKO,
      ALLINCLUSIVE. BĘDĘ WDZIĘCZNY BO JADĘ Z MOJĄ KOBIETKĄ (NOTABENE JUŻ SIĘ WPISAŁA
      W TYM POŚCIE - CHODZI O IWONKA22).
      JOLA27 - TO WŁAŚNIE MY BĘDZIEMY LECIEĆ 25/09/04 WIĘC MAM NADZIEJĘ ŻE SIĘ
      BĘDZIEMY DOBRZE BAWIĆ W ALANYI. DO ZOBACZENIA 25/09/04 W TUVANNA SUIT.
      POZDRAWIAM
      • jola27 Re: Sebastian 09.09.04, 07:51
        Witam! Mam nadzieje że bedzie ok.i do kraju wrócimy wypoczeci i zadowoleni z
        pobytu. pozdrawiam i do zobaczenia 25.09. :-)
    • pawel-strzalka tuvanna alanya 09.09.04, 09:34
      hotel jest czysty, sprzataczka jest codziennie i pyta czy chcesz zeby ci
      posprzątała, jak zostawisz napiwek na poduszce to może Ci nawet ułoży łabędzia
      z reczników, pokoje typu studio, czyli salon z aneksem kuchennym (uwazajcie na
      lodówke bo jak nie dziala to znaczy ze trzeba włączyć korki), sypialnia i
      łazienka, klima jest w sypialni, czynna całą dobę, samemu można ja regulować,
      tyle że jeżeli wychodzi się z pokoju to automatycznie wyłącza się napięcie bo
      przy kluczu jest specjalna wkładka do gniazdka, obsługa jest sympatyczna,
      recepcjonistka (bardzo blada jak na tamtejsze warunki) mówi po angielsku w
      przyzwoitym stopniu, reszta obsługi czyli barmani i kelnerzy raczej tylko
      próbują używac obcych języków ale im to nie wychodzi, 3 dni uczyliśmy ich jak
      nalać piwo z sokiem żeby było w jednej szklance (trzeba użyć słowa "mixed"),
      miałem all inclusive, śniadanie (raczej normalne, bułeczki, miejscowa wędlina
      itp), lunch i kolacja bardzo podobne, jakieś ich mięsa (nie potrafie powiedziec
      co to za miesa nieraz były), full sałatek i surówek, do tego owoce, po
      poludniu, koło 17 ciastka, alkohole można brac za darmo ale tylko do 24 i tylko
      tureckie, za zagraniczne alkohole trzeba płacić, jezeli chodzi o walute to
      najlepiej jest zabrac ze sobą euro albo dolary i na miejscu w kantorze wymienic
      je na tureckie liry bo miejscowi handlowcu używają przelicznika według kaprysu
      i mogą nieźle oszukac przy płaceniu obca walutą, jeszcze coś?
      • pawel-strzalka Re: tuvanna alanya 09.09.04, 09:43
        aha, plaża jest jakieś 5 minut drogi od hotelu, można wypożyczyć leżak, cały
        komplet około 2 euro, polecam tylko te części plaż przy których stoja leżaki,
        bo tambrzeg morza jest czysty, w pozostałych miejscach jest pełną żwiru i
        kamieni, i uwaga na skałki w morzu, jezeli ktos chce sie cały zanurzyć to
        okularki są konieczne, kilkanaście metrów od brzegu sa skały na których jak sie
        stoi to woda jest do kostek, jezeli chodzi o wycieczki to te oferowane przez
        rezydentów są drogie, na ulicy pełno jest miejscowych biur oferujących te same
        wycieczki o polowe taniej, tyle że są one nie pewne a ubezpieczenie z biura nie
        obejmuje takich wycieczek podwyższonego ryzyka organizowanych poza biurem i nie
        dajcie sie nabrac miejscowym handlarzom którzy znają pare słów po polsku i chcą
        w ten sposób zwabic klientów zeby wcisnać im wszystko, na bazarze możecie się z
        nimi targować (w sklepach nigdy), ale jezeli nie chcecie nic kupic to musicie
        im stanowczo podziekowac zeby sie odczepili, do centrum alanyi mozna dojechać
        otobusem, tutaj tez uważajcie ile placicie, nie powinien wziąć wiecej niż poł
        euro, jezeli chce wiecej to mówicie papa, wtedy on może was zawołac spowrotem i
        zaoferowac niższą cene, a jak nie to spacerek na pieszo tez polecam, okolo 45
        minut
        • Gość: sebastian Re: tuvanna alanya IP: *.sbi.com 09.09.04, 22:52
          Paweł, dzieki wielkie za wyczerpujące info.
          JOLA27- TEŻ MAMY ZAMIAR WZIĄĆ KILKA WYCIECZEK WIĘC PROPONUJĘ WYBRAĆ SIĘ
          WSPÓLNIE, MOJA MAMA PERFEKT MÓWI PO TURECKU WIĘC JAK PÓJDZIEMY WIĘKSZĄ GRUPKĄ
          TO MOŻEMY NIEŹLE UTARGOWAĆ. JA KIEDYŚ RAFTING KUPIŁEM NA MIEŚCIE ZA 22 MARKI
          (JESZCZE WTEDY PŁACIŁO SIĘ W TEJ WALUCIE) A U PILOTA WYCIECZKI CENA BYŁA 65, NA
          MIESCIE OGÓLNIE OK 30 MAREK, WIĘC SZKOLENIE Z TARGOWANIA MAM ZDANE POZYTYWNIE
          HEH. POZDRAWIAM I DO ZOBACZENIA.
          • jola27 Re: Sebastian 10.09.04, 13:53
            ok. spotkamy sie to sobie wszystko omówimy i zaplanujemy.raczej licze na znizki
            z uwagi na to ze bedzie nas spora grupka- 9 osób. pozdrawiam i do zobaczenia.
            Gule gule!
      • jola27 Re: Paweł 09.09.04, 13:31
        hej hej dziekuje serdecznie za wyczerpujący opis. Mysle ze wskazówki znacznie
        ułatwą i umilą pobyt. Pozdrawiam pa
        • pawel-strzalka Re: Paweł 09.09.04, 14:07
          zyczę miłego i równie udanego pobytu jak mój, uwazaj tylko na słoneczko i
          zdradliwa klimatyzację przez która ja (i nie tylko) złapałem na koniec
          przeziebienie, rezydentka Gosia odpowie na reszte twoich pytan na miejscu, 3maj
          sie
          • jola27 Re: Paweł 13.09.04, 14:27
            hej hej. Mam pytanie. Czy opłaca sie wybrać na plaże kleopatra?Slyszałam że
            jedna z ładniejszym plaż. napisz proszę coś o nich. pozdrawiam
            • pawel-strzalka Re: Paweł 15.09.04, 15:35
              ja osobiscie nie bylem, ale ludzi z ktorymi mieszkałem w hotelu jezdzili
              codziennie, faktycznie plaza najlepsza w okolicy, bo pozbawiona tego
              upierdliwego żwiru, tyle ze musisz wydac kase na dojazd no i na lezaki jak
              chcesz, ale najlepiej zapytaj juz na miejscu kogos czy warto
              • jola27 Re: Paweł 15.09.04, 19:47
                bede musiala koniecznie kogos sie poradzić.Mysle ze piasek to lepsza sprawa niz
                ten zwirek. dzieki i pozdrawiam to juz za tydzień.
    • jola27 Re: KTO LECI 22.09. Z GTI DO TUVANNA SUIT? WSKAZÓ 19.09.04, 16:38
      zaczynam odliczac... jeszcze trzy dni. ciekawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka