GoĹÄ: grecjomanka IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 22:01 Hej, zakładam nowy wątek, bo na stary nikt nie odpowiedział. Może był źle zatytułowany? No więc, jak w temacie dot. hotelu Messonghi Beach - czy ktoś już wrócił w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Motylka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.13, 19:29 Grecjomanko, razem z Toba czekam na odpowiedzi. i pewnie wielu inych tez! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 08:16 Ja jadę dopiero w drugiej połowie sierpnia, więc jak nikt nic wcześniej nie napisze to proszę choć wy coś opiszcie po powrocie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgorzatafi Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.147.60.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 12:24 relacja na zywo! siedze na balkonie , widok na morze, i basenik z osmornica zdjezdalnia dla dzieci. Przyjemnie! obiekt bardzo duzy, rozlegly, kilka restauracji, barow, jedzenie nadmiar, kazdy znajdzie cos dla siebie..dzieci tez. codziennie rozne nimacje, duzo francuzow, przy basenie ze zjezdalania duza jest najglosniej. pogoda -upal, upal, klimatyzacja w pokoju, pokoj malutki mam supierior z dosatwka i widok na morze, lozko sypalnianie, przerwa na szerokosc flizy i dostawka. za kilka dni znowu cos nastukam wiec mozna pytac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grecjomanka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 24.06.13, 15:10 O rany, dzięki za odpowiedź, bo już zwątpiłam, czy ktokolwiek coś napisze. A skoro jesteś chętna to napisania, odpowiedz proszę na pytanie: 1. Czy te duże zjeżdżalnie są dodatkowo płatne (jadę z Itaką i podobno z All Inclusive mają to w cenie) 2. Czy na śniadanie są naleśniki smażone na świeżo, a do posmarowania coś np. nutellopodobnego 3. Czy jakieś mięska lub ryby w panierce na obiad lub kolację uświadczę (pytam o żarełko, bo moje dziecko jest z tych niejedzących i jestem ciekawa, czy będą chociaż te rzeczy, które lubi) 4. Owoce są podawane tylko do posiłków, czy między nimi można coś dostać do jedzenia 5. Czy ogólnie jest czysto, schludnie 6. Czy wykupowaliście pokój superior z widokiem na morze, bo ja właśnie takowy wykupiłam 7. Czy są polscy animatorzy - chodzi mi tu konkretnie o mini klub dla dzieci 8. Czy jest codziennie minidiso i o której 9. Jak nazywa się budynek, w którym jesteście zakwaterowani i czy w nim wieczorami jest głosno (gdzie odbywają się nocne animacje) 10. Czy przy basenach jest wystarczająca liczba leżaków i parasoli Będę wdzięczna za odpowiedzi Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 17:29 Witam, ja dołączam sie do pytań grecjomanka, ale napisz mi jeszcze czy napoje są do przełknięcia czy do maxa rozcieńczone, ja też mam pokój superior z widokiem na morze i mam pytanie czy widok na morze jest bezpośredni czy tylko boczny oraz czy walczycie z komarami ? Dziekuje za odpowiedź i życzę udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.06.13, 19:28 Jak miło, że ktoś odpisał! Grecjomanko, nie przesadziłaś z tymi pytaniami o każdą suszoną sliwkę :-)? Dziewczyna jest na wakacjach, nie oczekuj elaboratów! Przyłączam się natomiast do Twoich pytań nr 1 i 10. A. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgorzatafi Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.147.148.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.13, 13:58 zjezdalnie z itaki bezplatnie, inni placa 1 e za caly dzien, raz byly nalesniczki, nutella dostepna, dzemy, owoce sa do obiadu i kolacji(brzoskiwinie, melony arbuzy, polecam morele) sznycelki i duzo kurczaka(udka, nozki, srzydelka), rybka w panierce tez jest. miedzy posilkami dostepne ciasta i napoje oraz lody. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgorzatafi Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.158.217.23.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.13, 14:02 jest trojka animatorow, pokoje schludne, czyste codziennie sprztane, male. widok na morze jest jak masz taka opcje(na dugim pietrze mam pokoj z widokiem na osmiornice z katalogi itaki, ogolnie jest glosno ok 21 -23 potem cicho. lezaki na plazy ok bezprolemu platne 3 euro za sztuke, parasol w cenie. przy basenach"walka" kto rano idzie tez ma w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
majasn2 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 06.08.14, 22:51 Witam wszystkich. Poczytałam i te pozytywne i te negatywne wpisy. Cóż teraz już nie ma odwrotu = lecę. I dlatego moje pytanie czy leci ktoś z Katowic 9 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.play-internet.pl 07.08.14, 00:19 Spotkamy się na miejscu - lecimy 11.09 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgorzatafi Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.147.143.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.13, 14:07 mam widok na zatoczke, przyjemny ale drugie pietro-ostatnie- wiec"szału nie ma",komary sa ale niezbyt uciazliwe w porownaiu z rokiem poprzednim na krecie gdzie gryzl y az czlowiek puchl. mamy offa a na noc i tak klima w pokoju. napoje porzadku, dla mnie nawet zaslodkie(szczegolnie jablkowy sok). Ogolne wrazenia OK! ide na plazę! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grecjomanka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 25.06.13, 15:49 Dzięki Dziewczyno za odpowiedzi. jesteś the best. Odpoczywaj już na full. Miłego leniuchowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OnA Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.polsat.net.pl 27.06.13, 13:23 Hej, Ja już wróciłam. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedyny minus to leżaki i parasole przy basenach. Leżaków jest bardzo mało a parasoli ani jednej. Mieliśmy wykupiony pokój Superior bez widoku na morze i dostaliśmy z widokiem na basen dla dzieci z ośmiornicą, po skosie widać morze. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Motylka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.13, 13:33 Dzięki za wszystkie informacje :-). OnA - piszesz, że nie ma parasoli. A można gdzieś w ogóle poleżeć w cieniu, podczas kiedy dzieci będą sie kąpać? Na greckim słońcu za długo nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OnA Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.polsat.net.pl 27.06.13, 13:58 My poszliśmy na miasto kupić parasole (w sklepiku hotelowym były droższe) i nie szukaliśmy cienia. Chcąc mieć dzieci na oku to ciężko z tym cieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.13, 21:09 Czy jest może niedaleko od hotelu jakaś wypożyczalnia samochodów i jakie są koszty, a może byliście na jakiś wycieczkach objazdowych. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OnA Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.polsat.net.pl 28.06.13, 08:46 Koszt takiego parasola niecałe 7 Euro. Transfer z lotniska nie przekroczył godziny. Mini disco codziennie o 20:30, później są jakieś animacje dla dorosłych. W restauracji pierwszego dnia było bardzo gorąco, ale później to się unormowało, więc coś musiało działać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Motylka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.13, 21:43 Ale potem taki parasol trzeba pewnie zostawić w hotelu, bo do samolotu sie go nie da wziąć, prawda? Drogi jest taki luksus? A swoją drogą - pierwszy raz będę w hotelu, gdzie W OGÓLE nie ma parasoli! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grecjomanka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 23:22 Hej Wczasowicze, Fajnie, że się odezwaliście. Napiszcie proszę, czy jest codziennie minidisco, a jeżeli tak, to w jakich godzinach. Jak wygląda sytuacja z ręcznikami, czy są tylko w pokoju, czy może mają już takie do wypożyczenia na plażę czy basen. Czy w głównej restauracji nadal nie ma klimatyzacji i nie sposób zjeść spokojnie posiłku? Czy jeździ kolejka czu-czu? Ile trwa transfer z lotniska? Bardzo dziękuję za ewentualne odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OnA Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.polsat.net.pl 28.06.13, 08:47 Ręczniki są tylko w pokoju, na basen nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgorzatafi Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.146.243.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.13, 17:55 mini disco codziennie od 20.30, kolejka czu czu jezdzi po alejkach ktore sa w hotelu, reczniki prawie codziennie wymieniane(czasami co 2) , transfer jakies 50 minut.polecam wycieczke dookola wyspy-piekne widoki, w sumie nie jest meczaca bo co chwile autakar i podjazd do danego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kalarepa Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 01.07.13, 11:00 Hej, milutko, że już ktoś wrócił i hotel nie okazał się Hotelem Zacisze :) A ja mam jeszcze inne pytanka, jeżeli ktoś może odpisać, bardzo dziękuję: 1. Czy dostawka dla jednego dziecka to rozkładane łóżko, czy takie piętrowe, które widać na zdjęciach? 2. Czy jest sens brać płetwy i sprzęt do snoorkowania? Jest po co wkładać głowę pod wodę? 3. Czy przy śniadaniu serwują na świeże (to znaczy, czy kucharz smaży przy kliencie) jajka sadzone, omlety, naleśniki? 4. Czy kawa i herbata jest dostępna cały dzień czy tylko na śniadaniu Pozdrawiam wszystkich forumowiczów PS Jak wrócę odpowiem na wszystkie pytania :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Smakosz Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 09:01 To ja jeszcze dopytam, kiedy podają winko (czy tylko do posiłów?) i jak ono smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do góry Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 09:39 up! Może jednak ktoś odpowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.gpw.com.pl 03.07.13, 10:15 Hejka wczoraj wróciłem i odpowiadam. 1. Ja w pokoju miałem normalne łóżko jako dostawka, ale syn ma 12 lat. 2. Trudno powiedziec bo głównie piach (na początku kamienie) i wodorosty miejscami przy hotelu, nie wiem jak dalej albo w zatokach na całej wyspie. 3. Jest takie stanowisko na obiedzie gdzie kucharz coś smaży ale powiem szczerze, że akurat nie trafiłem tam na nic co by mi smakowało. Pozostałe jedzenie spoko, jak zabraknie szybko dokładają. Generalnie obsługa bardzo szybka na tak dużą ilośc osób (pierwszy raz tyle widziałem ludzi w jednym hotelu) 4. Ja pijałem tylko na śniadanie, ale wydaje mi się, że cały dzień. Po za tym co do leżaków przy basenie to potwierdzam, że bardzo mało, ale można ostatecznie leżeć na trawie wokół basenu a nawet jest plus bo tam stoją palmy, które dają cień. Komarów nie było, ale może wynika to z faktu, że wieczory były chłodne a do tego duży wiatr. Zjeżdzalnia o dziwo dla niektórych z Itaki płatna (czerwone paski) dla innych nie (zielone paski). Od 1 lipca 3Euro za dobę. Jakby co to pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grecjomanka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 03.07.13, 10:49 Dziękuję Robercie za odpowiedź, Napisz proszę, czy rozszyfrowałeś, dlaczego niektórzy klienci Itaki mają opaski, na których bezpłatnie zjeżdżają, a niektórzy nie? I czy w restauracji jest bardzo gorąco (niektórzy pisali, że nie ma w niej klimatyzacji i nie da się zjeść)? Leciałeś może z Warszawy (wylot 8.45, przylot 14.40 - wszystko o czasie???) Czy miałeś pokój z widokiem na morze (ja płaciłam za to dodatkowo)? Który to może być budynek? Czy są tylko boczne widoki? Dzięki za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgorzatafi Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.13, 11:50 z itaki wszyscy mieli zielone opaski-bezplatne zjezdalnie, nawet rezydentka mowila o tym na zebraniu( w mojej grupie). widok na morze jest jezeli taki pokoj zamowiles w itace. budynek Twins. W ostatnie dni okropny tlok w restauracjach...a tyle co potrafia"zjeść " rodacy to sie robi nie dobrze..czasami az kapie im z talerzy..wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Smakosz Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 15:01 Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Ale co z tym winkiem? Pił ktoś? Czy sami abstynenci :-)? Podają je tylko do posiłków? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: el Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 19:13 wino miale i czerwone jest oprocz posilkow jest do osobistego nalewapia, jak i piwo, w snack barze od 10 do 18, kolo basenu z osmiorniczka. oprocz tego nalewaja w barach jak sie poprosi. ogolnie bardzo fajny hotel, ja bylem w budynku nausika i bylo ok, widok na plac zabaw i gory. minus tych pokoi to drzwi miedzy dwoma pokojami(?) -malo intymne i stara drewniana stolarka, ktora nie wygluszala tak jak w twins,choc w starciu z beach paty co niedziele nawet te platikowe wymiekaly, ale da sie przezyc zjezdzalnie dla itaki za darmoche jedzenie pyszne i urozmaicone. wypozyczalnia aut zaraz na przeciw wyjscia z hotelu suzuki jimmi na 1 dzien 52 euro z fotelikiem i pelnym ubezpieczeniem auta typu panda na 3 dni 88 euro wszystko z klima minimarket w hotelu drogi, lepiej isc do mesongi albo moraitika aminacje i animatorzy z itaki super ogolnie bardzo pozytywne wakacje ,jestesmy bardz zadowoleni, choc nie obylo sie bez jakis tam zgrzytow, ale byly one w sumie marginesem... wiec wakacje uwazamy za bardzo udane i miejsce moim zdaniem godne polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.gpw.com.pl 04.07.13, 07:56 Dodam, że wino paskudne, typowa siara za 1 euro litr ;-) Co do wieczorów to przede wszystkim wiatr powodował, że było chłodno. temperaturę trudno określić na pewno poniżej 20 stopni, ale myślę, że im bliżej środka lata tym będzie to mniejszy problem. Co do opasek to niestety nie prawda, że wszyscy mieli zielone z Itaki. Pozdrawiam przy tym młoda parę z Kalwariu Zebrzydowskiej, którzy przylecieli z Katowic w tym samym dniu i mieli czerwone. Inna sprawa czy wogóle ktoś zwracał uwagę na opaski na zjedźdzalni. Jedynie ratowniczka na dole zbierała kasę, ale nie wiem czy zwracała komus uwagę że nie zapłacił. Co do pokoju to nie zamawiałem specjalnie z widokiem (taki pełny widok to właściwie tylko w głównym budynku + te małe budynki ala bungalowy), ale to, że staliśmy bokiem do morza nie przeszkodziło w tym, że widok (mieszkalismy na 2 piętrze) jednak piękny był i to wcale nie mały a dodatkowo na góry i basen :-). Bylismy zachwyceni bo pierwszy raz się tak trafiło bez żadnego wykłócania czy łapówek w recepcji. Powiem jednak szczerze, że rok temu byłem na Kos (hotel Euro Achilleas Village) i z kilku względów było fajniej: mniej ludzi, ładniejsza plaża, cieplejsza woda. Tutaj plusem duży wybór basenów, kelnerzy nie żałowali alkoholu. Dodatkowo zaskoczył nas profesjonalny pokaz a właściwie powinienem powiedzieć gala kickboxingu oraz fajna impreza beach party. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OnA Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.polsat.net.pl 05.07.13, 11:17 Ratowniczka na górze także zwracała uwagę na opaski i opłatę za zjeżdżalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OLUSIA Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.13, 15:51 Piszesz, że wieczory chłodne - jaka była temperatura (orientacyjna) w wieczory i czy może ktoś korzystał z wypożyczlani samochodów i może coś polecić ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maja Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.portgdansk.pl 16.05.14, 14:27 Witam, Lecimy do tego hotelu w czerwcu. Gdzie są najfajniejsze pokoje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kalarepa Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 04.07.13, 10:42 Dzięki za wpisy. Nadal jednak nie dowiedziałam się, czy w czasie ŚNIADAŃ kucharz smaży naleśniki, omlety, jajka sadzone? Czy dostawka dla dziecka sześcioletniego to składane łóżko, czy może piętrowe (mamy mieć pokój superior z widokiem na morze, więc pewnie ten budynek Twins i raczej nie ma możliwości widoku na morze centralnie, tylko boczny?????) Czy klimatyzacja indywidualna i działa bez zarzutu? Czy z dzieckiem lepiej wybrać się na zorganizowaną wycieczkę dookoła wyspy czy wynająć samochód? Czy do wynajęcia samochodu wystarczy polskie prawo jazdy i paszport? Dzięki za odpowiedzi:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kalarepa Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 04.07.13, 10:49 Aha, i jeszcze chciałam zapytać o sejf. Faktycznie taka porażająca cena 25 euro za tydzień??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grecjomanka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 04.07.13, 10:58 A czy może ktoś napisać, czy w restauracji można spokojnie zjeść, czy działa klimatyzacja? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.gpw.com.pl 04.07.13, 11:02 Zdecydowanie działa klima, choć są miejsca gdzie jest cieplej (przy oknach), są miejsca na dworzu. Każdy znajdzie odpowiednią temperaturę dla siebie :-) bo restauracja jest olbrzymia (dwie sale + taras) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.gpw.com.pl 04.07.13, 11:00 oj oj, nieuważnie czytasz, sam pisałem o kucharzu. Kucharz smażący na sali jest tylko na obiad. Nie wiem jakie to ma znaczenie ponieważ jedzenie generalnie podawane jest na bieżąco tzn ciepłe i świeże ? I wierz mi że od razu dokładają jak tylko zniknie. Naleśników nie widziałem, ale jest omlet, jajko sadzone, coś ala jajecznica i jajko na twardo. O jedzenie nie musicie się bać bo jest wybór. Oczywiście zawsze można się doczepić, ale trzeba się zastanowić czy nie wymaga się za dużo. Co do łóżka my mieliśmy normalne dodatkowe, ale to nie znaczy, że w innych pokojach było tak samo, chociaż dlaczegoby nie. Klimatyzacja indywidualna, bez zarzuty (min 18 C) Ja wynająłbym samochód, ale plusem zorganizowanej może być przewodnik (chyba jedynym plusem). Nie polecam BBQ - podobno tragedia jeśli chodzi o element główny czyli jedzenie z grilla. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grejomanka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 04.07.13, 11:21 A co z tym sejfem? i widokami na morze? jest szansa na widok centralny z budynku głównego, czy Itaka dostaje tylko pokoje w Twins? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OnA Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.polsat.net.pl 04.07.13, 14:13 My raz na cały tydzień mieliśmy małe naleśniki smażone na bieżąco przez kucharza. My nie mieliśmy pokoju z widokiem na morze-więc w tej sprawie nie pomogę. Na dostawce mieliśmy normalne łóżko. Itaka na 100% ma zieloną opaskę (jak przyjechaliśmy do hotelu to pani w recepcji pomyliła się i dała czerwoną ale od razu manager kazał zmienić i mówił Itaka green) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grecjomanka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 193.164.157.* 04.07.13, 15:18 Bardzo dziękuję za odp. A braliście sejf? Jest w pokoju czy budynku głównym? I faktycznie po 25 euro za tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OnA Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.polsat.net.pl 04.07.13, 16:14 My nie braliśmy sejfu. Jest w budynku głównym. Nie mam pojęcia ile kosztuje, nie interesowaliśmy się tym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.13, 16:43 czy moge prosić o rozszyfrowanie skrótu BBQ - dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: setim Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.opera-mini.net 04.07.13, 17:28 My też byliśmy z Itaka. Zostaliśmy zakwaterowani w starej nie odremontowanej czesci. Dziecko miało przez 2 tyg spac na zarwanej polówce ( zdjecia umieszcze na holidaycheck.pl) , z klimatyzacjio po 15 minutach leciała woda - noca gdy otworzylismy balkon komarów było mnóstwo, strasznie nas pocieły - szczególnie dziecko. W takiej "kwaterze" tkwiliśmy 3 dni - dodam ze przez te 3 dni codziennie interweniowałam i prosiłam o pokój jaki Itaka zapewniała - gdy już przestałam prosić a wrecz dreczyc rezydentke ta zdecydowała sie na spotkanie i bezradnei rozkładała rece ale nie dałam za wygrana, doszło do spotkania z menagerem hotelu i dostalismy inny pokój - w głównym budynku na 5 piętrze widok na morze, ale ciszy tam nikt nie zazna - nam to nie przeszkadzało ale inni bardzo narzekali. Sprzataczka w ogóle nie sprzata tylko wymienia reczniki od czasu do czasu - codziennie przescieradła. Toaleta wanna syf. Prowizorycznie odnowione pokoje w tej czesci hotelu. Radze unikac 1,2,3 pietra tam jest podobno o wiele gorzej .... wiec nawet nie chce myslec.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: setim Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.opera-mini.net 04.07.13, 17:35 Jeśli ktoś używa suszarki to radze wziąść ze soba, nie wszystkie pokoje ja maja. Dodam ze dostalismy pokoj gdzie dziecko tez dostało polówke ale o wiele lepsza z materacem. Pokój był za mały na 3 osoby - polówke trzeba było codziennie składac. Ale potem zrobilismy małe przemeblowanie i jakos ja wcisnelismy obok naszych laczanych łózech. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grecjomanka Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 21:23 To masakra z tym pokojem. A mieliście mieć pokój superior z widokiem na morze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgorzatafi Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.13, 13:24 pokoje superior z w/m w budynkach twins. ja taki mialam, ciasno ale schludnie i czysto, codizennie sprztątane(dokladnie taki obrazek jak w katalogi itaki (z kremowym miekkim zagłowkiem za głowa) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.13, 14:41 Może ktos jednak wyjeżdżał póżniej z hotelu i wie czy jest do dyspozycji rest room ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vvv Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.ists.pl 04.07.13, 19:08 gril Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: setim Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.opera-mini.net 05.07.13, 18:35 Tak superior - widok na całe morze jest z pokoi w budynku głównym. Jest tam harmider. Najlepsze pokoje są chyba na 5 piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.13, 14:33 Mam pytanie do osób, które wróciły i miały późny wylot z hotelu - czy jest możliwość zdeponowania bagażu w hotelu i czy jest możliwość skorzystania z łazienki (kąpieli) oraz czy była możliwość i ile kosztowało wynajęcie pokoju na 1/2 doby. Mamy wylot dopiero po 23. Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: el Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.13, 17:57 tak, katowice maja przylot rano, wylot o 23 45, z czego wyjazd z hoteu jest o ,bodaj, 20 45 czy jakos tak, nie paimetam... bagaze mozna zdeponowac, nie ma problemu, zapominasz o tym i nie martwisz sie jesli chodzi o prysznic , nie za bardzo jest gdzie go wziac, toalety oczywiscie ,sa, zawsze mozna splukac sie prysznicem przy plazy ,albo basenie, celem odswiezenia... zastanawialismy sie nad przedluzeniem pokoju do godziny 20 ( o 11 wymeldowac sie trzeba ) ale koszt 30 euro... zdecydowalismy, ze to nie jest warte, okazalo sie sluszna decyzja ostatni dzien przelecial nam tak szybko, ze nawet nie poczulem, bez oczekiwania, krecenia sie po hotelu etc... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.13, 13:56 to nawet OK, my chyba tez zdeponujemy bagaze i spędzimy dzień na plaży, a jak z wyżywieniem czy przy wymeldowaniu musieliście oddawać opaski all. Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oNa Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.13, 20:45 Z tego co nam mówiła rezydentka Itaki to po wymeldowaniu jest możliwość otrzymania klucza na pół godziny do jakiegoś pokoju w budynku głównym, żeby się wykąpać i przebrać. Po wymeldowaniu nie zabierają opasek. My mieliśmy wylot o 13 więc nie interesowaliśmy się przedłużeniem doby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: el Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 91.213.156.* 31.07.13, 15:40 opasek nie zabieraja jest w hotelu tyle miejsc w ktorych mozna przebywac i tyle rzeczy ktore mozna robic, ze nie ma sie poczucia dluzenia sie czasu, oczekiwania na transfer i nie ma sie poczucia tzw szwedania sie z nudy. brak pokoju w niczym nie przeszkadza zreszta o tym czy sie bedzie chcialo przedluzyc mozna zadecydowac na miejscu , po zastanowieniu sie, w ostatniom nawet dniu bodaj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Koko Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.08.13, 09:48 Po co pokój? No choćby po to, żeby po wielu godzinach spędzonych na upale móc się w godziwych warunkach odświeżyć przed podróżą. Ty nie odczuwasz takej potrzeby? > zreszta o tym czy sie bedzie chcialo przedluzyc mozna zadecydowac na miejscu , > po zastanowieniu sie, w ostatniom nawet dniu bodaj Bzdura. Od pierwszego dnia staraliśmy się o pokój, a i tak sie okazało, że w dniu naszego wylotu nie mają NIC wolnego. Dodam jeszcze, że to był najgorszy hotel, w jakim byliśmy (poza niewątpliwą atrakcją, jaką dla naszych dzieci były zjeżdżalnie). Dlaczego? Oto (tylko) kilka przyczyn: wszędzie dzikie tłumy (co było szczególnie uciążliwe w restauracjach, ale i po głupią colę do baru czasami stało się w długiej kolejce, wieczorem nie było samoobsługi), hałas do późnej nocy (okna jednego z naszych pokojów wychodziły wprost na scenę), śmiesznie mała liczba leżaków na basenie (parasoli nie było wcale, w życiu sie z czymś takim nie spotkałam), jedzenie wyjątkowo kiepskie (niemal nic nam nie smakowało, a raczej nie jesteśmy wybredni), no i brud. Lepkie podłogi, szklanki (niby umyte) ze śladami wcześniej w nich spożywanych napojów, toalety ogólnodostępne - koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaś Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 10:29 > Dodam jeszcze, że to był najgorszy hotel, w jakim byliśmy (poza niewątpliwą atr > akcją, jaką dla naszych dzieci były zjeżdżalnie). Warto wiedzieć, że te zjeżdżalnie działają tylko przez parę godzin dziennie, puszczają je grubo po śniadaniu (chyba o 10.30), na obiad (12.30-14.30) zamykają i nie wiadomo dlaczego już o 17.00 (na 2 godziny przed kolacją) zamykają je na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kri-s28 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 17.08.13, 11:30 Witam Wszystkich, Mam pytanie z innej beczki czy ktoś się wybiera 27.08.13 do Messonghi Beach i ile kosztuje wypożyczenie samochodu bo podobno warto zwiedzić wyspę samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: el Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: 91.213.156.* 19.08.13, 14:29 suzuki jimmy , w wypozyczalni przy rondku na przeciw wejscia do hotelu za dzien 40 euro- ale w czerwcu, czy podniesli ceny na szczyt sezonu nie wiem? sasiedzi z pokoju brali pande na 3 dni, bodaj niecale 90 euro placili benzyna 1,73-1,85 zalezy gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 30.07.13, 00:07 Gość portalu: kalarepa napisał(a): > Nadal jednak nie dowiedziałam się, czy w czasie ŚNIADAŃ kucharz smaży naleśniki > , omlety, jajka sadzone? Tak, kucharz smaży naleśniki, faszeruje je lodami, podlewa koniakiem Hennessy Paradis Imperial, wszystko to podpala i z głębokim ukłonem podaje specjał do konsumpcji (wcześniej, wypływającym z głębi płuc TFFFFFU, gasi ogień) . Co do omletów i jaj smażonych, to tylko przepiórcze. Dla obrzydliwych, przyrządza bliny z kawiorem. Aha, kierownik sali, nadzoruje wszystkie jego poczynania, co chwila kłaniając się szanownym wczasowiczom z kraju na Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.13, 04:19 to bardzo kiepski hotel, jedzenie marne, teren nieciekawy, z Grecją to nie ma nic wspólnego jeśli Drogi Turysto masz wybór- wybierz inny hotel Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: el Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.13, 18:49 a to ciekawe, co tez takiego kiepskiego bylo? jezdze do grecji od wielu lat , po wyspach i kontynencie i za te pieniadze i jak na 3 gwiazdki to hotel prezentuje sie powyzej oczekiwan Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 20:46 el - Koko napisał/a wszystko na ten temat dodam tylko, że kompletny brak klimatu greckiego / nie moja bajka, ale jak tyle razy co Ty piszesz - będąc w Grecji i nie kumać o co chodzi?/ , a pokój na przedłużenie doby - bez klimy - mija się z celem generalnie - noclegownio-mordownia, nie polecam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.15, 22:32 Kwintesencja odpowiedzi na wszystkie, delikatnie mówiąc "dziwne" pytania dotyczące szczegółów wyżywienia, nie tylko w tym hotelu :) brawo potworze :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaś łóżko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 10:23 Parom bardziej obszernym :-) radzę zawczasu zadbać o łóżko: w naszym pokoju łóżko miało 1,2m (słownie: sto dwadzieścia centymetrów)! My raczej nie należymy do olbrzymów (u objga wzrost, delikatnie mówiąc :-), średni), ale i tak czuliśmy sie jak w kuszetce. Podobno takich pokoi w budynkach TWINS jest sporo - wszystkie pokoje sąsiadujące z licznymi schowakami pań sprzątaczek są mniejsze i dlatego łóżka też mają jak dla dzieci. A przy okazji łóżka: wturlał mi sie kiedyś pod nie jakiś drobiazg. Schyliłam się i oniemiałam na widok dwucentymetrowej warstwy kurzu. Oni tam chyba od paru sezonów nie sprzątali! Dodam, że to są łóżka na wysokich nogach (nie takie z dnem tuż nad podłogą), naprawdę da się pod nie wjechać mopem, a żeby zobaczyć ten kurz naprawdę nie robiłam przemeblowania, zwyczajnie się schyliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ginger14 Re: łóżko IP: 80.48.97.* 09.09.13, 12:59 Witam,razem z mężem i córką wylatujemy do Messonghi 17 września z TUI.Czy ktoś z Was (rodziny) miał przydzielony pokoj rodz.FZL1 ?? Jakie warunki ?? Z góry dziękuję za wszelkie info ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olusia Re: łóżko IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.13, 20:11 Jezeli jest to pokoj rodzinny superior to były one w budynku Twins tylko na parterze z wejściem bezpośrednio do pokoju przez przeszklone drzwi, niedaleko plaży, z jednej strony budynku widok na brodzik z drugiej na basen ze zjeżdżalniami. W pokoju łóżko małżeńskie i łóżko piętrowe - pokój OK - bez rewelacji, ale czysto. Na zewnątrz stolik + 4 krzesła. Miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mada czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.14, 08:21 Witam. Wybieramy się na wczasy 7 czerwca 2014r. z Itaki do tego hotelu. Czy ktoś z Was w tym czasie też sie wybiera ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: *.devs.futuro.pl 24.04.14, 14:10 Lecimy z Warszawy z 3 letnią córeczką. Mam nadzieje że te negatywne opinie są grubo przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olobolo Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: 195.149.64.* 09.06.14, 14:10 Gość portalu: Adam napisał(a): > Lecimy z Warszawy z 3 letnią córeczką. Mam nadzieje że te negatywne opinie są g > rubo przesadzone. Daj znać jak przetrwaliście dzień/noc powrotu o 4:50 do Wawy. Bardzo mnie interesuje na co można liczyć w nocy (oprócz komarów) ... Skrobnijcie coś o hotelu na forum po powrocie - zawsze to jakiś ślad dla potomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasik Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 20:45 my lecimy z itaki 14/06 z katowic to juz za miesiać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maja Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: *.portgdansk.pl 16.05.14, 14:16 TEŻ LECIMY Z ITAKI /03-17 czerwca/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.14, 20:48 czy ktoś może już w tym roku był w tym hotelu? jak wrażania? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: *.devs.futuro.pl 23.06.14, 10:11 Wczoraj wróciliśmy. Wszystko zgodnie z ofertą. Moim zdaniem dobre 3 gwiazdki. Jeśli jedziesz wypoczywać a nie szukać dziury w całym to będziesz zadowolony. Bardziej nam się podobał niż np. Eftalia Village w Turcji lub Miraluna na Rodos. Polecam dla rodzin z dziećmi. Jedyny problem może być jeśli trafisz na nieodnowiony pokój. Plaża fajna, super widoki, jedzenie smaczne, czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzarogata Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach 25.03.15, 16:40 Witam, czy ktoś był w pokoju standardowym (nie superior?) - bardzo źle było? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Atena Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.07.15, 21:18 A my 2+1 (7,5 lat) wybieramy się tam z Wawy w 2 połowie sierpnia. Ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: czerwice 2014r. Messonghi Beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.15, 00:41 Wróciłam dziś z tego hotelu, jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem, ale dla mnie jednym minusem tego hotelu był kiepsko działający internet, ale nie po to tam pojechała. Reszta zdecydowanie bez zarzutu z wielkim plusem. Co do organizatora tez plusy, szczegolnie jesli chodzi o dzieci. Animatorzy zabawiają dzieci cały dzień, tak ze w dzien wyjazdu nie chcą się oderwac od dwóch bardzo miłych chłopaków i dziewczyny - animatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
000karolina Messonghi Beach 17.08.15, 13:11 Witam, mam pytanie odnośnie hotelu i panujących tam zasad. Czy mieli Państwo wykupiony all? Czy faktycznie wszystko jest w cenie i co dziennie świeże owoce jak opisują na stronach internetowych-oraz czy zagwarantowane są ręczniki plażowe oprócz tych pokojowych w łazienkach? Z góry dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
cykaczz Re: łóżko 06.07.15, 08:40 Dla mnie łóżko to bardzo ważny mebel w sypialni, ja posiadam wygodne łóżko sosnowe wspaniale idzie na nim wypocząć i nie tylko hehe. Jest duże, komfortowe, czego chcieć więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzarogata Re: łóżko 12.08.15, 18:52 My właśnie wróciliśmy. Ogólnie polecam. Mieliśmy pokój standardowy w bocznym budynku i łazienka była czysta (choć mała i bez luksusów), pokój spory, łóżko duże, ale jak dla mnie - nie za bardzo wygodne (ale uszło jakoś). Przed powrotem wzięliśmy prysznic w pokoju tzw. shower room - jest to normalny pokój standardowy ale wypożyczany tylko na potrzeby wzięcia prysznica gdy już nie ma się swojego pokoju. Obok cały korytarz to normalne pokoje. I te pokoje mają kiepski widok - na dach, a w oddali dopiero widać kawałek basenów i morza. Cały ośrodek jest bardzo rozległy - pierwszego dnia czułam się trochę zagubiona, ale potem jak się człowiek już ogarnie co, gdzie i kiedy - to hulaj dusza :) Bar w którym serwowany jest lunch oraz przekąski - przy samej plaży - miło usiąść i mieć widok na morze podczas posiłku. Główna restauracja - strasznie w niej gorąco i posiłki nie były tutaj wielką przyjemnością, a raczej koniecznością. No i jak dla nas - śniadanie się za wcześnie kończy, bo o 9:30. O tej godzinie to my nierzadko wstawaliśmy dopiero :) Rewelacyjny basen dla dzieci - dzieciaki same mogą w nim spokojnie szaleć, a rodzice tylko na brzegu na leżaczkach kontrolują czytając w spokoju książki :) W razie pytań chętnie podzielę się doświadczeniami - byliśmy tam 12 pełnych dni. Acha - animatorzy z Itaki - to odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu - widać że lubią tę robotę, zabawiają dzieciaki z przyjemnością, wkładają w to całe swoje serce, wszystkie dzieci bez wyjątku ich uwielbiały :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
000karolina Re: łóżko 17.08.15, 13:13 Witam, mam pytanie odnośnie hotelu i panujących tam zasad. Czy mieli Państwo wykupiony all? Czy faktycznie wszystko jest w cenie i co dziennie świeże owoce jak opisują na stronach internetowych-oraz czy zagwarantowane są ręczniki plażowe oprócz tych pokojowych w łazienkach? Z góry dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzarogata Re: łóżko 17.08.15, 23:11 Tak mieliśmy all. W cenie było wszystko. Wszystkie restauracje, bary, masa jedzenia i picia, lody, świeże owoce do każdego posiłku. Nieziemskie arbuzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: łóżko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.16, 20:41 czy ktoś wybiera się w 2016 do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
mq21 Re: łóżko 01.03.16, 23:05 Tak mamy kupioną rezerwację od 31 sierpnia 2016 r na 10 dni z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
mpik_82 Re: łóżko 05.07.16, 08:01 Ja z męzem i 6 letnią córką lecimy z Wro 9lipca;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lenio211 Re: łóżko 01.07.16, 13:09 Witam, Mam tylko pytanie odnośnie pokoju. Jakie pokoje w jakim budynku lub nr pokoi należy brać, aby mieć normalny i czy ich zmiana będzie związana z dopłatą i ile? Z góry dziękuję za odpowiedz. Z przytoczonych tutaj opinii wszyscy narzekają na budynek główny Posejdon i widok na morze a polecają ten boczny od lewej strony patrząc od morza TWiN? Proszę o sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: łóżko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.16, 08:35 Ten hotel ma bardzo dobre ceny w ofercie last 8 dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
tanielasty Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 29.03.16, 13:07 Najlepsze wakacje w rewelacyjnej cenie znalazłem na tej stronce: tinyurl.com/hxv46f4 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.16, 21:13 Wróciłam z tego hotelu kilka dni temu. Jeśli chodzi o jedzenie-brak mięs, pan Mateusz rezydent z Itaki w ogóle nie wywiązywał się ze swoich obowiązków, w pokoju koszmarna,śmierdząca łazienka z obdrapaną wanną. Animacje dla Polaków przy rytmach typu jesteś szalona czy ona tańczy dla mnie. Jakbyśmy nie mieli ambitniejszej muzyki.... Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.walek86 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 19.01.17, 15:00 21-28.06.2017 ktoś leci , my z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
1romannn Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 15.02.17, 08:25 my lecimy 10-17/06 . Bierzemy pokoj Standard i zastanawiamy sie czy ma sens brac wodok na morze. Rozne opinie co do pokoi sa i wszyscy polecaja doplacic do Superior, czy faktyczni e jest az taka roznica ? Ktos wie moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.walek86 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 15.02.17, 10:31 my lecimy od 21/28 na początku wzielismy pokoj standard ale po opiniach stwierdziliśmy ze lepiej dopłacić do superiora bo jeśli chodzilo by o nas to wzięlibyśmy gorszy standard ale fakt ze jedziemy z dzieckiem to dla niego zmieniliśmy po opiniach oraz rozmawiałem z osobami którzy tam byli to mówili ze pokoje standard masakra zależy na jaki trafisz ale ludzie narzekali okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
kaskabxl23 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 21.02.17, 21:52 Hej my tez lecimy z synami 8-10 lat 29.06-11.07 moze ktos tez sie wybiera??;) Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.walek86 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 22.02.17, 21:00 ponawiam temat 21-28.06.2017 leci ktos my z synem 4 lata . Kaskabxl23 a z jakiego biura lecicie? czy na własna ręke ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskabxl23 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 12.03.17, 00:12 Hej my na wlasna reke bo bylo taniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskabxl23 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 12.03.17, 00:13 Moze ktos jeszcze leci? Bo my przemyslaw.walek86 niestety sie miniemy ;( Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.walek86 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 13.03.17, 21:40 No szkoda wlasnie no ale mysle ze ktos jeszcze znajdzie sie do towarzystwa w tym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 12.03.17, 12:42 1romannn napisał(a): > my lecimy 10-17/06 . Bierzemy pokoj Standard i zastanawiamy sie czy ma sens bra > c wodok na morze. Ja nigdy się nie zastanawiam. Jeśli jest możliwość, to zawsze dopłacam do pokoju z widokiem na morze. Jestem na wakacjach, a widok morza koi moje zmysły i sprawia że ani na chwilę nie zapominam, że jestem na wakacjach. No i ładne te morza mają, podobnie jak plażowiczki co ciała swe ponętne w tych morzach moczą. Przed rezerwacją jednak sprawdzam, czy pokój ten rzeczywiście ma widok na morze, bo może to być pokój "od strony morza", albo morze będzie zasłonięte drzewami rozrośniętymi (głównie dotyczy pokoi na niższych kondygnacjach tam, gdzie ktoś kiedyś posadził drzewka by było ładniej, a te cholery się rozrosły). Bywają takie miejsca i hotele. To trza sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.walek86 Re: Hotel Messonghi Beach - Korfu 13.03.17, 21:42 Napisz po powrocie jak wrazenia i pogoda Odpowiedz Link Zgłoś